FELFEDEZŐ

Az apokalipszis előjele? Negyedszer zúdult haleső egy kis ausztrál falura

Némelyik hal még az eset után is tovább élt a Tanami-sivatag szélén fekvő Lajamanuban.

Link másolása

Élő halak potyogtak az égből februárban egy ausztrál faluban, írja az ABC News. A Tanami-sivatag határán található Lajamanuban nem ez volt az első haleső: 1974-ben, 2004-ben és 2010-ben is előfordult hasonló égi jelenség.

A helyiek elmondása alapján a halak még éltek, amikor a földre és háztetőkre zuhantak. Akadtak olyanok is köztük, melyek még napokkal később sem pusztultak el az esőzés nyomán kialakult pocsolyáknak köszönhetően.

A haleső egyáltalán nem olyan ritka esemény, mint amilyennek elsőre tűnik. A hátterében egy tornádó vagy légörvény állhat, ami mindenestül felszippantja vizet a tóból vagy folyóból, majd kilométerekkel arrébb veszít az erejéből, miközben a víz és a halak a földre zuhannak.

A halesőről videó is készült, amit itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Tuti tipp, ha napelemre vágyik
Felmondott a napelemes telepítője? Még nem választott kivitelezőt? Az E.ON szakértelmével hosszútávú partnerséget ajánl.

Link másolása

Hosszútávú partnerséget ajánl az E.ON a napelemes rendszert választóknak

Zajlik az élet a háztartási méretű kiserőművek piacán: az elmúlt évben a rendkívüli kereslet mellett alkatrészellátási nehézségek is akadályozták a zöld energiára vágyók életét. Az E.ON hosszútávú partnerséget ajánl mindazoknak, akik fenntartható forrásból fedeznék energiaszükségletüket.

A napelempiac kiszámíthatatlansága korábban nem látott mértéket öltött, amit jóformán már csak azok tudnak átvészelni, akik több lábon állnak, és biztos háttérre támaszkodhatnak. A piacon lévő vállalkozásokat megrostálja a sok nehézség: az ellátási láncok akadozása nyomán előállt inverterhiány miatt a korábban szerződéssel lekötött kivitelezéseket nem, vagy csak lassan tudták végrehajtani, ez felduzzasztotta a várakozó ügyfelek számát. Az októbertől változó hálózatba történő betáplálás szabályrendszere újabb több tízezerrel növelte meg a napelemet telepíteni szándékozók számát.

A mostani turbulens időszakban ezért különösen fontos, hogy olyan társaság végezze el a telepítést, amely képes tartani hosszú távon is kötelezettségét. Az E.ON nemcsak a szakembergárdát, a színvonalas kivitelezést és a garanciát vállalja, hanem egyéb olyan termékkel rendelkezik, amellyel egy ház zöldenergiával történő ellátásától a különféle hűtés-fűtés megoldásokig terjedő igényét is biztosítani tudja.

Sok vállalkozó számára az is nehézséget jelent ebben a helyzetben, hogy a 100 százalékos támogatású projektek nagy részben utófinanszírozottak, tehát a vállalkozóknak előre kell biztosítaniuk az anyagi hátteret. Stabil pénzügyi hátterének köszönhetően az E.ON ilyen jellegű kivitelezéseket is vállal.

A versengő ajánlatokat ma különösen nehéz összehasonlítani. Ha egy vállalkozás viszonylag rövid időn belül tudja vállalni a telepítést, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy hosszútávon is számíthatunk majd rá a garanciális teljesítésben. Az E.ON-t az elmúlt években több mint 20 ezer ügyfél választotta, a magyar energiapiac megbízható és stabil szereplője, így a napelemekre vonatkozó 12 év, és azok teljesítményének 80%-ára vállalt 25 év garancia is érvényesíthető marad.

Az E.ON a SolarHome mellett további termékeket kínál, így Komfort Klímát, Komfort Hőszivattyút, sőt otthoni autótöltő rendszereket is, amelyekre egyidőben is megköthető az adott termékre vonatkozó szerződés. Digitális megoldásai révén pedig az otthoni energiahasználat menedzselése is egyszerű: az E.ON Home alkalmazással valós időben követhető a napelemek teljesítménye, vagy akár autónk töltését is vezérelhetjük segítségével.


Advertisement
Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Sokkoló: így tudta meg egy örökbefogadott férfi, hogy a felesége valójában a nővére
A párnak ráadásul közös gyerekei is vannak. A férfi összeomlott, amikor kiderült az igazság.

Link másolása

Egészen elképesztő történetet osztott meg a Redditen egy férfi: egy szükségből elvégzett DNS-teszt miatt kiderült, hogy a saját felesége valójában a nővére.

Hogyan lehetséges ez?

Az azóta már törölt posztban a férfi leírta, hogy őt születése után nem sokkal örökbefogadták, és semmit nem tudott arról, hogy kik a biológiai szülei.

Nemrég azonban szükségből el kellett végeznie egy DNS-tesztet, miután a felesége súlyosan lebetegedett, és veseátültetésre szorult. A férfi sejtette, hogy nem lesz könnyű vesedonort találni, ezért aztán felajánlotta a sajátját.

A vizsgálat végül kimutatta, hogy nagyon nagy a hasonlóság az ő és a felesége DNS-ei között.

Az orvosok azt mondták, hogy nem is találkoztak ilyennel, hogy ennyire magas azonosság legyen férj és feleség között. A biztonság kedvéért újabb teszteket végeztek el, amelyek után végül kiderült, hogy a férfi és a felesége valójában rokonok.

Először ő maga sem hitte el, de ez azt jelentette, hogy a gyermekei anyja valóban a saját nővére.

A férfi teljesen összeomlott az eredmények hallatán, és nem is igazán tudta még feldolgozni a történteket.

Néhány kommentelő azt írta, hogy ez van, ezt már nem lehet visszacsinálni, el kell fogadni ezt a bizarr szituációt. Volt, aki azt tanácsolta neki, hogy adományozza a veséjét a feleségének, mert ezt a tényt már úgysem tudja megváltoztatni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Videón, ahogy élő adásban elájul egy meteorológus
A kollégái először észre sem vették, hogy az időjós egyszercsak összeesett.

Link másolása

A CBS Los Angeles tévéműsorának munkatársa élő adásban esett össze szombat reggel.

Az időjós a kora reggeli tévéműsorban beszélt volna a várható időjárásról, de még bele se kezdett, amikor hirtelen elfehéredett, a szemei fennakadtak, majd lassan előredőlt, és a feje nekiütődött az asztalnak.

A New York Post szerint Alissa Carlson Schwartz műsorvezetőtársai, Nichelle Medina és Rachel Kim először észre sem vették azt, hogy elájult a kollégájuk, de amikor látták, hogy baj van, azonnal kapcsoltak, és annyit mondtak, hogy "most gyorsan tartunk egy rövid szünetet".

A meteorológus még aznap délután írt egy rövid bejegyzést a közösségi oldalán, hogy minden rendben van vele, már jól van, és köszöni az ismerősöknek és a nézőknek az aggódó üzeneteket és a jókívánságokat.

Nem ez volt az első ilyen esete Allisonnak: 2014-ben hasonló módon már rosszul lett egy másik tévécsatorna élő adásában.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Videó: a világ legnagyobb Mekijében kemencében sült pizzát is ehetsz
A Floridában található gyorsétteremben játékterem, játszóház és külön desszertes pult is várja a látogatókat.

Link másolása

Katie Ellison éppen az amerikai Florida állambeli Orlando városában nyaralt a családjával, amikor egy nap úgy döntöttek, hogy betérnek egy McDonald's-ba.

Nem akármilyen Mekibe tértek be, hanem a világ legnagyobb McDonald's-ának számító EpicMD nevű egységbe, ahol nemcsak hamburgereket, hanem tésztát és kemencében sült pizzát is lehet rendelni.

A Ladbible cikke szerint Ellison és családja teljesen ledöbbent a választékon, mert ők igazából csak egy szokásos gyorsétteremre számítottak, ehhez képest valami egészen mást kaptak.

A brit influenszer TikTok-videóban mutatta meg, hogy mennyire különleges a háromszintes McDonald's, ahol játékterem, játszóház, akvárium és külön desszertes pult is várja a látogatókat.

@katie_ellison Visiting the World’s Largest Mcdonald’s in Orlando, Florida…. ??? #mcdonalds #worldsbiggestmcdonalds #visitorlando #orlandotravel #orlandoguide #thingstodoinorlando #travelorlando #orlandowithkids #orlandovacation #orlandoholiday ♬ Holiday Upbeat Pop featuring ukulele, acoustic guitars. (Title : Party Bag) - Yuki Ishii

Az anyát lenyűgözte az is, hogy az étteremben egy fatüzelésű kemence is van, amiben mekis pizzák készülnek - ilyet azért nem lehet látni bármelyik Mekiben.

Ráadásul ezeket az ételeket (a tésztát és a pizzát) fehér edényekben, fém evőeszközökkel szolgálják fel a vendégeknek.

Az influenszer egyébként megjegyezte, hogy a pizza azért nem volt valami nagy szám, és a szósz is kicsit vizes volt.

Természetesen felmerült a kérdés, amit egy kommentelő fogalmazott meg a videó alatt, hogy

Mégis ki akar tésztát és pizzát enni a McDonald's-ban?

Katie erre válaszolva leírta, hogy ők szívesen próbálnak ki mindenféle újdonságot, ami nem megszokott egy Mekiben, és megnyugtatta a hozzászólót, hogy azért rendeltek tipikus McDonald's-termékeket is.


Link másolása
KÖVESS MINKET: