HÍREK
A Rovatból

Magyar Péter: Több évtized után megmozdult az ország, buszsofőrtől az agysebészig jelzik támogatásukat

A Blikknek hosszú interjút adott a frissen politikussá avanzsált jogász. Beszélt az EP-választásról és az április 6-ra szervezett nagyszabású tüntetésről is.

Link másolása

Interjút adott a Blikknek Magyar Péter. A magyar politikába üstökösként megérkező, jelenleg is a hírek első vonalát elfoglaló politikus elmondta: a mai napig vannak olyan kapcsolatai a kormánypártban (aminek holdudvarát alig két hónapja hagyta el), akik információt szolgáltatnak neki.

Innen tudja azt is, hogy sok ember reménykedik benne: 20 százalék körülire mérik a még nem is létező pártját. De más, belsős közvélemény-kutatási adatot is megosztottak vele a Fideszhez közel álló ismerősei.

Arról, hogy kik támogatnák Magyar új – még nem létező – pártját, a volt jogász úgy fogalamazott:

„Az a hatalom hazugsága, hogy csak Budapesten lázad az elit”.

„Több évtized után megmozdult az ország, buszsofőrtől az agysebészig jelzik támogatásukat” – tette hozzá Magyar.

Szerinte a támogatók számáról egy pontosabb képet kaphatunk majd az április 6-i, nagyszabásúra tervezett tüntetésen.

A pártja finanszírozását firtató kérdésre azt mondta: „Mi még mindig "garázscégként" dolgozunk egy nagyon szűk csapattal, nincs pénzünk közvélemény-kutatásokra, de nem is kutatásokban szeretnék eredményt elérni”. Hozzátette: március 15-i rendezvényüket első sorban felajánlásokból tudták megszervezni.

A Talpra Magyarok Mozgalmat (TMM) egy ernyőszervezetként kívánják létrehozni, ami alá a jövőben pártja és egyesülete tartozna. „Senkit sem szeretnénk kihagyni abból, hogy csatlakozzon és együtt visszavegyük a hazánkat” – utalt Magyar Péter arra, hogy olyanokat is várnak a mozgalomba, akik számára a nyílt kiállás kockázatot hordoz a „kiskirályok” előtt.

„Mindenkit meg fogunk védeni a Karmelitától, a hatalomtól, az egész politikai elittől, a média egyes szereplőitől” – mondta el arról az állítólagosan mögötte álló százfős jogászcsoportról, amelyről először múlt kedden beszélt a Fővárosi Főügyészség előtt.

Az európai parlamenti választásokra már nem lesz lehetősége a TMM-nek saját jelölőszervezetet állítania, ezért megerősítette, hogy egy már bejegyzett partnerpártot keresnek.

„A terv mellett B és C verziót is tervezünk más pártokkal, a titoktartásra pedig azért van szükség, hogy a közös indulásunkat Rogán Antal miniszter vezette körök vagy az ellenzéki elit ne tudja ellehetetleníteni”

– fogalmazott Magyar.

Hozzátette ugyanakkor, hogy csak olyan pártokkal tudja elképzelni az együttműködést, akiknek „nem volt részük a rendszerváltás után az ország lezüllesztésében”.

Az EP-választásról szólva megjegyezte: „Azt tartanám logikusnak, hogy én vezessem majd a TMM által támogatott pártlistát az EP-választáson, de erről majd a pártunk és a partnerpárt dönt közösen. Ugyanakkor nincs ambícióm arra, hogy európai parlamenti képviselő legyek, én 2026-ig, az országgyűlési választásokig itthon szeretnék dolgozni, hogy visszavegyük a hazánkat”.

Az önkormányzati választáson más lehetőségei, illetve kihívásai vannak a TMM-nek. Magyar Péter szerint távol szeretnének maradni az „ellenzéki pártpolitika mocsarától”, ezért egyelőre nem kívánják véleményezni, hol milyen kihívója lehet a Fidesznek – nyilatkozta a Blikknek.

Arra viszont törekedni fognak, hogy lelkes és hiteles civileket befogadjon a mozgalmuk, és őket esetleg képviselővé vagy polgármesterré tegyék. „Nem akarunk elfogadó pecsétet ütni egyetlen jelöltre sem, de azzal együtt tudunk működni, aki hozzánk hasonlóan képzeli el az ország és a helyi közösség jövőjét” – mondta Magyar Péter a lapnak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Súlyos állapotot jelezhetnek a Robert Ficónál kialakult nekrózisok – állítja egy cseh specialista
Pavel Postulka szerint a szlovák miniszterelnök pénteki újabb műtétje azt mutatja: hogy komoly a baj.

Link másolása

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, újabb műtétet kellett elvégezni a szerdán meglőtt Robert Ficón a besztercebányai kórházban. Ezúttal az elhalt szöveteket kellett eltávolítani, hogy meggyorsítsák a szlovák miniszterelnök sebének gyógyulását.

Egy cseh orvos szerint azonban nagyon súlyos esetre utal az, hogy nekrózis (sejtelhalás) alakult ki Ficónál. A 30 éve orvosként dolgozó Pavel Postulka szerint: „Abban a pillanatban, amikor a sérülés helyén nekrózis kezd kialakulni, ez azt jelenti, hogy a sérülés nem képes gyógyulni, nem képes a szövetek regenerálására”.

Elmondta: a nekrózisok csökkentik az egészséges szöveteket, amelyek a jövőben hiányozni fognak, és veszélyes méreganyagokat is termelnek. „Elborítanak egy már amúgy is meghibásodott szervezetet, és tovább súlyosbítják az amúgy is súlyos állapotot” – fogalmazott.

Mindezen túl megterheli a májat, a vesét és a szívet is. Márpedig Robert Ficóról köztudott, hogy korábban kettős bypassműtéten esett ál, súlyos szívbeteg, és vérhigítót is szed, ami azt jelenti, hogy a vére kevésbé alvad, ami ebben a helyzetben rendkívül aggasztó.

A gerincspecialista emlékeztetett arra, hogy nekrózis szinte minden sérülésnél, így egyszerűbb sebeknél is kialakul, nagyobb kiterjedésű sebeknél azonban előfordul, hogy magától nem tud elmúlni, ekkor lehet szükség a műtétre. „Ez a folyamat azonban nem biztos, hogy leáll” – tette hozzá, és ezért is lehet aggasztó Robert Fico állapota és pénteki újabb műtétje.

via Blikk


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Orbán Ráhel 13 milliós Cartier órát és Dior szoknyát viselt Dubajban – állítja Hadházy Ákos
A luxus divat- és babaiparban tevékenykedő Orbán Ráhel, aki egyben Tiborcz István felesége is, néhány képet tett közzé a nemrég újra nyilvánossá tett Instagram-profilján. Hadházy szerint Orbán egy Cartier órát viselt, amit gyémántberakással is gyártanak.
Fotó: YouTube - szmo.hu
2024. május 18.


Link másolása

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint Orbán Ráhel, a miniszterelnök legidősebb lánya, egy 13 millió forintos Cartier órát és egy Dior szoknyát viselt a dubaji turisztikai kiállítás vacsoráján. Ezt a politikus szombaton osztotta meg Facebook-oldalán.

A luxus divat- és babaiparban tevékenykedő Orbán Ráhel, aki egyben Tiborcz István felesége is, néhány képet tett közzé a nemrég újra nyilvánossá tett Instagram-profilján. Hadházy szerint az eseményen Orbán egy Cartier órát viselt, amit gyémántberakással is gyártanak.

Az országgyűlési képviselő korábban posztolt Ráhel öltözetéről, pontosabban a szoknyájáról is, amit ugyanerre az eseményre vett fel. A posztban azt írta:

„A szoknya is különleges darab, a Dior Dioriveire Toile de Jouy kollekció úgynevezett »fluorescent blue« darabja. Egy ilyen darab 2750-3400 euró lehetett (1 060 000 – 1 315 000 forint).”

Orbán Ráhel öltözéke tehát nem mindennapi volt a dubaji eseményen, és a független képviselő szerint az összegyűjtött információk alapján jelentős értéket képviseltek a viselt darabok.

(via rtl.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Menczer Tamás megmagyarázta: azért tagadott a kormány az orosz kémkedésről, mert nemzetbiztonsági kérdés
A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója az RTL kérdésére úgy védekezett, hogy az Orbán-kormány mindig a magyar érdekeket tartja szem előtt, ellentétben a baloldallal.

Link másolása

Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója azt mondta, a kormány és a Fidesz azért tagadta a nyilvánosság előtt, hogy az orosz titkosszolgálat bejutott a Külügyminisztérium informatikai rendszereibe, mert ez nemzetbiztonsági kérdés.

Ahogyan beszámoltunk róla, a 444 olyan dokumentumokhoz jutott hozzá, amelyek bizonyítékként szolgálnak arra, hogy két éve orosz titkosszolgálatok széles körű kibertámadást hajtottak végre a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai hálózat ellen. A dokumentumok szerint a magyar külügy tudott a támadásokról, és arról is, hogy az oroszok nemzetbiztonsági szempontból fontos adatokat lophattak a minisztérium gépeiről.

Ennek ellenére két éve a magyar külügy és fideszes politikusok határozottan tagadták, és egyenesen kampányhazugságoknak nevezték, hogy az orosz titkosszolgálat bejutott a Külügyminisztérium informatikai rendszereibe.

Az RTL most megkérdezte Menczer Tamást, miért tagadta le a kormány az orosz kibertámadást, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója pedig válaszában azt hangoztatta, hogy ez nemzetbiztonsági kérdés, ezért nem beszéltek róla. Menczer ezután hozzátette: az Orbán-kormány mindig a magyar érdekeket tartja szem előtt, ellentétben a baloldallal.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter EP-képviselőjelöltjeit rejtegetik a nyilvánosság elől, senkinek nem nyilatkoznak
A közvélemény-kutatások szerint akár négy-öt képviselőt is küldhet az EP-be a Tisza Párt, azt azonban nem tudni, hogy milyen elképzeléseik vannak a párt jelöltjeinek az Európai Unióról, Magyarország jövőjéről vagy egyáltalán a politikáról. Interjút ugyanis nem adtak eddig.

Link másolása

Magyar Péter pártja, a Tisza Párt nyilvános pályázaton választotta ki a képviselőjelöltjeit, de a kiválasztott emberekről gyakorlatilag semmit nem lehet tudni, és pár héttel a június 9-ei választás előtt még senkinek nem adtak interjút.

A közvélemény-kutatások szerint akár négy-öt képviselőt is küldhet az EP-be a Tisza Párt, azt azonban nem tudni, hogy mégis milyen elképzeléseik vannak a párt jelöltjeinek az Európai Unióról, Magyarország jövőjéről vagy egyáltalán a politikáról.

A Telex megpróbált interjút készíteni a Tisza Párt legismertebb képviselőjelöltjével, Kulja András sebésszel, egészségügyi kommunikációs szakértővel, de többszöri próbálkozás után sem sikerült ezt megvalósítani.

A lap hétfőn interjút kért Dávid Dórától, aki a Tisza Párt EP-listájának második helyén szerepel, de ő sem válaszolt többszöri megkeresésre sem.

A Telex emlékeztet rá, hogy a képviselőjelöltek közül egyedül Tarr Zoltán református lelkész adott több interjút az elmúlt időszakban. Ő arról lett ismert áprilisban, hogy kirúgták a Nemzetgazdasági Minisztérium egyik háttérintézményéből, miután felszólalt Magyar Péter április 6-i tüntetésén a Kossuth téren. Tarr a Tisza Párt EP-listájának harmadik helyén szerepel.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk