HÍREK
A Rovatból

18 ember lett milliomos, miután kihúzták az ötös lottó eheti nyerőszámait

Ennyien találtak el négy számot az ötből. Ők közel 3 millió forinttal lettek gazdagabbak.

Link másolása

Az ötös lottó szombati számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:

 • 27 (huszonhét)
 • 50 (ötven)
 • 65 (hatvanöt)
 • 67 (hatvanhét)
 • 83 (nyolcvanhárom)
 • Joker: 978135

  Öttalálatos szelvény ugyan nem volt,

  négy számot viszont 18-an is eltaláltak. Az ő nettó nyereményük egyenként 2 979 570 forint.

  A következő héten a várható nettó nyereményösszeg egy nyertes esetén 3,663 milliárd forint lesz.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Címlapról ajánljuk


  HÍREK
  A Rovatból
  Pokollá teszik a lakók életét a budai horroralbérlők, már a polgármester foglalkozik az üggyel
  A balhés család feje fegyverrel fenyegeti azokat, akik felemelik a szavukat a botrányos viselkedésükkel szemben. Őrsi Gergely polgármester a kerületi rendőrkapitánnyal együtt oldaná meg a helyzetet.

  Link másolása

  Forrnak az indulatok abban a II. kerületi társasházban, ahol egy idős nőtől lakást bérlő család folyamatosan zavarja a ház lakóinak nyugalmát - írja a Blikk.

  A lap korábban arról számolt be, hogy a balhés család többször eláztatta már a házat és olyan is előfordult, hogy bútorokat dobáltak ki az ablakon, valamint fegyverrel fenyegetőztek.

  A rendőrség többször elvitte már elzárásra a családfőt, azonban innen pár nap múlva szabadul, amit hatalmas bulival ünnepelnek minden alkalommal. A lakást egy trükkel szerezték meg: az idős tulajdonost rávette az unokája, hogy az egyik szobát adja ki nekik albérletbe, aztán amíg nem tartózkodott ott, lecserélték a zárakat.

  A helyzet a cikk megjelenése óta sem javult: a fiatal pár továbbra sem akar elköltözni, fenyegetik a társasházban élőket, hogy megbánja az, aki el akarja őket innen távolítani.

  „Tartunk attól, hogy ezeket a fenyegetéseket be is váltják... L. Roland egy fegyverrel a kezében mászkált az ajtaja előtt, ami akkor is félelmet keltő, ha csak riasztó pisztolyról van szó. Légpuskája is lehet, mert szétlőtte az erkélyről az egyik kéményt, gondolom, ezzel demonstrálva, hogy komoly ellenállásra számíthat, aki őket innen ki akarná tenni”

  - mondta a lakók egyik képviselője.

  Ráadásul egy módszert is kitalált a balhézó család, hogy megkeserítsék a többi lakó életét. Hajnalig ordibáltak és üvöltették a zenét, amihez az áramot a folyosón lévő konnektorból biztosították, mivel a lakás tulajdonosa korábban leszereltette a villanyórájukat. Közös költséget ennek ellenére természetesen nem fizetnek.

  „Az a baj, hogy olyan alakok járnak abba a lakásba, akikért rendszeresen jönnek a rendőrök, s akiknél simán belefér, hogy ránk támadnak, ha felemeljük miattuk a szavunkat. Felemeltük, félünk is, de már nem maradhattunk csendben”

  - mondta egy lakó, aki már többször konfliktusba került a problémás bérlőkkel.

  A nagy sajtóvisszhang után a kerület polgármesterének figyelmét is felkeltette az ügy: Őrsi Gergely a közös képviselőn keresztül üzente meg a lakóknak, hogy foglalkozik a problémával. Első lépésként a kerület rendőrkapitányával fog egyeztetést tartani, hogy elemezzék a kialakult helyzetet, ezt követően pedig egy lakógyűlés összehívására kerülhet sor, ahol szembesítik a balhés bérlőket a lakók panaszaival, illetve ellenőrzik a bérleti szerződésüket, amely után megszüntethetik az áldatlan állapotokat a társasházban.

  L. Roland és családja a Blikk megkeresését azzal utasította el, hogy soha többé nem állnak szóba újságíróval, mert nem az ő pártjukat fogják az ügyben.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  HÍREK
  A Rovatból
  „Betiltotta” az öngyilkosságot Kim Dzsongun Észak-Koreában
  Az általános éhezés és a kilátástalanság miatt idén 40 százalékkal nőtt az öngyilkosságok száma. Ezt a legfelsőbb vezető „a szocializmus elleni hazaárulásnak” minősítette.

  Link másolása

  Kim Dzsongun észak-koreai diktátor titkos parancsot adott ki az öngyilkosság elkövetésének törvénytelenségéről, és megelőző intézkedéseket követel a helyi önkormányzatoktól – írja a The Sun.

  A dél-koreai Nemzeti Hírszerző Szolgálat szerint Észak-Koreában idén 40 százalékkal nőtt az öngyilkosságok száma a tavalyi évhez képest. A szomszédos állam kémügynökségének jelentése kitért rá, hogy

  az észak-koreai lakosság súlyos nehézségekkel és kilátástalansággal küzd a mindennapi élete során, összességében pedig az általános éhezés jelenti a legnagyobb problémát.

  Az éhező észak-koreaiak gyakran saját kezűleg vetnek véget az életüknek, ezért Kim Dzsongun „a szocializmus elleni hazaárulásnak” minősítette az öngyilkosságot, és megelőző intézkedések megtételére utasította a helyi önkormányzatokat.

  A Szabad Ázsia Rádió (RFA) információi szerint a szuicid cselekmények törvénytelenségéről szóló és az azok visszaszorítására irányuló bizalmas parancsot rendkívüli, titkos értekezleteken adták ki országszerte.

  Észak-Korea Rjanggang tartományának egyik névtelenséget kérő tisztviselője az RFA-nak azt mondta, a legfelsőbb vezető által kihirdetett öngyilkosság-megelőzési politika ellenére a helyi tisztviselők nem tudtak megfelelő megoldást találni a problémára.

  „Az öngyilkosságok többségét a súlyos szegénység és az éhezés okozta, ezért jelenleg senki sem tud ellenintézkedést javasolni” – tette hozzá.

  Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged vagy rokonodért, ismerősödért aggódsz, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy látogass el ERRE AZ OLDALRA, ahol többféle segítséget kaphatsz.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  A Rovatból
  Rákay Philip elvinné egy körre az „aranymercijén” Nagy Ervint – itt az újabb fejezet a színész és a Megafonos influenszer csörtéjében
  Nyílt levelet írt Nagy Ervinnek, miután a színész lecsivavázta. Rákay szerint azért járnak nemzetközi iskolákba a gyerekei, mert zaklatások érték őket az apjuk miatt.

  Link másolása

  Folytatódott az üzengetés Rákay Philip és Nagy Ervin között. Most a Megafon influenszere reagált nyílt levélben arra, hogy a színész egy keddi Facebook-posztjában gazdája kezében csaholó csivavához hasonlította.

  A vita azután robbant ki kettejük között, hogy a színész az egyik tanártüntetésen azt mondta, hogy Párizsban már égne az egész város ilyen helyzetben. Rákay erre reagált a Facebookon sajátos stílusban, ezt követően érkezett a színésztől a csivavás hasonlat.

  A kormánypárti influenszer azzal kezdi pontokba szedett nyílt levelét, hogy nem vette észre a színészt a Haris közben, ezért nem mondott neki semmit.

  „Ha kérhetem, ne dumálj nekem szolidaritásról, mert nem ismersz, így fogalmad sincs arról, milyen nemes ügyekért áldozok rendszeresen, hogy hány családot tartok el, és hány nehéz helyzetbe került embert támogatok évek óta!”

  - írta arra reagálva, hogy a luxusautói eladásából beázó iskolákon is segíthetne.

  A gyerekei azért járnak jó ideje nemzetközi iskolákba, mert „évekkel ezelőtt a szélsőliberális elvbarátaid gyerekei – a tanárok passzív asszisztálásával - nácizva, fasisztázva abúzálták őket nap mint nap, az apjuk miatt”.

  Rákay szerint a magyar filmkultúra siralmas állapotban van a rendszerváltoztatás óta, amiért egy balos értelmiségi kör a felelős.

  „Az állami pénzből elkészült filmek jelentős része pedig minősíthetetlen, lila, öncélú baromság volt, minimális nézőszámot produkálva, ráadásul semmiféle össztársadalmi célt, értéket nem képviselve, miközben igyekeztek sárba rángatni mindazt, amit mi, sok millióan a magyarságról gondolunk”

  - írja hozzátéve, hogy a nemzetközi fesztiváldíjakat politikai elismeréseknek tartja.

  Az Aranybulla sorozatra is kitért, amelynek elmondása szerint csak az egyik producere volt a négyből, és nem is vett részt az alkotás folyamatában.

  „az Aranybulla dokusorozat legrosszabb pillanatai is több értéket hordoznak, mint például a Zámbó Jimmy életéről készült fércmű, amelynek a címszerepét boldogan játszottad el. II. András vagy Zámbó Jimmy, neked nyilván egyre megy: király-király...”

  - szállt bele Nagy Ervin munkásságába.

  Rákay szerint az SZFE-n elhitetett felsőbbrendű, balos értelmiségi attitűd miatt gondolja azt Nagy Ervin, hogy egy művész vagy értelmiségi csak balos lehet.

  A nyílt levél végén arról ír, hogy nem vár a színésztől semmilyen empátiát a kormány iránt, majd hosszan sorolja azokat a kihívásokat, amelyekkel a kormánynak szerinte szembe kell néznie.

  „Az »aranymercik« többszöri emlegetése valami elfojtott vágyálom be nem teljesülése nálad, netán a Tanácsköztársaság máig fel-felbuggyanó, komcsi hagyománya? Ha az előbbi, azon könnyen segíthetünk: viszlek egy kört valamelyikkel..."

  - zárja posztját a megafonos influenszer.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  Jóval drágább lesz cigizni Magyarországon, 250 forinttal ugrik meg egy doboz ára
  Az üzemanyaghoz hasonlóan azért van szükség adóemelésre, mert az EU-s minimumadó euróban van meghatározva.

  Link másolása

  Varga Mihály pénzügyminiszter kedden benyújtotta a jövő évi adótörvényeket a parlamentnek, ebből derült ki, hogy nemcsak az üzemanyagok, hanem a dohány- és alkoholtermékek jövedéki adóját is emelni fogják jelentősen.

  Az mfor.hu foglalta össze, hogy a cigaretta esetén az eddigi 26 000 forint/ ezer darab és a kiskereskedelmi ár 23 százaléka, legalább 39 300 forint helyett január elsejétől 29 500 forint/ezer darab és a kiskereskedelmi ár 24 százaléka, legalább 41 800 forint lesz a jövedéki adó.

  A szivar esetében a kiskereskedelmi ár 14 százaléka, legalább 4400/ezer darab helyett a kiskereskedelmi ár 14 százaléka, legalább 4840 forint lesz az adó mértéke, afinomra vágott dohánynál 23 600 forintról 25 960 forintra nő az adómérték.

  A lap azt írja, mindez ezek szerint egy doboz cigi ára 200-250 forinttal ugrik meg január elsejétől. Egy 2050 forintos doboz az emelést követően 2250-2300 forintba fog kerülni – ez 10-12 százalékos áremelést jelent.

  A dohánytermékek esetében az üzemanyagokhoz hasonlóan azért van szükség adóemelésre, mert az EU-s minimumadó euróban van meghatározva.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET: