FELFEDEZŐ

Strandolás közben befosó gyerekekkel figyelmeztet az amerikai egészségügyi hatóság, kiakadtak az emberek

A kommentelők szerint felháborító, hogy a hatóság azt hiszi, ez nem evidens mindenki számára, és ilyenre költik az adódollárokat.

Link másolása

Nagy felháborodást keltettek az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) animáció, amelyekben arra hívják fel a figyelmet, hogy ha valakinek hasmenése van, ne menjen strandra, fürdőbe.

"Egyetlen hasmenéssel küzdő ember beszennyezheti az egész medencét, és megfertőzhet mindenkit" - figyelmeztetnek.

Az üzenet elsősorban a szülőknek szól, arra kérik őket, hogy ha gyermeküknek hasmenése van, ne engedjék őket a vízbe. Ennek megfelelően a figyelemfelhívó animációikon is családok a szereplők.

Az egyiken azt láthatjuk, hogy egy kislány búvárszemüvegben ül a vécécsészében, a mellette lévő képen pedig egy anyukájával fürdőző kisfiú bepiszkít a vízbe.

"Ha ezt nem csinálnád, akkor EZT miért tennéd meg?" - teszi fel a kérdést a hatóság, arra utalva, hogy ha a vécécsészében nem fürdünk, akkor a medencében se pancsoljunk úgy, hogy bármikor megindulhat a híg székletünk.

Már ezen is elég sokan kiakadtak, de a másik animáció még inkább kiverte a biztosítékot az embereknél.

Ezen egy csúszdás medencét ábrázolnak, amiben két gyerek fürdik, egy apuka pedig várja a vízicsúszdán éppen lecsúszó kislányát, aki a vízbe érkezés előtt bekakil. "Ne hagyj nyomot a medencében idén nyáron!" - szól mellette a szöveg.

A Twitteren rengeteg kommentelő felháborodott, főleg azon, hogy miért költöttek pénzt arra, hogy olyasmire figyelmeztessék a szülőket, ami evidens mindenki számára.

"Ez valami vicc? Ki nem tudja ezt? Akár hiszitek, akár nem, nem vagyunk hülyék. Vagy igen?"

"Jesszus. Komolyan fizettetek egy grafikusnak, hogy készítsen egy animációt egy kislányról, akinek a vízicsúszdán hasmenése lesz? Ez nagyon gáz. Én már négyévesen megtanultam, hogy nem megyek a vízbe, ha beteg vagyok. Ez mégis mennyibe került?"

"Eddig nem tudtuk, hogy nem jó hasmenéssel a medencébe menni? Szerintem ez a kis animáció nélkül is tudjuk, hogy ez nem jó ötlet."

"Most legalább tudjuk, mivel töltötte az idejét a CDC a koronavírus-járvány alatt."

"Sokat mond az országunkról az, hogy erre fel kell hívni a figyelmet."Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Megölte a hasonmását, hogy eljátssza a saját halálát – még a szülei is azt hitték, hogy az ő holtteste van a kocsiban
A német szépségblogger egy hozzá megszólalásig hasonló nőt ölt meg, hogy elrejtőzzön a családi viták elől.

Link másolása

Shahraban K a gyanú szerint megkéselt egy szépségbloggert, akit az Instagramon talált meg. Az 50 késszúrás következtében a lány azonnal meghalt.

Khadidját még 2022 augusztusában csalták lépre a németországi Ingolstadtban. A 24 éves német-iraki Shahraban maga is szépségblogger, és megpróbálta azt a látszatot kelteni, mintha ő halt volna meg a támadásban, miközben Khadidja holttestét a Mercedesében hagyta. Valószínűleg volt egy tettestársa is a gyilkosságnál, Sheqir K-nek hívják.

Állítólag még a nő szülei is azt hitték, hogy a holttest az övé, amikor felkérték őket, hogy azonosítsák. Aztán a boncolás már erős kétségeket vetett fel.

A német sajtó „doppelgänger-gyilkosságnak” nevezte a szokatlan esetet, és a bíróság előtt most már Shahraban K-t és Sheqir K-t Khadidja O meggyilkolásával vádolják.

Veronika Grieser, az ingolstadti ügyészség munkatársa a Bild című német lapnak elmondta: "Feltételezhető, hogy belső családi viták miatt akart elrejtőzni, és megrendezni saját halálát."

Shahraban akkoriban Münchenben élt, és hamis közösségimédia-profilokat hozott létre az Instagramon, hogy a rá hasonlító nőket találkozókra csábítsa. Így botlott végül a 23 éves Khadidjába, aki albán állampolgár volt, és alig 100 mérföldre lakott tőle.

Shahraban és 24 éves koszovói barátja, Sheqir az ügyészek szerint ajánlatot tettek Khadidjának szépségápolási termékekkel kapcsolatban, és megszervezték, hogy találkozzanak Ingolstadtban.

A pár itt autóba tuszkolta Khadidját, és a városon túli erdőbe hajtottak, ahol az ügyészek szerint több mint 50-szer megszúrták.

A rendőrség azóta több kést is talált a közelben, ahol Khadidja holttestét megtalálták, de még nem találták meg azt, amellyel megölték.

„A gyilkos fegyvert még mindig nem találtuk meg, de erős bizonyítékaink vannak. Az áldozat a késszúrásoktól halt meg, de az arca is súlyosan megsérült. Nagyon brutális látvány volt."

Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Lecserélték a botrányt kavart tankönyv borítóján a Kölcsey–képet
Az előző képen Ferenczy István szobra volt látható Kölcsey Ferencről, de a lehető legrosszabb szemszögből, félreérthető módon.

Link másolása

Ahogy azt mi is megírtuk, Nyáry Krisztián író, kommunikációs szakember szúrta ki a 7. osztályosoknak készült, irodalmi munkafüzet borítóját.

A fotón Ferenczy István szobra látható Kölcsey Ferencről, de a lehető legrosszabb szemszögből, félreérthető módon.

Ezt követően - a jelek szerint - az illetékesek gyorsan intézkedtek, és lecserélték a könyv borítóját. Ezen is Kölcsey látható, de Franz Eybl nevezetes litográfiáját felhasználva - szúrta ki a 24.hu.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Fotók: Közel 300 kiló makkot raktározott el egy harkály egy kaliforniai ház falaiban
A rágcsálóirtó azt írta, hogy még soha nem látott hasonlót.

Link másolása

Meglepő fotókat közölt egy kártevőirtó a közösségi oldalán. Egy falba vágott nyíláson rengeteg makk dőlt ki a szobába. Mint kiderült, egy harkály volt a gyűjtögető, ami közel 320 kilós termést raktározott el magának.

A könnyűszerkezetes ház falaiba dugta az eleséget. A ház tulajdonosai csak azt látták, hogy az épület kívülről tele van lyukakkal. Erről később kiderült, hogy a madár vágta ki magának.

A makkok nyolc zsákot töltöttek meg

- írta a posztoló, aki még sosem találkozott hasonlóval.

Mikor az egyik kommentelő felvetette, hogy makkot általban a mókusok rejtenek el, akkor válaszában megírta, hogy látták, amint az „őrült” madár makkot dobál a falba a lyukon kereztül.

Forrás: abc7news.com


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Fotókon a vasárnap esti látványos telihold
Sokan küldtetek remek képeket, ezekből válogattunk.

Link másolása

Vasárnap este telihold ragyogta be az eget. A tiszta időben sokakat megihletett a látvány. A Szeretlek Magyarország Facebook-oldalunkon arra kértünk benneteket, hogy küldjetek fotókat róla.

Sok remek kép érkezett, ezekből válogattunk:

Pécs, Kiefer Béla
Mórágy, Flóris Boglárka
Sopron, Horváth Krisztina
Budapest, Nagy Gabriella
Kolozsvár, Tatár Tibor
Budapest, Németh Yoco
Vál, Nagy Ildikó
Miskolc, Hegyközi Lászlóné


Link másolása
KÖVESS MINKET: