News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

„Teljesen indokolatlan a sikere, de brutál jó élmény!” – focihimnusz-interjú Náksi Attilával

A 2016-os foci Eb óta tudjuk, hogyha a magyarok játszanak, akkor az éjjel soha nem érhet véget.

Link másolása

hirdetés

Legközelebb október 8-án csendülhet majd fel a sláger, aznap ugyanis Bulgáriával csap össze a magyar csapat. Ennek kapcsán beszélgettünk egy-egy üveg egyedi, szurkolói címkés Coca-Cola mellett egy kávézó teraszán Náksi Attilával, az Éjjel soha nem érhet véget című szám szerzőjével a Soho Party több mint 20 éves slágeréről, annak váratlan életútjáról, fociról, szurkolásról és meccsnézési tervekről.

Hogyan vált az MLSZ által is elfogadott, hivatalos focihimnusszá ez a dal?

A focihimnusszá válás 2016-ban kezdődött, amikor a csapat hivatalos dalának a kiválasztása felmerült. Igazából nem nagyon hagytak más opciót a rajongók: konkrétan tízezer ember énekelte egyként a dalt, és így rögtön el is dőlt, hogy akkor ez lesz az. Majd a második lépést a csodálatos Eb-szereplés adta.

Szerinted miért választották ki maguknak pont ezt a slágert a rajongók?

Ha azt nézzük, hogy a legnépszerűbb sportág a foci, - és akár még nemzeti összetartozás sportágként is tekinthetjük -, máris jobban érthető a hozzá fűződő dal sikere is. Hiszen, ha esetleg kevésbé megy jól az aktuális meccsen a magyarok szereplése, azért, ha pedig éppen topon vannak és remekelnek, akkor azért kovácsolja össze az embereket a foci. Ahogy a kivetítőkön nézik az emberek, együtt iszogatnak, drukkolnak, örülnek vagy épp búslakodnak...

hirdetés

Olyan összetartó boldogságérzetet ad, ami a válogatottnak szurkolók eszébe juttatja a 2016 nyarán átélt felemelő pillanatokat… És csak külön erénye, hogy nem az emberekre erőltetve vált ez a hivatalos dallá, hanem alulról jött kezdeményezésként, közösségi motiváció által.

A focirajongókon régen túlnőtt már a dal, ugye?

Ahogy hetente játszom bulikban és mindenféle eseményeken, azt tapasztalom, hogy teljesen mindegy, hol vagyok, és milyen a hangulat, ha ezt a dalt elindítom, egyszerűen mindenki azonnal rácsatlakozik és énekelni kezd. Sőt! Ha valamiért, például egy áramszünet miatt megakad a technika, rögtön ezt a számot kezdik el énekelni az emberek.

Van konkrét, kedvenc élményed az Éjjel soha nem érhet véget lejátszása kapcsán?

Egészen szürreális élmény is… Például a VOLT fesztiválon, konkrétan az Iron Maiden koncertje után is ez volt az első, amit a fesztiválnép énekelni kezdett… Talán az egyik legemlékezetesebb pillanat még a Puskás stadion nyitóján, 67 000 ember előtt eljátszani a dalt! De az is nagyon megható, ha esküvőn, a pár életének Nagy Napján ezt a dalt kérik. Emellett egy másik, számomra nagyon meglepő tapasztalás volt, hogy amikor kikaptunk a kimondottan kijózanító mérkőzés során Andorra ellen, én azt hittem, a dalt sem akarják annyira hallani már az emberek. De tévedtem, ugyanúgy énekelték tovább!

A legbüszkébb azért az EB-szereplés körüli pillanatokra vagyok, egészen megindító volt az a momentum, amikor Marseilles-ben megszólalt a dal, és 20 000 magyar szurkoló vonult végig és énekelte közösen. És ez csak folytatódott, amikor a csapat hazajött a mérkőzést követően, és már itthon, a Hősök terén várta őket több mint 10 000 ember… nem mással, mint ezzel a dallal!

És az is jelzi, hogy a dal mennyire szorosan beépült a köztudatba, hogy a Coca-Cola is itthon ennek a refrénjét tette a vendéglátóhelyeken kapható, limitált kiadású colás üvegeire a mostani pótselejtezőig.

Számítottál ekkora sikerre a dal megszületésekor?

Á! Én még mindig úgy érzem, hogy teljesen indokolatlan a sikere (nevet), de brutál jó élmény, és az is, hogy nem is csak focis, de bármilyen sporteseményen, és privát eseményen is ugyanúgy hasít.

Már a sláger előtt is kedvelted a focit?

Mindig is érdekelt a foci, gyerekkoromban szorgosan jártam is ki meccsekre. Kissrác voltam, amikor utoljára ment ki Magyarország a VB-re, Mexikóba, és aztán jól ki is kapott az oroszoktól. Az akkora törést adott, hogy el is vesztettem a hitem a fociban, és onnantól csak közömbösen követtem az ezzel kapcsolatos dolgokat. Elég éles is volt a váltás, amikor hirtelen a dal miatt bekerültem a labdarúgás fősodrába – de azzal a lendülettel, a dalnak köszönhetően, a sportág iránti szenvedélyem is újra fellángolt.

Október 8-ára hogy készülsz?

Úgy, hogy most minden más lesz. Nagyon sajnálom, hogy nem lehetünk ott a lelátón az új szabályozások miatt. A jegyünk is rég megvolt rá. Azért már megbeszéltük a válogatott szurkolói csoportjával, hogy kiülünk a törzshelyünkre a kivetítő elé, együtt nézzük, iszogatunk közben – az erre az alkalomra készült speciális címkés Coca-Colát. Szoktam azon gondolkozni, hogy most én is becsatlakozzak az éneklők közé? És vajon nem ciki, hogy én is nekiállok dalolászni? Elég furcsa ez a dilemma, de aztán végül mindig eldől! (nevet) A lendület engem is magával visz, hiszen az az éjjel éppen tényleg soha nem érhet véget!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
Konok Péter: „A benzinkutakon lassan kifogy az üzemanyag. Kell a láncfűrészekbe.”
Összekötötte a válság két fajsúlyos elemét az ismert publicista.

Link másolása

hirdetés

„A benzinkutakon lassan kifogy az üzemanyag. Kell a láncfűrészekbe.”

– írta Konok Péter a Facebookon.

A publicista, történész így kommentelte azokat a híradásokat, miszerint egyre több benzinkút kénytelen ideiglenesen bezárni, mert egyszerűen kifogytak az üzemanyagból.

Ahogy a kormány azon intézkedését is, hogy a rezsicsökkentés részleges megszüntetése miatt egy csütörtöki kormányrendeletben lazítottak az erdővédelmi szabályokon, így védett területen is egyszerűbb lesz a fakivágás.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Három típusa van a női orgazmusnak egy tanulmány szerint: lavina, vulkán vagy hullám
A kutatáshoz 54 nőt kértek meg egy Bluetooth-kapcsolattal rendelkező okosvibrátor használatára.

Link másolása

hirdetés

Egy új kutatás szerint a női orgazmus a medencefenéki izmok mozgása alapján három kategóriába sorolható, írja a Metro.

Amikor ugyanis a nők a csúcspont közelébe érnek, ezek az izmok leginkább a vulkánkitöréshez, a lavinához vagy a hullámokhoz hasonlóan viselkednek.

A prágai Károly Egyetem idegtudományi intézetének egyik professzora 54 nőt kért arra, hogy egy Bluetooth-kapcsolattal rendelkező vibrátort használjon önkielégítésre. A Lioness nevű eszköz úgy működik, hogy használat közben érzékeli a medencefenék összehúzódásának erősségét, így képes elemezni a mozgás ritmusát is. Az önkéntesektől James Pfaus azt kérte, hogy napokon keresztül juttassák csúcsra magukat az okosvibrátor segítségével.

A professzor és csapata az adatok elemzése után arra jutott, hogy

a többség a hullámokhoz hasonló orgazmust él át. Ilyenkor a nők izmai ritmikusan megfeszülnek és elernyednek.

Ennél valamivel ritkább a lavinaszerű orgazmus, melynek során elképesztő erővel következik be a csúcspont, majd folyamatos apró hullámokban vezeti le a feszültséget. Ennek éppen ellentéte a vulkán, amikor kisebb összehúzódásokkal kezdődik az orgazmus, majd hirtelen óriási erővel robban be az utolsó lökés.

A tudós megjegyzi, hogy a kutatás mintája meglehetősen alacsony, ezért nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, vagy további orgazmus-típusok létezését kizárni. Terveik szerint a közeljövőben szélesebb körben folytatják a felméréseket azoknál a nőknél, akik ilyen típusú vibrátort használnak.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Szuperhold lesz péntek hajnalban, idén utoljára
Zsinórban a negyedik hónapban fordul elő szuperhold. Aki látni akarja, korán kell kelnie.

Link másolása

hirdetés

Az idei év negyedik és egyben utolsó szuperholdja lesz péntek hajnalban - írja a LiveScience.

Szuperholdnak nevezik azt, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, ilyenkor láthatjuk a legnagyobbnak a Földről a Holdat. Ez egy nem tudományos elnevezés, a csillagászok inkább közeli holdnak hívják ezt a jelenséget.

Bár a hold szerda és péntek este is fényesnek és telinek fog tűnni,

teliholdat pontosan csütörtökről péntekre virradó éjjel, magyar idő szerint 3:36-kor láthatunk.

Zsinórban a negyedik hónapban lesz szuperhold, májusban ráadásul ez az esemény teljes holdfogyatkozással is párosult. Az augusztusi szuperhold után idén már nem lesz több, úgyhogy aki szeretné látni, ne maradjon le róla.

Telihold nagyjából havonta egyszer fordul elő.

hirdetés
A következő ilyen alkalom szeptember 10-én lesz, ezt arató holdnak hívják.

Mostanában egyébként egy másik látványos égi jelenséget is meg lehet figyelni: a Perseidák hullócsillagzáport augusztus 14-ig is lehet elcsípni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Belső vizsgálat indult a turisták feje fölött landoló Wizz Air-gép ügyében
Kielemzik a repülési adatokat és beszélnek a pilótákkal is.

Link másolása

hirdetés

A Wizz Air belső vizsgálatot indított, hogy minél több részletet megismerjen a nagy port kavart szkíathoszi landolás pontos körülményeiről - írta a Telexnek a légitársaság.

Mi is beszámoltunk róla, hogy augusztus 5-én

a Wizz Air Airbus A321neo repülőgépe annyira alacsonyan közelítette meg a görög szigeten található kifutópályát, hogy az még az erre felkészült bámészkodókat is meglepte.

A társaság most azt írta: a gép alacsony szögben közelítette meg leszállópályát, mely a repülőtér kialakításának sajátossága.

„Bár személyi sérülés nem történt, a légitársaság belső vizsgálatot indított, hogy kielemezze a repüléshez kapcsolódó adatokat, beszéljen a pilótákkal, és megtudjon minél több részletet a landolás pontos körülményeiről” - írták. Az eredményekről későbbre ígértek tájékoztatást.

A szokatlanul izgalmasra sikerült landolásról a görög GreatFlyer videósa készített felvételt.

hirdetés

Az üggyel kapcsolatban Háy György balesetvizsgáló és nyugalmazott pilóta a Telexnek azt mondta, hogy

létező probléma, ha kisebb szögben száll le egy gép. Ennek több, nem szándékos oka is lehet: jöhet például egy váratlan széllökés, ami lejjebb nyomja a repülőt, vagy bezavarhat egy éjszakai érzéki csalódás.

Bár az embereket fizikailag még így sem tudja elsodorni a gép, mert a leszállópálya szintje magasabban van a kerítésen kívüli talajszintnél, a szakértő szerint ennek ellenére „nagy marha”, aki ilyen helyeken a repülőgép turbinája közelébe megy.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: