FELFEDEZŐ

94 gyereket nemzett titokban egy orvos: „Amíg én meztelenül feküdtem az asztalon, ő egy másik szobában ejakulált”

Donald Cline évtizedeken át a saját spermáját használta a mesterséges megtermékenyítésekhez, tettére azonban csak 2014-ben derült fény, miután több biológiai gyereke pert indított ellene.

Link másolása

Jövő héten jelenik meg a Netflixen az Our Father című dokumentumfilm, amelyben olyan felnőttek mesélnek, akiknek a biológiai apja ugyanaz az amerikai meddőségi specialista. Dr. Donald Cline a saját spermát használta fel a termékenységi klinikájára érkező nők mesterséges megtermékenyítéséhez, így összesen 94 gyereket nemzett mesterséges úton. Persze mindez az anyák tudta és beleegyezése nélkül történt.

A doktor 1979-ben nyitotta meg a klinikáját, állítása szerint rengeteg nőnek segített megvalósítani az álmát. Évtizedeken át ő volt az egyik legismertebb orvos ezen a területen, rengeteg nő járt hozzá. Akkoriban egy kétgyerekes, mélyen vallásos férfiként ismerték, aki gyakran idézte Jeremiás próféta könyvéből ezt mondatot: "Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek".

Donald Cline évtizedeken át a saját spermáját használta a mesterséges megtermékenyítésekhez, 2009-ben vonult vissza. Tettére csak 2014-ben derült fény, miután több általa nemzett nő pert indított ellene.

Az ügy éveken át húzódott, mivel az orvos sokáig nem volt hajlandó elismerni a vádat, azt állította, hogy ismeretlen férfiak voltak a spermadonorok, az őt perelők pedig csak be akarják feketíteni. A nyomozás során viszont DNS-tesztekkel bizonyították, hogy a klinikáján született több embernek is ő a biológiai apja. Végül 2017 decemberében ismerte el, hogy néhány alkalommal valóban a saját spermáját használta, a bíróságon azonban soha nem mondta el, hogy miért tette ezt. Az eljárás dokumentumaiban viszont azt írják, Cline néhány általa nemzett felnőttnek azt mondta, 50-szer használta a saját mintáját a megtermékenyítésekhez, és azért, mert segíteni akart a páciensein, de nem volt elegendő sperma a klinikáján. A meddőségi specialista végül 365 nap felfüggesztett börtönt kapott, de nem a munkája során elkövetett tettéért, hanem azért, mert akadályozta az igazságszolgáltatást. Azért, amit titokban művelt a pácienseivel ugyanis nem tudják elítélni, mert Indiana államban, ahol dolgozott, nincs olyan törvény, amely szerint ez bűncselekmény lenne.

"Én úgy gondolom, hogy ez egy kísérlet, egy beteg játék volt számára. Minden egyes nap a miértjén gondolkozom"

- mondja Jacoba Ballard, az orvos egyik biológiai gyereke.

A 41 éves nő mindig is furcsállta, hogy ő az egyetlen szőke hajú, kék szemű a családjában, ahol mindenkinek sötét a haja. Amellett, hogy felmerült benne a gondolat, hogy örökbe fogadták, mindig is vágyott egy testvére. 10 éves volt, amikor az édesanyja elmondta neki, hogy egy spermadonor segítségével született. Attól a naptól kezdve Jacoba abban reménykedett, hogy egyszer megtalálja a testvéreit. 18 éves korában el is ment Cline klinikájára, de az orvos azt mondta, nem adhat ki információt az esetleges féltestvéreiről. Akkoriban még nem voltak kereskedelemben kapható DNS-tesztek, így egészen 33 éves koráig kellett várnia arra, hogy kiderüljön az igazság. Amikor megcsinálta a tesztet, kiderült, hogy hét testvére is van. Fel is kereste őket, velük közösen kezdett el nyomozni. Még viccelődtek is azon, hogy Cline lehet az apjuk, de amikor ez bebizonyosodott, nagyon ledöbbentek.

"Sokkot kaptam. Rengeteg érzelem és kérdés volt bennem. Miért tette ezt? Mióta? Hány testvérem lehet még?"

- idézte fel Jacoba.

Az egyik féltestvére egy Julie Harmon nevű nő, akinek az édesanyja a férjével együtt ment el a termékenységi klinikára, de az apajelölt mintája helyett az orvos a sajátját használta fel a megtermékenyítéshez. Azután derült ez ki számukra, hogy Julie meglátta a tévében Jacoba Ballardot, aki Cline-ről nyilatkozott, férje pedig felfedezte, hogy a felesége és a tévében szereplő nő mennyire hasonlít egymásra. Julie elvégzett egy DNS-tesztet, ami igazolta, hogy ahhoz a férfihoz, akit az apjának hitt egész életében, semmi köze nincs biológiailag.

"Mindketten sírtunk a telefonban. Ki kellett találnom, hogy mondom ezt el a férjemnek, mert tudtam, hogy ez teljesen tönkre fogja tenni. Sírni kezdett, aztán azt mondta: 'mindent elvett tőlem'. És ez igaz is. Soha nem felejtem el ezeket a szavakat"

- mondta Julie édesanyja, Dianna Kiesler.

Hozzá hasonlóan Liz White is a meddőségi specialista áldozata lett. A nő két évig sikertelenül próbálkozott a mesterséges megtermékenyítéssel, ezért nagyon boldog volt, amikor Cline klinikáján végre összejött a baba, akit ajándéknak tartott. Amióta kiderült, hogy fia a 17. gyerek, akit Cline nemzett, már rosszul van, ha belegondol, mi történt vele a klinikán. Elmondása szerint az orvos mindig egyedül volt a szobában hétköznapokon, hétvégén és esténként is, amit mindig is furcsállt.

"Most már tudom, hogy amíg én levetkőztem, felfeküdtem az asztalra és beletettem a lábamat a kengyelbe, addig ő egy másik szobában ejakulált. Számomra ez a legszomorúbb és legundorítóbb az egészben"

- mondta White.

Egy másik érintett, Shereen Faber vegyes érzelmekkel gondol arra, hogy ikerlányai is ugyanígy fogantak meg. Elfogja az undor, ha arra gondol, hogy az orvos a saját spermájával termékenyítette meg őt, másrészről viszont hálás neki a gyerekeiért. "Van két bűbájos ikerlányom, nem lehet dühös azért, mert megkaptam, amire mindig is vágytam" - fogalmazott.

Egyik lánya, Alison azonban duplán is érintett az ügyben, hiszen ő is Cline-hoz járt mesterséges megtermékenyítésre.

"Brutális volt megtudni, hogy a férfi, akire egészen kicsi korom óta felnéztem, nem a biológiai apám. De a történet másik része is durva, hiszen Cline volt az én meddőségi specialistám is. Két éven át ő végezte el az összes nőgyógyászati vizsgálatot, beleértve a belső- és az emlővizsgálatokat is. Nem hiszem, hogy bármelyik nő szeretné, hogy egy közeli rokona így nyúljon hozzájuk."

A Cline ügyében folytatott nyomozás során kiderült, hogy összesen 94 gyereknek ő a biológiai apja. Bár az egymásra talált féltestvéreknek nem sikerült elérni, hogy az orvost megbüntessék tette miatt, az eljárás lezárása után egy évvel elfogadtak egy törvényt Indianában, amely szerint már illegális az ilyen módon történő mesterséges megtermékenyítés.

Cline óta egyébként 44 orvosról derült ki az Egyesült Államokban, hogy a saját spermájukat használták mestereséges megtermékenyítésre, de Cline volt a "legtermékenyebb" azzal, hogy 94 gyerek születésében volt szerepe.

Az érintettek a Netflix dokumentumfilmjében bővebben is mesélnek történetükről.

Forrás: Sun

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
„Csak egy gyors menet volt a földön” – megszólalt az idősebb nő, aki elvette Harry herceg szüzességét
A nő szerint barátok voltak, és részegen estek egymásnak egy kocsma mögött a földön. Csak másnap gondolkodott el azon, hogy ő lehetett Harrynek az első, aki neki tapasztaltnak tűnt.

Link másolása

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Harry herceg a Tartalék című önéletrajzában azt írja, hogy egy idősebb nő vette el a szüzességét 2001-ben.

A könyvben nem nevezi meg ezt a bizonyos nőt, de most a Daily Mailnek nyilatkozott Sasha Walpole, aki azt állítja, hogy ő volt az, aki akkor lefeküdt a herceggel egy kocsma mögött, az aktus után pedig megpaskolta a fenekét - írja a Daily Mail.

Walpole most 40 éves, tehát csak két év van közte és a herceg között. Az eset leírása alapján a többség egy nála jóval idősebb nőre tippelt.

Sasha lovász volt III. Károly király highgrove-i birtokán, innen ismerték egymást, jó barátok voltak.

"21 éven át őriztem ezt a titkot. Nem mondtam volna el, ha nem írja le a könyvben" - mondta. Azt sem bánja, hogy Harry nem éppen dicsőséges eseményként emlékszik vissza a légyottra, mert részegek voltak, és egy zsúfolt kocsma mögött, a földön estek egymásnak.

A nő szerint éppen az ő 19. születésnapját ünnepelték, Harry pedig még nem töltötte be a 17-et, pedig a Tartalékban ezt írja. Szerinte Harry próbálkozott be nála, mikor kimentek a kocsma mögé cigarettázni, illetve a herceg tapasztaltnak tűnt.

"Megcsókolt és gyorsan a földön kötöttünk ki. Nem tudtam, hogy Harry szűz volt. Csak másnap reggel gondolkodtam el ezen, hogy lefeküdtem az egyik barátommal, akinek valószínűleg én voltam az első, mert nem volt még barátnője, legalábbis akiről tudtam volna. Csak egy gyors menet volt a földön"

- mesélte. Szerinte attól volt szikrázó az eset, mert tudták, hogy nem lenne szabad megtörténnie.

"Mindenkinek Harry herceg volt, de számomra ő csak Harry volt. Barátok voltunk, gyakran lógtunk együtt, mindketten szerettük a lovakat. Én már kiskoromtól kezdve szerettem őket, 9 éves koromban kaptam az első lovamat, és mindig is lovakkal akartam foglalkozni. Highgrove-ban kaptam az első munkámat lovászként, ez nagy dolog volt" - számolt Walpole.

"Azt írta, megpaskoltam a fenekét. Meg is szorítottam kicsit, formás feneke volt"

- ecsetelte.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
„Halálomig kísérteni fognak azok a videók” – a világ egyik legismertebb expornósa már mindent megbánt
Mia Khalifa szerint meg kellene óvni a nőket a felnőtt filmek „mérgező” közegétől, ezért azt javasolja a lányoknak, hogy ne vágjanak bele a pornózásba.

Link másolása

Bár Mia Khalifa nem tudhat a háta mögött hosszú pornós karriert, úgy érzi éppen eleget tanult tőle ahhoz, hogy azt tanácsolja a nőknek: ne vágjanak bele a pornózásba - idézi a Daily Star.

A libanoni származású expornószínésznő összesen három hónapig űzte az ipart még 2014-ben, ezalatt 11 felnőtt filmben szerepelt, ám azóta is a legkeresettebb név az egyik legnagyobb pornóoldalon, a Pornhubon.

A most 29 éves sztár azóta visszavonult a szexfilmektől, jelenleg inkább influenszerként dolgozik, és sportműsorokat készít.

Khalifa egyszer a TikTok-csatornáján adott hangot a pornóiparral kapcsolatos rossz élményeinek:

élete legrosszabb és legmérgezőbb időszakának nevezte azt a három hónapot, amíg pornózott.

A videóra persze rengeteg komment érkezett, és több lány humorizált azzal, hogy ők is belevágnának a pornózásba. Egyikük például azt írta, hogy a Pornhub 20 ezer dollárt fizetne egy pornófilmért, amiben nem is kéne megmutatnia az arcát. "Ne csináld...nem éri meg" - kommentelte hozzá az expornós.

Khalifa óva int mindenkit ettől, még akkor is, ha könnyű pénzszerzésnek tűnik. Ráadásul ezek a hatalmas összegek a legtöbbször nem reálisak.

Elmondása szerint karrierje alatt a 11 filmmel összesen 12 ezer dollárt keresett (3,8 millió forint), és hiába ő az egyik legnézettebb pornószínésznő még mindig, nem kapott azóta sem több pénzt, hiába nézik rengetegen a filmjeit.

Khalifa akkor 21 éves volt, és úgy érezte, hogy bele van kényszerítve a pornózásba, és ezzel szerinte nincs egyedül. Rengeteg olyan fiatal lány van, akik a könnyű pénzszerzés lehetősége miatt vág bele, ám mindenkinek azt tanácsolja, hogy ne tegye. A videók ugyanis örökké fent maradnak - hiába próbálja immár hat éve eltávolíttatni őket a világhálóról. Egyik pornófilmje miatt - amelyben hidzsábban szerepelt - még az Iszlám Állam is halálosan megfenyegette őt.

"Az a 11 videó kísérteni fog a halálom napjáig, és nem akarom, hogy más lányok is keresztülmenjenek ezen, mert senkinek sem szabadna"

- írta a követőinek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
20 éven keresztül mindennap lefotózta magát egy férfi, íme az eredmény
Már akkor szelfizett, amikor még azt se tudtuk, mi az a szelfi.

Link másolása

Bár egyre többen készítenek összevágott videót abból, hogy naponta lefotózzák magukat, Noah Kalina már azelőtt elkezdte ezt, hogy egyáltalán kitalálták volna a szelfi szót.

A férfi 2000. január 11-én kezdte magát fotózni, 2006-ban pedig közzé is tette az első hat év termését, amelyben több száz fotót vágott össze egy majdnem hatperces videóban.

Ott azonban nem állt meg, és most láthatjuk az újabb eredményt - írja a Petapixel:

a 20 év alatt készített több mint 7000 összevágott képen azért már látványosan öregszik a férfi.

A projektnek még mindig nincs vége, Noah ugyanis nem áll le a szelfizéssel, tovább folytatja a már most tekintélyes hosszúságú szelfiprojektjét.

Aki pedig esetleg arra lenne kíváncsi, hogyan mutatnak egymás mellett a képek kicsiben, annak Kalina Instagram-oldala nyújt segítséget:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
TikTok-videó miatt lezuhant egy szikláról, és szörnyethalt egy férfi Puerto Ricóban
A 27 éves indianai turista túl közel ment a szikla széléhez, és megcsúszott.

Link másolása

A TikTok-oldalára készített egy videót a 27 éves Edgar Garay Puerto Rico sziklás partjainál, amikor hirtelen elvesztette az egyensúlyát és 70 láb magasságból a mélybe zuhant.

A Unilad cikke szerint Edgar Garay éppen a családjával nyaralt Puerto Ricóban, amikor megtörtént a szörnyű tragédia. A fiatal férfi halálhírét a The United States Coast Guard, az amerikai parti őrség is megerősítette.

Edgar bátyja, Carlos Garay a CNN tévécsatornának nyilatkozva elmondta, hogy a testvérének volt egy TikTok-csatornája, amire nagyon szeretett különféle videókat feltölteni.

A báty szerint most is éppen egy ilyen videót akart készíteni, de túl közel ment a szikla széléhez, és megcsúszott.

Carlos Garay azt is elmondta, hogy gyűjtést indít a GoFundMe oldalán, hogy ki tudják fizetni a holttest hazaszállításának költségeit.


Link másolása
KÖVESS MINKET: