Egy fantasztikus és pikáns serpenyős tészta
Nem kellett hozzá más, csak egy serpenyő és sok friss, finom hozzávaló. Az a jó benne, hogy mindenki úgy variálja, ahogy neki jól esik.
50 dkg darált húsból készült húsgolyó (vagy készen veszi az ember, vagy maga készíti és fűszerezi, ahogy neki jólesik) én 12 db húsgolyóból készítettem
250 g rizstészta (vastagabb fajta) én olyat vettem, amit már nem kell főzni csak a serpenyőbe tenni, és átmelegíteni
5 db bébikukorica
10 dkg cukorborsó (hüvelyével együtt)
1 fej lilahagyma
3 szál újhagyma
1 zöld kaliforniai paprika
két maréknyi koktélparadicsom (kb 15-20 darab)
csili ízlés szerint (én két karikát vágtam belőle a hegyes végétől de nyilván változó, hogy ki mennyire bírja az erőset.)
olaj
só, frissen őrölt bors
6 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál édes csiliszósz
Elkészítés
A zöldségeket mosd meg és aprítsd fel (kaliforniai paprikát csíkokra, újhagymát karikákra, cukorborsót egyszer félbe hosszában, kukoricát félcentis karikákra, paradicsomokat félbe vágd, lilahagymát egyszer félbe és utána kis félkörökre).
Tegyél a serpenyőbe egy kis olajat és melegítsd fel, süsd meg a húsgolyók minden oldalát. Add hozzá a csilipaprikát, szójaszószt és az édes csiliszószt. Süsd további egy percig. Add hozzá a zöldségeket, kivéve a paradicsomot. Öntsd rá 1 dl vizet, és fedd le 3 percre.
Vedd le a fedőt sózd, borsozd, add hozzá a tésztát és a paradicsomokat. Keverd jól össze az egészet, és fedd le további 1 percre. Kóstold meg (ha kell ízesítsd só, bors, szójaszósz). Ennyi kész, zárd el a tűzhelyet, és tálald forrón!!
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot!