hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Jakab Péter: Nem én kötöttem paktumot, hanem Márki-Zay bocsátotta áruba a visszalépését

„Nem fogunk belemenni paktumokba, hogy esetleg pozíciókért cserébe egyik vagy másik miniszterelnök-jelöltet támogassuk” - mondja a Jobbik elnöke.

Link másolása

hirdetés

"Nem fogunk belemenni paktumokba, hogy esetleg pozíciókért cserébe egyik vagy másik miniszterelnök-jelöltet támogassuk"- mondta a Telexnek adott interjújában Jakab Péter, aki azt is hozzátette: az előválasztásnak a nép döntéséről kell szólnia, ezért ők azt a jelöltet fogják támogatni, akit a választók megszavaznak Orbán kihívójaként.

Arra kérdésre, felmerült-e, hogy lemond a Jobbik elnöki posztjáról, miután negyedik lett az előválasztáson, Jakab úgy felelt:

"A csata kellős közepén nem levonulni kell a csatatérről, hanem küzdeni".

"A lájkhoz nem kell vonatra ülni és átutazni a szomszéd városba. Ahhoz viszont, hogy a szavazóim jelentős része le is tudja adni a voksát, bizony utaznia kellett, mert a településén vagy nem volt sátor, vagy nem mert helyben leszavazni, tartva a helyi fideszes kiskirály bosszújától" - fogalmazott a Jobbik elnöke azzal kapcsolatban, hogy szerinte miért lájkolják többen a Facebookon a tevékenységét, mint ahányan megválasztották volna miniszterelnök-jelöltnek.

Arra a kérdésre, hogy szerinte mi lehet az oka annak, hogy azokban a vidéki körzetekben sem rá szavaztak a miniszterelnök-jelöltek közül, ahol jobbikos egyéni jelöltek nyertek, Jakab azt mondta: "a legtöbb jobbikos jelölt nemcsak a Jobbik, hanem több ellenzéki párt jelöltjei is volt. Én viszont csak a Jobbik miniszterelnök-jelöltje".

Az interjúban az is szóba került, hogy a miskolci választókerületben több szavazatot kapott Dobrev Klára, mint ő. Jakab szerint, aki 2018 óta jóval kevesebb ideje maradt Miskolcra, így a mostani eredménnyel azt üzenték neki, hogy foglalkozzon többet velük. "Igyekszem ennek eleget is tenni a jövőben" - mondta a Jobbik elnöke.

hirdetés

A visszalépéssel kapcsolatban Jakab úgy fogalmazott:

"Nem a visszalépéssel van önmagában probléma, hanem egyrészt azzal, ha valaki ezt áruba bocsátja, vagyis pozíciót kér cserébe, másrészt pedig azzal van baj, ha a visszalépés azért történik, hogy legyőzzük a szövetségesünket. Nekünk nem a szövetségesünket kell legyőzni, hanem az ellenfelünket, aki Orbán Viktor. Ha én visszaléptem volna bárki javára, nem a szövetségesem ellen léptem volna vissza, hanem maximum azért, mert a másikat alkalmasabbnak gondolom Orbán legyőzésére, mint magamat".

A Jobbik elnöke az interjúban azt is elmondta, az minden párttal kötöttek megállapodást, hogy az adott körzetben az alkalmasabb jelöltet támogatják.

"Nem kértünk érte pozíciókat, csak annyit, hogy ha a mi jelöltünk az alkalmasabb, támogassák őt, ha az ő jelöltjük, akkor mi is ezt tesszük. A legtöbb körzetben egyébként az LMP-vel állapodtunk meg, mégsem beszél senki Jobbik–LMP koalícióról. Mert nincs, mint ahogy Jobbik–DK sincs" - fogalmazott.

"Én nem kötöttem paktumot senkivel, azt Péter tette meg akkor, amikor egy miniszterelnök-helyettesi pozícióért áruba bocsátotta a visszalépését"

- mondta Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely összefogására utalva Jakab Péter, aki korábban már többször is kritizálta, hogy a két miniszterelnök-jelölt együtt indulna a második fordulóban Dobrev Klára ellen.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Gyurcsány bevallotta, hogy „ő volt”, és ezzel megint letarolta az internetet

A volt miniszterelnök a kommentszekcióban és az Instagramon sem állt le a trollkodással.

Link másolása

hirdetés

Szűkszavú, de a mai nap történéseit követők számára világos poszttal jelentkezett kedd délután Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke, ugyan nem írta meg, de egyértelműen Völner Pál, vesztegetéssel vádolt igazságügyi államtitkár botrányára célozhatott akkor, amikor csak annyit írt:

„Nem érdemes sokáig elemezni: bevallom, én voltam:))”

A volt miniszterelnök az államtitkár mai botrányán túl finoman utalt a kormánypárt mindent letámadó kommunikációjára, ami szerint szinte mindenért „Gyurcsány a hibás”.

A politikus posztja alatt nem kevés lájkot gyűjtött Hont András publicista hozzászólása is, aki csak annyit kérdezett: „Klára tud róla?”.

hirdetés

A volt miniszterelnök nem állta meg, hogy válaszoljon a kérdésre. Mint írja:

„Ő mindenről tud. Sőt. Leginkább ő. Sötétben beszélgetünk. Csak sötétben. Meg Apró Piroskával. Így működik ez a Szemlőhegyen.”

Gyurcsány az Instagram-oldalán is odaszúrt egyet a kormánypárti képviselőnek. Ehhez a Mandiner egy korábbi cikkét használta fel. Ennek (vendég)szerzője éppen Völner Pál, aki a Gyurcsány a börtön kapujában címet választotta írásának. Ehhez a képhez írta a DK elnöke, hogy: „Igen Pali. És nem süt be a nap. Majd mesélj.”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

„A halottszállítók már nem is számolják, hány ilyen esethez mennek ki” - Az otthonában találtak rá a covid miatt elhunyt, oltástagadó nőre

A nő testvére elmesélte, hogy hiába könyörögtek neki, sem az oltást nem kérte, de a betegség tüneteinek jelentkezésekor tesztet sem csináltatott.

Link másolása

hirdetés

A lakásában találtak rá a Covid-fertőzés következtéen meghalt 45 éves nőre - írja a Blikk.

A lap egyik olvasója mesélte el, hogy ő törte rá az ajtót a testvérére, miután az napokig nem jelentkezett.

"Múlt héten pénteken meghalt a húgom 45 évesen a Covid-19 miatt, és ami különösen szomorú az esetében, hogy nem volt hajlandó elfogadni, hogy covidos lehet, nem is oltatta be magát koronavírus ellen".

A férfi elmondása szerint a nő akkor már több hete beteg volt, de nem vizsgáltatta meg magát. Az utolsó héten már egyedül maradt, mert édesanyjuk kórházba került. Az idősebb nő két oltás után betegedett meg, nem került lélegeztetőgépre, de egyik veséje leállt.

A lánya azonban nem volt hajlandó még tesztet sem csináltatni, mikor a tünetei jelentkeztek. Bár a családban több orvos is van, és ők is mondták a nőnek, hogy oltassa be magát, ő hajthatatlan volt.

"A húgommal múlt hét hétfőn már üvöltöttem, hogy legalább a Jansent vegye fel, mert egy oltás és túl van rajta, de hiába. Mégis egy negyven év feletti nővel mit lehet kezdeni, ha nem akar megtenni valamit"

– mesélte.

hirdetés

A férfi arról is beszélt, hogy

"a halottszállítók megemlítették nekem, hogy olyan sokan halnak meg otthon Covid miatt, hogy már nem is számolják hány esethez mennek ki".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Karácsonyozás és gyurcsányozás kíséretében szavazta meg a Fidesz Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését

A nagyobbik kormánypárt azt mondja, a Városháza eladása vagy Soros György és Bige László „piszkos pénzének” elfogadása ügyében nem látnak hasonló lépést a baloldaltól.

Link másolása

hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk a Völner Pál igazságügyi államtitkár körül kirobbant botrányról, aminek következtében a politikus énytelen volt lemondani tisztségéről. Legutóbb ellenzéki oldalról Karácsony Gergely követelt vizsgálatot és Gyurcsány Ferenc "trollkodott" az ügyben a Facebookon.

Délután a Fidesz sajtóközleményben jelentette be, hogy megszavazzák Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését.

„A kormánypártok meg fogják szavazni Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, mert tisztáznia kell magát az igazságszolgáltatás előtt és örülünk, hogy ezt ő maga is így érzi és azonnal lemondott”

– írja közleményében a nagyobbik kormánypárt, de gyorsan hozzá is teszik: hasonló konzekvenciának a baloldalon nyomát sem látják. „A baloldalon hasonló esetben a nyomát sem látjuk annak, hogy készek lennének tisztázni a Városháza-botrányt vagy bármelyik másik korrupciós ügyüket. Karácsony Gergely hetek óta menekül, miközben mára egyértelmű, hogy a Városházán maffia működik, és a baloldali pártok jutalékos rendszerben árusítják ki a fővárosi ingatlanvagyont a Gyurcsány-Bajnai holdudvarnak. Az is kiderült, hogy a baloldalt Soros és idegen hatalmak pénzelik, a kijelölt miniszterelnök-jelöltjük pedig többek között Bige László piszkos pénzén kampányol” – teszik hozzá.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Itt vannak a legfrissebb lakásárak: hol a legolcsóbb és a legdrágább egy négyzetméter?

A vidéki városok és megyék, illetve a budapesti kerületek között is rangsort állítottak fel.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2021. december 07.


Link másolása

hirdetés

A Portfolio készített összeállítást arról, hol mennyiért cseréltek gazdát a lakások Magyarországon 2021 első három negyedévében.

A cikkből kiderül, hogy Budapesten 678 ezer Ft/m2 az aktuális átlagár, a fővárost leszámítva pedig már második éve Somogyban a legdrágább lakást venni (457 ezer Ft/m2).

Győr-Moson-Sopront már Pest és Hajdú-Bihar is megelőzi, Veszprém megye elé pedig Fejér és Tolna is bekerült. Ugyanakkor a lap szerint fontos megjegyezni, hogy az éves adatok teljessé és véglegessé válásával ez a rangsor utólag még módosulhat. Nógrád megye ezúttal is a legolcsóbb 137 ezer Ft/m2 átlagárral, egyedüliként a 200 ezres szint alatt.

Az eladott ingatlanok átlagára országosan az év első három negyedévében Budapesttel együtt 468 ezer, Budapest nélkül számolva pedig 331 ezer forint volt négyzetméterenként.

A településenkénti listát Debrecen vezeti 488 ezed Ft/m2-rel, de ezúttal már Székesfehérvár és Győr is a 450 ezres szint fölé drágult. Az utolsó helyezett továbbra is Salgótarján, 165 ezer forintos átlagos árszinttel.

Bár a járvány hatására Budapest belvárosában némileg megtorpant a lendület, az V. kerület továbbra is vezeti a rangsort: 1,014 millió forintot kell itt átlagosan fizetni egy négyzetméterért. A második legdrágább az I. kerület, ahol az átlagár épphogy a 900 ezres szint felett van. A 800 ezres limit fölé még a II., XII. és a VI. kerületek jutottak.

A lista végén továbbra is Pest peremi városrészek találhatók. A XX. és XXI., illetve a kevés forgalmi adata miatt csak erősen valószínűsíthetően a XXIII. kerületben az átlagár-szint még 500 ezer Ft/m2 alatt marad.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: