HÍREK

Ezt már nem hiszed el: égzengésre is készülhetünk, miközben hófuvásra is figyelmeztetnek

Végülis zivatar még nem volt az elmúlt napokban... Szombaton lesz ahol csak fagypont körüli hőmérséklet lesz, míg más tájakon akár 18 fokra is felmelegedhet.

Link másolása

Szombaton a csapadékfajták változatossága mellett zenghet az ég, vasárnap viszont jön a napsütés - írja az Időkép.

Nyugat felől újra elkezd esni, egyre több helyen és nagyobb területen. A Dunántúlon többfelé hóba válthat az eső, eleinte nyugaton, a Bakonyban, a Vértesben és környékén ónos eső, fagyott eső eshet. Mindeközben dél, délkelet, kelet kaphat némi napsütést, délutánra viszont itt is befelhősödik az ég, és eső, záporok alakulnak ki, amik közt beágyazott zivatarok hozhatnak égzengést.

Így az elmúlt napok igencsak változatos halmazállapot-felhozatala mellett hétvégén a villámok sem zárhatók ki. Mindezt tetézi a feltámadó szél, a lehullott havat erős, viharos lökések hordhatják, hófúvást okozhatnak.

Délutántól nagy területen felerősödik a szél, estére a Dunántúlon és a főváros környékén viharossá fokozódhat. A minimumok 0 és 8 fok között alakulnak, a délutáni csúcsértékek jelentős kontrasztot mutathatnak 1 és 18 fok között. A legmagasabb értékeket délkeleten mérhetjük majd.

Vasárnap az északnyugati szél még többfelé élénk, napközben erős lesz, majd estére legyengül. A napsütés veszi át a főszerepet, hószállingózás, havazás még északkeleten alakulhat ki. Lehűl a levegő, a fagyos reggel után csupán -2, +4 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn és kedden már szárazabb időre van kilátás, csupán helyenként szállingózhat időnként a hó. Több napsütésre az ország nagyobb részén hétfőn van kilátás. Helyenként élénk lehet a délkeleti szél. Reggelente helyenként -10 fok körüli minimumokat mutathatnak a hőmérők. Hétfőn -4 és +2, kedden -3 és +4 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Ennek nem lesz jó vége: brutális tempóban zuhan a forint
Ezzel szemben a lengyel fizetőeszköz szabályos szárnyalásba kezdett.

Link másolása

Szerda délután már 394 forintot is kértek egy euróért, derül ki a Portfolio cikkéből. Ez azt jelenti, hogy csak ezen a napon 0,8%-ot gyengült a magyar fizetőeszköz az euróval szemben.

Gyengült a forint az amerikai dollárral szemben is: délelőtt 362 forint 20 fillért kértek egy dollárért.

A magyar fizetőeszköz napok óta tartó zuhanásával szemben szabályosan szárnyal a lengyel zloty, mely történelmi csúcson van a forinttal szemben. A zloty erősödésének hátterében a lengyel EU-pénzekkel kapcsolatban hamarosan várható megállapodás állhat.

A Reutersnek egy meg nem nevezett budapesti befektető azt mondta, hogy szerinte a forint egy hónapon belül 395-ös szintre gyengül az euróval szemben, minden erősödés csak átmeneti lesz, az MNB felgyorsított kamatvágása gyengüléssel jár a forintra nézve.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Gyöngyösi Márton: A fideszes EP-képviselők kimentek Navalnij özvegyének beszéde alatt
A Jobbik elnöke fotót is posztolt a zsúfolásig megtelt teremről. Szerinte szégyenletes, ahogy a kormánypárti képviselők viselkedtek.

Link másolása

Egy tucatnál is több fideszes EP-képviselő hiányzott az Európai Parlament strasbourgi üléséről, miközben felszólalt Alekszej Navalnij özvegye, írta az X-en Gyöngyösi Márton. A Jobbik elnöke szerint „szégyenletes”, hogy a kormánypárti képviselők demonstratíve maradtak távol Julija Navalnaja beszéde alatt.

Gyöngyösi egy fotót is mellékelt magáról, miközben Navalnaja beszélt a zsúfolásig megtelt teremben. Az özvegy bűnözőnek nevezte Vlagyimir Putyint, aki szerinte a férje halálát okozta.

Navalnij halála hétfőn téma volt a magyar parlamentben is. Orbán Viktor megköszönte a Fidesz-frakciónak, hogy megőrizte a hidegvérét, és nem állt fel Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető tiszteletére, akit sovinisztának nevezett.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Csak látszólag közterület: érdekes kalandja volt a NER kedvenc luxusétterménél forgató Partizánnak
A biztonsági őr állította meg a stábot, miután átlépték a bicikliutat: ami járdának tűnt, az valójában magánterület.

Link másolása

Ami a budai Várkert Bazárral szemben látszólag járda, az a jelek szerint a NER kedvenc luxuséttermének, a Felixnek a magánterülete – legalábbis ez derül ki a Partizán rövid videójából. Amikor ugyanis a Felix Kitchennél akartak forgatni, a stábhoz egy biztonsági őr lépett, aki elmagyarázta:

Ha átlépnek a bicikliúton, akkor magánterületen állnak, ahol csak engedéllyel forgathatnak.

Így kénytelenek voltak nagyjából 10 centiméterrel odébb állni, hogy leforgathassák videójukat.

A Felix Kitchent a Matolcsy Ádám barátjaként ismertté vált Pintér Máté üzemelteti – írta egy korábbi cikkében a 444.hu. A luxusétteremben nemcsak a Nemzeti Együttműködés Rendszerének tehetséges vállalkozói fordulnak meg – mint például Mészáros Lőrinc és felesége, Várkonyi Andrea –, de a kormány tagjai is felbukkannak. Látták már itt Rogán Antalt, sőt, Orbán Viktort is. Az épületet közpénzből újította fel az MNB-féle Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány, mielőtt túladott azon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Videón, ahogy a British Airways pilótái élet-halál harcot vívnak a széllel a londoni reptéren
Centiken múlt a tragédia, amikor a Heathrow reptéren próbált leszállni. Az erős oldalszél életeket is követelhetett volna.

Link másolása

Kis híján tragédiába torkollt a British Airways Berlinből Londonba tartó járatának landolása a Heathrow repülőtéren hétfőn – írja az RTL. Az esetről felvétel is készült, amin jól látszik, milyen erős oldalszél akadályozta a leszállást:

A gép a kifutópályára is mintegy 45 fokos szögben érkezett, és bár így is megpróbált a személyzet landolni, végül jobbnak látták, ha megszakítják a leszállást. Az utasszállító hátsó része közben többször csak centikre volt a kifutópályától. A beszámolók szerint másodjára már le tudtak szállni.


Link másolása
KÖVESS MINKET: