HÍREK
A Rovatból

Magyar Péter új pártjának alapítói azt vallották: „Nem vagyunk hataloméhesek, nem szorulunk magas állami fizetésekre, és mélyen hiszünk a valódi népképviseletben”

A Tisza Pártot 2021-ben alapították Egerben, és többek között azt hirdették, hogy európai szintű oktatás és egészségügy, valamit jövedelem kell, és mérsékelték volna a határon túli magyarok támogatását is.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 10.


Link másolása

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Magyar Péter bejelentette, hogy megvan a pártja, aminek segítségével indulhatnak az EP-választáson.

A párt neve Tisztelet és Szabadság Párt, rövidítése pedig Tisza.

Magyar Péter a közösségi oldalán azt írta: "Mivel a sajtóba már kiszivárgott, ezért megerősítem, hogy a Talpra Magyarok Közössége a Tisztelet és Szabadság Párt színeiben indul a 2024. június 9-i választáson. A párt a mai közgyűlésén az egyik alelnökévé választott, illetve többségbe kerültünk a párt ügydöntő szerveiben. Köszönöm a párt alapító tagjainak, hogy felismerve a hazánk érdekét, lehetővé tették a közös munkát".

A pártot korábban Egerben alapították 2021-ben. Az Egri Ügyek portál akkoriban az alapítókkal készített interjút.

A beszélgetésben részt vett Szabó Attila pártelnök és - a korábban az egri Fideszben is politizáló, egykori önkormányzati képviselő, rádiótulajdonos - Deák Boldizsár.

Ők elmondták, hogy céljuk a parlamentbe kerülés volt, ami eszköz lett volna számukra ahhoz, hogy segítsék a bajba jutott emberet.

"Nem vagyunk hataloméhesek, nem szorulunk magas állami fizetésekre, és mélyen hiszünk a valódi népképviseletben. Ezért ennek érdekében kormányzati szerepben csak két ciklust engedélyezünk a képviselőknek, a jövedelmüket pedig a civil életben folytatott foglalkozásuk bérének havi átlagában maximálnánk" - mondták akkoriban.

Arról, hogy mi a garancia arra, hogy nem lesznek kamupárt, azt válaszolták:

"a Tisza Párt nem igényel és nem fogad el állami költségvetési támogatást... mi tagdíjakból és 10 ezer forintot meg nem haladó adományokból tartjuk fenn magunkat, munkatársaink nem fizetett alkalmazottak, hanem önkéntesek. Mi a „pártokrácia” helyett a magyar társadalmat szeretnénk helyzetbe hozni".

Akkoriban az volt a tervük, hogy minden választókerületben indítanak jelöltet. "Mi alulról szerveződő párt vagyunk, és a társadalmi beágyazottságra építünk".

Alapításukkor úgy vélték: "Magyarország legnagyobb problémája a hallgató tömeg, ezért fel kívánjuk rázni az embereket. A jelenlegi kormány egyik hibája, hogy nem foglalkozik a társadalmi rétegek valódi problémáival. Nagyszerű dolog, hogy stadionok épülnek, de a világjárvány alatt nem ez a legfontosabb. Ki kell mondani: az emberek ugyanúgy érzik magukat az Orbán-kormány alatt, mint a Gyurcsány-korszakban. Természetesen azokra is számítunk, akik csalódtak a jobb- vagy baloldali pártokban. Elég sok visszajelzésünk van, az emberekkel beszélgetve azt tapasztaljuk, hogy rengetegen szavaznak majd ránk".

A koalíciót kizárták, ideológiamentes jobbközép pártként középutas politikát akartak folytatni. A programjuk szerint modern európai konzervatív és szociáldemokrata értékeket ötvöztek - derült ki a 2021-es beszélgetésből.

"Nézeteink szerint az igazi polgár önfenntartó, nem segélyekből akar megélni, hanem a tisztes szintű európai jövedelmekből. Pártunk tudásban és technológiában is versenyképes Magyarországot akar. Az oktatást és az egészségügyet is csak úgy lehet megmenteni és európai színvonalúra emelni, ha az adóbevételekből kevesebb stadion épül, és a határon túli magyarok támogatását is mérsékeljük"

- mondták.

Nézetük szerint "a határon túli magyarok legyenek magyar állampolgárok, legyen magyar útlevelük, de szeretnénk elérni, hogy Magyarországon csak az rendelkezzen szavazati joggal, akinek magyar adókártyája van. Szerintünk épülhet stadion, templom például Kárpátalján magyar támogatásból, de ettől még ne legyenek feljogosítva az ottani magyarok arra, hogy beleszólhassanak például a magyar gazdaságpolitikába".

Úgy vélték, hogy "mi vagyunk az a párt, amely meg fogja találni a magyar és az európai értékek és érdekek között az egyensúlyt".

A párt honlapja ITT érhető el.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Zúgott a fütty Balog Zoltán neve hallatán Debrecen főterén, újra a lemondását követelte a tömeg
Tarr Zoltán azt mondta, nem hátrálnak, hanem szívós munkával, békességet keresve addig cselekszenek, amíg elérik, hogy a dolgok megváltozzanak, hogy a dolgok újra normálissá váljanak.

Link másolása

Debrecenben, a Magyar Péter által meghirdetett nagygyűlésen felszólalt Tarr Zoltán református lelkész, a TISZA Párt EP-képviselőjelöltje is.

Elmondta, hogy felemelő érzés számára, hogy ezen a helyen beszélhet, mert „itthon van, hazajött”.

„Jó érzés itt lenni, jó érzés veletek lenni, jó érzés látni benneteket. Nagyon sok a személyes emlékem, amit most nem fogok elmondani, de Debrecenben, a magyar reformátusság fővárosában sokunk számára a kálvinista Rómában még mindig jó reformátusnak lenni. Ma egy egészen kivételes, 15 évvel ezelőtti eseményre is gondolok, ami itt történt Debrecenben 2009-ben. Talán a jelenlévők közül sokan emlékeznek rá, itt jött létre újra a Magyar Református Egyház. Ezen a téren tartottuk azt az ünnepet, amikor újra sikerült létrehoznunk a magyar ajkú református közösségek szimbolikus egységét. Ezzel példát adtunk, hogy miként lehet békességgel, megértéssel, mások meg nem bántásával sebeket gyógyítani, és a búslakodás, az önsajnálat helyett közös elhatározással előre nézni” – emlékezett vissza.

Felidézte, hogy tizenöt éven át minden évben ünnepséget tartottak, de ez most elmarad, mert Balog Zoltán megosztotta az egyházat. A tömeg erre felzúdult: „Mondjon le”.

A volt lelkész szerint Balog Zoltán ugyan nem nézi most a közvetítést, de bizonyára vannak akik megteszik helyette és beszámolnak neki róla.

„Nem értjük, hogy hogy történhetett az meg, ami megtörtént a kegyelmi ügy kapcsán, és végképp nem értjük azt sem, hogy miért ragaszkodik ennyire az ő püspöki tisztségéhez. Valamiért nagyon ragaszkodik.

„Amikor idekészültünk Debrecenben, kaptam egy nagyon kedves üzenetet valakitől, innen a környékből, aki azt üzente nekem, hogy azok a reformátusok, akiknek nem számít, pontosabban nem az számít, hogy a gyümölcs narancs-e vagy sem, azoknak lehet egy új hazájuk. Ez szerintem egy nagyon fontos üzenet”
- mondta.

Ahhoz azonban, hogy változás legyen, még hosszú az út: a megújuláshoz pedig párbeszédre van szükség – tette hozzá.

Majd egy 35 évvel ezelőtti idézetet mondott el – Balog Zoltántól. „35 éve még keményen kiállt az állammal és az állampárttal összejátszó, politikai bűnöket fedező egyház ellen. Ma inkább lemond egy Kárpát-medencei rendezvényt és eldugja, némaságra kényszeríti a reformátusságot, csak azért, hogy ő ne legyen szem előtt. Ez nem jó” – mondta.

Mivel Balog magától nem mond le, ezért „a református közösség lépett, és két, egymástól teljesen független bírósági keresletet nyújtottak be az egyházi bírósághoz azért, hogy elmozdítsák a püspököt” – árulta el.

„Elegünk van nekünk, reformátusoknak is abból, ami zajlik. Nem hátrálunk, hanem szívós munkával békességet keresve addig cselekszünk, amíg elérjük, hogy a dolgok megváltozzanak, hogy a dolgok újra normálissá váljanak.
- mondta a volt lelkész.

Beszélt arról is, hogy őt kirúgták, mert elmondta a véleményét. És másokat is elküldtek hasonló okok miatt. „Azt gondolom, azt gondolom, hogy akik ezt megtettük, azoknak elegük van ebből a fajta megaláztatásból, elegük van az ország kizsákmányolásából, elegük van az önkényes, nemtörődöm kormányzásból. Elegünk van, így van!”

Úgy vélte: „Mindenki, akit az elmúlt években a kormányt félreállított, megfenyegetett ápolók, kirúgott tanárok, csendre intett alkalmazottak, ti, akik írtatok nekünk, és ti, akik még mindig nem hiszitek el, hogy politikai okokból ért hátratételt titeket, mi mindannyian ennek a rendszernek az áldozatai vagyunk. Igaz ugyan, hogy nem vérünk kiontásával vagy vesénk leverésével, de folyamatosan büntetnek és figyelnek mindenkit, akinek csak kicsit is eltér a véleménye” – mondta.

A kormány családapákon, családanyákon, sőt diákokon, gyerekeken áll bosszút. „Ebből a típusú családbarátságból, azt gondolom, mindannyiunknak elege van”.

Végül azzal zárta a felszólalást, hogy elmondta, van egy jó híre:

„Azt tudom mondani, barátaim, hogy lesz majd olyan magyar kormány, amelyik meg fog felelni ennek az elvárásnak, felemeli a reménytelen helyzetben lévőket és az egymással törődő, egymásra figyelő, egymást meghallgató, együttműködő nemzeti közösséget épít.

Hadd mondjam azt, álljunk ki egymásért, álljunk ki Magyarországért, és hadd zárjam azzal, amit ékes magyarsággal mondott nekünk Magyarország legsikeresebb embere, legyetek bátorak, és Én ehhez azt tenném hozzá, hogy legyetek szabadok, legyetek szabadok, mert szabadok vagytok, Isten áldjon benneteket! Köszönöm szépen!

- mondta Tarr Zoltán.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Magyar Péter: Ma megtartjuk az utóbbi évtizedek legnagyobb vidéki politikai demonstrációját és a valaha volt legnagyobb anyák napi rendezvényt
A TISZA Párt politikusa Debrecen főterén azt mondta, ha képesek közösen cselekedni, akkor lezárhatják azt a húsz évet, ami Magyarországot az Unió második legszegényebb és a legkorruptabb tagállamává tette.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. május 05.


Link másolása

Magyar Péter május 5-re, anyák napjára hirdetett nagygyűlést Debrecenbe. A TISZA Párt EP-képviselőjelöltjei után szólalt fel.

A párt alelnöke egy idézettel nyitotta felszólalását:

"Légy az, kiből árad a nyugalom, légy az, kire nem hat a hatalom. Nyújtsd oda, hol kérik a kezedet, s menj oda, hol fázik a szeretet.

Ezután köszöntötte az édesanyákat, a nagymamákat, a dédnagymamákat, valamint a határon túliakat is. „Nézzétek, mennyien vagyunk! Mindannyian változást szeretnénk, amit csak együtt tudunk elérni”.

Szerinte a kormány, a kormánypropaganda azt próbálja sulykolni, hogy a TISZA Párt csak egy belpesti médiahack. Az ellenzéktől tizennégy éve azt hallani, hogy „Orbánékat ilyen körülmények között nem lehet leváltani, hogy vidékre nem érdemes menni, hogy a fiatalokat nem érdekli a politika, hogy a propaganda falát nem lehet átütni. Nézzetek körül, mi a valóság!” – mutatott a tömegre.

Emlékeztetett rá, hogy két hónapja indult a mozgalom, mikor a „budapesti Andrássy úton találkoztunk, hogy megtartottuk április 6-án az utóbbi évtized legnagyobb politikai demonstrációját. A Tisza Párt hétről-hétre, napról-napra egyre nagyobb, egyre többen vagyunk! Bárhol!”

Országjárása alatt pedig azt tapasztalja, hogy sok ezren „tesznek hitet egy új, békés, modern, élhető Magyarország mellett”.

„És kedves barátaim, ma pedig bárhogy is áskálódnak, bárhogy is szervezkednek, ma pedig megtartjuk az utóbbi évtizedek legnagyobb vidéki politikai demonstrációját és a valaha volt legnagyobb anyák napi rendezvényt!”

A magyaroknak szerinte elege van „a hatalmi elit összefonódásából, a gyűlöletből, az apátiából, a propagandából és a mesterséges megosztottságból. A magyarok ma együttműködésre, szeretetre, összekapaszkodásra és békére vágynak” – tette hozzá.

Azt mondta, sokan külföldről is jelentkeznek, hogy szeretnének tenni a hazáért. „Egyre többen érzitek, hogy most vagy soha, ha most nem maradunk csendben, ha most képesek vagyunk közösen cselekedni, akkor lezárhatjuk ezt a húsz évet, ami Magyarországot az Unió második legszegényebb és legkorruptabb tagállamává tette.”

„És miután lezártuk a múltat, újjáépíthetjük ezt a gyönyörű országot” – tette hozzá.

Majd elmesélte, hogy anyai nagyapja, Erős Pál 11 évesen, 1945-be, a világháború végén került Debrecenbe és lett a Debreceni Református Kollégium diákja, akinek a Debreceni Református Kollégium a távoli apját pótolta. „Amióta pedig ő már nem él, és én messze kerültem, azóta a kollégium egyedül figyeli a sorsomat, legalábbis én magamon érzem a tekintetét és félőn tisztelem” – mesélte a nagyapja történetét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Fotók: Ilyen volt a tömeg Magyar Péter debreceni nagygyűlésén
Sokan érkeztek a TISZA Párt alelnöke által meghirdetett vasárnap délutáni eseményre, ahol az EP-képviselőjelöltjeik mellett a színpadra lépett Rost Andrea és L. Ritók Nóra is.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. május 05.


Link másolása

Magyar Péter országjáró útja során vasárnap délután Debrecenbe érkezett. A nagygyűlésre sokan érkeztek, az ország különböző pontjairól és még a határon túlról is.

Íme a délutáni események képekben:

Az eseményről mi is beszámoltunk. A TISZA Párt politikusa beszélt többek között az EP-választásokról, az akkumulátorgyárakról, a környezetvédelemről, a gyermeknevelésről is.

A demonstrációról még több cikket ITT olvashatsz.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Feloszlatjuk az Orbán-Tiborcz-Mészáros részvénytársaságot
Keményen beleállt Kósa Lajosba is a nadrágszíjas, lejárató plakátok miatt. Szerinte a debreceniek is szégyellik a Fidesz politikusát.

Link másolása

„Hol van az Uniótól érkezett 40 ezer milliárd forint, amiből újjá lehetett volna építeni ezt az országot?”

– tette fel a költői kérdést Magyar Péter a debreceni demonstrációján.

Kiemelte, hogy ennek a pénznek a feléből építették újjá a háború után a porig rombolt Németországot, de

az uniós források jelentős része Magyarországon nem kórházakban, iskolákban, a szociális szférában, a gyermekvédelemben, a nyugdíjakban vagy a bérekben van, hanem magántőkealapokban, jachtokban és irodaházakban áll.

„Ez egy családi részvénytársaság. És mi, kedves debreceniek, ennek véget fogunk vetni, és feloszlatjuk a Mészáros részvénytársaságot!”

– ígérte az egybegyűlteknek Magyar, majd a tüntetést megelőző készületek kapcsán Kósa Lajosnak is üzent.

„Az állampárt éjszakára kikapcsoltatta itt a téren a webkamerákat és Kósa Laliék hajnalban suttyomban, ahogy a bűnözőkhöz illik, az adófizetők pénzén a lámpaoszlopokra nadrágszíjas képeket akasztottak. Köszönet Kósa Lajosnak, hogy megértette az idők szavát, és segít a Tiszának még erősebben áradni!”

– mondta, majd Kósának arra a megjegyzésére is reagált, ami szerint „tuskóság anyák napján tüntetni”.

„Kósa Lajos kiíratta továbbá ezekre a táblákra, hogy ők tisztelik az édesanyákat. Hallod-e te Kósa Lajos, vagy ahogy itt ismernek, Mr. 20%!

Mivel tiszteli a Fidesz az édesanyákat és a nőket? A szülészetek bezárásával, az oktatási rendszer szétverésével, a gyermekorvosi ügyeletek bezárásával vagy a reprodukciós intézetek megszüntetésével, szétverésével?

A szülésnél a szabad orvosválasztás megszüntetésével, vagy esetleg azzal tisztelitek a nőket, hogy Szaúd-Arábiában több női kormánytag van, mint 2024-ben Magyarországon? Esetleg azzal tisztelitek-e a nőket, hogy megalázzátok a beteg gyermekeket nevelő szülőket, vagy azzal, hogy 2013 óta nem emeltétek meg a családi pótlékot?

Szégyelld magad Kósa Lajos, ahogy a fideszesek és a debreceniek többsége is szégyell téged, és szégyellje magát Hende Csaba barátod is, aki a családi pótlék kapcsán azt találta mondani, hogy aki nem dolgozik, ne is egyék!”

– folytatta a költői kérdések sorát.

Az egybegyűltekhez is szólt, a választás tétjét hangsúlyozva:

„Múlt vagy jövő? Deutsch Tamás vagy Tar Zoltán? Becstelenség vagy becsület? Korrupció vagy tiszta közélet? Türk Tanács vagy Európa? Kelet vagy nyugat? Propaganda vagy valóság? További hanyatlás vagy fellendülés? Megosztottság vagy megbékélés? Hazugság vagy őszinteség? Fidesz vagy Tisza?”

Végül a választásig maradt öt hétre aktivitást kért szimpatizánsaitól:

Sorsdöntő választás előtt állunk. Ahogy a sportversenyeken is, a választási kampányban is fontos a formaidőzítés. Ha nem lankad a lendületünk, ha ott leszünk mindenhol, ha nem félünk, ha nap mint nap beszélünk hazánk jövőjéről, ha aktívak leszünk az online térben, a piacon, a munkahelyeken, az utcákon és a tereken, akkor nem fogják tudni visszavenni a kezdeményezést.


Link másolása
KÖVESS MINKET: