News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Bunker összeszerelési útmutatót adott ki az oroszországi IKEA

Ha már nem tudjátok, milyen unaloműzőt találjatok ki a gyerekkel otthon, akkor itt egy nagyszerű ötlet: építsetek sátrat, kastélyt vagy erődöt.

Link másolása

hirdetés

Ha egyre jobban unatkoztok otthon a gyerekekkel, akkor nektek találták ki az oroszországi IKEA nagyszerű ötletét. A cég ugyanis nemrég hirdetett meg egy új kampányt, amely kalandot visz a mindennapokba.

Az Instinct nevű ügynökség által létrehozott kampány egy sor utasításból áll, amelyek alapján bunkert, kastélyt, erődöt és más bűvös építményeket készíthettek el otthon könnyedén, hogy a játékkal gyorsabban teljenek a napok otthon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Строим DÖMIK! Думаете, чем еще заняться с детьми? ⠀ Постройте вместе с ними домик. Да-да, такой, как в детстве, который вы строили из табуретов, одеял и всего, что попадалось под руку. ⠀ Мы подготовили инструкции по созданию домиков – от классического VIGVÅM до неожиданной NORÅ. ⠀ Стройте домики по нашим проектам, создавайте свои и выкладывайте фотографии по хештегу #явдомикеИКЕА. Раз в неделю в наших соцсетях мы будем показывать подборку из фотографий ваших домиков. ⠀ Не упустите свою минуту славы! ⠀ #ОставайтесьДома #ИКЕАдомалучше #IKEA #ИКЕА

Официальный аккаунт ИКЕАРоссия (@ikea_rus) által megosztott bejegyzés,

A „könnyen követhető” utasítások -, mert ugye az IKEA erről híres – megmutatják, hogy hétköznapi tárgyak segítségével, amik minden a háztartásban fellelhetőek, milyen nagyszerű rejtekhelyet lehet építeni.

hirdetés

Egy kastély megépítéséhez például négy székre, egy ruhaállványra, egy ágytakaróra, néhány égősorra, csipeszekre és kényelmi kiegészítőkre -, mint párna és szőnyeg - van csak szükség.

A legjobb az egészben, hogy nem csak az IKEA-s tárgyakkal megoldható egy-egy bunker, helyettesíthetőek más hasonló bútorokkal.

Vannak már olyanok, akik megépítették, és használják a játékvárat. Rengeteg poszt született a házi készítésű bunkerekről.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Строим домик ?? Помните, как в детстве строили домики из всего, что попадалось под руку? Мой самый любимый домик был в папиной сумке, с которой он ходил на рынок ? Я мечтала, что папа меня когда-нибудь не заметит и случайно, прямо в домике, унесёт на работу. Мишка, самый старший, недавно заявил, что ему нужно съехать от малышей. Они слишком шумные и мешают ему изобретать и читать книжки. Я решила, что раз он такой умный, то пусть сам выбирает проект своего дома: открыла ему варианты домиков по инструкции @ikea_rus. Он выбрал. И у нас получилась вот такая версия ZÅMOK. Когда Мишка ляжет спать, я думаю сама в нем поселиться. Смена обстановки на самоизоляции никому не повредит :) Раз в неделю ИКЕА будет делиться в соцсетях подборкой фотографий домиков от своих подписчиков. Чтобы в нее попасть, стройте домики по их проектам и выкладывайте фотографии под хэштегом #явдомикеИКЕА

Оксана Дмитрова (@herring_under_a_fur_coat) által megosztott bejegyzés,hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Kilógott a pénisze az olasz tízpróbázónak futás közben, a kezével próbálta menteni a helyzetet
Alberto Nonino végül utolsóként ért célba a 400 méteres futáson.

Link másolása

hirdetés

Igen kínos helyzetbe került egy olasz sportoló a kolumbiai Caliban rendezett U20-as atlétikai-világbajnokság tízpróba számában szombaton. A Daily Mail beszámolója szerint Alberto Nonino bár jól rajtolt a 400 méteres futásban, a táv közepe felé komoly problémája akadt.

Mivel a 18 éves versenyző

elfelejtett alsónadrágot húzni, ezért a nemi szerve kilógott a nadrágjából futás közben.

A közvetítés távoli képein is kivehető, ahogy Nonino a kezével próbálja megregulázni a szabadon lengedező hímtagot. Ez azonban annyira lekötötte a sportolót, hogy végül utolsóként haladt át a célvonalon, 51,57 másodperces idővel.

A fiatal sportoló később azt írta az Instagramon, hogy az eset „nyilvánvalóan baleset volt”, és most már próbál nevetni az egészen, de a verseny után szörnyen érezte magát.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Konok Péter: „A benzinkutakon lassan kifogy az üzemanyag. Kell a láncfűrészekbe.”
Összekötötte a válság két fajsúlyos elemét az ismert publicista.

Link másolása

hirdetés

„A benzinkutakon lassan kifogy az üzemanyag. Kell a láncfűrészekbe.”

– írta Konok Péter a Facebookon.

A publicista, történész így kommentelte azokat a híradásokat, miszerint egyre több benzinkút kénytelen ideiglenesen bezárni, mert egyszerűen kifogytak az üzemanyagból.

Ahogy a kormány azon intézkedését is, hogy a rezsicsökkentés részleges megszüntetése miatt egy csütörtöki kormányrendeletben lazítottak az erdővédelmi szabályokon, így védett területen is egyszerűbb lesz a fakivágás.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Szuperhold lesz péntek hajnalban, idén utoljára
Zsinórban a negyedik hónapban fordul elő szuperhold. Aki látni akarja, korán kell kelnie.

Link másolása

hirdetés

Az idei év negyedik és egyben utolsó szuperholdja lesz péntek hajnalban - írja a LiveScience.

Szuperholdnak nevezik azt, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, ilyenkor láthatjuk a legnagyobbnak a Földről a Holdat. Ez egy nem tudományos elnevezés, a csillagászok inkább közeli holdnak hívják ezt a jelenséget.

Bár a hold szerda és péntek este is fényesnek és telinek fog tűnni,

teliholdat pontosan csütörtökről péntekre virradó éjjel, magyar idő szerint 3:36-kor láthatunk.

Zsinórban a negyedik hónapban lesz szuperhold, májusban ráadásul ez az esemény teljes holdfogyatkozással is párosult. Az augusztusi szuperhold után idén már nem lesz több, úgyhogy aki szeretné látni, ne maradjon le róla.

Telihold nagyjából havonta egyszer fordul elő.

hirdetés
A következő ilyen alkalom szeptember 10-én lesz, ezt arató holdnak hívják.

Mostanában egyébként egy másik látványos égi jelenséget is meg lehet figyelni: a Perseidák hullócsillagzáport augusztus 14-ig is lehet elcsípni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Belső vizsgálat indult a turisták feje fölött landoló Wizz Air-gép ügyében
Kielemzik a repülési adatokat és beszélnek a pilótákkal is.

Link másolása

hirdetés

A Wizz Air belső vizsgálatot indított, hogy minél több részletet megismerjen a nagy port kavart szkíathoszi landolás pontos körülményeiről - írta a Telexnek a légitársaság.

Mi is beszámoltunk róla, hogy augusztus 5-én

a Wizz Air Airbus A321neo repülőgépe annyira alacsonyan közelítette meg a görög szigeten található kifutópályát, hogy az még az erre felkészült bámészkodókat is meglepte.

A társaság most azt írta: a gép alacsony szögben közelítette meg leszállópályát, mely a repülőtér kialakításának sajátossága.

„Bár személyi sérülés nem történt, a légitársaság belső vizsgálatot indított, hogy kielemezze a repüléshez kapcsolódó adatokat, beszéljen a pilótákkal, és megtudjon minél több részletet a landolás pontos körülményeiről” - írták. Az eredményekről későbbre ígértek tájékoztatást.

A szokatlanul izgalmasra sikerült landolásról a görög GreatFlyer videósa készített felvételt.

hirdetés

Az üggyel kapcsolatban Háy György balesetvizsgáló és nyugalmazott pilóta a Telexnek azt mondta, hogy

létező probléma, ha kisebb szögben száll le egy gép. Ennek több, nem szándékos oka is lehet: jöhet például egy váratlan széllökés, ami lejjebb nyomja a repülőt, vagy bezavarhat egy éjszakai érzéki csalódás.

Bár az embereket fizikailag még így sem tudja elsodorni a gép, mert a leszállópálya szintje magasabban van a kerítésen kívüli talajszintnél, a szakértő szerint ennek ellenére „nagy marha”, aki ilyen helyeken a repülőgép turbinája közelébe megy.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: