News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

„A kutyám sokkal jobb ember, mint én, egyértelmű volt, hogy ő indul a választáson”

Két körzetben is kutyát választott jelöltjének a Kétfarkú Kutya Párt. Beszéltünk a „szóvivőikkel”, hogy megtudjuk, milyen kampányt terveznek.

Link másolása

hirdetés

Szombaton elindult az ajánlásgyűjtés az országgyűlési választásra, elözönlötték a pártok aktivistái az utcákat. Az Egységben Magyarországért szövetség jelöltjei alig pár óra alatt mindenkinek össze is gyűjtötték a szükséges 500 aláírást, így a hátralévő időben már inkább csak kampányolási céllal maradnak a közterületeken.

A Kétfarkú Kutya Párt pultjainál viszont még gőzerővel folyik a gyűjtés: a párt célja, hogy minimum 71 helyen rákerüljenek a szavazólapokra a jelöltjeik, mivel ez a feltétele annak, hogy listán is lehessen szavazni rájuk.

Jelöltjeik listáját múlt héten tették közzé, szerepel a névsorban a négy évvel ezelőttről már jól ismert Csirkeember (aki ezúttal Csepelen indul), de egy Gherzson nevű papagáj (győri jelölt), egy unikornis és egy csiga is.

Az igazi meglepetés viszont az, hogy két körzetben (Pest 07 oevk – Vecsés; Borsod 04 oevk – Kazincbarcika) is egy-egy kutya szerepel jelöltként. Előbbi "Rrr Rado", utóbbi pedig Huba névre hallgat.

Hivatalosan persze most még csak emberek indulhatnak a választáson, ezért megkérdeztük a két kutya gazdáját, akik hivatalosan gyűjtik az ajánlásokat, mit várnak attól, hogy az állataikat teszik reflektorfénybe maguk helyett.

„Sokkal jobb embernek tartom a saját kutyámat, mint magamat, egyértelmű volt, hogy ő indul a választáson” – mondta megkeresésünkre Iván Petra, Rado gazdája.

hirdetés

Belőle nemsokára terápiás kutya lesz, bár ezt most hátráltatja, hogy az alapítvány kirúgta őt a tanfolyam közepén, miután értesültek róla, hogy politikai pályára lép. Tették ezt annak ellenére, hogy Petra korábban is indult már választáson.

Rado egyébként nem más, mint az MKKP miniszterelnök-jelöltjének, Kutyika Kutyinak a fia, így tulajdonképpen mondhatjuk, hogy a vérében van a politika.

És hogy milyen a fogadtatás? „Az embereknek nagyon tetszik az ötlet, örülnek neki, hiszen sokkal szeretetteljesebb feje van, és mivel olyan aranyos, elhiszik róla, hogy úgysem fog lopni” – meséli Petra, hozzátéve: választási győzelem esetén természetesen első dolguk lesz lehetővé tenni, hogy kutyák is beülhessenek a parlamentbe, így onnantól hivatalosan is átadhatja majd a helyét a kutyájának.

A Kazincbarcikán induló Huba gazdájától, Galán Mátétól megtudtuk, hogy az utolsó pillanatban kellett beugrania jelöltnek, mivel aki eredetileg lett volna, személyes okok miatt visszalépett. Azzal a feltétellel vállalta a beugrást, hogy a sajátja helyett a kutyája arcát adja hozzá.

„Ő mégiscsak szebb nálam” – indokolja nevetve. Huba másfél éves, nagyon energikus kutya, pultozni is elég nehéz vele, mert nem tud megmaradni egy helyben, legszívesebben mindenkire ráugrana.

A legtöbben vigyorral reagálnak, amikor megtudják, hogy ő a jelölt, de olyan is akadt már, aki hiányolta, amikor épp nem volt ott a pultnál.

„Kampányeseményeket csak azután tervezünk, ha sikerül összegyűjteni elegendő ajánlást, azt viszont már most meg tudjuk ígérni, hogy a vacsoráját 100 százalékosan meg fogja enni” – mondja Máté.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Stílus, elegancia, nőiesség – Claudio Dessi
A Sebastiano cipőboltok és a webáruház idei évben kiemelt Claudio Dessi-kollekciót kínál vevőinek.

Link másolása

hirdetés

A Claudio Dessi egy olyan márka, melyet a nők nagyon kedvelnek. Nem csoda, hiszen a márka cipőket dob piacra, még hozzá nem is akármilyeneket, hiszen ezek a cipők vonzzák a tekintetet.

Mindannyian tudjuk, hogy a nőket különleges kapcsolat fűzi a cipőkhöz, mely az erősebbik nemet sokszor kiborítja. Na, de mit is tudhat egy férfi arról, hogy milyen érzés egy elegáns, ugyanakkor nőies cipőben végigvonulni az utcán. A Claudio Dessi cipőkben bárki ízig-vérig nőnek érezheti magát.

A Claudio Dessi márka gyorsan reagál a trendek változására, így minden egyes újabb kollekció rabul ejti a gyengébbik nem szívét. Mindezek együttesen tették azt lehetővé, hogy idén ünnepli 20. születésnapját a Claudio Dessi Collection márka.

A brand mögött természetesen egy hölgy, mégpedig Rácz Rozália áll, aki a tervezéstől az anyagok kiválasztásáig, a termék elkészültéig végig figyeli/követi a munkafolyamatokat.

Hitvallása pedig egy üzenet a divat világ szerelmeseinek: "A tervezés során arra törekszem, hogy olyan nőies, egyedi darabokat hozzak létre, amely magabiztosságot pozitív kisugárzást teremt viselője számára. Elsődleges szempont a tökéletes harmónia megteremtése a ruhatárban."

hirdetés

Szavait, a divathoz való hozzáállását/ érdemes megfontolni/követni!

Stílus neked, szenvedéllyel!

A divat világa varázslatos, amely kitölti az egész életemet. Hiszem, hogy elhivatottságom a divat iránt, stílust teremt Magyarországon! (Rácz Rozália)

Bármilyen alkalomról legyen szó, Claudio Dessi kollekciójából biztosan megtalálja azokat a darabokat, melyek tökéletesen illenek az adott eseményhez. Ezek a cipők előhozzák Önből a nagy betűs nőt, miközben igazán kényelmesek!

A Claudio Dessi márka már jó ideje jelen van a divat világában, azonban a lelkesedés, a fiatalos lendület és a divat iránti szüntelen rajongás egyáltalán nem lankad, hanem szüntelenül megújulnak és ennek köszönhetően csodás lábbelikkel látják el a gyengébbik nemet.

A Lux by Dessi egy olyan prémium kategória, mely az elegáns cipőket egy új dimenzióba emeli. Egy ilyen cipőben igazi királynőket fogja érezni magát!

A Claudio Dessi cipők stílusos megjelenést biztosítanak, melyek számos élethelyzetben önbizalommal töltik fel viselőiket.

Merész trendeket követ az utcai kollekcióban, de a kifinomult, alkalmi kollekció is megtalálható a márka tervezésében.

A lábbelik készítésénél fontos szempont, hogy anyaguk természetes bőrből készüljenek, kimagasló gyártási technológia mellett! Hazánk egyik jelentős divateseményén a Budapest Fashion Week fináléjában immáron második alkalommal mutatta be nagy sikerrel az új ruha, cipő és táska kollekcióját.

A 2022-es tavaszi kollekciót az elegáns színek a bézs-arany kombinációja ihlette, ehhez extrém talpakat és fényes anyagokat használt a tervező. A márka célja, hogy mind színvilágában, mind formai megjelenésében elérhetővé tegye a magyar divatkedvelők számára a vezető világmárkák által diktált trendeket elérhető áron.

Az idei nyár a színekről, eleganciáról és a kényelemről szól!

Claudio Dessi 2022 nyári kollekciója megtalálható a Krokodil Corso Cipőáruházban, Budapest belvárosában, és kiemelt Sebastiano cipőboltjaiban. Természetesen online is beszerezheti kedvenc modelljeit.

Tűnjön ki a tömegből, élvezze a nyarat a Claudio Dessi elegáns szandáljaiban, melyhez biztos megtalálja a hozzá passzoló kiegészítőt is, mert egy jó lábbeli mit sem ér a megfelelő ridikül nélkül!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Egy férfinek véletlenül fizetése 268-szorosát utalták ki, azóta felmondott és eltűnt
Munkáltatói sehol sem tudták elérni, majd június 2-án beadta felmondását. A hatóságok azóta is keresik.
Fotó: Pixabay/Raten-Kauf - szmo.hu
2022. július 02.


Link másolása

hirdetés

A chilei férfi úgy érezhette megnyerte a lottó főnyereményt, amikor fizetése 286-szorosát utalta ki neki munkáltatója. Azóta felmondott és eltűnt, a hatóságok folyamatosan keresik a pénz visszafizetése miatt - írja a LADBible.

A férfi a Consorcio Industrial de Alimentos (Cial) nevű élelmiszeripari vállalatnál dolgozott, amely Chile egyik legnagyobb felvágottgyártója.

Fizetése havi 500 ezer chilei peso (nagyjából 205 ezer forint) volt, amely helyett májusban a vállalat tévedésből 165 398 851 chilei pesót (több mint 68 millió forint) utalt ki neki.

Ez a férfi fizetésének 268-szorosa volt. Amint a HR-osztály észrevette a hibát, felkereste az alkalmazottat, hogy tárgyalják meg a téves kifizetést. A férfi először beleegyezett, hogy másnap reggel elmegy a bankjához, és rendezi a visszafizetést, de ezután nem jelent meg a munkahelyén, és végül teljesen eltűnt.

Munkáltatói sehol sem tudták elérni, majd június 2-án beadta felmondását. A Cial vállalat jogi lépéseket indított ellene, hogy megpróbálja visszakapni a túlfizetést. A hatóságok azóta sem tudták elkapni a férfit, a pénzzel együtt nyoma veszett.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Egymásba szerettek, de lehet, hogy féltestvérek, mégsem adják fel a kapcsolatukat
Erős a gyanú, hogy a két lánynak ugyanaz a férfi az apja. DNS-teszttel fogják kideríteni az igazságot.

Link másolása

hirdetés

A húszas éveikben járó fiatalok, Mercedes Stewart és Carley Gonschior, két évvel ezelőtt ismerkedetek meg a kanadai Ontarióban. Először egy bárban futottak össze, és állítólag azóta elválaszthatatlanok egymástól, ezen a tényen pedig az sem változtat, hogy talán féltestvérek - számolt be róla a Daily Mail.

Néhány hónappal azután, hogy megismerkedtek, a lányok bemutatták egymásnak az anyukáikat – ekkor jött a feketeleves. A két nő ugyanis rengeteg közös pontot vélt felfedezni a múltjukban: minél többet beszélgettek, annál erősebb lett a gyanújuk, hogy Carley és Mercedes apja ugyanaz a férfi.

Mercedes és Carley most úgy döntöttek, készíttetnek egy DNS-tesztet, mert szeretnék tudni az igazságot, bármennyire nehéz is lesz azt hallani.

„Rengeteg dolgot kell átgondolnunk és megemésztenünk. A megismerkedésünk óta minden napunkat együtt töltjük, a pandémia idején együtt hoztuk létre a TikTok-, és az OnlyFans-csatornánkat, melyek a megélhetésünket jelentik” – mondták a fiatalok.

Azt is elmondták, hogy jelenleg épp a teszt eredményeit várják, de addig nem változtatnak a kapcsolatukon. Azt azonban tudják, hogy a későbbiekben nagyon nehéz döntések várnak rájuk. Ezek meghozatalát pedig csak tovább nehezíti, hogy követők ezrei fejtik ki a véleményüket a helyzetükről.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
„Tök meleg van” – írta Orbán a tökös képéhez
A miniszterelnök legújabb fotóján egy láda tököt cipel, amik egyenesen a felcsúti veteményesből érkeztek.

Link másolása

hirdetés

Üdítő, nyári bejegyzéssel örvendeztette meg a követőit Orbán Viktor a Facebook-oldalán vasárnap. A kormányfő a képen egy tökökkel teli ládát cipel, amelyek a leírás szerint „egyenesen a felcsúti veteményesből” érkeztek.

A képhez Orbán csak annyit írt:

„tök meleg van”.

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: