HÍREK
A Rovatból

Apáti Bence Vágó Istvánról: „Szinte mindig olyan benyomást keltett, mint aki elvesztette a józan eszét, de most végre megpihenhet”

Sok kommentelő felháborodott a publicista szavain.

Link másolása

Mint megírtuk, váratlanul meghalt Vágó István egykori népszerű tévés műsorvezető, politikus. Sokakat megrázott a halálhíre, egyre többen búcsúznak tőle a nyilvánosság előtt.

Apáti Bence balett-táncos, publicista, közéleti személyiség, a Magyar Nemzet munkatársa is megemlékezett Vágó Istvánról a Facebook-oldalán:

„Elhunyt Vágó István. Öregkorára a DK politikusaként, Gyurcsány egyik legodaadóbb híveként időnként, sőt valójában szinte mindig olyan benyomást keltett, mint aki elvesztette a józan eszét, de most végre megpihenhet. Nyugodjék békében!”

A posztja számos negatív reakciót kapott, a kommentekben sokan beszóltak neki:

„Aki elvesztette a józan eszét az NEM Vágó István.”

„Vágó a józan eszét sosem vesztette el! Nagy koponya volt! Illene tisztelettel írni róla, vagy maradj csendben!”

„Micsoda gusztustalan egy emberi megnyilvánulás. Nem az a lényeg, hogy kinek mi a nézete. Egy embertársa távozott, akinek van egy családja, aki most nagy fájdalommal és veszteséggel küzd. Apáti úr, ha örökké élne sem lenne soha annyira okos ember, mint amilyen Vágó István volt. Szégyen ez a poszt. Egy ilyen ember balettigazgató? Ott is csak azoknak van maradásuk akiknek ugyan az a nézete, mint az igazgató úrnak.”

„Egy MAGYAR televíziós legendát gyászol az egész ország, akihez te sohasem fogsz sem emberileg, sem erkölcsileg felérni, de nyilván neked még egy halottba is bele kell állni a politikai hovatartozása miatt. Hidd el, erre még a elvtársak sem lesznek büszkék, mivel amiről tanúbizonyságot tettél az nem keresztény jobboldali viselkedés, hanem a legmocskosabb, legtiszteletlenebb féreg tempó.”

„Ilyen bunkó, alpári módon nyilatkozni róla... egy elhunytról! Szeretnél te olyan tudással bírni, mint ami ennek az embernek volt! Csak szeretnél!!! De annyi agyad sincs, hogy az 1/10-ét elsajátítsd annak a tudásnak. Ezzel és a többi gyűlölködő posztjaiddal csak magadat minősíted. Szép karrierépítés, a szarhegy csúcsa.”

„Az ilyen posztok után annyira szégyellem a pofámat jobboldali fideszes szavazóként! Hogy lehet egy elhunyt emberről így írni? Állítólag te a jobboldali emberek hangját hangosítod fel, de a jobboldali emberek, többek között én sem, nem gondolunk ilyet!!!! Hiába nem értettem egyet a politikai nézeteivel, attól egy ember volt és veszteség a halála! Ne haragudj, de szerintem nem neki ment el akkor a józan az esze.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Török Gábor elmondta, milyen esélyekkel indul Magyar Péter a Fidesz ellen
Török Gábor politikai elemző szerint rendhagyó választási kampánynak lehetünk tanúi jelenleg, mikor is egy eddig teljesen ismeretlen politikai erő lépett be a versenybe rendkívül rövid idő alatt Magyar Péter személyében.

Link másolása

Török Gábor a Telexnek adott interjújában kifejtette, Orbán Viktor szereti a választási izgalmakat, és akkor érzi elemében magát, ha valódi tétje van egy adott választásnak – ami a június 9-i önkormányzati és európai parlamenti választásokra egyértelműen áll, hiszen „súlyos mérföldkő” előtt állhatunk.

Amennyiben a Fidesz 45 százalék feletti eredményt ér el az EP-választáson, az azt bizonyítja, hogy sikeresen kezelte Magyar Péter feltűnésének rövid távú hatásait – vélekedett az elemző. Egy 40 százalék körüli eredmény ugyanakkor a egész jobboldalon megerősítheti azt a benyomást, hogy változtatásokra van szükség.

Török Gábor úgy látja ugyanis, hogy a kormánypárton belül is akadnak olyanok, akik szimpatizálnak a Magyar Péter által behozott irányvonallal. Ha a választások eredménye nem felel meg a Fidesz elvárásainak, sokan átgondolhatják politikai jövőjüket – tette hozzá.

Ami Magyar pártját, a Tisza Pártot illeti, ha sikerülne 20 százaléknál többet elérnie, azzal már meg tudná szilárdítani pozícióját a legsikeresebb ellenzéki pártként, mivel ezt a szintet az elmúlt 14 évben egyetlen ellenzéki pártnak sem sikerült megugrania. A 25 százalék fölötti eredményt Török Gábor nem látja reálisnak.

Magyar Péter semmiből való előbukkanásával kapcsolatban a politikai elemző megemlítette, hogy sokan tartják gyanúsnak a példátlanul rövid idő alatt elindított politikai pályafutást. Török szerint ugyanakkor nem valószínű, hogy a háttérből igazgatnák Magyar felfutását, mivel ahhoz túl sok esetlegességet vél felfedezni az újdonsült ellenzéki közszereplő politikájában.

Török Gábor a Telex kérdésére elmondta, hogy ezzel együtt eddig Magyar Péter nem követett el eddig komoly politikai hibát. Úgy látja, az olyan bakik, mint a lehallgató-készülékes eset jelenleg az elnézhető kategóriába esnek az emberek szemében egy olyan friss politikai karrier esetében, mint Magyaré.

Komoly hiba az lett volna Magyar részéről az elemző szerint, ha kilátásba helyezte volna az együttműködést a többi ellenzéki párttal, ezt azonban nem tette.

Török Gábor azt sem tartja hibának, hogy a Tisza Pártból egyedül Magyar Péter szólal meg a nyilvánosság előtt – ugyanakkor hozzátette, hogy az országgyűlési választásokon ugyanezt már nem játszhatja majd el.

Török Gábor egyértelműen kijelentette, hogy Magyar Péter feltűnése az ellenzéki pártok teljes spektrumára nézve veszélyt jelent, és még a jelenleg legerősebb DK-tól is szavazókat fog elvenni.

A Fidesz pedig – a Tisza Párt megerősödése esetén – arra kényszerülhet, hogy egy teljesen új stratégiával álljon elő – mondta el az elemző.

A Török Gáborral készített teljes interjú ide kattintva nézhető vissza.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Meglőtték Robert Ficót a handlovái kormányülés után, kórházba került a szlovák kormányfő
A szlovák miniszterelnök már az utcán volt, és az őt üdvözlő emberek közé ment, amikor a lövések eldördültek. A rendőrök a feltételezett támadót elfogták és lefegyverezték.

Link másolása

Meglőtték Robert Fico miniszterelnököt a kormány handlovái kihelyezett ülése után - írja a Napunk.sk. A politikust kórházba szállították.

A beszámoló szerint

akkor lőttek Ficora, amikor a helyi kultúrház előtt az emberek közé ment.

A lap tudósítója is a helyszínen volt, és néhány lövés hangját hallotta, de az esetnél nem volt ott. Később azonban már látta, hogy a mentősök felveszik a földről a szlovák miniszterelnököt és a mentőautóba téve elszállítják.

Szemtanúk szerint az őt üdvözlő emberek között volt a politikus, amikor meglőtték, majd a földre esett.

A rendőrök a feltételezett támadót elfogták és lefegyverezték, a környéket kiürítették. A többi kormánytag biztonságáról pedig a testőrök gondoskodtak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Brutális visszaesés: Minden várakozást alulmúlt az ipari termelés márciusban, az akkugyárak bezuhantak
3 százalékos volt a visszaesés. Az akkugyárak sem remekeltek, 17,5 százalékkal esett vissza a gyártási volumen. Ez is magyarázhatja, hogy az iváncsai akkugyárból a műszak közepén elküldtek több száz dolgozót

Link másolása

Éves alapon, munkanaphatástól megtisztítva 2,8, februárhoz képest pedig 3 százalékos volt a visszaesés mértéke az ipari termelésben, írja a 444 a KSH-ra hivatkozva.

Az adat meglepte az elemzőket, akik szerint ez a teljesítmény „minden várakozást alulmúlt”.

Az ipar 95 százalékát kitevő feldolgozóipar termelése 11,3 százalékkal csökkent, a feldolgozóipari termelés 27 százalékáért felelős járműgyártás volumene pedig 11,5 százalékkal esett vissza.

Az akkugyártás sem teljesített jól, 17,5 százalékkal esett vissza a gyártási volumen,

és akár ez is magyarázhatja, hogy az iváncsai akkugyárból a műszak közepén elküldtek több száz dolgozót, bár Fónagy János, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára ezt a tesztüzemmel magyarázta.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
22 luxusjacht gyulladt ki a magyarok kedvenc üdülőhelyén
Személyi sérülés nem történt a horvátországi Medulin kikötőjében. A tüzet nehezen, de el tudták oltani az isztriai tűzoltók.

Link másolása

Huszonkét hajó semmisült meg Medulin kikötőjében az Isztriai-félszigeten szerda reggel, írja a Blikk az index.hr nyomán.

A tüzet vélhetően elektromos hiba okozta az egyik hajón, majd átterjedt a többi huszonegyre is. Személyi sérülés szerencsére nem történt, mert a hajókon tartózkodók még időben a vízbe ugrottak, a lángokat pedig végül sikerült megfékezniük a tűzoltóknak.

„Nehéz eloltani a tüzet, amikor ég a műanyag, csak hajókkal lehet, amelyek a tengerről érkeznek”

– nyilatkozta vezetőjük, Samir Grahovic tűzoltóparancsnok.

Link másolása
KÖVESS MINKET: