HÍREK
A Rovatból

Macron: A végsőkig ki akarok szúrni az oltatlanokkal

Nem akarja börtönbe küldeni őket, csak az életüket tenné nehezebbé a francia elnök.

Link másolása

Emmanuel Macron francia elnök azt mondta, hogy "fel akarja bosszantani" azokat, akik nem oltatták be magukat koronavírus elleni védőoltással és figyelmeztetett, hogy meg akarja nehezíteni azok életét, akik továbbra sem hajlandók beoltatni magukat - írja a Sky News.

A Le Parisien című francia napilapnak nyilatkozva így fogalmazott:

Az oltatlanokat nagyon fel akarom idegesíteni. És ezt a végsőkig folytatni fogjuk. Ez a stratégia.

A megjegyzéseit politikai ellenfelei elítélték, mondván, hogy a használt nyelvezet méltatlan az elnöki tisztséghez.

"Egy elnöknek nem kellene ilyet mondania" - írta a Twitteren Marine Le Pen szélsőjobboldali vezető. "Emmanuel Macron méltatlan a hivatalához".

Franciaország tavaly egészségügyi igazolványt vezetett be, amely megakadályozza, hogy negatív PCR-teszt vagy oltási igazolás nélkül éttermekbe, kávézókba és más helyszínekre beléphessenek.

A kormány most ezt az igazolványt oltási útlevéllé akarja alakítani, ami azt jelenti, hogy csak a teljesen beoltottak juthatnak be.

Nem fogom börtönbe küldeni (az oltatlanokat), nem fogok erőszakkal oltatni. Tehát azt kell mondanunk nekik, hogy január 15-től nem mehettek étterembe, nem tudtok majd kávézni, színházba, moziba menni.

Macront a múltban is bírálták már a hirtelen jött megjegyzései miatt, amelyek arrogánsnak vagy vagdalkozónak hatottak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Németországban leltek rá 161, az oroszok által elhurcolt ukrán gyerekre
A gyerekek után azért kutattak, mert az oroszok az általuk ideiglenesen megszállt területekre, illetve az Oroszországi Föderációba és Fehéroroszországba hurcolták el őket. Ezt Ukrajna és sok más ország háborús bűnnek tartja.

Link másolása

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

A közlemény szerint erről azon a megbeszélésen esett szó, amelyet Ivan Vihivszkij, az ukrán országos rendőrfőnök Berlinben folytatott Holger Münch-hel, a német Szövetségi Bűnügyi Rendőrségi Hivatal elnökével.

"Az Oroszország háborús bűneinek dokumentálása terén, nevezetesen az ukrán gyermekek kitoloncolásának és erőszakos elszállításának ügyében a német bűnüldöző szervekkel folytatott együttműködésünknek köszönhetően sikerült felderíteni 161 ukrán gyermek németországi tartózkodási helyét"

- írta az ukrán rendőrség.

Kifejtette, hogy az említett gyermekek után azért kutattak, mert az oroszok az általuk ideiglenesen megszállt területekre, illetve az Oroszországi Föderációba és Fehéroroszországba hurcolták el őket Ukrajnából.

Az ukrán fél hangsúlyozta, hogy Kijev számít a partnerek segítségére az orosz háborús bűnösök felelősségre vonásában mind az ukrán bíróságokon, mind más országok bíróságain, valamint a hágai Nemzetközi Büntetőbíróságon és a különleges törvényszékeken egyaránt. "Érdekeltek vagyunk a német partnereinkkel való közös fellépésben mind kétoldalú alapon, mind az Europol égisze alatt" - emelte ki az ukrán országos rendőrfőnök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Nyilatkozatot adott ki az Euronews szerkesztősége az Orbán Viktor-közeli felvásárlással kapcsolatban
Továbbra is állítják, hogy teljesen függetlenül működnek, és sem a szerkesztői munkájukba, sem a tartalomgyártásba nem avatkozott bele senki a csatornánál.

Link másolása

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Direkt36 oknyomozása alapján Orbán Viktor közvetlen környezetéből pénzelhették az egyik legnagyobb európai hírtelevízió, az Euronews felvásárlását. A cél az lehetett, hogy a magyar kormány javítson nemzetközi megítélésén.

Kert Attila, az Euronews magyarországi igazgatója ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy semmilyen befolyásolási kísérletet nem tapasztaltak az új tulajdonos megjelenésével.

A Média1 ugyanakkor kiszúrta, hogy a csatorna szerkesztősége magyar és angol nyelven is kiadott egy közleményt a Facebookon „Az Euronews szerkesztőségének nyilatkozata a cég tulajdonosi hátteréről szóló közelmúltbeli hírekkel kapcsolatban” címmel. Ebben az áll (a Szeretlek Magyarország saját kiemelésével):

„Mi, a szerkesztők, akik a brüsszeli központi szerkesztőségben, valamint Európa-szerte az összes szerkesztőségi tartalomért felelünk, kérlelhetetlenül megőrizzük szerkesztői függetlenségünket és integritásunkat.

Megerősítjük, hogy szerkesztői munkánkba és a tartalomgyártásba személy, csoport és kormányzat közvetlenül és közvetve sem avatkozott bele. A továbbiakban is éberen figyelünk az esetleges, ilyen jellegű beavatkozási, befolyásolási kísérletekre.

Európa első számú hírszolgáltatójaként továbbra is teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a független, objektív és semleges tudósítások mellett, különösen az európai intézményekkel és a tagállamokkal kapcsolatban, összhangban az Euronews világosan megfogalmazott szerkesztői értékeivel és normáival. Főszerkesztők, főszerkesztő-helyettesek, a nyelvi szerkesztőségek vezetői (Euronews, francia Euronews, spanyol Euronews, német Euronews, olasz Euronews, portugál Euronews, magyar Euronews, görög Euronews, orosz Euronews, arab Euronews, perzsa Euronews, török Euronews)”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Magyar Péter megkezdte országjáró körútját – többszáz ember előtt beszélt Gyulán
A TISZA Párt alelnöke jellemzően a korábbi jelszavakat és mondanivalókat ismételte el országjárása első állomásán.

Link másolása

Megkezdte országjárását Magyar Péter. A TISZA Párt alelnöke Gyulán indította be kampányát.

A NER-ből nemrég kilépett politikust rengeteg ember köszöntötte, sokakkal kezet fogott és szóba elegyedett az emberekkel.

Magyar Péter elmondta, hogy Gyula különösen fontos neki, mert nem messze onnan, Dobozon éltek ősei, édesanyja is odavalósi.

A változás elkezdődött, április 6-a után semmi sem lesz ugyanolyan, mint amilyen addig volt, tégláról téglára vesszük vissza az országot

– ismételte meg az eddig is sokszor elmondott gondolatokat a rögtönzött színpadon Magyar.

Ezután Békés megyét dicsérte, elmondása szerint a megyét joggal nevezik Magyarország éléskamrájának. Beszélt arról, hogy a vidéknek minden adottsága megvolna ahhoz, hogy virágzó régió legyen. Elmondta: bár az ország az EU-s csatlakozás 20 éve alatt 40 ezermilliárd forintnyi európai uniós támogatást kapott, de azok jelentős része haveri zsebekben, jachtokban, offshore-cégekben és magántőkealapokban landolt.

Utána arról beszélt, a TISZA Párt megválasztása esetén mit tenne – ezek a pontok szinte teljesen megegyeztek azzal, amit Magyar április 6-án a Kossuth téren is elmondott.

A fideszes politikusoknak és a propagandistáknak azt üzente, hogy állításaikkal ellentétben ők is kiállnak az illegális migráció ellen, és mind a nemzetközi, mind a hazai térben maximálisan békepártiak.

Magyar Péter ezután elmondta azt is, hogy szerdától péntekig mindenki szavazhat pártja EP-jelöltjeinek listás sorrendjéről, a jelöltek bemutatkozása pedig megtalálható a párt honlapján és a saját YouTube-csatornáján.

Magyar Péter beszédének legfontosabb részeit itt lehet visszahallgatni:

@szeretlekmagyarorszag.hu

Itt pedig 12 pontban ismertette a Tisza Párt terveit, célkitűzéseit ♬ eredeti hang - Szeretlek Magyarország.hu

Beszéde után arra hívta fel az embereket, hogy keressék meg, mert mindenkivel nagyon szívesen beszél. Az országjárás ezután este fél8-kor Békéscsabán folytatódik majd.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
TikTok-influenszer-orvos, hatdiplomás orvos-mérnök, a Shell volt vezetője – ők lehetnek Magyar Péter pártjának EP-jelöltjei
Bemutatkozott a TISZA Párt 10 jelöltje, a szimpatizánsok dönthetik el, ki milyen sorrendben kerüljenek az EP-választás szavazólapjára.

Link másolása

Korábbi ígéretéhez híven Magyar Péter YouTube-csatornáján közzétette pártja EP-listájának 10 résztvevőjét. A TISZA Párt legelső tíz jelöltjének kiválasztását komoly válogatás előzte meg, összesen 538-an pályáztak a párt felhívására. A most bemutatkozó tízes (6 nő és 4 férfi) listás sorrendjét a párt szimpatizánsai választhatják ki.

A listavezető maga Magyar Péter lesz, de ő az eredménytől függetlenül Magyarországon marad. Az EP-lista harmadik helyén az a Tarr Zoltán református lelkész áll, aki felszólalt Magyar nagyszabású április 6-i tüntetésén, és akit emiatt elbocsátottak állami állásából.

Az EP-lista második helyére a legtöbb szavazatot kapó nő kerül, aztán sorrendben következnek a többiek, szavazatszám szerint, a negyedik helytől a tizenkettedikig – írja a videók alatt Magyar Péter.

A jelöltek:

Bujdosó Andrea Anna programozó matematikus, a Shell Hungary igazgatósági elnöke volt 2017 és 2019 között.

Dávid Dóra jogász a Meta jogtanácsosa Londonban, de jogtanácsos volt az eBay-nél és Jamie Oliver cégénél is.

Kollár Kinga jogász-közgazdász, a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője volt 2018 és 2020 között, most pedig az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi ügyekért felelős főigazgatóságán dolgozik

Molnár Dániel a Cambridge-i Egyetem fizikus kutatója, előtte pedig a CERN-nél volt kutató Svájcban.

Weisz Viktor szintén a Cambridge-i Egyetemen tanult, ő vállalkozástant, de foglalkozott üzleti menedzsmenttel és emberi jogi ösztöndíjas is volt.

Kulja András sebész-szakorvosjelölt, tudománykommunikációs szakértő, egészségedukációs tartalomgyártó, az @andras.doktor nevű, több mint 360 ezres követésű TikTok-csatorna üzemeltetője.

Bogdán Csaba orvos, mérnök, klasszika-filológus és történész, a MOME Technológiai Parkjának igazgatója.

Sopov Ildikó jogász, digitális és távközlési területek ismerője.

Gerzsenyi Gabriella jogász, 15 éven át dolgozott Brüsszelben, az Európai Bizottságában, 2021 óta szabadúszó író, őstermelő, családanya.

Lakos Eszter közgazdász, innovációs területen dolgozott, innovációs szakértő, korábban 10 évig élt Brüsszelben, célja a leszakadó rétegek felzárkóztatása.

A képviselőjelöltek között feltűnően magas számban vannak azok, akik vagy külföldön végezték tanulmányaikat, vagy jelentős külföldi munkatapasztalattal rendelkeznek.

A szavazás április 19-e pénteken délig tart, szavazni ITT lehet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: