SPORT
A Rovatból

Elhunyt Csenki Györgyné világbajnok kézilabdázó

Az 1965-ös világelső csapat tagja 82 éves volt.

Link másolása

Nyolcvankét éves korában elhunyt Csenki Györgyné Varga Zsuzsanna, az 1965-ös világbajnokságon győztes magyar női kézilabda-válogatott tagja.

A magyar szövetség honlapja emlékeztetett:

a kiváló kézilabdázó a Bp. Spartacus és a Vasas SC játékosaként öt magyar bajnokságot és négy Magyar Kupát nyert.

Legnagyobb sikereit 1965-ben érte el: klubcsapatával, a Spartacusszal a BEK-ben második helyezést szerzett, majd novemberben tagja volt a Dortmundban világbajnokságot nyert válogatottnak. A nemzeti csapatban 1961 és 1968 között 47 alkalommal lépett pályára.

Játékos-pályafutása befejezését követően több mint négy évtizeden át dolgozott az utánpótlás-nevelésben klub és válogatott szinten egyaránt.

Csenki Györgynét a Magyar Kézilabda Szövetség saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek. A vb-győztes csapat tagjai közül három héttel ezelőtt, 83 éves korában hunyt el Guricsné Pásztor Erzsébet.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SPORT
A Rovatból
A Haladás tulajdonosa elvált Mészáros Lőrinc lányától, elfogyott a pénz, a csapat nem indulhat az NBII-ben
Homlok Zsolt cégei nem kapnak annyi állami megrendelést, mint a válás előtt. Jövő héten dől el, hogy az NBIII-ban elindulhatnak-e.

Link másolása

Háromsoros közleményben jelentette be a szombathelyi Haladás, hogy nem indulhatnak jövőre az NB II-ben.

„Az MLSZ Fellebviteli Licencadó Bizottsága a mai napon helybenhagyta az elsőfokú döntést, így a Szombathelyi Haladás férfi labdarúgó csapata a 2024/25-ös szezonban már biztosan nem indulhat az NB II-ben”

- olvasható a közleményben, majd hozzáteszik: arról, hogy az NB III-ban indulhat-e a focicsapat, a jövő héten születik döntés.

A labdarúgóklub az elsők között kapott új stadiont, amelyet 2017-ben adtak át, de már az üzemeltetés kezdetén problémák adódtak, mivel a város nem volt hajlandó pénzt biztosítani rá. A klub irányítása ahhoz a Homlok Zsolthoz került, aki akkoriban Mészáros Lőrinc veje volt.

Miután azonban Homlok elvált Mészáros lányától, egyértelművé vált, hogy cégei nem kapnak állami megrendeléseket, és jelentős veszteségeket szenvedtek el. Ez a szombathelyi futballklubra is negatívan hatott, mivel nem tudták tartani a költségvetésüket.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

SPORT
Csodával magyarázzák, hogy 43 gólt lőtt a szezon utolsó meccsén a Kerekegyháza, az MLSZ azért vizsgálatot indít
Az edző szerint az ő ígérete miatt adtak bele mindent a játékosai a meccsbe. De szerinte nem volt lehetetlen kérés, hogy rúgjanak 50 gólt.

Link másolása

Meglepő eredmény született: 43 gólt lőtt ellenfelének a szezon utolsó meccsén a kerekegyházi ifjúsági focicsapat. Éppen ennyire volt szükségük ahhoz, hogy ők lehessenek az idei területi bajnokok - írta meg a Telex.

Az így második helyre került kunszentmikósiak nem értik, hogy a 80 perces játékidő alatt hogyan lehet ennyi gólt rúgni.

A kerekegyháziak szerint azonban csoda történt a pályán.

Erdős Bálint edző elmondta: "Bejött a saját játékvezetőnk, hogy felhívta a kollégája és érdeklődött a mérkőzés eredményéről. Ez ugye 1-0 volt, majd utána mondta a kollégája, hogy náluk pedig 43-1 lett a végeredmény".

Elmondása szerint: mivel a 14 évesek rövidített pályán fociznak, csak 80 perc játékidő alatt nem sok idő van gólok szerzésére, ráadásul 44-re.

Király Viktor, kerekegyházi edző szerint viszont csoda történt. Úgy vélte, hogy a játékosai mindent beleadtak, mert előzőleg azt ígérte nekik, hogy ha 50 gólt rúgnak, akkor ő lefutja a maratont. És mivel előzőleg megnézte az ellenfél játékát, nem tartotta lehetetlen feladatnak.

Több kunszentmiklósi szülő is háborgott, és a játékvezető személyét is kifogásolták.

A bajnokcsapat alelnöke szerint múlt szombaton a Pálmonostora kapusa különösen rossz formában lehetett.

A meccsen egyébként az eredményjelző is kiakadt, 19 gól után nem mutatott többet.

A szokatlan mérkőzés ellen a miklósiak óvást jelentettek be, de ezt elutasították, mert ilyet csak a két egymással játszó csapat kérhet. Az MLSZ az RTL Híradónak azt írta, hogy vizsgálatot indítottak.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
A Rovatból
42 góllal kellett nyerni a Kerekegyháza U14-es csapatának a bajnoki címhez – 43:1-re nyertek
A csapatnak 42 góllal kellett volna legyőznie a Pálmonostor csapatát ahhoz, hogy megelőzze a Kunszentmiklóst és bajnok legyen. Ez meg is történt.

Link másolása

A Bács-Kiskun U14-es bajnokság Északi csoportjának zárófordulójában a Kerekegyháza csapata 42 góllal kellett volna legyőzze a Pálmonostor csapatát ahhoz, hogy megelőzze a Kunszentmiklóst és bajnok legyen. És mi történt? A Kerekegyháza 43-1-re nyert. Mintha csoda történt volna.

A baon.hu szerint a vasárnapi mérkőzés eredménye több mint meglepő. A Kerekegyháza egyik vezetője név nélkül nyilatkozott, és elmondta, hogy az 1600 lelkes falu csapata nem tudja felvenni a versenyt a nagyobb, 6-8-10 ezer fős települések csapataival. Szerinte a hatalmas különbség oka, hogy többen is visszajátszottak az U16-os csapatból, amit a szabályok megengednek.

Az U14-es csapat edzője, Király Viktor egy posztban emlékezett meg a győzelemről, és ő maga is azt írta:

„Ha valaki nekem mesélné, valószínű hitetlenkedve fogadnám”

– írta az edző.

Ezután hosszan magyarázta, miként kaptak ki korábban, szerinte bírói közreműködéssel a Kunszentmiklóstól, pedig a döntetlent megérdemelték volna. És ha az a meccs döntetlen, akkor nem lettek volna ilyen lehetetlen helyzetben, ha bajnokságot akarnának nyerni.

Ráadásul úgy, hogy az ifjúsági mérkőzések nem 90, hanem csak 80 percesek. Ezek szerint ha egy középkezdésre 20 másodpercet számolunk, akkor 15 perc elmegy csak a kezdésekre, és marad 65 perc a góloknak.

Ez azt jelenti, hogy majdnem percenként kellett betalálniuk, ami még ezen a szinten is ritkaság.

A 444 cikke emlékeztet rá, hogy a csoport idei gólrekordja eddig 27-0 volt, amit éppen a Kunszentmiklós ért el a Pálmonostora ellen. Azonban z a 43-1 minden képzeletet felülmúl. Lehet, hogy a Kerekegyháza csapata valami csodát vitt véghez, vagy csak nagyon jó napot fogtak ki, mindenesetre az biztos, hogy erről az eredményről még sokáig fognak beszélni.

(via 444.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
Félbeszakadt Gálfi Dalma mérkőzése a Roland Garroson
A világranglistán 145. Gálfinak nehéz feladat jutott a főtábla nyitányán, mivel ellenfele (33.) sokkal előkelőbb helyen áll a WTA-rangsorban. A meccs azonban félbeszakadt.

Link másolása

A kedvezőtlen időjárás miatt félbeszakadt a szerencsés vesztesként főtáblára került Gálfi Dalma és a 32. helyen kiemelt cseh Katerina Siniakova első fordulós mérkőzése a francia nyílt teniszbajnokságon.

A világranglistán 145. Gálfinak nehéz feladat jutott a főtábla nyitányán, mivel ellenfele (33.) sokkal előkelőbb helyen áll a WTA-rangsorban.

Eleinte mindkét fél biztosan hozta adogatását, majd két brék következett, aztán Siniakova 3:3-nál is elvette Gálfi adogatójátékát. 4:3-es cseh vezetésnél, 40-40-nél pedig az eső miatt félbeszakadt a találkozó.

(via MTI)


Link másolása
KÖVESS MINKET: