hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Hazaárulónak nevezte Orbán Viktort Szabó Tímea, egy tükröt is adott neki ajándékba

A képviselőnő a Fudan Egyetemről kérdezte a miniszterelnököt, akit azzal is megvádolt, hogy adóssággal leigázza a saját hazáját.

Link másolása

hirdetés

Szabó Tímea a Fudan Egyetemről kérdezte Orbán Viktort a parlament hétfői ülésén az azonnali kérdések órájában. A kezében mutogatta azt a megállapodást, amit még tavaly írt alá Gulyás Gergely, Fürjes Balázs és Karácsony Gergely a Diákvárosról, és kiemelte, hogy "ebben egyetlen szó csincs sem a Fudan Egyetemről, sem 450 milliárd forintos kínai hitelről és sem Magyarország a Kínai Kommunista Pártnak való kiárusításáról". Azt akarta megtudni a miniszterelnöktől, hogy "már a kezdetek óta hazudott ezzel kapcsolatban, vagy csak később kezdett el hazudni a saját aláíró embereinek és a magyar népnek is?"

"Miniszterelnök úr, mondja már meg nekünk, mennyit kap Ön vagy a családja azért, hogy kiárusítja és elárulja a saját hazáját?"

- tette fel a kérdést a Párbeszéd Magyarországért társelnöke.

Orbán Viktor ezután azt mondta, hogy szeretné néhány információval segíteni a politikusnő ismeretét a témával kapcsolatban.

"Én még nem tartottam a Fudan Egyetemen előadást, de Barack Obama és Soros György már tartott, ennyit a kommunizmusról" - jelentette ki, majd hozzátette, hogy a Fudan Egyetem már most is itt van Magyarországon, a Corvinus Egyetemen, ezért "ne csináljanak úgy, mintha egy vadonatúj dolog történne".

Azt mondta, egy egyetemvárost építenek, amelynek részeként megépül minden, amit vállaltak. Szerinte "merő zagyvaság az", hogy az ellenzéki képviselők "össze-vissza beszélnek százmilliárdokról", hiszen még tervek sincsenek, majd ha lesznek, akkor lehet beszélni a költségekről. "Minden csak ködszurkálás, ködevés és hangulatkeltés" - fogalmazott, hozzátéve, hogy végső döntést akkor fognak hozni, ha látják a terveket és a költségvetést.

Szabó Tíme erre úgy reagált, hogy Orbán nem mond igazat, nincs itt a Fudan Egyetem, csak egy darab képzése van.

hirdetés
"Menjen el, kövesse Soros György és Barack Obama példáját és tartson Kínában előadást a Fudan Egyetemen, ne az itteni Fudan Egyetemen. (...) Ön most pontosan adóssággal leigázza a saját hazáját. Tudjuk, hogy lesz 450 milliárd forintos kínai hitel, amit Ön a Kínai Kommunista Párttól vesz fel. Miniszterelnök úr, Ön egy hazaáruló"

- mondta.

Majd elővett egy kis tükröt, amit ajándékba szánt a kormányfőnek születésnapja alkalmából. Az "Orbán Viktor hét meséje" elnevezésű tükörre a miniszterelnöktől korábban elhangzott kijelentések álltak.

Ekkor azonban már elvették Szabótól a szót, így már nem derült ki, mit mondott Orbánnak. Oda is ment hozzá, hogy átadja az ajándékot, de Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője elvette tőle.

A kormányfő ezután a viszontválaszában arról beszélt, hogy a képviselő fontos dolgot említett a kérdésében, ugyanis a kémkedés, a hírszerzés és a befolyásolás kérdése fontos ügy, amit a kínai egyetemmel kapcsolatban is fel lehet vetni. Szerinte viszont a kémkedés nem keleti dolog, "ez az államközi élet szerves része". Magyarországon pedig jól szervezett szolgálatok működnek a parlament ellenőrzése alatt, és mind a keleti, mind a nyugati befolyásolási kísérletekkel szemben meg tudják védeni az országot.

Szabó Tímea végül a Facebook-oldalán mutatta meg a nyilvánosságnak azt a tükröt, amit Orbánnak szánt, és leírta, mi volt vele a célja:

"Ma van Orbán Viktor születésnapja! Ennek örömére ma a parlamentben átadtam neki egy ajándékot: egy tükröt, amelyen az elmúlt időszak legemlékezetesebb, általa elmondott 7+1 idézete szerepel. Nézzen a tükörbe, és döntse el, ki lát: a 30 évvel ezelőtti Orbán Viktort vagy a mostani hazaárulót?

Az ajándéktükrön a következő mondatok szerepelnek:

- „Nem leszünk gyarmat!”

- „Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk.”

- „Kövér László velem együtt egyfajta szociálliberális meggyőződésű.”

- „Mi az ajtót a Nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak meg ajtót mutattunk.”

- „Orbán Viktor vagyok, 1987 nyarán végeztem a jogi karon, a Soros Alapítvány ösztöndíjasa vagyok.”

- „Ne váljunk a Gazprom legvidámabb barakkjává!”

- „Hibát követnek el az egyházak, ha azok szolgálatába szegődnek, akik ideológiai átnevelőtábort akarnak csinálni Magyarországból.”

- „A Fidesznek igenis van elvi kiindulópontja: a modern XX. század végi liberalizmus.”

Orbán sajnos nem örült annyira az ajándéknak, mint amennyire én szívből adtam neki. Meg is értem.

Mi viszont Orbánnal ellentétben tényleg nem leszünk gyarmat, nem adjuk a hazánkat és a budapesti Diákvárost a Kínai Kommunista Pártnak!"

Forrás: Telex


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Elkészült Horvátországban a Peljesac-híd, 300 év után újra egyesülhet a két országrész

Bosznia-Hercegovina többször is szót emelt a híd megépítése ellen, mert Szarajevó szerint felépítésével ellehetetlenítik az egyetlen tengerparti boszniai város, Neum idegenforgalmát.
MTI - szmo.hu
2021. július 28.


Link másolása

hirdetés

Elkészült a Horvátország számára stratégiai fontosságú Peljesac-híd, amely ellen Bosznia-Hercegovina többször is szót emelt,

a híd utolsó szegmensét szerda késő este teszik a helyére

- közölte a horvát sajtó.

A Peljesac-félszigetet a szárazfölddel összekötő, 2,4 kilométeres Peljesac-híd építéséről három évvel ezelőtt állapodott meg Zágráb a kínai China Road and Bridge Corporation vállalattal.

A Komarna és Bijesta térségében megépített híd 55 méteres magasságban íveli át a félsziget melletti tengeröblöt, ezzel Horvátország kikerülte Bosznia-Hercegovina adriai tengerpartját, és közvetlen összeköttetést alakított ki saját, délebbre fekvő tengerparti sávjával. A két országrész 300 év után "egyesült" újra.

A stratégiai fontosságú, kiemelt projekt összértéke 420 millió euró (mintegy 150 milliárd forint), a kivitelezést 85 százalékban, 357 millió euróval támogatta az Európai Unió.

VIDEÓ: A hídról

hirdetés

Bosznia-Hercegovina többször is szót emelt a híd megépítése ellen, mert Szarajevó szerint felépítésével ellehetetlenítik az egyetlen tengerparti boszniai város, Neum idegenforgalmát.

Bakir Izetbegovic, a bosznia-hercegovinai kollektív államelnökség korábbi tagja, a legnagyobb bosnyák párt elnöke korábban arról beszélt: Horvátország azzal, hogy figyelmen kívül hagyta a boszniai intézmények kifogásait a híd építésével kapcsolatban, megsértette Bosznia-Hercegovina területi épségét, valamint jogát ahhoz, hogy nyílt kijárata legyen az Adriai-tengerre. Zágráb azonban mindvégig úgy vélte, Horvátország mindent a nemzetközi joggal összhangban tett, hiszen a híd a horvát területi vizeken belül épült.

A vita évek óta húzódik a két ország között, mert Bosznia-Hercegovina mindössze néhány kilométer széles partszakasszal rendelkezik a Peljesac-félszigettel szemben, és ez a rövid partszakasz mindkét oldalán Horvátországgal határos.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Céget alapított Pécelen a börtön elől Magyarországra menekült volt macedón miniszterelnök

Nikola Gruevszki Szijjártó Péter külügyminiszternek ad tanácsokat, most pedig beindítja itteni vállalkozását. A volt politikus ellen több ügyben is vizsgálódnak hazájában.

Link másolása

hirdetés

Mint azt korábban megírtuk, 2018 novemberében jelent meg a hír, hogy Budapesten bujkál és menedékjogot kért Magyarországon Nikola Gruevszki. Hazájában elfogatóparancsot adtak ki a volt miniszterelnök ellen, mert nem jelent meg a börtönben, hogy megkezdje kétéves büntetésének a letöltését. Azért ítélték el, mert évekkel ezelőtt arra utasította Gordana Jankuloszka belügyminisztert, hogy szerezzen be neki egy 600 ezer eurós (192,85 millió forint) Mercedest privát használatra. A volt macedón miniszterelnökkel szemben Magyarországon a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatala határozatot hozott és menekültként ismerte el.

A 24.hu megjegyzi, hogy a volt macedón elnök magyarországi jelenlétéről eddig csak az derült ki, hogy Szijjártó Péter külügyminiszternek ad tanácsokat a Nyugat-Balkánt érintő ügyekben.

Most azonban fény derült arra is, hogy

magánvállalkozást indított Pécelen. A lap cikke szerint július 15-én péceli székhellyel jegyezték be az I.C.I.C. Kft.-t, melynek ügyvezetője és tulajdonosa is Gruevszki.

A cég üzletvitellel, egyéb vezetési tanácsadással foglalkozik, de mellette porcelán-, üvegáru-, tisztítószer-nagykereskedelem, vagyonkezelés, konferenciaszervezés is szerepel a listáján. Bár a volt politikus Magyarországon él, tartózkodási helynek Skopjét adta meg, míg megbízottja egy budapesti, belvárosi ügyvéd.

hirdetés

Gruevszkit a Mercedes-ügyön kívül tavaly erőszak szítása miatt is elítélték távollétében, de ingatlanügy miatt is vizsgálódnak ellene. A gyanú szerint pártjának folyósított adományokat ellopva, egy belize-i offshore cégen keresztül vásárolt ingatlanokat Skopje közelében.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Másodfokú riasztásokat adtak ki északnyugaton zivatarveszély miatt

A zivatarokhoz viharos szélroham, nagyobb jégdarabokkal jégeső és intenzív csapadék is társulhat. A tartós hőség miatt továbbra is első-, másod-, és harmadfokú figyelmeztetések vannak érvényben országszerte.

Link másolása

hirdetés
Győr-Moson-Sopron megye több járására másodfokú riasztást adott ki zivatarveszély miatt

az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután.

A veszélyjelzésük szerint más megyét érintően nem várható másodfokú riasztás, azonban

Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyében még adhatnak ki elsőfokú riasztásokat zivatarok miatt.

Azt írták: főként északkeleten, továbbá a Dunántúl északi felén fordulhatnak elő zivatarok. Északnyugaton akár egy-egy hevesebb zivatar is lehet. A zivatarokhoz viharos (akár 90 kilométer/óránál is erősebb) szélroham, nagyobb jégdarabokkal jégeső és intenzív csapadék is társulhat.

Csütörtökön hajnalban a délkeleti területeken is, majd napközben az ország északkeleti részében alakulhatnak ki zivatarok - tették hozzá.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az érintett területeken azt ajánlja, hogy a kerti bútorokat, a cserepes virágokat, a szerszámokat minél előbb vigyék fedett helyre, nehogy a viharos erejű szél kárt tegyen bennük.

hirdetés

Kiemelte, hogy a viharos szélben lehetőség szerint senki ne parkoljon fák alá. Ha valaki leszakadt vezetéket vagy bajba jutott embert lát, jelezze azt a 112-es segélyhívón!

Mindeközben tartós hőség miatt továbbra is első-, másod-, és harmadfokú figyelmeztetések vannak érvényben országszerte.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Jobbik: nem indul etikai vizsgálat azért, mert egyik képviselőjük részt vett a Budapest Pride-on

Bereczki Miklós a közösségi oldalán többek között azt írta: „szembe mertem nézni az előítéletekkel és betanult reflexekkel, és megismertem sok másként gondolkodót akár a politikában, akár más területen és rájöttem, hogy jó emberek”.

Link másolása

hirdetés

A Jobbik közleményben tudatta, hogy bár a párt nem vett részt a Budapest Pride-on, de abba nem szólnak bele, hogy a tagjaik milyen rendezvényen vesznek részt magánemberként.

Ezért nem indítanak etikai vizsgálatot Bereczki Miklós ellen.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy „a Jobbik és politikusai által 2015 óta indított és jogerősen megnyert sajtó-helyreigazítási és személyiségi jogi perek száma közelít a kétszázhoz”, és most is megteszik a szükséges lépéseket a félretájékoztatás miatt - írja a Telex.hu.

A jobbikos Bereczki ugyanis részt vett a Pride-on, erről még közösségi oldalán is beszámolt. Mint írta:

"Először voltam a pride felvonuláson és remekül éreztem magam, az pedig megtiszteltetés volt, hogy egy nagyon fontos üzenetet tarthattam magam előtt neves politikus társaimmal".

Megítélése szerint "15 éve ez még elképzelhetetlen lett volna számomra, de szembe mertem nézni az előítéletekkel és betanult reflexekkel és megismertem sok másként gondolkodót akár a politikában akár más területen és rájöttem, hogy jó emberek. A mai pride számomra ezt jelentette".

Korábban a Mandiner írta meg, hogy a Jobbik újpesti önkormányzati képviselője etikai eljárást indított párttársa ellen azzal az indokkal, hogy Bereczki vétett az alapszabály ellen. Úgy vélte, hogy a Budapest Pride-on való részvétel még magánszemélyként is összeegyeztethetetlen nem csupán a Jobbik szellemiségével, de jelenkori világnézetével is.

hirdetés

Az eljárást most a párt cáfolta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: