hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

A „Mély Állam” uralja a világot – a legvadabb összeesküvés-elméletek csapnak össze a Twitteren

Főleg Donald Trump hívei táplálják a konteókat, amelyek közül a legviccesebb, hogy már az amerikaifoci-döntőt is a háttérhatalom döntötte el.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. március 01.

hirdetés

A közösségi hálók tökéletes terepei a széles körű vitáknak, így a sokakat foglalkoztató összeesküvés-elméleteknek is.

Ez utóbbiak kedvelt helyszíne mostanában a Twitter, ahol a parázs összetűzések középpontjában az elmúlt hónapokban a „Mély Állam” (Deep State) állt. Ez nem más, mint az az állítólagos titkos elit csoport, amely uralja a világot.

A köztudottan szívesen tweetelő Donald Trump maga is hangot adott e fórumon annak a véleményének, hogy egy titkos hálózat irányítja a színfalak mögül a kormányokat, de több ezren vannak azok, akik a „Mély Államot” kárhoztatják a politikába, a gazdaságba, és az élet más területeibe való beavatkozásért.

A a Mirror a felhasználók kedvenc témái közül válogatott.

E rejtélyes erőket látják például a februári amerikai tőzsdei zuhanások miatt, és nem érdekli őket az elemzőknek azon véleménye, hogy csupán egy hosszabb növekedési periódusból következő megtorpanásról volt szó. „Mindent elkövetnek, hogy megbuktassák az elnököt” – írta az egyik hozzászóló.

hirdetés

Ugyancsak a „Mély Állam” akadályozza az Egyesült Államokat, hogy eredményesen vegye fel a harcot az Iszlám Állam ellen.

Főleg az amerikai elnök hívei táplálják ezt a „konteót”, mintegy ellensúlyozni próbálva azokat a vádakat, melyek szerint Trumpék összejátszottak Moszkvával a 2016-os választási kampány idején. E feltételezés hirdetői szerint a „sötét elit” célja, hogy lehetetlenné tegye az amerikai-orosz együttműködést e téren.

De nehogy azt higgyük, hogy a Mély Állam csak a politikát tartja ellenőrzése alatt. Már az amerikai futball sem mentes tőlük, mi több, egyesek azt állítják, hogy az idei Superbowlon az ő segítségükkel nyert a Philadelphia Eagles az esélyesebb New England Patriots ellen.

A Sasok győzelme a Mély Állam üzenete volt.

Az NFL (az amerikaifutball liga) illuminátus szervezet. A kétfejű sas a Rotschild család címere. Amit az Eagles szurkolói az utcákon műveltek az, amit a Mély Állam tenne az Egyesült Államokkal és a világgal” – olvasható az egyik üzenetben.7835976578_d94cec5ec6_b

A 2001. szeptember 11-i, New York és Washington elleni terrortámadások az elmúlt több mint másfél évtizedben számtalan összeesküvés-elméletet szültek, könyvek tucatjai jelentek meg e témában, és némileg ezen alapul az amerikai dokumentumfilm fenegyereke, Michael Moore műve, a Fahrenheit 9/11, amelyben azt sugallja, hogy az Ikertornyok és a Pentagon elleni támadás valójában a texasi olajmágnás Bush-család és a szaúdi olajhercegek összejátszása volt, hogy közösen rátehessék a kezüket az iraki olajmezőkre. Most már ezt is a „Mély Állam” számlájára írják, akárcsak a 70 éve tisztázatlan roswell-i UFO-katasztrófát, amelynek feltárására több elnök is ígéretet tett, aztán mégsem történt soha semmi. Nem menekülhetett e vád alól egy harmadik régi kedvenc, az Apollo 11 1969-es holdra szállása. Erről számos „bizonyíték” került már a nyilvánosságra arra vonatkozóan, hogy Armstrongék nem is jártak a Holdon, csupán egy hollywoodi stúdióból „közvetítették” az eseményeket, de szükség volt rá a Szovjetunióval folytatott űrverseny miatt. Most e felelősséget, amelyet eddig a washingtoni kormányra terheltek, ugyancsak a „Mély Állam” vette át a Twitter látogatói szerint.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Fejbőrébe véste bele a 666-os számot a brazil tetoválóművész

A művész rengeteg tetoválással és testmódosítással rendelkezik, de elmondása szerint ennél jobban semmi sem fájt neki az életben.
Fotó: Mediadrumworld / Renato De Santa / Northfoto - szmo.hu
2021. február 25.

hirdetés

A Sao Paolóban élő tetoválóművész és zenész 18 évesen szerezte első tetoválását, amikoris végérvényesen beleszeretett a műfajba. Egy ideig azonban csak tetoválásokkal, fülbevalókkal és piercingekkel gazdagította testét. Később rákapott a testmódosításra is, amelynek köszönhetően a karjába és a homlokába is olyan implantátumokat varrtak, amelyek kidudorodnak a bőre alól meglehetősen kísérteties látványt eredményezve ezzel.

Emellett egész szemgolyóját feketére tetováltatta, a nyelvét pedig kettévágatta, hogy egy kígyóéhoz hasonlítson. Ez azonban még mind semmi ahhoz a beavatkozáshoz, amelyet nemrég végeztek el rajta, és elmondása szerint messze ez volt a legfájdalmasabb mind közül.

A férfi arra vállalkozott, hogy a kopasz fejbőrébe baloldalt a bőre és a húsa kihasításával belevéssék a 666 számot.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Sokan kiakadtak a 'gusztustalan' videón, amin hagymát készítenek elő egy amerikai Mekiben

A széles körben használt módszer egyébként praktikus és takarékos.
Fotó: justinalbert19/TikTok - szmo.hu
2021. február 25.

hirdetés

Egy TikTok-felhasználó közzétette, hogyan készítik elő a hagymát a helyi Mekiben, a videó megtekintői közül pedig sokan émelyítőnek találták a látványt - írja az Indy100.

A Justin Albert által készített felvételen azt láthatjuk, hogy jeget és vizet öntenek egy doboz kiszárított hagymára, ami így kevéssé étvágygerjesztő trutyivá alakul.

Ez a módszer egyébként gyakori a gyorséttermeknél: nemcsak időt spórolnak meg, hanem a szárítás által az élelmiszerek tartóssága is kitolható.

@justinalbert19how we make onions at mcdonalds! (comment what you want to see next) ##mcdonalds ##fyp ##foryoupage♬ Mc/Donald's - The Inertia King

“Ez most egy vicc?” - tette fel a kérdést az egyik felhasználó, míg egy másik ironizált: “Nem is tudom, mire számítottam volna.”

hirdetés

Mások elnézőbbek voltak:

“Ugye nem hittétek, hogy a Mekiben friss hagymát vágnak fel?” - kérdezte egyikük. Megint másokat egész egyszerűen nem érdekelt: “Én még többet kérek!”, írta valaki.

A tinédzser gyakran posztol videókat arról, hogy készülnek az ételek a gyorsétteremben, így a burgerek, a sültkrumpli és a burritók létrejöttét is nyomon követhetjük a TikTok-profilján. A Mekit láthatóan nem zavarja a tevékenysége:

“Még mindig nem rúgtak ki” - írta Albert egy mostanában közzétett videója alá.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Takarítás közben gyémántokat talált a földön egy bolt dolgozója Nápolyban

A takarító a boltvezetőnek adta a drágakövekkel teli zacskót, a tulajdonosát nagy erőkkel keresik az olasz városban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 25.

hirdetés

Nápoly-szerte keresik azt a férfit, aki egy nagy élelmiszerboltban bevásárlás közben elejtett egy kis zacskót, amiben 50 ezer euró, vagyis közel 18 millió forint értékben voltak gyémántok - írja a Times.

Egy takarító találta meg a drágaköveket, amiket átadott a bolt vezetésének.

A bolt biztonsági kamerájának felvételén látszik, ahogy az üzlet bejáratánál hőmérséklet-ellenőrzés közben egy őszhajú, fekete arcmaszkot és kabátot viselő férfi zsebéből kilóg a zsákocska, ami nem sokkal később ki is esik a zsebéből, miközben a férfi a mirelitek irányába megy.

Azt is látni, hogy a férfi valószínűleg észre sem vette, hogy elhagyta a gyémántokat, mert ezután a pénztárhoz ment, kifizette, amit vett, majd távozott.

A boltban dolgozók azt mondják, korábban nem látták ott vásárolni a férfit, aki készpénzzel fizetett, emiatt még nehezebb őt lenyomozni.

A bolt közelében egyébként több ékszerbolt is található, feltételezések szerint a férfi az egyik ilyen üzletben dolgozhat.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Tündéri betolakodó zavarta meg a riporter élő bejelentkezését

A tévés nem esett ki a szerepéből, gyorsan a karjaiba kapta a szökevényt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 25.

hirdetés

Egy kölyökkutya rontott ki az utcára, miközben a Fox 5 tévécsatorna éppen ott forgatott, ám a riporter nem jött zavarba, hanem karjaiba kapta a virgonckodó kiskutyát.

Bob Barnard épp Leesburg városában forgatott a különösen fagyos időjárással kapcsolatban, amikor az incidens megtörtént. A riporter előbb egy autóról próbálta meg lekaparni a jeget, érzékeltetve a hideg súlyát, amikor egyszer csak egy kölyökkutya szaladt ki az egyik házból, és farkcsóválva rohanta körbe a riportert. Barnard felkapta a kölyköt, amely láthatóan boldogan vergődött tovább a férfi kezében, és nagy buzgalommal próbálta arcon nyalni a riportert.

A riporter nemcsak azért kapta el a kölyköt, hogy a műsor cukiságfaktorán emeljen, hanem mert a kutya vélhetően gazdája tudta nélkül szaladhatott el.

Egy perccel később érkezett is az eb rémült gazdája, akitől a riporter megtudta, hogy a kutya - akit egyébként Pieroginak hívnak - átugorhatott a kertkapun, így szökött ki a házból.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: