HÍREK
A Rovatból

A rezsicsökkentést is boríthatja, hogy az oroszok 60 százalékkal emelhetik a gáz árát

Elképesztő gázárat mondott be a téli hónapokra az orosz Gazprom.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2022. augusztus 17.


Link másolása

A Portfolio kimatekozta a Gazprom bejelentése alapján, hogy a téli hónapokra 60 százalékkal nőhet meg a gáz piaci ára. Ebben az esetben a mostani egy köbméter gáz 950 forint körülről 1600 forint fölé ugrana.

Ha ez bekövetkezik, komolyan felmerül a kérdés, hogy mi lesz a csökkentett rezsicsökkentéssel, elvégre ilyen gázárak mellett az államnak is jóval többet kell majd fizetnie.

A 60 százalékos emelkedés egyelőre csak egy becslés, ami akkor következhet be, ha az oroszok továbbra is csökkentett mennyiségű gázt küldenek Európába. Ennek kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a korábbi gázáras jóslat bejött. Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök a háború kitörése előtt extrém áremelkedést jósolt, ez néhány hét alatt megvalósult.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Gulyás Gergely: Varga Judit azért mondta, amit mondott, hogy a férje minél előbb hagyja békén
A miniszterelnökséget vezető miniszter nem válaszolt arra a kérdésre, hogy akkor ezek szerint hazudott-e a Magyar Péter által készített felvételen arról, hogy Rogán Antalék belenyúltak az ügyészségi iratokba.

Link másolása

A Magyar Péter által nyilvánosságra hozott felvételen Varga Judit arról beszélt, Rogán Antalék javasolták az ügyészségnek, hogy a Völner–Schadl-ügyben a nyomozati iratokból „mit kellene kihúzni.”

Az ügyben ügyészségi nyomozás indult, bár azt előre közölték, "az ügyészségi iratok eltüntetése, átírása nem csak jogi, hanem fizikai képtelenség is." Szerintük valamennyi, az ügyészségen megjelenő adat és annak sorsa keletkezésétől kezdve dokumentálva van, ráadásul ezek az adatok nem csak egy helyen vannak tárolva.

Gulyás Gergely erről ma azt mondta, érdemes lenne Varga Judit otthon elhangzott szavairól az akkori igazságügyi minisztert megkérdezni.

"Én legfeljebb azt tudom elmondani, amit nekem mondott Varga Judit. Azt mondta, hogy a férjével eleve nem akart soha közéleti ügyekről beszélgetni. Az ő provokációjára időnként ezt megtette, de ennek egyetlen célja volt, hogy minél előbb hagyja békén."

Arra az újságírói kérdésre, hogy Varga Judit ezek szerint hazudott a hangfelvételen, Gulyás Gergely megismételte, "ezzel kapcsolatban neki kell kérdéseket feltenni."

Gulyás Gergely később az RTL kérdésére válaszolva még hozzátette,

mire ez a felvétel készült, "addigra már olyan borzalmas volt a viszony a férjével, hogy minden ilyenen túl akart esni, és ezért beszélt olyan témákról is, amikről nem is akart beszélni, és mindenre igent mondott."

"Hozzáteszem, ha valaki meghallgatja ezt a hanganyagot, akkor végig se tudja mondani, amit mond, mert a férje közbevág, tehát ez semmilyen formában, semmire nem alkalmas. De nem tudok arra válaszolni, hogy egy olyan beszélgetésen, ahol nem voltam jelen, ki mit gondolt, amikor egy-egy megjegyzést, egy-egy mondatot mondott."

Kiderült az is, Rogán Antalt nem kérdezte meg Gulyás Gergely a hangfelvételen elhangzottakról, mert nem tartotta szükségesnek.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Budapesten és a megyei jogú városokban alig pár szászalékra vagyunk a Fidesztől
Pár hónap alatt 26 százalékos Magyar Péter pártjánák támogatottsága az Iránytű Intézet szerint.

Link másolása

Magyar Péter posztjában tette közzé, hogy „a TISZA Párt és az állami 1000 milliárdokkal és négy kéthatmaddal megtámogatott 36 éves Fidesz”.

Az exigazságügyi miniszter volt férje szerint kezdőugrásnak nem rossz ez sem.

A Tisza Párt alelnöke hozzátette, hogy „a 18 és 29 év közötti korosztályban pont háromszor annyi támogatónk van, mint a ‘Fiatal’ Demokraták Szövetségének. Budapesten és a megyei városokban alig pár szászalékra vagyunk és a kis településeken is 20 % körül van a támogatottságunk…köszönjük Magyarország!”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Gulyás Gergely: Magyar Péter ennyire nem hülye, értette ő azt
A miniszterelnökséget vezető minisztert a legutóbbi rejtélyes üzenetéről kérdezték, amit Magyar Péter fenyegetésnek értelmezett.

Link másolása

A kormányinfón szóba került Gulyás Gergely előző tájékoztatón Magyar Péterrel kapcsolatban megfogalmazott rejtélyes üzenete is. Akkor azt mondta:

"ami most történik, ahhoz nekem nincs közöm. Ha mégis, akkor még nagyon hálásak lesznek nekem. Jól jegyezze meg mindenki."

Hogy pontosan mire gondolt, arról az ATV kérdésére most azt mondta: "Érdemes néhány hetet várni, vagy esetleg két évet, és mindenki látni fogja, hogy ami történik, az egy baloldali probléma, egy baloldalon belüli harc, bennünket ez különösebben nem érint. Ha igen, akkor alighanem kedvezően."

Hozzátette, a "hála" szó az irónia része volt.

Arra a felvetésre, hogy Magyar Péter az elhangzottakat fenyegetésnek értékelte, Gulyás Gergely azt mondta:

"Magyar Péter ennyire nem hülye. Értette-ő azt."

Arról, hogy a TISZA Párt a legfrissebb hírek szerint elindulhat a fővárosi önkormányzati választásokon is, Gulyás Gergely azt mondta,

"egyelőre én nem látok a legcsekélyebb problémát sem a kormányzati oldalon, és látok egy nagy felbolydulást a baloldalon."

Hozzátette, "három polgármesterjelölt esetén listát is lehet állítani, úgyhogy ilyen egy szabad ország."

Egy másik újságírói kérdésre Gulyás Gergely azt magyarázta meg, szerintük mitől baloldali Magyar Péter.

"Elsősorban az volt nagyon régen. A '90-es években SZDSZ-es volt, vagy SZDSZ szimpatizáns volt. Aztán volt egy másik korszaka, és most újra van egy korszaka"

- magyarázta a miniszter volt barátjáról.

Szóba került az is, hogy mekkora tömeg volt Magyar Péter országjárásának helyszínein.

"2010 óta elég sok olyan demonstrációra emlékszem, ahol sokan voltak. Egész egyszerűen azt látni kell, hogy van egy olyan, elsősorban budapesti tömeg, néhány tízezer ember, aki hogyha a kormánnyal szemben úgy látják, hogy van értelme tüntetni, akkor él azzal a szabad és demokratikus joggal, amit a gyülekezés alkotmányos alapjoga jelent. Szerintem jó ennek örülni" - mondta erről Gulyás Gergely.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter 47 ezer forint Fidesz-tagdíjjal tartozik – mondta Gulyás Gergely
A miniszterelnökséget vezető miniszter azt állítja, Magyar Péter nem fizette a tagdíjat. Kérdésre hozzátette, újra már nem ajánlaná Fidesz-tagnak Magyart.

Link másolása

Gulyást Gergelyt arról kérdezték, miért ajánlott egy olyan embert Fidesz tagnak, akit ma baloldalinak neveznek.

"Több korszaka volt Magyar Péter életének, volt, amikor SZDSZ-es volt, utána 2006 őszén méltányolható, sőt, elismerhető érdemeket szerzett a Gyurcsány-kormány szemkilövetéses időszakában, és ezt követően Fidesz-tag szeretett volna lenni"

- magyarázta a miniszter.

Hozzátette, Magyar Péter utána adós maradt a tagdíjjal.

"Nagy problémám, hogy nem fizetett utána a tagdíjat. Hogyha ezt az ajánlókon hajtják be, akkor 47.000 Ft-tal tartozom érte"

– mondta Gulyás Gergely.


Link másolása
KÖVESS MINKET: