HÍREK

A tornateremben is egy óriási Orbán-idézettel találhatják szembe magukat a diákok a csepeli gimnáziumban

A miniszterelnöktől származó idézeteket nemcsak a Jedlik Ányos Gimnázium aulájába, hanem a bordásfalak fölé is kirakták.

Link másolása

Nemcsak az aulában, hanem a tornateremben is egy Orbán Viktortól vett nagyméretű idézet olvasható az állami pénzből felújított csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban - vette észre az RTL Híradó a Magyar Építők portálra feltöltött képek között.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a „Magyarország hét törvényének” is nevezett Orbán Viktor-idézeteket tettek ki a 22,5 milliárd forintból felújított gimnázium aulájának falára.

Az iskola igazgatója lapunknak arról beszélt, hogy az Orbán-idézetekkel ők is csak akkor szembesültek, amikor már felszerelték a táblát. Az eset miatt neki is aggályai vannak, ezért állásfoglalást kért a Belügyminisztériumtól, hogy mi legyen a tábla sorsa. A minisztériumból pénteken azt válaszolták az RTL Híradónak, hogy ők nem szólnak bele az iskolák belső dekorációjába.

A Magyar Építők oldalára feltöltött képek tanulsága szerint az idézeteket azonban nemcsak az aulába, hanem a tornaterembe, a bordásfalak fölé is kirakták, miközben a terem másik oldalán a „minden magyar felelős minden magyarért” felirat olvasható kétszer is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Attól nem félek, hogy egy elbukott választás után a Fidesz ne adná át a hatalmat
Vasárnap este Kérdezz, felelek adást tartott Varga Judit exférje. Sok minden szóba került a beszélgetés során: Magyar Péter elmondta, hogy szerinte teljesen elképesztő, hogy ún. "mélyállamot" épít a Fidesz.

Link másolása

Az elmúlt hónapokban a figyelem középpontjába került politikus vasárnap a Discordon válaszolt a felhasználók kérdéseire. A Kérdezz, felelek adást a Facebookon is közvetítették.

Sok minden szóba került a beszélgetés során: Magyar Péter elmondta, hogy szerinte teljesen elképesztő, hogy ún. "mélyállamot" épít a Fidesz.

Szerinte az mégse normális, hogy 1390 milliárd forintot költött a kormány propagandára, miközben összedől az egészségügy és az oktatásunk.

Varga Judit exférje beszélt az elszámoltatásról is, szerinte az első és legfontosabb lépés, hogy Magyaroroszág belépjen az Európai Ügyészségbe. A másik pedig egy olyan legfőbb ügyész kinevezése, aki pártfüggetlen.

Magyar felhozta konkrét példaként a Völner-Schadl ügyet. Magyar elmondta, hogy elképesztő, hogy a volt igazságügyi miniszter még mindig szabadlábon van. Szerinte ha jól működne az ügyészség, akkor teljesen más lenne a helyzet Magyarországon.

Magyar Péter szerint a kegyelmi botrány kiverte a biztosítékot az embereknél, ezért most van egy olyan flow, amivel leváltható ez a kormány. Örül, hogy elkezdtek az emberek beszélgetni egymással.

A politikus szerint ha Magyarországon tényleg független lesz az igazságszolgáltatás, akkor talán majd sikerül visszaszerezni az ellopott nemzeti vagyont.

Magyar szerint ha a TISZA Párt felhatalmazást kap, és kormányt tud alakítani, akkor számon lehet majd kérni a programjukat.

"Attól nem félek, hogy egy elbukott választás után a Fidesz ne adná át a hatalmat"

- mondta az adásban Magyar Péter. Szerinte nagyon könnyen építenek majd egy új hazát, és a választás másnapján mindenki felszabadult és boldog lesz.

"Mi akkor tudunk győzni, ha ebben mindenki segít. Ha június 9-én eljöttök, és szántok a hazátokra egy-két órát, akkor ígérem, hogy megcsináljuk együtt"

- zárta gondolatait Magyar.

A teljes Kérdezz, felelek adást itt lehet visszanézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Soha nem találnád ki, mikor romlik el az idő a jövő héten
A hét első felében napos, száraz idő lesz. Május 1-jén aztán már jönnek a felhők, csütörtöktől pedig a zivatarok és a széllökések is.

Link másolása

Napos, száraz, meleg idő várható a jövő hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is, írja az MTI a HungaroMet előrejelzése alapján.

Hétfőn napos, száraz idő várható vékony fátyolfelhőkkel, a délkeleti, keleti szél több helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-28 fok között várható.

Kedden derült, napos, csapadékmentes idő várható, a délkeleti, keleti szél megélénkül, néhol megerősödhet. A hőmérséklet hajnalban 6-14, délután 24-27 fok között várható.

Szerdán, május 1-jén napos, gomolyfelhős idő várható, majd a nap második felében főként a délnyugati tájak fölé vastagabb felhők sodródhatnak.

Csapadéknak még kicsi az esélye, de sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délkeleti, keleti szél. Hajnalban 5-13, a délutáni órákban általában 24 fok körül várható a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett általában sok napsütés várható, de elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. A keleties szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 5-13, a maximum többnyire 20-25 fok között valószínű.

Pénteken felhősebbre fordul az idő, és több helyen kell záporra, zivatarra készülni. A nyugatias szél élénk, helyenként erős lesz. Hajnalban 8-14, délután 17-23 fok várható.

Szombaton közepesen vagy erősen felhős időre van kilátás szórványosan záporral, zivatarral. Az északias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 7-13, délután 18-23 fok várható.

Vasárnap szakadozik, csökken a felhőzet, és több órára kisüthet a nap, bár elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Az északias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 7-13, a maximum 18-23 fok között valószínű.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Menzcer Tamás bejelentette, hogy nyilvántartásba vették a Fidesz-KDNP EP-listáját: Elsők vagyunk
Szerinte nemcsak hogy először vették őket nyilvántartásba a pártok közül, hanem ők is gyűjtötték össze és adták le elsőként az aláírásokat.

Link másolása


„Elsők vagyunk!” – jelentette be Menczer Tamás a Facebookon, hogy az aláírások ellenőrzése befejeződött, a Nemzeti Választási Iroda pedig szombaton hivatalosan nyilvántartásba vette a Fidesz-KDNP EP-listáját.

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szerint nemcsak hogy először vették őket nyilvántartásba a pártok közül, hanem ők is gyűjtötték össze és adták le elsőként az aláírásokat.

A nyilvántartásba vétel ugyan kétségtelen,

az azonban nem biztos, hogy az aláírásgyűjtéssel is elsőként végeztek a kormánypártok, hiszen Magyar Péter pártja is már a gyűjtés első napjának délelőttjén jelezte, hogy megvannak, viszont még nem adják le az ajánlóíveket, hanem gyűjtenek tovább.



Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Nem volt telitalálat a héten a hatos lottón - itt vannak a nyerőszámok!
1,31 milliárd volt a várható főnyeremény. Ezeket a nyerőszámokat húzták ki április 28-án.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. április 28.


Link másolása


A tévében közvetített sorsoláson ezeket a nyerőszámokat húzták ki április 28-án, vasárnap a hatos lottón:

8, 12, 15, 20, 21, 28.

A héten nem volt telitalálat, így a 18. játékhéten 1445 millió forint lesz a főnyeremény.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk