News here
hirdetés

HÍREK

Márki-Zay: Ugyanúgy le vagyok taglózva, mint mindenki más

Az ellenzék vesztes miniszterelnök-jelöltje azt mondta, soha nem gondolták volna, hogy ez lesz az eredmény.

Link másolása

hirdetés

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje azzal kezdte beszédét, ugyanúgy le van taglózva, mint bárki más. Arról is beszélt, elismerik a Fidesz győzelmét. Azt viszont továbbra is vitatják, hogy ez a választás szabad vagy demokratikus lett volna.

"Ebben a rendszerben győzött a Fidesz"

- mondta Márki-Zay Péter.

"Hazugságokkal, gyűlöletkampányokkal, és a másik fél elhallgattatásával, azzal, hogy egy vitára nem álltak ki, hogy nem engedtek be a köztévébe, hogy a hátunk mögött hazudoztak, hogy 13-szor annyi plakáton ontották a hazugságot, mint amennyi nekünk lett volna elmondani az igazságot, nyilvánvalóan egy egyenlőtlen és esélytelen küzdelem volt, mégis belevágtunk."

Azért vállalták, mert bíztak benne, hogy egy négyéves küzdelem most eredményt fog elérni, és meg tudják nyerni ezt a választást. "Nem így történt" - mondta a jelölt.

Márki-Zay szerint a történelem tanulsága az, hogy valószínűleg Hitler is kétharmados többséget kapott volna az oroszok által körbekerített Berlinben 1945 áprilisában.

hirdetés
"Tudomásul kell vennünk, hogy a propaganda az, amely megnyerte ezt a választást a Fidesznek, nem a tisztesség és nem a becsület."

"Tudtuk előre, hogy ez egy rendkívül egyenlőtlen küzdelem lesz, előre elmondtuk, igen, csaltak is. Előre elmondtuk azt, hogy onnantól kezdve, hogy nincs Magyarországon demokrácia, hogy átalakították a rendszert, a körzethatárokat... És valljuk be, hogy Hadházy Ákosnak volt leginkább igaza, amikor azt mondta, hogy amennyiben a tömegtájékoztatáson nem tudunk változtatni, amennyiben az emberek jelentős részét csak az agymosás, a propaganda éri el, akkor ezt a rendszert nehéz, vagy lehetetlen lesz leváltani."

Márki-Zay Péter szerint egy vigaszuk lehet, a miniszterelnök ma reggeli sajtótájékoztatója, ahol szerinte látszott, hogy Orbán Viktor félt, rettegett attól, hogy elveszítheti a hatalmát. "Ebben a rendszerben ezt lehetett elérni, mi mindent megtettünk" - jelentette ki.

"Négy éve én az életemet rátettem arra, hogy ezt a rendszert lebontsuk. Úgy gondoltuk, hogy megtettünk mindent. Volt összefogás, volt egy kiváló program, amely az emberek nagyon széles többségének egy sokkal jobb, szebb, szabadabb Magyarországot kínált volna, mint amit Orbán Viktortól fogunk kapni most mindannyian."

Szerinte most sokan fontolgatják, hogy összepakolnak, és elhagyják az országot. "Először is mindenki nyugodjon meg" - üzente.

"Én is most hazamegyek, és egy év után kialszom magam, megcsókolom a gyermekeimet, találkozok újra a barátaimmal, beszélgetni fogunk, sütögetünk, megiszunk egy-két pohár bort. Úgyhogy én most mindenkitől azt kérem, hogy nyugodjon meg, menjünk haza, szeressük egymást, és aludjuk ki magunkat."

Szerinte egy józan döntést kell hozni ebben a helyzetben.

"Mi maradunk. Itt maradunk veletek, és küzdünk együtt tovább!" - ígérte. "Az a sok tízezer ember, akinek a reményeit összetörte ez az eredmény, nem küzdött hiába. Felépítettünk egy csodálatos közösséget, ezt fogjuk tovább vinni."

A miniszterelnök-jelölt azt mondta, nem gondolták, hogy ennyire meg lehet vezetni az embereket, de ők nem adják fel, kiállnak mindenki kellett, akit üldözni fognak ebben az országban. "Nehéz idők jönnek. Nehéz idők jöttek volna, akárki nyerte volna ezt a választást. De megfogtuk egymás kezét, és nem engedjük el!"

Azt mondta, be kell bizonyítaniuk, hogy a becsület és a tisztesség nem veszett ki Magyarországról, egy tisztességes Magyarországban hisznek, és ezt a küzdelmet nem adhatják fel soha.

Márki-Zay Péter beszédén az ellenzéki összefogás pártvezetői nem jelentek meg, kivéve Donáth Annát, a Momentum elnökét, és Karácsony Gergely főpolgármestert, a Párbeszéd társelnökét.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Elszabadultak a balatoni lángosárak: „25%-ot emeltünk és ismét emelnünk kell”
Jelentősen drágultak az alapanyag- és energiaköltségek, az árak emelkedésével pedig a munkadíjakat is emelni kell – mondta a Szeretlek Magyarországnak egy balatonakarattyai büfé tulajdonosa.

Link másolása

hirdetés

Nyakunkon a kánikula, véget ért a tanítás az iskolákban, így a Balatonon is beindulhat az idei nyári főszezon. Az áremelkedések hatása persze a büféárakban is megmutatkozik majd, az előző évhez képest drágábban tudunk majd enni és inni a tó partján.

Egy balatonakarattyai büfé tulajdonosa azt mondta a Szeretlek Magyarországnak, nekik

idén már kétszer is kellett árat emelni, mert jelentősen drágultak az alapanyag- és energiaköltségeik.

Csomai Dávid azt is elárulta, mekkora a bekerülési költsége egy lángosnak, és mennyit kereshet egy képzett szakács idén a magyar tengernél.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Dolgozói 80 százalékát elbocsátja az Unilever röszkei gyárában
A cég megszünteti a gyártást az üzemben, a többi munkavállalót átveszi az új tulajdonos.

Link másolása

hirdetés

Az Unilever megszünteti a gyártást röszkei üzemében, az ott dolgozó 190 munkavállaló 80 százalékát érinti a tervezett csoportos létszámleépítés, 20 százalékukat pedig átveszi a gyár új tulajdonosa, a Mezőker Kft. – közölte az Unilever pénteken.

December elejéig minden dolgozónak garantálják a munkát, a felmondási idő az alkalmazottak egy részének december elején kezdődik, másik részüknek pedig 2023 március végén – tájékoztattak az MTI kérdésére. Az Unilever a jelenleg Röszkén gyártott termékpalettájának közel harmadát a Mezőker Kft.-nek adja át bérgyártásba, a termékek nagyobb részének gyártását pedig saját romániai és német üzemeibe, illetve egy európai bérgyártó partneréhez telepítené át a tervek szerint 2023 március végéig.

Az Unilever kitért arra, hogy a fogyasztói trendek az elmúlt években megváltoztak, a vásárlók az előrecsomagolt termékek helyett a friss élelmiszereket preferálják, a vállalatnak pedig alkalmazkodnia kell a megváltozott piaci körülményekhez, át kell szerveznie gyártókapacitásait, a termelést nagyobb üzemeibe koncentrálva.

„Míg a jövőbeli együttműködés a Mezőkerrel fenntarthatóbb jövőt biztosítana márkáinknak, tudjuk, hogy a bejelentésünk nehezen érinti a röszkei gyárunkban dolgozó 190 kollégánkat és 18 kölcsönzött munkavállalónkat is. Kollégáinkat tájékoztatjuk terveinkről és együttműködünk a munkavállalói érdekképviseletekkel azért, hogy olyan megoldásokat dolgozzunk ki, amelyek segítséget jelentenek dolgozóink számára” – mondta a közlemény szerint Alberto di Leo, az Unilever Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A vállalat haladéktalanul megkezdi a munkavállalókat érintő kérdések egyeztetését a röszkei gyár üzemi tanácsával és szakszervezetével – jelezték.

hirdetés

Az Unilever a világ egyik vezető fogyasztási cikkeket gyártó és forgalmazó vállalata, amely közel 400 márka termékeit értékesíti több mint 190 országban. A vállalatcsoport, amely 69 ország több mint 300 gyárában állít elő késztermékeket, 52,4 milliárd euró értékű forgalmat bonyolított le 2021-ben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Maximum 20 litert lehet tankolni a Lukoil kútjain a hatósági áras benzinből, a független benzinkutasok szerint elfogyhat az üzemanyag
A Független Benzinkutak Szövetsége arra kéri az autósokat, hogy spóroljanak a benzinnel, használjanak például tömegközlekedést.

Link másolása

hirdetés

A Lukoil benzinkútjain már csak legfeljebb húsz litert lehet tankolni a hatósági áras benzinből, kannába pedig piaci áron is legfeljebb 10 litert tankolhatnak – mondta el a cég az RTL Híradó megkeresésére. Ezt azután közölték, hogy pénteken a Mol és az OMW is mennyiségi korlátozásokat vezetett be.

Mindkét cég közölte, hogy töltőállomásaikon maximum ötven liter üzemanyagot lehet hatósági áron tankolni, a kannákba pedig csak piaci áron lehet vásárolni.

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnöke az rtl.hu-nak pénteken kijelentette:

Azzal a határozott kéréssel fordulunk a magyar autós társadalomhoz, hogy kezdjenek el spórolni az üzemanyaggal, elfogyhat az üzemanyag Magyarországon.

A benzinkutasok egyebek mellett azt üzenik az autósoknak, hogy használják a tömegközlekedést.

hirdetés

Közben az AutóSámán néven működő videós arról számolt be, hogy egy Mol-kútnál – már a szigorítások bejelentése után – tesztelte, hogy megáll-e a kútoszlop órája (vagy jelez-e bárhogyan), ha több mint 50 litert tankol.

Nem jelezett, és nem állt meg, így az 53,6 litert vételező autósnak a teljes tankolási mennyiségre piaci árat kellett fizetnie, 45 143 forintot.

Pedig forgalmi-engedély és még Mol-kártya is volt nála, tette hozzá a videós, aki a kísérlettel 20 ezer forintot bukott.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Elsírta magát a miniszterelnök-helyettes Ukrajna uniós tagjelölti státuszának hírére
Az új helyzet nagy könnyebbség az oroszok által megtámadott országnak.

Link másolása

hirdetés

Csütörtökön számoltunk be róla, hogy Charles Michel, az Európa Tanács elnöke bejelentette: uniós tagjelölti státuszt adnak Ukrajnának és Moldovának.

Az esemény kapcsán fénykép készült Olga Sztefanisina ukrán miniszterelnök-helyettesről, aki egyben az ország NATO, illetve EU-integrációját irányító megbízott is.

A fotón az látható, hogy a politikus elsírja magát a tagjelöltség hírére.

A két ország mellett egyébként a Nyugat-Balkán integrációjának felgyorsítása is célja az Európa Tanácsnak. Szijjártó Péter külügyminiszter üdvözölte Ukrajna és Moldova tagjelöltté válását, ugyanakkor szerinte hiba, hogy ezt Grúzia nem kapta meg.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: