Történelmi pillanat: most először lesznek pompomfiúk a Super Bowl-on

Csak tavaly kerültek be az egyik döntős csapat cheerleaderei közé, de máris teljesülhet nekik a szurkolók legnagyobb vágya.

Link másolása

Magyar idő szerint vasárnap éjszaka rendezik meg az 53. Super Bowl-t, azaz az amerikaifutball-bajnokság döntőjét, ami a legnézettebb sportesemény az Egyesült Államokban, de világszerte is milliók kíváncsiak rá.

Idén a New England Patriots és a Los Angeles Rams csap össze a végső győzelemért, ám az esemény nemcsak a vérre menő meccs miatt lesz érdekes, hanem a szórakoztatásért felelős szereplők miatt is.

A nézők minden élvben élvezik a látványos mozdulatsorokat bemutató pompomlányok műsorát, idén azonban két férfi is lesz a Rams szurkolócsapatában. Bár más kluboknak voltak már olyan férfi tagjai, akik segítettek az emelésekben, de arra még nem volt példa, hogy táncoltak is, ezért a vasárnapi mindenképpen történelmi pillanat lesz.

Quinton Peron és Napoleon Jinnies tavaly márciusban került be a Rams cheerleaderei közé, a sikerük hatására pedig egy újabb férfi, Jesse Hernandez is belépett a New Orleans Saints szurkolócsapatába, így ők hárman lettek a 2018-as szezon pompomfiúi.

Közülük Peron és Jinnies a Super Bowl-on is felléphet, miután csapatuk, a Rams bejutott a döntőbe. Peron örömében rögtön ki is posztolt egy képet magukról a Twitterre:

"Napoleon, szerinted Atlanta készen áll ránk? Dehogy! Megyünk a Super Bowl-ra!' - kürtölte világgá a jó hírt.

Quinton Peron on Twitter

Aye Napoleon, you think Atlanta is ready for us? ... NAHHHHHH ???... WE'RE GOING TO THE SUPERBOWL! ???

Peron még tavaly nyáron vendégeskedett a Good Morning America című tévéshow-ban, ahol elmondta, hogyan indult a szurkolói karrierje:

"Egy Lakers-meccsen voltam, és figyeltem a pompomlányokat. Azt kérdeztem magamtól: én miért nem lehetek ott? Tanítottam már táncot lányoknak profi csapatokban, táncoltam is már, szóval miért ne próbálnám ezt ki?"

Amerikában nem akkora újdonság az, hogy férfiak is vannak a pompomlányok között, hiszen a középiskolai és egyetemi szurkolócsapatokban ez teljesen általános, viszont a profi sportcsapatok cheerleaderei között már egyre kevesebbet találni. A közönség pedig most először láthat két lelkes férfi táncost a Super Bowl félidejében.

Forrás: Men's Health

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Brutális fejfájása lett egy korty bortól, ledöbbent, amikor kiderült, hogy súlyos beteg
Korábban nem gondolta volna, hogy 23 évesen bárki rákos lehet. Most arra biztat másokat, hogy ha problémájuk van, azonnal vizsgáltassák ki magukat.

Link másolása

A 23 éves Izzy Fletcher az angliai Derbyben él. Tavaly egyik nap munka után beült valahova inni egy pohár bort, de annyira megfájdult a feje, hogy azonnal el is indult haza - írja a LADBible.

"Valamilyen bort rendeltem, de ahogy beleittam, azonnal megfájdult a fejem. Nagyon furcsa volt. A mellkasom összeszűkült, és azt hittem, fel fog robbanni a fejem"

- mesélte a lány. Az is megfordult a fejében, hogy az ital valamelyik összetevőjére, vagy egyenesen az alkoholra lett allergiás.

Miután megállíthatatlanul köhögni kezdett, azonnal orvoshoz ment, ahol több vizsgálat után kiderült, hogy kettes stádiumú Hodgkin-limpfómában szenved.

A Hodgkin-limpfóma a nyirokrendszer daganatos megbetegedését jelenti.

Először 2022 márciusában fordult orvoshoz, mióta pedig kiderült, mi a baja, kemoterápiával kezeik.

"Most már hat hónapja tart a kemó. Nagyon-nagyon esélyem van arra, hogy meggyógyuljak" - nyilatkozta.

Azóta többször is megosztotta a történetét, mivel arra szeretne inspirálni másokat, hogy ne várjanak, ha valami problémájuk van, hanem azonnal menjenek orvoshoz.

"Számomra a legnagyobb tanulság az, hogy ha valami aggaszt, akkor azt azonnal ki kell vizsgáltatni. 23 évesen persze nem gondoltam arra, hogy azonnal mennem kell a háziorvosomhoz, hiszen az ember azt hiszi, hogy ebben a korban úgysem lehet komoly problémája. Arra senki sem számít, hogy 23 éves korában rákos lesz"

- mondta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Lecserélték a botrányt kavart tankönyv borítóján a Kölcsey–képet
Az előző képen Ferenczy István szobra volt látható Kölcsey Ferencről, de a lehető legrosszabb szemszögből, félreérthető módon.

Link másolása

Ahogy azt mi is megírtuk, Nyáry Krisztián író, kommunikációs szakember szúrta ki a 7. osztályosoknak készült, irodalmi munkafüzet borítóját.

A fotón Ferenczy István szobra látható Kölcsey Ferencről, de a lehető legrosszabb szemszögből, félreérthető módon.

Ezt követően - a jelek szerint - az illetékesek gyorsan intézkedtek, és lecserélték a könyv borítóját. Ezen is Kölcsey látható, de Franz Eybl nevezetes litográfiáját felhasználva - szúrta ki a 24.hu.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Fotók: Közel 300 kiló makkot raktározott el egy harkály egy kaliforniai ház falaiban
A rágcsálóirtó azt írta, hogy még soha nem látott hasonlót.

Link másolása

Meglepő fotókat közölt egy kártevőirtó a közösségi oldalán. Egy falba vágott nyíláson rengeteg makk dőlt ki a szobába. Mint kiderült, egy harkály volt a gyűjtögető, ami közel 320 kilós termést raktározott el magának.

A könnyűszerkezetes ház falaiba dugta az eleséget. A ház tulajdonosai csak azt látták, hogy az épület kívülről tele van lyukakkal. Erről később kiderült, hogy a madár vágta ki magának.

A makkok nyolc zsákot töltöttek meg

- írta a posztoló, aki még sosem találkozott hasonlóval.

Mikor az egyik kommentelő felvetette, hogy makkot általban a mókusok rejtenek el, akkor válaszában megírta, hogy látták, amint az „őrült” madár makkot dobál a falba a lyukon kereztül.

Forrás: abc7news.com


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Fotókon a vasárnap esti látványos telihold
Sokan küldtetek remek képeket, ezekből válogattunk.

Link másolása

Vasárnap este telihold ragyogta be az eget. A tiszta időben sokakat megihletett a látvány. A Szeretlek Magyarország Facebook-oldalunkon arra kértünk benneteket, hogy küldjetek fotókat róla.

Sok remek kép érkezett, ezekből válogattunk:

Pécs, Kiefer Béla
Mórágy, Flóris Boglárka
Sopron, Horváth Krisztina
Budapest, Nagy Gabriella
Kolozsvár, Tatár Tibor
Budapest, Németh Yoco
Vál, Nagy Ildikó
Miskolc, Hegyközi Lászlóné


Link másolása
KÖVESS MINKET: