A világ legegyszerűbb vacsorája
Ha kevés az időd, nézz szét a hűtőben! Amit találsz, tedd bele egy tálba vagy tepsibe és süsd meg! Egy csomó időt meg lehet spórolni, ráadásul olyan laktató, hogy senki sem marad éhen.
kb. 1 kg burgonya
2 vöröshagyma
1 üveg gomba
4 szelet sós szalonna
zsír
ételízesítő
őrölt bors (fekete és fehér)
Elkészítés
A burgonyát megpucoljuk, majd karikára vágjuk, alaposan megmossuk. Egy jénai tálat kevés zsírral kikenünk, megszórjuk ételízesítővel (nem kell sok, mert a szalonna is sós), beletesszük a burgonyát. A burgonyát megszórjuk egy kevés ételízesítővel és ízlés szerint borssal. Összekeverjük.
A gombát leszűrjük és szétterítjük a burgonya tetején. A vöröshagymát megpucoljuk, karikára vágjuk, és rátesszük gombára. A szalonna szeleteket bevagdossuk, hogy sülés közben szép kakastaréj legyen belőle. Lefedjük a jénai tetejével, és nem előmelegített sütőben 1 órát sütjük.
Az idő letelte után levesszük a tetejét, visszatoljuk még a sütőbe 10-20 percre, attól függően, hogy mennyire szeretnénk, ha megpirulna a szalonna. Mikor kész, levesszük a tetejéről a szalonnát, majd a burgonyás részt szűrőkanál segítségével egy üvegtálba átszedjük, jól lecsöpögtetjük közben róla a zsírt. A tetejére halmozzuk a szalonnát, és savanyúsággal, friss kenyérrel kínáljuk.
Nyomj egy lájkot, ha tetszett a recept!