News here
hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Jakab Péter: „Lehet, hogy nekem többet kellett volna a Jobbik építésével foglalkoznom”

A Jobbik régi-új elnöke beszélt a Mi Hazánk mozgalomról, felszólalásai várható stílusáról és a párton belüli nemierőszak-botrányról is.

Link másolása

hirdetés

Hosszú interjút adott a Telexnek Jakab Péter. A Jobbik nemrég újraválasztott elnöke elmondta: egyelőre azért nem szólalt fel a parlamentben, mert a jelenlegi kormány csak ügyvezető. Ha Orbán Viktor letette újabb miniszterelnöki esküjét, ismét meg fogja őt szólítani. A stílusról szólva úgy fogalmazott: mivel ő a nép hangja, beszédmódja erősen függ majd az emberek véleményétől. „Ha az utca embere finomabb véleményt fogalmaz meg a kormánnyal szemben, akkor lehet, hogy én is finomítok” – mondta az ellenzéki párt vezetője.

Arra a kérdésre, hogy a szavazók április 3-án nem mondtak-e nemet a Jakab-féle politizálásra, az felelte: szerinte a választók az ellenzéki összefogás vezetőjére, Márki-Zay Péterre mondtak nemet. Szerinte neki az volt a feladata, hogy a Jobbikot „összefogás-kompatibilissé” tudja tenni. Saját felelősségét érintve azt mondta:

„Lehet, hogy nekem többet kellett volna a Jobbik építésével foglalkoznom, hogy meg tudjuk szólítani a vidéki szavazókat.”

Szerinte „értelmezhetetlen” Jobbik-DK-paktumról beszélni, majd úgy fogalmazott: „hogy a DK-val is tudunk paktumot kötni, azt jelenti, képesek voltak ők is, meg mi is áldozatot hozni a nagy egész érdekében, amit úgy hívtunk, hogy kormányváltás”.

A parlamentben Jakab egy padsorban ül Toroczkai Lászlóval és Gyurcsány Ferenccel is, amiről azt mondta, békés a hangulat, „nincs froclizás vagy beszólogatás, provokáció”.

Toroczkai első parlamenti beszédéről egyébként azt mondta, nagyon gyengének tartotta, nem talált benne „igazán ütős mondatokat”. A Mi Hazánk parlamentbe jutásáról saját bevallása szerint az volt az első gondolata, hogy „a Fidesz hozzájutott még hat mandátumhoz”. Azt, hogy lesz-e együttműködés a két jobboldali ellenzéki párt között, attól tette függővé, hogy milyen javaslatokat tárnak az Országgyűlés elé. Külön megemlítette a pedofilok kémiai kasztrálásának ötletét, ami elmondása szerint „egy nagyon régi jobbikos programpont, amit lehet, hogy a Mi Hazánk is tud támogatni”.

hirdetés

Jobbikos elnökjelölti kihívójáról, Stummer Jánosról elmondta, meglepte a kilépése a pártból, mert néhány napja még azt mondta, együtt tudnak majd dolgozni a párton belül. Attól Jakab nem tart, hogy Stummert követnék a kilépésben, mert szerinte ennél kulturáltabban zajlott a választási folyamat a pártban. Jakab azt is elmondta, hogy két és fél éve, a párt tisztújító kongresszusán valóban őszintén mondta, hogy nem akar vezető lenni, de ha megbízzák vezetői munkával, akkor azt el fogja végezni.

„Szerintem aki hatalomra vágyik, az egy beteg jellem”

– fogalmazott a pártelnök.

A múlt héten kirobbant, Jobbikon belüli nemierőszak-botrányról azt mondta: szerinte Szilágyi Györgynek és élettársának másnap rendőri feljelentést kellett volna tennie, nem pedig öt hónappal később etikai beadvánnyal fordulni a Jobbik etikai bizottságához. Megismételte, hogy ő maga nem tudott az erőszakról, neki Szilágyi csak annyit említett, hogy „volt valamiféle közeledés az ő barátnőjéhez”.

Arra a felvetésre, hogy az ügy kirobbanása után nem állt ki nyilvánosan és ítélt el mindenfajta erőszakot, azt mondta: „Bocsánat, de ezt ki kéne jelentenem, hogy elítélek mindenfajta erőszakot? Ezt ki se kell Magyarországon mondani.”

Szilágyi jobbikos jövőjéről azt mondta, egyelőre nem tudja, hogy a képviselő kilép-e a pártból. Hozzátette:

„Nem az a bajom, hogy keresi az igazságot, sőt, ez a legalapvetőbb elvárás. [...] Az a baj, hogy jobbikos belső levelezést szivárogtat ki Varga-Damm Andrea felé.”

Erről az esetről azonban ennél konkrétabban nem beszélt, csak azt mondta: nem szokott mások levelezéseibe belenézni, de bizonyítani tudja, hogy mindez megtörtént.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
A bolygó legnagyobb, 2400 kiliméteres zivatarlánca alakult ki tegnap Kelet-Európában
Moldovától a sarkkörig nyúló zivatarlánc alakult ki tőlünk keletre. A zivatarrendszer szombat délután, este öltött testet a Baltikum és Finnország felett, ahol több helyen heves kifutószéllel érkezve okozott jelentős károkat.

Link másolása

hirdetés

Elképesztő méretű zivatarlánc alakult ki tőlünk keletre egy hosszan elnyúló hidegfront mentén. A zivatarrendszer szombat délután, este öltött testet a Baltikum és Finnország felett, ahol több helyen heves kifutószéllel érkezve okozott jelentős károkat.

Hossza már ekkor 1600-1800 kilométer között mozgott, vasárnap kora délutánra pedig egy 2400 kilométer hosszúságú zivatarrendszerré fejlődött, ami Moldovától egészen a Barents-tengerig nyúlik

- írta az Időkép.

Még az északi sarkkörön túl is előfordultak zivatarok, ami meglehetősen ritkának számít. De a front előoldalán még ebben a sarkköri régióban is 30 fok közelébe melegedett a levegő, így kellően labilissá tudott válni a légkör a zivatarok számára.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Lerobbant Orbánék motorcsónakja, partra kellett vontatni őket Horvátországban
Az esetet lehozó lap egyik volt munkatársa járt épp arra, és segítette kis a magyar miniszterelnököt a bajból.

Link másolása

hirdetés

Orbán Viktor jelenleg Horvátországban nyaral, de vannak kis anomáliák a kikapcsolódásban.

A hvg.hu talált rá a Slobodna Dalmacija cikkére, amely szerint Orbán Viktor motorcsónakja lerobbant.

Az eset nem messze történt Vistől, de szerencsés véget ért a miniszterelnök számára, ugyanis épp a lap egykori munkatársa, Boris Vrkic vontatta partra őt és a feleségét a csónakkal együtt, és még egy közös fotóra is futotta.

Vrkic szerint volt egy testőr is a csónakban. Az újságíró egy éttermet is javasolt nekik, ahol kipihenhetik a történteket, el is látogattak oda, de az étterem dolgozói csak később szerezhetetk tudomást az illusztris vendégükről, mert nem ismerték fel a magyar kormányfőt.

Korábban egy braci vendéglő posztolta ki, hogy Orbán ott járt náluk.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Egy bejegyzése miatt nem vette fel a fideszes igazgató - ezt állítja egy kecskeméti tanárnő, aki pert nyert az intézmény ellen
Borosné Kerekes Lívia ügyvéd nélkül vágott neki az eljárásnak, végül a bíróság kártérítésre kötelezte az intézményt.

Link másolása

hirdetés

Pert nyert a Kecskeméti Szakképzési Centrum ellen egy helyi tanárnő, aki szerint azért nem kezdhetett el dolgozni tavaly szeptemberben a Szent-Györgyi technikumban, mert korábban egy Facebook-bejegyzésben bírálta a helyi Fidesz-vezetést - írja a Népszava.

A cikk szerint Borosné Kerekes Lívia tavaly augusztus 28-án állt volna munkába az intézményben. A magyar szakos tanárnő július 7-én egyeztetett volna az iskola vezetésével a tantárgyfelosztásról, a találkozóra azonban már nem került sor, mert

előző nap kapott egy rövid levelet a Szent-Györgyiből, amelyben közölték, mégsem kívánják foglalkoztatni.

Az iskolában a megállapodásuk után igazgatóváltás történt, így a levelet már az új vezető, Papp Gábor jegyezte, aki a kecskeméti önkormányzat egyik fideszes képviselője is.

Borosné Kerekes Lívia szerint az elutasítás oka egy korábbi Facebook-bejegyzése volt, amelyben „az egyenlő bánásmód és a szakmaiság hiányáról, a politikai összefonódásokról” írt, megemlítve helyi fideszes közszereplőket is.

A pedagógus ezt követően bírósághoz fordult, és bár ügyvéd nélkül vágott neki a pernek, sikert aratott. A Kecskeméti Törvényszéken ugyanis kimondták, hogy

hirdetés
181 ezer forint kártérítés illeti meg a munkaszerződés meghiúsulása miatt. Emellett az ítélet szerint a Szent-Györgyi újonnan kinevezett igazgatója megsértette a jóhiszeműség, a tisztesség és az együttműködés elvét is.

Arra azonban nincs bizonyíték, hogy Borosnét valóban az említette Facebook-bejegyzése miatt utasították el.

„Amikor belefogtam, mindenki azt gondolhatta, a pénz motivál. Tévedtek. Az igazságtalanság az, ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni. A kollégáim közül sokan úgy vannak vele, hogy inkább ne szóljunk, mert akkor bajba kerülünk. Nekem ez nem tetszik” - mondta a pedagógus a lapnak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot kapott a Ryanair
A légitársaság szabadszájú vezetője korábban idiótának nevezte a kormánytagokat a különadók bevezetése miatt. Vajon mit szól majd a büntetéshez Michael O'Leary?

Link másolása

hirdetés

A Ryanair tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat, a légitársaság 300 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot kapott - közölte Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn Facebook-oldalán.

A tárcavezető felidézte, hogy június 10-én Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indított a Ryanair-DAC légitársasággal szemben az extraprofit-különadó áthárítása témájában.

„Szakmai irányító szervként az Igazságügyi Minisztérium végigkövette a vizsgálatot, amelynek végén a fogyasztóvédelmi hatóság hétfőn jogsértést állapított meg, a légitársaság tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat. A fogyasztóvédelmi bírság összege 300 millió forint”

- írja Facebook bejegyzésében a miniszter.

Varga Judit azt is kiemelte, hogy a kormány megígérte, hogy meg fogja védeni a magyar embereket, az extraprofit-különadó áthárítása esetén mindig fogyasztóvédelmi vizsgálatot fog indítani.

„Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak. Az extraprofit-különadó megkerülését vagy áthárítását fogyasztóvédelmi vizsgálattal és bírsággal fogják büntetni a továbbiakban is” - közölte Varga Judit.

hirdetés

A különadók bejelentése után az ír légitársaság vezére kendőzetlen stílusban bírálta a magyar kormányt emiatt: Michael O'Leary többek között Dumb és Dumbernek, illetve idiótának nevezte a kormány tagjait.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: