News here
hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

„Teljesen indokolatlan a sikere, de brutál jó élmény!” – focihimnusz-interjú Náksi Attilával

A 2016-os foci Eb óta tudjuk, hogyha a magyarok játszanak, akkor az éjjel soha nem érhet véget.

Link másolása

hirdetés

Legközelebb október 8-án csendülhet majd fel a sláger, aznap ugyanis Bulgáriával csap össze a magyar csapat. Ennek kapcsán beszélgettünk egy-egy üveg egyedi, szurkolói címkés Coca-Cola mellett egy kávézó teraszán Náksi Attilával, az Éjjel soha nem érhet véget című szám szerzőjével a Soho Party több mint 20 éves slágeréről, annak váratlan életútjáról, fociról, szurkolásról és meccsnézési tervekről.

Hogyan vált az MLSZ által is elfogadott, hivatalos focihimnusszá ez a dal?

A focihimnusszá válás 2016-ban kezdődött, amikor a csapat hivatalos dalának a kiválasztása felmerült. Igazából nem nagyon hagytak más opciót a rajongók: konkrétan tízezer ember énekelte egyként a dalt, és így rögtön el is dőlt, hogy akkor ez lesz az. Majd a második lépést a csodálatos Eb-szereplés adta.

Szerinted miért választották ki maguknak pont ezt a slágert a rajongók?

Ha azt nézzük, hogy a legnépszerűbb sportág a foci, - és akár még nemzeti összetartozás sportágként is tekinthetjük -, máris jobban érthető a hozzá fűződő dal sikere is. Hiszen, ha esetleg kevésbé megy jól az aktuális meccsen a magyarok szereplése, azért, ha pedig éppen topon vannak és remekelnek, akkor azért kovácsolja össze az embereket a foci. Ahogy a kivetítőkön nézik az emberek, együtt iszogatnak, drukkolnak, örülnek vagy épp búslakodnak...

hirdetés

Olyan összetartó boldogságérzetet ad, ami a válogatottnak szurkolók eszébe juttatja a 2016 nyarán átélt felemelő pillanatokat… És csak külön erénye, hogy nem az emberekre erőltetve vált ez a hivatalos dallá, hanem alulról jött kezdeményezésként, közösségi motiváció által.

A focirajongókon régen túlnőtt már a dal, ugye?

Ahogy hetente játszom bulikban és mindenféle eseményeken, azt tapasztalom, hogy teljesen mindegy, hol vagyok, és milyen a hangulat, ha ezt a dalt elindítom, egyszerűen mindenki azonnal rácsatlakozik és énekelni kezd. Sőt! Ha valamiért, például egy áramszünet miatt megakad a technika, rögtön ezt a számot kezdik el énekelni az emberek.

Van konkrét, kedvenc élményed az Éjjel soha nem érhet véget lejátszása kapcsán?

Egészen szürreális élmény is… Például a VOLT fesztiválon, konkrétan az Iron Maiden koncertje után is ez volt az első, amit a fesztiválnép énekelni kezdett… Talán az egyik legemlékezetesebb pillanat még a Puskás stadion nyitóján, 67 000 ember előtt eljátszani a dalt! De az is nagyon megható, ha esküvőn, a pár életének Nagy Napján ezt a dalt kérik. Emellett egy másik, számomra nagyon meglepő tapasztalás volt, hogy amikor kikaptunk a kimondottan kijózanító mérkőzés során Andorra ellen, én azt hittem, a dalt sem akarják annyira hallani már az emberek. De tévedtem, ugyanúgy énekelték tovább!

A legbüszkébb azért az EB-szereplés körüli pillanatokra vagyok, egészen megindító volt az a momentum, amikor Marseilles-ben megszólalt a dal, és 20 000 magyar szurkoló vonult végig és énekelte közösen. És ez csak folytatódott, amikor a csapat hazajött a mérkőzést követően, és már itthon, a Hősök terén várta őket több mint 10 000 ember… nem mással, mint ezzel a dallal!

És az is jelzi, hogy a dal mennyire szorosan beépült a köztudatba, hogy a Coca-Cola is itthon ennek a refrénjét tette a vendéglátóhelyeken kapható, limitált kiadású colás üvegeire a mostani pótselejtezőig.

Számítottál ekkora sikerre a dal megszületésekor?

Á! Én még mindig úgy érzem, hogy teljesen indokolatlan a sikere (nevet), de brutál jó élmény, és az is, hogy nem is csak focis, de bármilyen sporteseményen, és privát eseményen is ugyanúgy hasít.

Már a sláger előtt is kedvelted a focit?

Mindig is érdekelt a foci, gyerekkoromban szorgosan jártam is ki meccsekre. Kissrác voltam, amikor utoljára ment ki Magyarország a VB-re, Mexikóba, és aztán jól ki is kapott az oroszoktól. Az akkora törést adott, hogy el is vesztettem a hitem a fociban, és onnantól csak közömbösen követtem az ezzel kapcsolatos dolgokat. Elég éles is volt a váltás, amikor hirtelen a dal miatt bekerültem a labdarúgás fősodrába – de azzal a lendülettel, a dalnak köszönhetően, a sportág iránti szenvedélyem is újra fellángolt.

Október 8-ára hogy készülsz?

Úgy, hogy most minden más lesz. Nagyon sajnálom, hogy nem lehetünk ott a lelátón az új szabályozások miatt. A jegyünk is rég megvolt rá. Azért már megbeszéltük a válogatott szurkolói csoportjával, hogy kiülünk a törzshelyünkre a kivetítő elé, együtt nézzük, iszogatunk közben – az erre az alkalomra készült speciális címkés Coca-Colát. Szoktam azon gondolkozni, hogy most én is becsatlakozzak az éneklők közé? És vajon nem ciki, hogy én is nekiállok dalolászni? Elég furcsa ez a dilemma, de aztán végül mindig eldől! (nevet) A lendület engem is magával visz, hiszen az az éjjel éppen tényleg soha nem érhet véget!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
5 dolog, amit ne felejts el, ha hosszú kocsiútra indulsz
Mutatjuk, mi mindenre kell figyelni!

Link másolása

hirdetés

Itt a nyár, a szabadság és a pihenés időszaka! Annak érdekében, hogy csak pozitív izgalmakban legyen részed a családi nyaraláson, érdemes pár ellenőrzést elvégezni a kocsin és a pakolási listán is indulás előtt.

1. Aludd ki magad az út előtt!

A kimerültségre az utazás megkezdése előtt gondolj, – ne közben vagy utána. Hosszabb vezetés előtt legalább két egymást követő napon aludj hét órát energiatartalékod felépítése érdekében. A legjobb, ha egy kipihent éjszaka, nem pedig egy végigdolgozott nap után indulsz útnak. Tarts rendszeres szünetet a vezetésben, hogy friss és éber maradj. Állj meg legalább 150 km-enként, vagy 2 óránként. Egyes tanulmányok szerint 13 és 15 óra között, mikor a test hőmérséklete lecsökken és elálmosodunk, érdemes megszakítani a vezetést.

2. Vizsgáltasd át a kocsid!

Ellenőrizni a fékrendszer és a futómű állapotát, a guminyomást, szükség esetén pótolni vagy cserélni a hűtővizet és a motorolajat, megvizsgálni a klíma hatékonyságát – néhány a legfontosabb teendők közül, melyeket mindenképp el kell végezni autós utazás előtt. Egy szervizben akár fél óra alatt is elvégzik ezt a szemlét, így nem az úton derül majd ki, hogy valami nincs rendben a kocsival.

3. Figyelj a biztosításra!

A kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében utazások előtt ne felejts el utas- vagy indokolt esetben kiterjesztett biztosítást kötni. Ha például nagy értékű felszereléssel indulsz útnak, mindenképpen gondoskodj poggyászbiztosításról. Előtte vizsgáld meg, hogy az autódhoz kapcsolódó, meglévő szerződéseidben vannak-e kiegészítő biztosítások. Például üzemanyagkártya esetében a trélerbiztosítással vagy cascobiztosításnál poggyászra is kiterjedő védelemmel jelentős összegeket spórolhatsz. Külföldi utazás előtt azt is ellenőrizd, hogy az autó rendelkezik-e a határátlépéshez szükséges érvényes nemzetközi zöldkártyával.

4. Tervezd meg az útvonalat!

Ha már teljesen átvizsgáltad az autót műszaki szempontból, és a megfelelő biztosításokkal is rendelkezel, készülj fel az utadat befolyásoló többi tényezőre is. Tervezd meg előzetesen az útvonalat, és nézd meg az esetleges alternatív útvonalakat is arra az esetre, ha az időjárás vagy a forgalom miatt módosítani kellene az irányon. Mindig tele tankkal indulj el, emellett célszerű a töltőállomásoknak is utánanézni, hiszen bármikor szükség lehet üzemanyag pótlásra vagy pár falatra az utazáshoz.

hirdetés
TIPP:

Hazatérve a hosszú utazásból biztosan neked is jól esne, ha nem üres hűtő várna otthon. Jó hír, hogy a hét minden napján bevásárolhatsz az országszerte 23 db Tesco mini shopban a Shellnél, ahol élelmiszerek színes választékával várnak, így a hazaérkezés napján is gyorsan összedobható az aznapi vacsora.A polcokon a különböző pékáruk, tejtermékek, előre csomagolt felvágottak, fagyasztott és félkész termékek mellett, alkoholos és alkoholmentes italok is megtalálhatók. Az egészségtudatos vásárlók pedig bátran válogathatnak egészséges élelmiszerek közül. Emellett gondolva a házikedvencekre is, a vásárlók háziállatok ellátásához szükséges termékeket is felfedezhetnek a sorok között. Így legyen szó egy elfelejtett hozzávalóról vagy épp a nagy bevásárlásról, az üzletek lehetőséget kínálnak a felmerülő igények teljesítésére.

Legyen elég folyadék az autóban!

Főleg kánikula idején fontos, hogy legyen nálad elég folyadék, hiszen a napsütésben hamar átmelegszik a kocsi, ami könnyen kiszáradáshoz vezethet. Az átmelegedést akár dugóban ülve, akár egy parkolóban hagyott autó esetében a legegyszerűbb szélvédőtakaróval és különféle árnyékolókkal enyhíteni.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Bizarr TikTok-trend: levideózzák az egészségügyi dolgozók, hogyan reagálnak, amikor egy beteg meghal, sokan kiakadtak rajta
A kommentelők szerint az ilyen videókat készítő orvosok, ápolók csak figyelemre vágynak. Nem kímélték őket a hozzászólásokban.

Link másolása

hirdetés

Új trend hódít a TikTokon: egészségügyi dolgozók videóra veszik a reakciójukat, amikor egy beteg meghal - számolt be róla a LadBible.

Az ilyen videókon orvosok, nővérek és más egészségügyben dolgozó személyek láthatóan rossz lelkiállapotban vannak: a fejüket fogják, a kezükbe temetik az arcukat, fel-alá járkálnak, könnyeznek, miközben szomorú zene megy a háttérben.

Valójában arra próbálnak rávilágítani, hogy milyen érzelmi teher hárul azokra nap mint nap, akik mások egészségéért és életéért dolgoznak.

A tiktokozók viszont felháborodtak azon, hogy az egészségügyi dolgozók képesek egy betegük elvesztése után videót készíteni magukról. Szerintük ez nagyon bizarr, aki pedig erre képes, az csak figyelmet akar.

hirdetés

"Undorodom ettől. Ez az a jövő, amit mi hozunk létre. El van cseszve az egész világ."

"Egyesek azt hiszik, az életük egy film."

"Ha abban a kórházban halok meg, ahol dolgozol, ne használd fel a halálomat arra, hogy nézettséget szerezz a TikTokon."

A trend híre már a Twitteren is elterjedt, ott is sokan kiakadtak, még szakmabeliek is.

"Nagyon sok embert láttam meghalni a járvány idején a műszakom alatt. Rengeteget. Ez a fajta hulladék színészkedés olyannyira feldühít, hogy el se tudom mondani" - írta egy twitterező.

"Amikor érzelmileg megvisel (jogosan) egy élet elvesztése, de aztán rögtön felhívod magadra a figyelmet, hogy mások is lássák, hogy szomorú vagy, akkor ez már nem az elhunyt személyről vagy az ő emlékéről szól, hanem rólad. Ezt hívják nárcizmusnak" - véli egy másik.

Néhány ilyen videót feltöltő felhasználó annyi támadást kapott, hogy törölte vagy privátra állította a videóját, vagy deaktiválta a fiókját.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
„Kussoljál már be!” – Egymásnak estek a versenyzők a Mestercukrászban
Kata és Jelly üvöltözni kezdett egymással, amit végül Joci séf szakított félbe azzal, hogy egyiküket kiküldte a stúdióból.

Link másolása

hirdetés

A Mestercukrász következő adásában tovább fokozódik a feszültség Kata és Jelly között - derült ki a szerdai rész beharangozójából.

A két lány nagyon durván összekap valamin, és ordítozni kezdenek egymással.

"– Én próbáltam konstruktív lenni, de ti destruktívak vagytok.

– Kussoljál már be!

– Menjél innen kifele! Tűnés innen ki!"

Az üvöltözést végül Joci séf szakítja félbe.

hirdetés

"Figyeljetek ide! Vedd le a kötényedet, légy szíves, tedd le a pultra, és fáradjál ki!"

- kiabál oda a zsűripulttól.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Videó: Gereblyével üldöztek el egy cápát a fürdőzők közeléből Törökországban
Lesben állt egy strandoló a cápára várva.
Fotó: Andrea Bohl / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. július 05.


Link másolása

hirdetés

Az elmúlt napokban megszaporodtak a cápatámadások a világban. Arról mi is beszámoltunk, hogy egy 68 éves osztrák nőt (mint később kiderült, egy egykori politikust) a nyaralók szeme láttára tépett szét egy tengeri ragadozó, míg nem sokkal később párszáz méterre onnan ismét embert ölt egy cápa.

Ezúttal pedig Törökországban, Marmaris városánál egy strandon kezdte megközelíteni a strandolókat egy cápa. Gyorsan pánik alakult ki a tengerparton, de egy bátor férfi a kezében egy gereblyével elkergette a ragadozót.

Gereblyével kergetik el a cápát a fürdőzőktől

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: