hirdetés

HÍREK

Erőszakosan léptek fel a rendőrök a Navalnij mellett tüntetőkkel szemben Oroszországban

Rég nem látott akkora tüntetést az ország, mint szombaton, a hatóságok pedig nem voltak kíméletesek.
Fotó: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko - szmo.hu
2021. január 24.

hirdetés

Mint arról szombat este mi is beszámoltunk, hatalmas tüntetések kezdődtek Oroszországban Vlagyimir Putyin elnök ellen, és Alekszej Navalnij ellenzéki aktivista mellett, miután utóbbit a hatóságok rögtön őrizetbe vették megmérgezése utáni hazaérkezésekor. A tiltakozások számos régióra és városra kiterjedtek.

Több mint 100 településen voltak megmozdulások, amik az elmúlt évek legnagyobbjának számítottak a világ legnagyobb területű államában. A hatóságok országosan összesen több mint háromezer demonstrálót vettek őrizetbe, köztük Navalnij feleségét is. A tiltakozók legtöbbször azt kiabálták, hogy „Putyin tolvaj”, illetve Navalnij szabadon engedését követelték - számolt be a BBC.

A rendőrség nem egyszer erőszakosan, olykor kényszerítő eszközt is bevetve lépett fel a tömeg, illetve egyes emberek ellen.
hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Hadházy Ákos: Még a kutyák oltását is komolyabban veszi a kormány, mint az emberekét

A politikus azután mutatta meg az ebek igazolását, miután a magyar kormány úgy döntött, hogy nem írják be az oltási igazolásba, hogy ki milyen covid elleni vakcinát kapott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 28.

hirdetés

Hadházy Ákos a Facebook-oldalán írt arról, hogy szerinte a kutyák oltását komolyabban veszik nálunk, mint az emberekét.

Egy képet is mutat, melyen egy kutya oltási igazolása látható, ebben szerepel az oltás gyártmánya és a sorszáma is.

Mint írja:

"Az első kép egy kutya oltási könyve, benne azzal a matricával, ami nemcsak az oltás gyártmányát, hanem a gyártási tétel sorszámát is tartalmazza. A másik két kép a kormány egészen aljas és átlátszó új rendeletét mutatja. Ezentúl nem kell rögzíteni az igazolásban, hogy kit, melyik vakcinával oltottak".

Mint mi is megírtuk, A szombati Magyar Közlönyben jelent meg a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló kormányrendelet módosítása, amelyből az derül ki, hogy az eddigi tervekkel ellentétben az oltási igazolás nem fogja tartalmazni, hogy a tulajdonosát milyen típusú védőoltással oltották be.

hirdetés

Hadházy a posztjában arról is ír, hogy szerinte a döntésnek az is oka lehet, hogy több ország, köztük Lengyelország is jelezte, hogy nem fogadják el a kínai vagy orosz vakcinát, amíg azok nem kapják meg az uniós engedélyt.

Hozzáteszi: "Most kérem, szó szerint ott tartunk, hogy még a kutyák oltását is komolyabban veszi a kormány, mint az emberekét. Nem mellesleg: próbáljanak átvinni pl. Angliába egy olyan kutyát, akinek a könyvébe csak annyit írunk, hogy VALAMIVEL oltva van.

Ezután az is kérdés, hogy a kormány mennyire szeretné tudni, vagy tudatni, hogy egy adott oltás mennyire hatékony".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Trump keményen leszólta a Biden-kormányt: „Tudtuk, hogy rossz lesz, de egyikünk sem tudta elképzelni, hogy ennyire rossz”

A volt amerikai elnök első nyilvános beszédét tartotta a Fehér Házból való távozása óta. Belengette, hogy 2024-ben is indulhat az elnökségért.
MTI - szmo.hu
2021. március 01.

hirdetés

"Nem alapítunk új pártot. Miénk a Republikánus Párt, amely egységes lesz és erősebb, mint valaha" - mondta Donald Trump volt amerikai elnök vasárnap, a Konzervatív Politikai Akciócsoport (CPAC) nevű szervezet éves konferenciáján a floridai Orlandoban.

A republikánus politikus - aki első nyilvános beszédét tartotta a Fehér Házból való távozása óta - álhírnek nevezte az új párt alapításával kapcsolatos találgatásokat. Trump úgy fogalmazott:

"Nem alapítok új pártot, ez álhír volt. Nem lenne zseniális? Indítsunk egy új pártot, és osszuk meg a szavazatainkat, hogy soha ne nyerhessünk. Nem, ez nem érdekel minket."

"Ma itt állok önök előtt, hogy kijelentsem: az a hihetetlen utazás, amelyet négy évvel ezelőtt együtt kezdtünk, még korántsem ért véget. A büszke, szorgalmas amerikai hazafiak mozgalma csak most kezdődik, és a végén mi győzünk!" - fogalmazott a volt elnök, aki nem zárta ki, hogy 2024-ben elindul az elnöki pozícióért folyó versenyben. "Ki tudja, akár úgy is dönthetek, hogy harmadszor is megverem őket" - mondta a volt elnök.

Donald Trump azt jósolta, hogy a Demokrata Párt "hervasztó vereséget" fog szenvedni a félidős választásokon, és 2024-ben "határozottan" elveszíti a Fehér Házat. A volt elnök továbbra sem hajlandó elismerni vereségét és megismételte azt az állítását, hogy ő nyerte meg a 2020-as választásokat. A demokratákra utalva Trump úgy fogalmazott: "valójában, mint tudják, éppen elvesztették a Fehér Házat".

hirdetés

A volt elnök élesen támadta utódja, Joe Biden számos intézkedését.

"A modern amerikai történelem összes elnöke közül Bidennek volt a legtragikusabb első hónapja" - fogalmazott Trump. "Mindannyian tudtuk, hogy a Biden-adminisztráció rossz lesz, de egyikünk sem tudta elképzelni, hogy ennyire rossz lesz, és hogy ennyire balra mennek" - tette hozzá.

A jóval több mint egy órán át tartó beszédében Trump kritikákat fogalmazott meg a Biden-kabinet tevékenységével kapcsolatban például a bevándorlás, a pandémia, a kereskedelem és a transzneműek jogaival kapcsolatban is. A Joe Biden vezette adminisztrációt "munkahelyellenesnek, családellenesnek, határellenesnek, energiaellenesnek, nőellenesnek és tudományellenesnek" nevezte.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

A fiatalabb korosztályt támadja súlyosabban a koronavírus brit mutánsa

Szlávik János szerint egyre több a beteg az ötvenes korosztályból, és többen kerülnek kórházba is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 28.

hirdetés

A fiatalabb korosztályt támadja súlyosabban a koronavírus brit mutánsa - ezt mondta az RTL Híradónak Szlávik János. Az infektológus szerint

ez a variáns az oka annak, hogy egyre többen kerülnek kórházba koronavírus-fertőzéssel, ráadásul most a korábbiaknál fiatalabb, 40-50 éves korosztály.

Elmondása szerint az osztályukra került legutóbbi tíz beteg az ötvenes korosztályba tartozik, ami nagyban különbözik az eddigi 70-es, 80-as, 90-es korosztálytól.

Gyakoribb a családi fertőződés is, amikor az unokától a nagyszülőig mindenki elkapja a vírust. A brit mutáns ugyan súlyosabb következményekkel jár, de az orvos abban bízik, hogy a jelenlegi kórházi kapacitás elegendő lesz a betegek ellátására.

Szombaton összesen már 524-en voltak lélegeztetőgépen. A Híradó által kérdezett biostatisztikus úgy számol, a következő hetekben elérhetjük a hullám csúcsát.

A mostani adatok szerint 10 fertőzött további 12-13 embert betegít meg, ez 1,2-1,3 fertőzési rátát jelent.

A szakember úgy véli, hogy esélye van annak is, hogy az őszihez hasonló, vagy annál nagyobb hullám következhet.

hirdetés

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Szijjártó: rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre

Összesen 280 ezer adag érkezik.
MTI, fotó forrása: Szijjártó Péter Facebook - szmo.hu
2021. február 28.

hirdetés
Rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre

- jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt írta: Moszkvától nem messze késő délután kezdődött meg 280 ezer adag koronavírus elleni vakcina előkészítése a szállításra.

A 100 ezer adagnyi második és a 180 ezer adagnyi első "komponens" berakodása hosszú órákat vesz igénybe, de még vasárnap este megindul a kamion Magyarország felé - tette hozzá.

A miniszter január 22-én jelentette be, hogy kétmillió adag, vagyis egymillió ember beoltásához elegendő vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: