KÉK HÍREK
A Rovatból

Elfogták a gazdagréti brutális támadás gyanúsítottjait

Egyelőre nem erősítették meg, hogy német antifasiszta tüntetők lettek volna a támadók.

Link másolása

Ahogy arról szombaton beszámoltunk, brutális támadás történt Gazdagréten: négy támadó megvert egy military ruhát viselő férfit, aki hiába próbált védekezni, a felfegyverzett randalírozók még a földön is tovább ütötték.

A rendőrség vasárnap azt közölte, elfogta a durva támadókat. Az MTI tudósításából az derül ki, hogy

elfogták egy fiatalokból álló társaság négy tagját szombaton, akik az előző napokban látszólag előzmény nélkül támadtak emberekre a főváros utcáin.

Arról továbbra sem beszélnek, hogy igazak-e a közösségi médiákban terjedő hírek, miszerint a Becsület Napja rendezvényre Magyarországra érkező német antifasiszták lettek volna a támadók. A BRFK nyomozó főosztályán mindenesetre annyit elárultak, hogy a magyar nőt, a külföldi férfit és a két külföldi nőt közösség tagja elleni erőszak bűntette, illetve annak előkészülete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd vették őrizetbe.

Az ügy részleteiről a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn sajtótájékoztatót tart.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
„Egy hatalmas nagy csattanást hallottunk” – szemtanúk szerint a szállodahajó felkapcsolta a reflekorait, majd továbbment
Egy verőcei szálloda tulajdonosa az RTL Híradónak azt mondta: a vendégei este tíz körül kertből látták a nagy hajót és a motorcsónakot érkezni, majd egy hatalmas csattanást hallottak.

Link másolása

Egy hatalmas csattanást hallottak, és látták, hogy a szállodahajó felkapcsolta a reflektorait majd továbbhaladt - ezt látták a verőcei hajóbaleset szemtanúi az RTL Híradó szerint.

Szombat este a Dunán vélhetően szállodahajóval ütközött egy kis géphajó. A baleset után eddig két holttestet találtak, a motorcsónak nyolc utasa közül ötöt még keresnek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság több ember halálát okozó víziközlekedés-veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettessel szemben.

Egy verőcei szálloda tulajdonosa most az RTL Híradónak azt mondta, hogy az egyik vendége a baleset közelében volt.

„Itt ültek kint a kertben este 10 óra körül amikor láttak egy nagy hajót és egy motorcsónakot érkezni aztán hallottak egy hatalmas csattanást. A nagyobbik hajó felkapcsolat a reflektorait majd továbbhaladt és a kishajót már nem látták elhaladni”

- mondta a Híradónak.

A csattanást egy másik közelben lakó is hallotta. Fokte Ferencné a csatornának azt mondta, hogy eset 10 órakor kapcsolták ki a tévét, ekkor hallották az éles csattanást.

„Azt gondoltuk, hogy az úton történt valami, de se mentő nem jött, semmi” - mondta az asszony a Híradónak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
„Még beszéltem vele a történtek előtt fél órával” – barátai gyászolják Bogit, a verőcei hajóbalesetben meghalt egyik fiatalt
A kishajó nyolc utasa közül csak egy élte túl a szállodahajóval való ütközést, két fiatal holttestét találták meg, a többieket még nagy erőkkel keresik.

Link másolása

Ahogy arról mi is beszámoltunk, egy kishajó ütközött össze a Dunán egy szállodahajóval. A balesetben ketten meghaltak, öten pedig eltűntek és még keresik őket, egy utasnak - bár komoly sérülésekkel - sikerült kijutnia a partra. Az áldozatok egy buliból tartottak hazafelé, amikor a tragédia történt. A Ms. Heidelberg nevű szállodahajó nem észlelte az ütközést, továbbhaladt, végül Komáromnál állították meg.

A baleset egyik áldozatát, B. Boglárkát százak gyászolják - írja a Borsonline.

Az életvidám, Pest megyei lány az erdészeti technikumban tanult, és mindenki szerette. A tragédia előtt telefonon beszélt egyik barátjával, aki egy kommentben azt írta:

"Én sem tudom elhinni, a történtek előtt fél órával még beszéltem vele telefonon".

A kishajóban ülők barátok voltak, ketten rokonok is. Egyikük hozzátartozója összetörten mondta el:

"A motorcsónak vezetője a nagybátyám volt, a nagynénémet még keresik".

Azt, hogy mi történt pontosan, még nem tudni, a vizsgálat folyik.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Újabb részletek a verőcei hajóbalesetről: bulizó fiatalok lehettek a kishajó fedélzetén
A társaság egy fesztiválon volt, Dunakeszi környékéről indultak tovább hajóval egy másik buliba. Ekkor történt a baleset.

Link másolása

Bulizó fiatalok lehettek azon a kishajón, ami szombat este egy szállodahajóval ütközött össze a Dunán Verőcénél - számolt be róla a Tények. A társaság egy fesztiválon volt, majd Dunakeszi környékéről indultak tovább egy másik buliba a hajóval.

A fedélzeten összesen nyolcan utaztak. Egyikük, egy olasz férfi ki tudod úszni a partra, majd segítséget kért a 12-es úton haladó egyik autóstól. Ő értesítette a hatóságokat a balesetről. Később egy férfi és egy nő holttestét megtalálták, három férfit és két nőt továbbra is nagy erőkkel keresnek.

A sülysápi társaság egyik ismerőse, Varga Sándor Péter a Tényeknek azt mondta, szerinte

a kishajó tulajdonosa rendelkezett jogosítvánnyal és úgy tudja, hogy egy 19, két 20, egy 40, valamint egy 26, 28 és 32 éves ember tartózkodott hajón.

Az olasz férfival, aznap találkozott össze a társaság, akit szintén magukkal vittek a motorcsónakon. Varga azt is hozzátette, hogy barátai őt is ugyanabba a buliba hívták, de édesanyja születésnapja miatt nem tartott velük.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Őket keresik: 19 éves lány és 20 éves fiú is lehet a verőcei hajóbaleset áldozatai között
Közzétette a rendőrség a verőcei hajóbaleset eltűntjeinek adatait. Három férfit és két nőt keresnek.

Link másolása

Közzé tette a rendőrség a verőcei hajóbaleset öt, jelenleg eltűntként keresett áldozatának adatait. A két nő és három férfi neve, fényképe és más, az azonosításukat segítő információ a police.hu oldalon olvasható.

Az eddigi információk szerint egy férfi és egy nő meghalt, öten pedig eltűntek szombat este, amikor egy szállodahajó letarolt egy motorcsónakot.

A kishajó utasai közül egy embernek sikerült kijutnia a partra, őt Verőce közelében találták meg. Rajta kívül eddig egy férfi és egy nő holtteste került elő.


Link másolása
KÖVESS MINKET: