FELFEDEZŐ

Csúfító filterrel rukkolt elő a TikTok, akkora felháborodást váltott ki, hogy már el is tüntették

Sokak szerint a filter megszégyenítette a telt és kerek arcú embereket. De voltak, akik elégedettséget éreztek, amikor kipróbálták az effektet.

Link másolása

Megint kritikaáradat zúdult napjaink egyik legnépszerűbb közösségi platformjára, a TikTok-ra, most éppen egy filter miatt. Olyan effektet tettek elérhetővé, amellyel a használója megnézheti, milyen lenne az arca, "ha csúnya lenne". A filter nyár elején kezdett egyre népszerűbbé válni, az elsők között kipróbáló eunicetjoaa nevű felhasználó videóját azóta már több mint 30 milliószor nézték meg.

@eunicetjoaa

♬ original sound - ????_?????

A csúfító filtert sokan úgy építették be videóikba, mint ahogy a "megszépülős" trendeket csinálják: megmutatták magukat "ronda" arccal, majd az effektet levéve a valódi arcukat. Ettől pedig elégedettséget éreztek, hiszen meglátták, hogy számukra kevésbé előnyösen is kinézhetnének. Ahhoz képest pedig nem is annyira rossz a valódi külsejük.

Talán éppen ezért is vált népszerűvé a filter, mert a sok irreálisan torzító szépítő filter után most végre akadt egy olyan, amivel a tiktokozók most arra építhették a videóikat, hogy valójában úgy szépek, ahogy vannak. Sokan emiatt dicsérték az effektet, mondván ez igazi "önbizalomfröccsöt" ad az embernek.

@katiana.kay

new dog ♬ original sound - ????_?????

A filter tulajdonképpen ráncokat tesz a viselője arcára, és megnagyobbítja az egész fejét, mintha meghízott volna. Vagyis a szépítő effektekkel pont ellentétesen működik. Ezzel azonban azt is sugallja, hogy a teltebb, kerekebb arcú, ráncosabb emberek csúnyának számítanak.

Számos tiktokozó "testszégyenítőnek" nevezte a filtert és a vele kialakult trendet is.

"Miért csinálnak az emberek olyan filtereket, amelyekkel viccet csinálhatnak a kövér emberekből? Mi ez?" - tette fel a kérdést egy felhasználó.

"Mi lenne, ha nem csinálnánk olyan újabb trendet, amely embereket szégyenít meg a testalkatuk alapján? - csatlakozott hozzá egy másik.

"Egész életemben bántottak a kerek arcom miatt, ez pedig azokra az időkre emlékeztet" - osztotta meg érzéseit egy fiú.

Egyre többen hívták fel a figyelmet arra, hogy sokakat rosszul érinthet, ha ilyen videókat lát, ezért törölni kell ezt a filtert. Végül sikerrel jártak, ugyanis azóta már eltűnt a TikTokról a "tokafilterként" is emlegetett effekt.

Forrás: Daily Mail


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Megölte a hasonmását, hogy eljátssza a saját halálát – még a szülei is azt hitték, hogy az ő holtteste van a kocsiban
A német szépségblogger egy hozzá megszólalásig hasonló nőt ölt meg, hogy elrejtőzzön a családi viták elől.

Link másolása

Shahraban K a gyanú szerint megkéselt egy szépségbloggert, akit az Instagramon talált meg. Az 50 késszúrás következtében a lány azonnal meghalt.

Khadidját még 2022 augusztusában csalták lépre a németországi Ingolstadtban. A 24 éves német-iraki Shahraban maga is szépségblogger, és megpróbálta azt a látszatot kelteni, mintha ő halt volna meg a támadásban, miközben Khadidja holttestét a Mercedesében hagyta. Valószínűleg volt egy tettestársa is a gyilkosságnál, Sheqir K-nek hívják.

Állítólag még a nő szülei is azt hitték, hogy a holttest az övé, amikor felkérték őket, hogy azonosítsák. Aztán a boncolás már erős kétségeket vetett fel.

A német sajtó „doppelgänger-gyilkosságnak” nevezte a szokatlan esetet, és a bíróság előtt most már Shahraban K-t és Sheqir K-t Khadidja O meggyilkolásával vádolják.

Veronika Grieser, az ingolstadti ügyészség munkatársa a Bild című német lapnak elmondta: "Feltételezhető, hogy belső családi viták miatt akart elrejtőzni, és megrendezni saját halálát."

Shahraban akkoriban Münchenben élt, és hamis közösségimédia-profilokat hozott létre az Instagramon, hogy a rá hasonlító nőket találkozókra csábítsa. Így botlott végül a 23 éves Khadidjába, aki albán állampolgár volt, és alig 100 mérföldre lakott tőle.

Shahraban és 24 éves koszovói barátja, Sheqir az ügyészek szerint ajánlatot tettek Khadidjának szépségápolási termékekkel kapcsolatban, és megszervezték, hogy találkozzanak Ingolstadtban.

A pár itt autóba tuszkolta Khadidját, és a városon túli erdőbe hajtottak, ahol az ügyészek szerint több mint 50-szer megszúrták.

A rendőrség azóta több kést is talált a közelben, ahol Khadidja holttestét megtalálták, de még nem találták meg azt, amellyel megölték.

„A gyilkos fegyvert még mindig nem találtuk meg, de erős bizonyítékaink vannak. Az áldozat a késszúrásoktól halt meg, de az arca is súlyosan megsérült. Nagyon brutális látvány volt."

Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Lecserélték a botrányt kavart tankönyv borítóján a Kölcsey–képet
Az előző képen Ferenczy István szobra volt látható Kölcsey Ferencről, de a lehető legrosszabb szemszögből, félreérthető módon.

Link másolása

Ahogy azt mi is megírtuk, Nyáry Krisztián író, kommunikációs szakember szúrta ki a 7. osztályosoknak készült, irodalmi munkafüzet borítóját.

A fotón Ferenczy István szobra látható Kölcsey Ferencről, de a lehető legrosszabb szemszögből, félreérthető módon.

Ezt követően - a jelek szerint - az illetékesek gyorsan intézkedtek, és lecserélték a könyv borítóját. Ezen is Kölcsey látható, de Franz Eybl nevezetes litográfiáját felhasználva - szúrta ki a 24.hu.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Fotók: Közel 300 kiló makkot raktározott el egy harkály egy kaliforniai ház falaiban
A rágcsálóirtó azt írta, hogy még soha nem látott hasonlót.

Link másolása

Meglepő fotókat közölt egy kártevőirtó a közösségi oldalán. Egy falba vágott nyíláson rengeteg makk dőlt ki a szobába. Mint kiderült, egy harkály volt a gyűjtögető, ami közel 320 kilós termést raktározott el magának.

A könnyűszerkezetes ház falaiba dugta az eleséget. A ház tulajdonosai csak azt látták, hogy az épület kívülről tele van lyukakkal. Erről később kiderült, hogy a madár vágta ki magának.

A makkok nyolc zsákot töltöttek meg

- írta a posztoló, aki még sosem találkozott hasonlóval.

Mikor az egyik kommentelő felvetette, hogy makkot általban a mókusok rejtenek el, akkor válaszában megírta, hogy látták, amint az „őrült” madár makkot dobál a falba a lyukon kereztül.

Forrás: abc7news.com


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Fotókon a vasárnap esti látványos telihold
Sokan küldtetek remek képeket, ezekből válogattunk.

Link másolása

Vasárnap este telihold ragyogta be az eget. A tiszta időben sokakat megihletett a látvány. A Szeretlek Magyarország Facebook-oldalunkon arra kértünk benneteket, hogy küldjetek fotókat róla.

Sok remek kép érkezett, ezekből válogattunk:

Pécs, Kiefer Béla
Mórágy, Flóris Boglárka
Sopron, Horváth Krisztina
Budapest, Nagy Gabriella
Kolozsvár, Tatár Tibor
Budapest, Németh Yoco
Vál, Nagy Ildikó
Miskolc, Hegyközi Lászlóné


Link másolása
KÖVESS MINKET: