hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Arra jött haza egy nő a nyaralásból, hogy patkánykölykök alszanak az ágyában

A netezők nem tudták eldönteni, hogy az eset cuki vagy hátborzongató.
Fotó: sipa/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2021. május 09.


Link másolása

hirdetés

A nyaralásból hazatérve szembesült vele egy nő, hogy az ágyában kölyökpatkányok alszanak - írja a Daily Star.

A farmon élő Olivia Longstaff néhány napot töltött az otthonától távol, ez alatt az idő alatt raktak fészket az ágyában a rágcsálók.

@livnmattThere was another blanket over them when I sat down! #fyp #farmlife #wwoofing #mice♬ Once Upon a Dream - Invadable Harmony

A nő vegyes érzelmekkel fogadta a takaró alatt rejtőző, néhány órás állatokat:

“Amikor leültem, valami zajra lettem figyelmes… óó, kisbabák! Szeretem az állatokat, szóval a kezdeti ijedség után közelebbről is megnéztem őket magamnak” - mondja a videóban, ahol a csukott szemű, szőrtelen és folyamatosan csipogó patkányokat is láthatjuk.

hirdetés

Olivia gyakran posztol videókat a háza körül élő állatokról, és habár megszokta a rágcsálókat, ez az eset mégis megdöbbentette.

A videó a nézőket is megosztotta: sokan imádnivalónak találták a kölyköket, de volt, aki szerint Oliviának meg kellene ölnie őket.

“Rohadt patkányok! Én kiborulnék” - írta valaki, míg más azt javasolta a nőnek, hogy etesse meg az újszülötteket a csirkékkel.

“Nagyon cukik, de ne hallgass az érzelmeidre, felnőve kártékonyak lesznek!” - vélte egy másik kommentelő, míg egy harmadik azzal érvelt az utálkozók felé: “Ti is rózsaszínek és nyálkásak voltatok, amikor megszülettetek, mégsem dobott ki titeket senki.”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Sztárok és világhírű produkciók idén nyáron is a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Az ország legszebb csillagtetős szabadtéri játszóhelye 2021-ben is izgalmas előadásokkal várja a látogatókat. Musical szuperprodukciók, fergeteges vígjátékok, valamint egy különleges szimfonikus koncert költözik idén is a Dóm térre és az Újszegedi Szabadtéri Színpadra.

Link másolása

hirdetés

A Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada június 24-én kezdődik egy különleges szimfonikus zenekari koncerttel: az Ajándékkoncertet a jubileumi évad alkalmából látványos vizuális meglepetéssel élvezheti majd a közönség.

Harmincöt év után visszatér a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadjára a Jézus Krisztus Szupersztár című világhírű rockopera. 1986-ban a Dóm téren mutatták be hazánkban először Andrew Lloyd Webber és Tim Rice varázslatos művét, mely most Szirtes Tamás rendezésében, a Madách Színház előadásában kerül színpadra. A rockoperát július 2-án, 3-án, 4-én, 9-én és 10-én játsszák.

A következő hétvégén, július 17-én és 18-án minden idők egyik legrandiózusabb magyar musical előadását, a Puskás, a musicalt láthatja a nagyérdemű. Puskás Ferenc nevét a világon mindenhol ismerik, a legendás magyar sportoló és az Aranycsapat történetét feldolgozó darab hűen mutatja be azt a kort, ahol a sikereikről zengett a világ, hol nevetést, hol könnyeket fakasztva a nézőből.

A sztárszereposztással érkező monumentális musicalben 22 színész, 30 gyerekszínész, 60 táncos és artista szerepel majd, a látványt pedig csak tovább fokozza majd a tűzijáték és a LED-fal is.

Július 23-án koprodukcióban az idén 70 éves Magyar Állami Népi Együttessel, TÁNC-ÜNNEP címmel néptánc produkció látható.

hirdetés

Az Apáca show 2018-ban debütált Szegeden, a közönség pedig annyira imádta, hogy a fergeteges soul- és diszkódallamokkal fűszerezett musical 2021-ben sem maradhatott ki a programok közül. Az Apáca show dallamai július 30-án, 31-én és augusztus 1-jén csendülnek fel a Dóm téri színpadon.

A Szegedi Szabadtéri Játékok 2021-es műsorát egy legendás musical, a West Side Story zárja. Leonard Bernstein New Yorkban játszódó Rómeó és Júlia története fülbemászó dalaival és máig aktuális mondanivalójával lopta be magát a szívünkbe. Érdekesség, hogy a 11 Oscar-jelölést besöprő filmadaptáció megjelenése után négy évvel már a szegedi közönség is megnézhette a darabot 1965-ben, ez volt a fesztivál első musicalbemutatója. A darab Alföldi Róbert rendezésében kerül színpadra augusztus 13-án, 14-én, 15-én, valamint 20-án, 21-én és 22-én.

A Szegedi Szabadtéri Játékok másik játszóhelyén, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon is remek előadásokkal készülnek egész nyáron.

Itt az évad egy fergeteges vígjátékkal, a Kölcsönlakással indul július 9-én és 10-én, majd július 23-án és 24-én Mozart népszerű vígoperája, a Szöktetés a szerájból látható, a Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezésében.

A kacagtató komédiák sorát erősíti Moliére darabja, a Scapin furfangjai is. A Herczeg T. Tamás rendezte vígjáték augusztus 8-án és 9-én lesz látható.

Augusztus 19-én és 20-án a Veres1 Színház Nők az idegösszeomlás szélén című musicalje kerül színre. A Pedro Almodóvar film alapján íródott musical egy fordulatos történet lányokról, asszonyokról, elhagyott és elhagyás előtt álló nőkről. Érzelmekkel való kergetőzés, jóakarók és ellenségek, valamint káosz minden mennyiségben – ezek jellemzik ezt a remek darabot, ahol vérpezsdítő latin zene vezeti a szálakat.

A színházi produkciók mellett a Dumaszínház humoristái, Kőhalmi Zoltán és Kiss Ádám is megdolgoztatják a közönség nevetőizmait június 22-én, valamint augusztus 23-án.

Az előadásokról további részleteket hivatalos oldalukon találtok!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Egy csodával kevesebb: kiderült, nem volt igaz a tízesikreknek életet adó dél-afrikai nő története

A nőt azóta egy pszichiátriai klinikán kezelik, az ügyet feltáró újságíró pedig azt állítja, csőbe húzták a történettel.

Link másolása

hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy megerősítésre vár egy hír, miszerint egy dél-afrikai nő egyszerre tíz gyereket hozott világra - ha ez megtörtént volna, az világrekordot jelentett volna.

Csakhogy kiderült, hogy az ügy szövevényesebb, mint az elsőre látszott.

Piet Rampedi, a Pretoria News szerkesztő-újságírója néhány hete kapott fülest egy sztoriról, miszerint a város kórházában a 37 éves Gosiame Sithole tízes ikreknek adott életet. Az önmagában is döbbenetes sztorit csak fokozta, hogy ezzel a számmal megdöntötte volna a világrekordot, amit egy marokkói anya tartott kilenc gyerekkel.

Nemsokára azonban kétségek merültek fel a történettel kapcsolatban, mikor kiderült, hogy helyi politikusok és orvosok is azt állították, nincsen tudomásuk ilyen szülésről. Később Rampedi sem tudott konkrét bizonyítékkal szolgálni.

Piet Rampedi egyébként nem számít ismeretlen újságírónak Pretoriában, lényegében hírhedtnek is nevezhető. Neve akkor került elő szélesebb körökben, mikor több társával együtt felgöngyölített egy adócsalási ügyet, amiről azonban kiderült, hogy fiktív sztori volt, egy helyi politikus koholmánya. A zsurnaliszta akkor elvesztette a munkáját.

hirdetés

Most azt állítja: a tíz gyermeket szülő nő sztorijában is többen fontosabbnak tartják az ő személyének ellehetetlenítését, mint magát a történetet.

A világrekord híre akkor dőlt meg végleg, amikor Sithole párja, a gyerekek feltételezett apja közölte: azóta nem látta a nőt, mióta szülni ment a kórházba. A gyerekekről képet sem látott, emiatt pedig a rendőrséget is értesítette.

A hatóságok június 17-én a hajnali órákban vették őrizetbe Sithole-t. Ezután a közeli Chloorkop külvárosban lévő rendőrségre szállították, majd átadták szociális munkásoknak, és mentálhigiénés vizsgálat céljából felvették a Tembisa Kórház pszichiátriai osztályára.

Refiloe Mokoena ügyvéd, aki Sithole-t képviseli, azt állította, hogy a nőt akarata ellenére tartják fogva, és a kiengedésére szólította fel a rendőrséget. Azt is állítja, hogy védencével nagyon rosszul bánnak, mintha közveszélyes elmebeteg lenne. Közben a nő is ragaszkodik hozzá, hogy engedjék szabadon, állítása szerint az elméje teljesen tiszta.

Piet Rampedi - bár beismeri, hogy nem volt kellően körültekintő a dokumentációk és más bizonyítékok ügyében - továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy Sithole terhes volt és szült is, bár azt elismeri, hogy nem tíz gyereket. Míg a jelenleg is pszichiátriai kezelés alatt álló nő továbbra is tartja magát a rekordot jelentő tíz gyermek történetéhez.

(Dailymail)

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Szexi vagy túl sok? Tényleg alig takaró fürdőruhán élcelődnek a Twitteren

Ha azt hitted, hogy idén nem lesz meghökkentő fürdőruha a piacon, tévedtél.

Link másolása

hirdetés

Szinte nincs olyan nyár, amikor ne dobnának piacra egy olyan fürdőruhát, amely megdöbbentést vált ki sokakban. Most úgy tűnik, már meg is érkezett az idei első ilyen darab.

Egy Alanna nevű nő posztolt ki egy képet a Twitterre egy piros egyberészes fürdőruháról, amelyről sokaknak talán a Baywatchban szereplő nők dressze ugrik be. Ez azonban jóval merészebb, mint az a darab.

Ugyanis bár felül viszonylag visszafogott, alul a derékrésznél igencsak szűkre lett vágva, a hasból gyakorlatilag csak egy vékony függőleges vonalban takar az anyag, alul pedig tényleg csak annyit takar, amennyit feltétlenül muszáj.

"Mégis milyennek kellene lennie a testemnek?" - tette fel a kérdést Alanna, miután megosztotta a képet a 11 dolláros (kb. 3250 forintos) fürdőruháról.

Úgy tűnik, nem csak ő értetlenkedik ezen, hanem még sokan mások, ugyanis már több mint 40 ezren lájkolták a posztját és kétezernél is többen megosztották.

hirdetés

"Ez komoly büntetés a lágyékunknak" - írta egy másik nő, aki talált egy olyan képet a fürdőruháról, amin egy modell viseli.

"A melleim kikandikálnának a lyukakon, ez lenne a cél?" - kérdezte egy harmadik twitterező.

Valaki azzal viccelődött, hogy ez egy elefántoknak tervezett arcmaszk lehet, más pedig egy csavarkulcsról készült gyerekrajzot látott meg benne.

Már egy-két vicces elképzelés is született arról, hogy milyennek is kellene lenni egy nő testének, hogy ez megfelelően álljon rajta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

29 olyan bolygó létezhet, ahonnan az idegenek megfigyelhetik a Földet

Legközelebb 1642 év múlva tudunk integetni a szomszédoknak, már ha egyáltalán léteznek.

Link másolása

hirdetés

A csillagászok becslései szerint 29 olyan exobolygó létezhet, ahova eljuthattak az emberiség rádióüzenetei és ahonnan az idegenek kényelmesen megfigyelhették a Földet, írja egy tanulmány alapján a The Guardian.

A tudósok szerint 1715 olyan közeli csillagrendszer létezhet, ahonnan az elmúlt 5000 évben észlelhették a földi életet. Ezek közül 46 van olyan távolságban, hogy egyszerre lehet megfigyelni a Föld Nap előtti elhaladását, de még nem túl távol ahhoz, hogy képesek legyenek fogni a bolygónkról sugárzott rádiójeleket. Egyes tudósok ugyanakkor vitatják, hogy fejlett civilizációk számára a Földről érkező rádiójelek lehetnek-e annyira érdekesek, hogy megkíséreljék a kapcsolatfelvételt.

Tovább szűkítve a kört ezekben a rendszerekben 29 olyan Földhöz hasonló lakható bolygó létezhet, ahol kialakulhatott az élet és akár figyelhetnek minket az idegenek. Ezek közül kiemelkedik a Ross 128 csillagrendszer egyik bolygója. A tőlünk 11 fényévnyire elhelyezkedő égitest egy vörös törpe körül kering, de még a lakható zónában helyezkedik el. A Földnél valamivel nagyobb bolygóról 900 évvel ezelőttig lehetett kényelmesen megfigyelni minket.

Jó eséllyel veszik majd jeleinket a Trappist-1 rendszer bolygórendszerében élők, ahol akár 3-4 felszíne is alkalmas lehet az életre. Erre azonban több mint 1600 évet kell még várni a megfelelő csillagállások miatt, onnantól azonban mintegy 2000 évig pompás kilátás nyílik majd bolygónkra a 45 fényévnyi távolságból.

hirdetés

A galaxisban 400 milliárd csillag található, melyek körül akár több milliárd, a Földhöz hasonló bolygó is keringhet. A tudósok által most azonosított 1715 bolygó ennek csak meglehetősen kis hányada, így annak is csekély az esélye, hogy a szóban forgó égitestek bármelyikén a miénkhez hasonló, vagy ennél is fejlettebb civilizáció alakult ki.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: