HÍREK
A Rovatból

Magyar Péter: A választások után száz ügyvéddel fogjuk feljelenteni az összes propagandistát

A fideszes vezetésű Makón arról is beszélt Magyar, hogy Orbán Viktor lezárt utcákon kampányol, mintha kijárási tilalom lenne.


Magyar Péter az országjárása részeként Makón tartott beszédet, írja a Telex.

Magyar kiemelte, hogy a jelenlegi kormány vidékellenes, és nem nézi a magyar gazdák érdekeit.

„Lengyelországban az agrárexport 3,5 milliárd volt, Magyarországon ugyanennyi. Ma a magyar 10 milliárd euró, a lengyel több mint 50 milliárd euró”

– hozta fel példaként.

Ígéretekből sem volt hiány. Azt ugyan nem tudta megígérni, hogy 2030-ra Magyarország Ausztria lesz, de csatlakozni fogunk az Európai Ügyészséghez, és zéró toleranciát hirdet a korrupcióval szemben is. Polt Pétert és Rogán Antalt is eltávolítaná a pozíciójukból.

„Betiltjuk a propagandát, visszavesszük a közmédiát, ugyanis a hír szent, a vélemény szabad. A választások után csoportosan fogjuk feljelenteni az összes propagandistát, száz ügyvéd fog ezen dolgozni”

– mondta a Tisza Párt EP-listavezetője, hozzátéve, hogy a kártérítési összeget a bicskei áldozatoknak és szegény családoknak utalnák el.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Fideszes önkormányzati képviselőt rázott halálra az áram Ráckevén, a munkatársa is meghalt
A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz az ügyben. Mindenkit sokkolt a halálhír.


Fideszes önkormányzati képviselő volt az a gazda, akit tegnap munkatársaival együtt megrázott az áram Ráckevén.

Meggyet szedtek egy rázógéppel, és a gép hozzáért a magasfeszültségű vezetékhez. Az RTL úgy tudja, hogy a gazda azonnal meghalt. A munkatársa, aki a traktort vezette pedig akkor, amikor ki akart szállni a járműből. Rajtuk kívül még ketten sérültek meg a balesetben, a rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz.

A város polgármestere azt mondta az RTL Híradónak: a képviselőt az önkormányzat saját halottjának tekinti.

A balesetben meghalt gazda Bécsi Balázs, Ráckeve egyik fideszes önkormányzati képviselője volt. A város Facebook-oldalán már korábban hírt adtak haláláról.

Az elhunyt képviselőtársa, Mester Csaba szerint Balázs mindig segítette a munkájukat.

"Mindenkit sokkolt a hír, hiszen egy fiatalember váratlan halála az mindenképpen megráz mindenkit. Mi a Balázzsal a bizottságból ismertük egymást, az önkormányzati bizottságban dolgoztunk együtt és valóban egy lelkiismeretes fiatalemberkét ismerhettük meg."

- mondta Mester Csaba az RTL Híradónak.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz az ügyben.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Kiderült, meddig dönt arról Vitézy Dávid, hogy fellebbez-e a főpolgármester-választás eredményei ellen
A Nemzeti Választási Bizottság pénteken újraszámolta a szavazatokat, amelynek eredményeképp kiderült, hogy a regnáló főpolgármester megtarthatja pozícióját.


A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteken újraszámolta a főpolgármester-választáson leadott érvénytelen szavazatokat. A végeredmény szerint a jelenlegi városvezető, Karácsony Gergely összesen 41 szavazattal nyerte meg a versenyt. Vitézy Dávid gratulált a győztesnek, és az RTL Híradónak azt mondta: hétfőig dönt arról, fellebbez-e az eredmény ellen.

Amennyiben Karácsony Gergely Budapest aktuális főpolgármestere megtámadja az eredményt, és az NVB új főpolgármester-választást ír ki, azt a szabály szerint a korábbi választás követő 30 napon belül, azaz július 9-ig meg kell tartani.

Erre lehet esély, mert Karácsony korábban többször is közölte: a tiszta választási eredmény miatt akkor is újraválasztást fog kérni, ha megnyeri a szavazást.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
„Meg akarjuk előzni a katasztrófát!” – Több százezren tüntettek Marine Le Pen pártja ellen Franciaországban
Párizsban mintegy 75 ezer ember vonult utcára, de Franciaország különböző városaiban is tüntettek az emberek. A szakszervezetek szerint akár 600 ezernél is többen.


Több százezer ember vonult utcára Párizsban és Franciaország különböző városaiban szombaton, hogy a szélsőjobboldali Nemzeti Tömörülés (RN) ellen tiltakozzanak a közelgő francia parlamenti választások előtt.

Emmanuel Macron francia államfő azután írta ki az előrehozott választást, hogy az európai parlamenti választáson a Marine Le Pen vezette párt nagyarányú győzelmet aratott, míg a köztársasági elnök által fémjelzett centrista pártszövetség messze lemaradva a második helyen végzett.

A francia fővárosban a rendőrség becslése szerint 75 ezren vonultak fel a szombati tüntetésen, de országszerte több mint 200 ezer ember vehetett részt a tiltakozásokban, míg 21 ezer rendőr biztosította az utcákat. Ám a felvonulást szervező egyik szakszervezet (CGT) sokkal nagyobb számokról beszélt: szerintük a fővárosban 250 ezer, országszerte pedig 640 ezer tüntető vett részt a rendezvényeken.

„Azért vonulunk, mert rendkívül aggódunk amiatt, hogy (az RN vezetője) Jordan Bardella lehet a következő miniszterelnök… Meg akarjuk előzni ezt a katasztrófát!”

– mondta a Reuters tudósítása szerint a baloldali szakszervezet egyik vezetője a beszédében, és sokan fejezték ki aggodalmukat Le Pen pártjának rasszista és xenofób gyökerei miatt.

A kétfordulós nemzetgyűlési választásokat június 30-ra és július 7-re írták ki. Macron szerdán felszólította mindazokat, akik „nemet tudnak mondani a szélsőségekre”, hogy fogjanak össze az előrehozott nemzetgyűlési választások „előtt vagy után”.

„Azt szeretném, hogy amikor eljön az idő, összefogjanak azok a jószándékú nők és férfiak, akik együtt nemet tudnak mondani a szélsőségekre”

– nyilatkozta az államfő.

(via 24.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Figyelmeztetés: kánikula és magas UV-sugárzás mellett zivatarok is lecsapnak az országra
Ugyanakkor búcsúzik is a nagyobb mennyiségű csapadék: a jövő hét első felétől érkezik az év első komolyabb hőhulláma.


Vasárnap többnyire napos-gomolyfelhős időben lesz részünk – írja az Időkép.

Egy súroló hidegfront hatására helyenként, elsősorban hazánk északkeleti, északi harmadán alakulhatnak ki futó záporok, zivatarok, de késő délutántól nyugatra is besodródhat egy-egy góc.

Többfelé élénk lesz a légmozgás, záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre kell számítani. Délutánra 24 és 31 fok közé melegszik a levegő, délkeleten lesz a legmelegebb. A délkörüli órákban sok helyütt a magas UV-B sugárzás miatt érdemes óvatosnak lennünk.

Hétfőtől fokozatosan érkezik a korábban beígért hőhullám: a hét első napján sok napsütésre, az ország legnagyobb részén száraz időre készülhetünk, egy-egy gyenge zápor, esetleg zivatar csak elvétve fordulhat elő. Reggelre helyenként – elsősorban keleten – pára, köd képződhet. Általában gyenge, mérsékelt marad a szél. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Kedden és szerdán sok napsütésre számíthatunk, egy-egy jelentéktelen zápor legfeljebb kedden fordulhat elő. Kedden nyugaton és északnyugaton, szerdán viszont már többfelé élénk lehet a déli-délkeleti szél. Kedden 28 és 34, szerdán már 31 és 37 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: