FELFEDEZŐ

6 erős nő, akik nem voltak hajlandók elfogadni sorsukat, és most boldogok

A 'gyengébb nem' – emlegetik ma is gyakran a nőket, mint akiknek szükségük van arra, hogy gondoskodás és szeretet vegye őket körül

Link másolása

Amikor azonban súlyos problémákkal kell szembenézniük és kemény idők várnak rájuk, a legtöbb nő hihetetlen lelkierőről és kitartásról tesz tanúságot. Ilyen példákat talált a a Bright Side .

1.

Torz arccal született, 18 műtéten esett át, ma egy sebészeten dolgozik.

Súlyos arctorzulással született az angol Cody Hall. Az orvosok azt mondták a szülőknek, hogy nincs mit tenni, ekkor a család összefogott, hogy pénzt gyűjtsenek egy Egyesült Államokbeli kezelésre. Első műtétjén egy éves korában esett át. A következő 14 évben még 17-szer operálták. Közben normális életet élt, és figyelemre méltó eredményeket ért el az iskolában. Nem hagyta, hogy kinevessék, vagy sajnálkozzanak rajta. Cody ma az angliai Kettering általános kórházának sebészetén dolgozik, és az idén férjhez ment középiskolai szerelméhez. „Csak azt akartam megmutatni az embereknek, hogy van heppiend” – mondta esküvője napján.

2.

Egy pakisztáni emberi jogi aktivista kiharcolta a lányok tanulási jogát iszlám országokban

Malala Juszafzai nevét jól ismeri a világ: 2014-ben, 17 évesen a világ legfiatalabb béke Nobel-díjasa lett. Azután vált ismertté a 2010-es évek elején, hogy blogot indított a BBC-nek a szélsőséges iszlám rendszerről, amely megtiltotta a pakisztáni lányoknak, hogy iskolába járjanak. Malalát többször halálosan megfenyegették, sőt túlélt egy gyilkossági kísérletet, amely miatt egy ideig mesterséges kómában tartották. Ma, húszévesen Oxfordban tanul és segíti a lányokat világszerte a tanulásban. Még egy külön iskolát is nyított a Szíriából menekült lányoknak.

3.

Az első Down-kóros lány, aki részt vett egy szépségversenyen az Egyesült Államokban.

Mikayla Holmgren nemcsak elindult a Miss Minnesota USA versenyen, hanem két díjat is nyert rajta. Köszönő beszédében kifejtette: úttörő akar lenni azok között, akik új oldalról mutatják meg a Down-szindrómával élőket. Mikayla szeret táncolni, tornászni, és sok jótékonysági munkát végez. Azt mondák róla, hogy mosolya, lelkesedése, őszintesége és eltökéltsége ragályos, ihlető példa a fogyatékkal élők számára.

4.

Kilencféle munkát vállalt, hogy idősek gondját viselje.

Sarah Moore feladta nagyvárosi életét és egy kis skóciai szigetre költözött, ahol többségükben nehéz munkára már képtelen idős emberek élnek. Sarah a legkeményebb munkákat is elvállalja. Idősgondozó, légiforgalmi irányító, tűzoltó, pásztor, és a helyi önkormányzat jegyzője egy személyben. Emellett kiviszi a helyi postát, intézi a repülőtér áruforgalmát, exkavátorokkal dolgozik a farmokon, sőt, még turistákat is kalauzol a sziget egyetlen világító tornya körül. Sarah azt mondja, nem bánta meg döntését, nem hiányzik a korábbi élete. Talált új barátokat, és nem érzi magát egyedül. A helyiek szeretik és csodálják kedvességét. A kemény munka és a szórakozási lehetőségek hiánya ellenére Sarah a világ legboldogabb emberének tűnik.

5.

Túlélt egy cápatámadást, elvesztette egyik karját, és mégis szörfcsillag lett.

Bethany Hamiltont 13 éves korában támadta meg egy tigriscápa szörfözés közben. A találkozás az egyik karjába került. Ennek ellenére nemcsak felépült, hanem legyőzte félelmét, és folytatta a hullámlovaglást. Ma boldog anya, feleség és világhírű profi szörfös. Történetéből könyv és film is született.

6.

Hajléktalan volt, bandába keveredett, majd harvardi diplomás lett.

Liz Murry-nek nehéz gyerekkora volt. Szülei menthetetlen drogfüggők voltak, őt rendszeresen zaklatták az iskolában, kimaradt, bandázni kezdett. Tizenöt éves volt, amikor anyja meghalt, ő pedig hajléktalanná vált. Senki sem gondolná, hogy a történet boldog véget ért, de Liznek sikerült összeszednie magát. Végül jelesen végezte el a középiskolát és azóta már a Harvardon is diplomát szerezett. Ő gondozza beteg apját, aki belé nevelte az irodalom szeretetét. Liz kiváló író lett és gyakran tart előadásokat tizenéveseknek és felnőtteknek is. Azt tanítja nekik, hogy higgyenek önmagukban, ragadjanak meg minden lehetőséget, függetlenül attól, hogy milyenek a körülményeik, és romboljanak le minden akadályt, amely a boldogságuk útjában áll.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Zseniális: ezzel az apró trükkel pofonegyszerű a palacsintasütés
Az Anyakivan vloggere szinte forradalmasítja a legnépszerűbb étel elkészítését.

Link másolása

Neked is nehezen megy a palacsintasütés? Gondod van a megforgatással, feldobással? Ha igen, van egy jó hírünk: csak volt!

Remek trükköt közölt az Anyakivan Facebook-oldal vloggere, Semjén Nóra. Az anyaság vicces, és néha kissé nehéz oldalát bemutató oldalon ezúttal a tökéletes palacsintának nem a receptjét, netán valami extra hozzávalóját ismerhetjük meg, hanem egy forradalmi módszert a sütéshez, ami ugyanakkor egyszerűbb szinte nem is lehetne.

A titka: két serpenyő.

Mutatjuk is:

Külön érdekesség, hogy kiderült: a tippet Nóra a fiától kapta, aki viszont az ő édesanyjától leste el.

„Nem emlékeztem, hogy anyu így süti, de azóta csakis így nyomom” – írta a videó mellé.

Nektek van valami extra trükkötök palacsintasütéshez?

Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Szinte csoda: különböző bőrszínű ikrei születtek a brit nőnek, akinek két méhe van
Az anya szerint amikor az emberek meglátják a lányokat, nem hiszik el róluk, hogy ikrek.

Link másolása

Az orvosok szerint egy az 50 millióhoz annak az esélye, ami egy brit ikerpárral történt: két külön méhben fejlődtek ki, ráadásul más a bőrszínűk és a hajszínűk is – számolt be róla a Daily Mail.

Édesanyjuk, a most 25 éves Jade Buckingham 2018-ban hozta világra ikreit. Elmondása szerint néhány hónapba telt, mire az ikrek bőrszíne közti különbség elkezdett láthatóvá válni.

Lanaénak sötétebb a bőrszíne, valamint fekete göndör haja van. Ezzel ellentétben testvérének, Lavellnek szőke haja és világosabb bőre van.

„Néha, amikor kint vagyunk az utcán, és az emberek róluk kérdezősködnek, nem hiszik el, hogy ikrek” - mondta a nő.

A nem egypetéjű ikrek nem is igazán hasonlítanak egymásra, mivel génjeik 50 százalékán osztoznak. Míg Lanaé olyan géneket örökölt, amelyek sötétebbé tették a bőrét, Lavell olyan géneket kapott, amelyekkel világosabb bőrszínt örökölt.

Buckingham egy 2014 februárjában elvégzett kisebb műtét után tudta meg, hogy két hüvelyi csatornája és két méhe van.

Az orvosok szerint 3000 nőből csak egy születik két méhhel.

Az érintettek csak kivételes esetben tudnak szülni, mivel nehezen tudják kihordani babájukat, mert kicsi a méhük, ami korlátozhatja a magzat növekedését. Amikor Jade megtudta, hogy terhes, nagyon félt, hogy később elvetél. Végül úgy döntött, világra hozza az ikreket.

„Annyira megkönnyebbültem, amikor mindketten megszülettek. Akkor már tudtam, hogy biztonságban vannak velem"

- emlékezett vissza a szülés utáni pillanatokra, miután az ikrek egy perc különbséggel világra jöttek.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Ugyanazt a filmet láthatod egész nap az egyik tévécsatornán
Reggel hatkor kezdődött a maraton, és egészen péntek hajnali 3-ig tart.

Link másolása

Jópofa húzással készült az úgynevezett mormotanapra a Viasat Film csatorna:

csütörtökön reggel 6-tól péntek hajnali 3-ig csak az Idétlen időkig című filmet vetítik.

Az apropót a mai dátum adja: február 2. van, amely az Egyesült Államokban és Kanadában a mormotanap. Ott ugyanis egy ősi hidelem úgy tartja, hogy a téli álmot alvó mormoták meg tudják jósolni, hogy meddig tart a tél. Ez hasonló ahhoz a hiedelemhez, amit Magyarországon is ismerünk: mi ezen a napon azt figyeljük, hogy a medve előbújik-e a barlangjából és meglátja-e az árnyékát - ha igen, akkor hosszú télre számíthatunk.

A mormotanapról szól az 1993-as Idétlen időkig, amelynek főszereplője egy öntelt időjárás-bemondó. Phil Conor feladata, hogy kis stábjával (Rita és Larry) egy pennsylvaniai kisváros mormota-napjáról tudósítson. A mormota, Punxsutawney Phil árnyékát kell figyelni. Az állat nem bújik elő, Phil bosszús, undok Ritával és Larryvel, de a hóvihar miatt nem tudnak hazatérni, a kisvárosban ragadnak. Phil reggel arra ébred, hogy ugyanazt a műsort hallja a rádióban, mint előző nap. Lassan ráeszmél, hogy valami csoda folytán újra február másodika van. És ez így megy a végtelenségig: február másodika ismétlődik folyamatosan. Philnek ki kell találnia valamit, hogy kibírja ép ésszel: hol jól szórakozik, hol kétségbe esik. Végül elkezd udvarolni Ritának, és közben megismeri a városka lakóit.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Megakadt egy kutya egy harcsa torkán, mindkét állat elpusztult
A kutya vélhetően kapálózva próbált menekülni, az egyik lába pedig kicsúszott a harcsa kopoltyúján. Így az sem kiköpni, sem lenyelni nem tudta a blökit.

Link másolása

Egy kutya maradványait találták meg egy 30-40 kilósra becsült harcsa szájában - írja a 444.

Az eset vasárnap történt, mindkét állat elpusztult.

„És, hogy miért nem tudta lenyelni rendesen? Erre a kérdésre a tetem megforgatása után kaptam választ: a kopoltyúfedő alól kilógó kb. 25 cm-es lábszárcsont arra utal, hogy az elragadott kutya a lenyelése közben kétségbeesetten kapálózott a harcsa szájában is.

Így fordulhatott elő, hogy az egyik hátsó lába kicsúszott a harcsa kopoltyúján és kitámasztotta, megütköztette testét a lenyelés elől. A hal nem tudta kiköpni sem, mert a kutya (vagy róka) bundájának szőre megakadhatott a sűrű gerebenfogak közt. Így se ki, se be! Ez az állapot értelemszerűen mindkét állat halálához vezetett”

- írta az esetről Pfeifer Rikárd, a Ráckevei Duna halőreinek vezetője a Facebookon.

A harcsa alsó állkapcsában megtalálták a kutya chipjét is. Gaiusnak hívták, keverék volt, 2010-ben fogadták be egy menhelyről.


Link másolása
KÖVESS MINKET: