FELFEDEZŐ

Rákkal diagnosztizálták az onkológián dolgozó brit ápolónőt, miután az orvosa azt mondta, nincs miért aggódnia

A 26 éves nő nehezen élte meg, hogy most őt kellett ellátni a kollégáinak, és hogy neki kellett bevenni azokat a gyógyszereket, amiket eddig ő adott az onkológiára érkező betegeknek.

Link másolása

Sokkolta a brit ápolónőt, amikor megtudta, hogy mellrákkal küzd, miután a háziorvosa azt mondta, nem kell aggódnia a mellében lévő csomó miatt - írja a Daily Mail.

Az állami egészségügyben, onkológiai osztályon dolgozó Sophie Jackson tavaly szeptemberben vette észre, hogy van egy csomó a jobb mellében. Rögtön orvoshoz fordult, aki azonban azt mondta, hogy valószínűleg a menstruációs ciklusa miatt alakult ki a csomó, ha nem tűnik el négy hét múlva sem, megint megvizsgálják. A most 26 éves nő először elhitte, hogy talán nem lehet komoly baj, mert nem volt semmilyen más tünete. Mivel azonban a munkája miatt pontosan tudta, hogy a rák mennyire rejtőzkődő tud lenni, október végén elment egy mellrákkezelésre szakosodott klinikára, ahol egy specialista is megvizsgálta. November elején aztán szörnyű hírt kapott: az invazív ductális karcinómában, vagyis az egyik leggyakoribb emlőrák meglehetősen agresszív típusában szenved.

"Kisírtam a szemeimet, amikor megtudtam. Azt kérdeztem először, hogy meg fogok-e halni, majd azt, hogy ki fog-e hullani a hajam. Mivel a csomón kívül nem volt más tünetem, teljesen váratlanul és sokként ért a diagnózis. Cserbenhagyva éreztem magam. Az orvosok rögtön azt gondolták, hogy ez semmiség, csak a koromra alapozva. Ha vártam volna hetekig, ahogy a háziorvosom javasolta, lehet, hogy ez idő alatt jobban elterjedt volna a rák, és már gyógyíthatatlan lett volna"

- mondta.

Az volt a legnehezebb számára, hogy szinte nem is volt ideje felfogni, hogy rákos, máris szembe kellett néznie a kezelésekkel. Már novemberben lumpektómián esett át, melynek során eltávolították a melléből a csomót a körülötte lévő emlőszövettel együtt. Ezt pár nappal később egy termékenységi kezelés követte, aminek célja az volt, hogy megőrizzék a petesejtjeit. A kemoterápia során használt gyógyszerek ugyanis csökkenthetik az ösztrogénszintet, ezáltal akadályozzák a petesejtek méhbe jutását, és így a menstruáció is elmaradhat. Ettől pedig ideiglenesen, vagy akár véglegesen meddő lehet a beteg nő. Hogy Sophie-nak legyen esélye a teherbe esésre, petesejteket vettek tőle, amelyekből később mesterséges beültetéssel még születhet gyermeke.

A fiatal ápolónő az elmúlt tíz hónapban hat kemoterápián és tíz sugárterápián vett részt. Szerencsére már tünetmentes, de az orvosok figyelmeztették, hogy a daganat a következő két évben visszatérhet.

Ennek megakadályozására a lány rendszeresen injekciózza magát, hogy csökkentse az ösztrogénszintjét, mivel a női nemi hormonok nagy mennyiségben növelhetik a melldaganat kialakulásának kockázatát.

Sophie-t nagyon megviselte az elmúlt időszak, nemcsak testileg, lelkileg is. Nagyon rosszul élte meg, hogy a kemoterápia miatt hullani kezdett a haja, ezért teljesen leborotválta.

Az sem volt könnyű számára, hogy most neki kellett bevennie azokat a gyógyszereket, amiket eddig ő adott az onkológiára érkező betegeknek. Ráadásul a kezelések miatt dolgozni sem tudott, sőt éppen ő volt az, akit el kellett látni a kollégáinak, ami nem volt kellemes érzés számára.

Július közepén térhetett vissza a munkájához, amire már teljesen másként tekint most, hogy ő is volt "a másik oldalon". Most arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy már egészen fiatalon, teljesen egészségesen is lehet valakinek mellrákja. Ezért arra biztatja nőtársait, hogy rendszeresen végezzenek önvizsgálatot, és ragaszkodjanak a vizsgálatokhoz, hiszen a betegség korai felismerése életet menthet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Ebben az országban büszkélkedhetnek a legnagyobb pénisszel a férfiak
A „győztes” államban az átlag pasik magasságának több mint 10 százalékát teszi férfiasságuk.
Fotó: Darko Djurin / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2023. január 29.


Link másolása

Kivételesen nagy nemiszerv-mérettel rendelkező férfiakról készült dokumentumfilmet mutatott be az egyik angol tévécsatorna, írja a Daily Star. A My Massive Cock (magyarul: A hatalmas farkam) című film célja, hogy bemutassa, milyen nehézségekkel kell megküzdenie az átlagosnál nagyobb férfiassággal rendelkezőknek.

Az interjúalanyok kendőzetlenül beszélnek öltözködési gondokról, az állandóan őket bámulókról, de az aktus közbeni problémáikról is, beleértve a partnereik sérüléseit. A dokumentumfilm előrehaladtával lassan kiderül, hogy a szereplők egy része megtanult együtt élni testi adottságaival, míg mások péniszkisebbítő műtétet fontolgatnak.

A nagy érdeklődéssel várt óriásfalloszos film kapcsán a lap felidézi, hogy több kutatás is napvilágot látott a közelmúltban a pénisz átlagos és attól eltérő méretei kapcsán. A brit urológiai folyóiratban megjelent kutatásból kiderült, hogy az országban az átlagos férfi nemiszerv nyugalmi állapotban 9,16 cm hosszú, kerülete pedig 9,32 cm. Izgalmi állapotban a brit péniszek többsége 13,13 cm-re nyúlik, míg kerülete 11,65 cm-re duzzad.

Egy másik idézett felmérésből az is kiderült, hogy

a legnagyobb pénisszel az ecuadori férfiak büszkélkedhetnek.

A dél-amerikai országban 17,62 cm az átlagos méret, miközben az átlagos testmagasság csupán 167 cm. Vagyis az itteni pasik magasságának több mint 10 százalékát éri el a nemiszervük hossza, ami a világon egyedülálló.

A képzeletbeli péniszlista második helyén Kamerun áll 16,67 cm-es átlaggal. Míg a legkisebb férfiasságokat Kambodzsában mérték, ahol mindössze 3 milliméterrel haladta meg az átlag a 10 centimétert.

Szakértők szerint a falloszt a tövétől a hegyéig kell mérni, lehetőleg mérőszalaggal és felülnézetből, semmiképp sem az alsó felét. A kerületének leméréshez pedig a legvastagabbnak tűnő részt kell óvatosan körbetekerni ügyelve a szalag két végpontjának találkozására.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
20 évvel fiatalabbnak néz ki a koránál egy nő, elmondta, mi az a 3 dolog, aminek ezt köszönheti
A bombaformában lévő tiktoker korábban mindegyik szabályt megszegte, mára azonban jóval tudatosabb életet él.

Link másolása

Csupán három egyszerű szabály betartásának köszönheti egy 41 éves nő, hogy húsz évvel fiatalabbnak néz ki, írja a The Sun. Natalie Bright szerint ez néha gondot okoz, mert sokan nem akarnak vele barátkozni, amikor kiderül, hogy valójában hány éves.

A fiatalos negyvenes a TikTokon több videót is megosztott arról, hogyan tartja ilyen jó formában magát.

Az egyik videó alapján mindössze három dologra érdemes különösen figyelni: a késő esti táplálkozást, a magvakból készült olajokat és az alkohol fogyasztását érdemes elkerülni.

@bynataliebright Replying to @shushuluvscats ♬ original sound - Natalie Bright

Nem mindig élt azonban ilyen tudatos életet Natalie. A tiktoker elismerte, hogy korábban ő is italozott és szeretett este nassolni. Mára azonban az öregedés lassítása érdekében mindezekről lemondott. Ennek köszönhetően van olyan bombaformában, mint abban a videóban, amit már közel 10 millióan néztek meg.

@bynataliebright all my friends had kids and moved to the suburbs. and im too old to make new friends in the city #nyc#nofriendsclub #nofriendscheck ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Házakkal szexelt egy tanár, amíg szomszédai le nem buktatták
A floridai lakost végül őrizetbe vették furcsa fétise miatt.
Fotó: Paul Brenner / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2023. január 29.


Link másolása

Letartóztattak egy amerikai tanárt, miután észrevették, hogy nyilvános helyen “közösül” egy épülettel - írja a Daily Star.

A helyi WFLA hírtelevízió szerint az elkövető a 39 éves Jesse Schroeder, a floridai Carwise Middle School társadalomtudomány-tanára volt.

Schroeder deviáns szexuális aktusát először a szomszédja vette észre: a férfit ing nélkül, lehúzott nadrággal és alsóval találták meg, amint nemi szervét egy Palm Harbor-i lakóház-komplexumhoz dörgöli.

A floridai rendőrséget több aggódó lakos riasztotta a helyszínre, akik élőben láthatták Schroeder csupasz nemi szervét. Egyikük szerint a férfi a parkoló autója körül, sőt a közeli úton is is pucáran sétálgatott.

Schroeder állítólag a társasház lépcsőjének korlátján tartotta és nekidörzsölte nemi szervét, majd azzal is megdöbbentette a szemtanúkat, hogy csípőjét egy tartóoszlophoz nyomta, mintha szexelne az épülettel.

A hatóságok jelentése szerint a tanár nem sokkal később ismét megjelent a nyilvánosság előtt, teljesen meztelenül. Állítólag éjfél körül egy szomszéd által rögzített térfigyelő videón látható, amint a lakóparkban sétál.

A férfit október 27-én, 21 óra körül a Pinellas megyei börtönbe szállították, ahonnan azóta 150 dolláros óvadék ellenében szabadon engedték.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A három gyerekét megfojtó anya férje könyörög, hogy bocsássanak meg az emberek feleségének
Patrick Clancy szerint igazi álomcsalád voltak, amíg Lindsay állapota rohamos romlásnak nem indult.

Link másolása

Azt kéri az emberektől a háromszoros gyerekgyilkos massachusettsi anyuka férje, hogy bocsássák meg feleségének szörnyű tettét, írja a New York Post.

A súlyos szülés utáni depresszióval küzdő Lindsay Clancy még kedden fojtotta meg 8 hónapos, 3 és 5 éves gyerekeit, majd kiugrott az ablakon. A zuhanást túlélő nőt emberölés és fojtogatás miatt helyezték vád alá másnap.

A két nagyobb gyerek röviddel a támadás után halt meg, míg a nyolchónapos csecsemő a kórházban veszette életét. Az otthonról dolgozó férj csak 25 percre hagyta el a lakást, hogy ételt vegyen, ezalatt történt a tragédia.

Patrick Clancy egy szombati online adománygyűjtő akció során azt írta, hogy „az igazi Lindsay nagylelkűen szeretett és törődött mindenkivel”. A megtört férj abban reménykedik, hogy 32 éves felesége „valahogy békét talál” a történtek után.

„A sokk és a fájdalom elviselhetetlen és könyörtelen. Folyamatosan eszembe jutnak, és amikor néha elalszom, újra és újra róluk álmodom”

– írja a megfojtott gyerekekről az apa.

A legkisebbről azt mondja, hogy Callan „nagy bátorsággal halt meg annak ellenére, hogy olyan kicsi volt”. Az ötéves Cora sokat nevetett és gyönyörű volt, míg a hároméves Dawson mindig megosztotta a játékait a többiekkel.

A férj szerint csodálatos volt a házasságuk, mígnem a nő állapota hirtelen romlani kezdett, amit nem részletezett.

Igazi szerelem első látásra volt az övék, és mindig nagyon büszke volt arra, hogy Lindsay őt választotta. Hiába teltek az évek, minden reggel megölelték egymást, és biztosították a másikat szerelmükről. Lindsay szeretett ápolónő lenni, de minden álma az anyaság volt. Patrick szerint jórészt neki köszönheti, hogy jó apa lett belőle.


Link másolása
KÖVESS MINKET: