News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Könyörgött, hogy vágják le a lábát, olyan durva fájdalmakkal küzd egy 10 éves brit kisfiú

A fiú szinte állandóan ordít a fájdalomtól, azt is mondta, hogy meg akar halni. Anyja szerint a betegség egy életfogytig tartó büntetés gyermeke számára.

Link másolása

hirdetés

Olyan elviselhetetlen fájdalmai vannak egy 10 éves brit fiúnak, hogy legszívesebben megszabadulna folyton sajgó lábától - számolt be róla a Daily Mail.

Dillon Wilford 2021 novemberéig egy teljesen átlagos, egészséges, boldog kisfiú volt. Egyik nap úgy ébredt fel reggel, hogy a jobb lába zsibbadt és nagyon fájt. Ez pedig nem csak egy egyszeri alkalomnak bizonyult, ugyanis három hónap elteltével, számos vizsgálat után kiderült, hogy komplex, regionális fájdalomszindrómában (CRPS) vagy másnéven Sudeck-szindrómában szenved. Ez azzal jár, hogy a beteg az egyik karjában vagy lábában krónikus fájdalmat érez, bizonyos ingerek hatására még jobban fáj, duzzanat kelethezhet az érintett helyen, a bőr pedig kipirosodhat.

Édesanyja elmondása szerint a fiú akkor is szenvedett, amikor epret evett és egy darabka ráesett a lábára, de a macskaszőrt sem tudja elviselni a lábán. A folyamatos fájdalmak miatt iskolába se tud már járni, és annyira szenved, hogy azt szeretné, ha egyszerűen levágnák a lábát.

"Ez maga a pokol számára. Egy gyereknek ez a betegség egy életfogytig tartó büntetés. Könyörgött nekem, hogy vágják le a lábát. Azt mondta, hogy meg akar halni. Rettenetes látni, hogy a zsivány kisfiam így szenved"

- mondta az anya, Melanie.

A betegségre nincs gyógymód, a hatékony kezelések pedig korlátozottak. Mivel az Egyesült Királyságban nincs olyan specifikus kezelés, amely segíthetne Dillonon, a család arra gyűjt, hogy elvihessék az Egyesült Államokba, ahol például fényterápiát és oxigénkezelést kaphatna. Egy Arkansas állambeli klinikán ápolnák 16 hétig minden egyes nap, a kezelésekhez pedig több mint 120 vérvizsgálatot is elvégeznek. A költségek finanszírozására a GoFundMe oldalon gyűjtenek adományt.

hirdetés

Az anya azért mesélte el fia történetét, mert szeretné felhívni a figyelmet erre a súlyos betegségre, és arra, hogy bár az Egyesült Királyságban nincs lehetőség kezelésekre, máshol igen. Melanie nehezményezte, hogy miután a fájdalomtól ordító kisfiát elvitte a sürgősségire, azt mondták nekik, hogy nincs semmi baja, és hiába kérte, hogy vegyék fel őt a Manchesteri Gyerekkórházba kivizsgálásra, elutasítást kapott. Az orvosok először azt hitték, hogy Dillonnak azért vannak fájdalmai, mert nem kap elég vért a lába. Morfiumot adtak neki, amire a gyerek nagyon rosszul reagált.

Az édesanya arról is beszélt, hogy a betegség nagyon rossz hatással van fia mentális egészségére, hiszen állandóan fáj a lába.

"Minden éjszaka ordít. Reggel, amikor felkelek, az első, amit hallok, az a fiam ordítása. Egyfolytában ordít"

- mondta.

Azt reméli, sikerül eljuttatnia a fiát az amerikai klinikára, ahol a speciális kezelések segíthetnek enyhíteni borzasztó tüneteit, és így normálisabb életet élhet.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Kilógott a pénisze az olasz tízpróbázónak futás közben, a kezével próbálta menteni a helyzetet
Alberto Nonino végül utolsóként ért célba a 400 méteres futáson.

Link másolása

hirdetés

Igen kínos helyzetbe került egy olasz sportoló a kolumbiai Caliban rendezett U20-as atlétikai-világbajnokság tízpróba számában szombaton. A Daily Mail beszámolója szerint Alberto Nonino bár jól rajtolt a 400 méteres futásban, a táv közepe felé komoly problémája akadt.

Mivel a 18 éves versenyző

elfelejtett alsónadrágot húzni, ezért a nemi szerve kilógott a nadrágjából futás közben.

A közvetítés távoli képein is kivehető, ahogy Nonino a kezével próbálja megregulázni a szabadon lengedező hímtagot. Ez azonban annyira lekötötte a sportolót, hogy végül utolsóként haladt át a célvonalon, 51,57 másodperces idővel.

A fiatal sportoló később azt írta az Instagramon, hogy az eset „nyilvánvalóan baleset volt”, és most már próbál nevetni az egészen, de a verseny után szörnyen érezte magát.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Videón, ahogy közvetlenül a turisták feje felett landol egy Wizz Air-gép Görögországban
Még a felkészült bámészkodókat is meglepte az igen alacsonyan sikerült landolás.

Link másolása

hirdetés

A szokottnál is izgalmasabbra sikerült a Wizz Air Airbus A321neo repülőgépének pénteki landolása a görögországi Skiathoson. Az Airportal cikkében azt írja, hogy a szigeten a tengerpart mellett vezető úthoz nagyon közel van a repülőtér futópályájának küszöbe, ezért

sok turista látogat ki erre a helyre, hogy az alacsonyan érkező gépeket megfigyelje.

A pénteki landolásnál azonban a Wizz Air gépe annyira alacsonyan közelítette meg a kifutópályát, hogy az még az erre felkészült turistákat is meglepte. Az esetről a görög GreatFlyer videósa készített felvételt, ami alapján

úgy tűnik, hogy a gép mindössze néhány méterrel repült el a bámészkodók feje fellett.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Lenyelte a bálna, egy törött lábbal megúszta
Az amerikai férfi egy Massachusetts állambeli partfoknál búvárkodott. Elmondása szerint egy koromfekete, húsos üregben találta magát, és a légzőkészülékét is elvesztette.
Címkép: Wikimedia Commons - szmo.hu
2022. augusztus 07.


Link másolása

hirdetés

Michael Packard éppen egy Massachusetts állambeli partfoknál búvárkodott, homárokat keresve tavaly júniusban, mikor érzésre hirtelen egy nagyjából 100 tonnás teherautónak megfelelő méretű lény ütötte el – írja a Mirror.

A férfi nagyjából 13-14 méter mélyen volt, amikor a Föld egyik legnagyobb élőlénye, egy hosszúszárnyú bálna lenyelte. A bálnák akár 1,4 tonnányi apró halat vagy krillt meg tudnak enni.

A tapasztalt búvár először azt hitte, hogy egy hatalmas cápa nyelte le. Miután azonban tudatosult benne, hogy az állatnak nem voltak fogai, és leírása szerint egy koromfekete, húsos üregben találta magát, már arra hajlott, hogy egy bálna nyelhette le.

Ezután elmondása szerint heves küzdelmet folytatott az életéért, elvesztette a légzőkészülékét, és a sötétben kellett tapogatóznia – minden értelemben.

Elég kilátástalannak tűnt a helyzete, gondolatai a kisgyermekeire és a családjára terelődtek, amikor hirtelen a sötétségből fény lett, a bálna kinyitotta a száját, és visszadobta az óceán felszínére.

A férfi egy törött lábbal megúszta a nem mindennapi találkozást.

Kutatók szerint fizikailag szinte lehetetlen, hogy egy hosszúszárnyú bálna egészben lenyeljen egy embert. A történelem során csak egyszer fordult elő, hogy lenyelt egy embert egy bálna. Az 1890-es években James Bartleyt, aki éppen egy bálnavadász expedíción volt a Falkland-szigetek közelében. Hihetetlen módon túlélte.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Előre kifizettetnék a temetésük és mentésük költségeit a Mont Blanc-ra induló hegymászókkal
Úgy viszonyulunk hozzájuk, mintha öngyilkosságot készülnének végrehajtani - mondta egy francia polgármester a szerinte felelőtlen túrázókról.

Link másolása

hirdetés

Letétbe helyeztetné a Mont Blanc meghódítására indulú hegymászókkal a mentésük és a temetésük költségeit a csúcs közelében fekvő Saint-Gervais-les-Bains polgármestere - számolt be a Telegraph.

Jean-Marc Peillex a lapnak azt mondta, hogy

„a hegymászók sokszor felelőtlenül orosz rulettet játszanak a hegycsúcson”,

és vannak olyanok, akik nem veszik figyelembe Mount Blanc veszélyeivel kapcsolatos figyelmeztetéseket.

Peillex ezért 15 eurós, vagyis átszámítva közel hatmillió forint letétet javasolt. Ebből tízezer eurót tenne ki az esetleg mentés költsége, ötezer euróból pedig a temetést szerveznék meg. A polgármester szerint az ostoba emberekre olykor csak buta ötletekkel lehet hatást gyakorolni.

„Úgy viszonyulunk hozzájuk, mintha öngyilkosságot készülnének végrehajtani, ezért megkérjük őket, hogy fizessék meg nekünk az ezzel járó költségeket”

- fejtette ki Peillex.

hirdetés

A 4808 méter magas Mont Blanc az Alpok, Nyugat-Európa és egyben az Európai Unió legmagasabb hegye, amely a francia Haute-Savoie és az olasz Valle d’Aosta régiók között fekszik. A hatóságok évente körülbelül 700 mentési akciót hajtanak végre a csúcson, ezek 95 százalékához helikopter szükséges.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: