News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

6 étel, amit nem ehetnek a brit királyi család tagjai

Senki se tervezzen bolognait vagy tatárbifszteket készíteni a királynőnek.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2020. november 06.


Link másolása

hirdetés

Ahogyan korábban a brit királyi család szigorú öltözködési szabályairól is írtunk már, az étkezéseikre hasonlóan furcsa előírások vonatkoznak. Vannak például olyan tiltólistás ételek, amiket II. Erzsébet nem láthat meg a tányérján - sokszor egészen meglepő okokból. A Daily Star most ezeket szedte össze, akinek tehát esetleg kilátásba lenne egy vacsora a királynővel, ezekre biztosan ne számítson.

Fokhagyma

Talán nem meglepő, hogy a királyi ételekből ki kell maradnia a fokhagymának, elsősorban szaga miatt. Bár a koronavírus idején a másfél méteres távolság talán megvédené az embereket a szagtól, azért mégsem túl előkelő, ha a királynő hagymabűzös szájjal üt lovaggá valakit. Épp emiatt minden ételből, amit a családnak készítenek száműzték a fokhagymát, elkerülve az ilyen kellemetlen bakikat. Károly herceg felesége, Kamilla cornwalli hercegné az ausztrál Masterchefben árulta el, hogy tényleg tiltólistás a fokhagyma, és ezt erősítette meg Darren McGrady, a család egyik szakácsa is.

Kagylók

Szegény kagylók nem a szaguk, hanem romlandóságuk miatt kerültek tiltólistára, ezeknél az ételeknél ugyanis magasabb az ételmérgezés esélye, mint a többinél, ezt pedig nyilvánvalóan nem lehet megkockáztatni a királynőnél. A kagylók és tengeri herkentyűk emiatt tilosak a biztonság kedvéért. A család egyik komornyikja korábban elmondta, hogy ez főleg a külföldi utaknál jelent nagy problémát, ugyanis ott sem ehetnek ilyet a családtagok. A fiatalabb generáció azonban lehet, hogy változtatni fog ezen, Vilmos herceg ugyanis köztudottan rajong a sushiért.

hirdetés

Libamáj

A libamájnak a szaga is jó, és nem is az a könnyen romló fajta, ennek az ételnek viszont Károly herceg lett a veszte. A trónörökös ugyanis állatvédelmi szempontból tiltotta le a szakácsokat a mesterségesen felhizlalt libamájakról, még a PETA nevű állatvédő-szervezetnek is küldött egy levelet, amelyben erről írt.

Nyers hús

Szintén az ételmérgezés elkerülése érdekében tiltották ki a nyers és félig nyers steakeket, aki tehát a királyi családdal étkezik, az csak teljesen átsült steaket ehet. A tatárbifszteket pedig szintén ne keressük az étlapon.

Tészta

Szegény tészták ezúttal II. Erzsébet személyes ízlésének estek áldozatul: a királynő ugyanis nem kedveli az ilyen jellegű szénhirdátokat, ahogy a krumplit és a rizst sem. Persze azért mind nincsen kitiltva teljesen a palotából, de az étkezésekkor elsősorban húst esznek zöldséges körettel.

Paradicsomszósz

Amennyiben a királynő mégis tésztát kénytelen enni, nem lehet paradicsomszószos, az ugyanis túl nagy "rendetlenséget" tud okozni étkezés során. Gondolhatnánk, hogy Olaszországban a királynő meglehetősen nehéz vendég lehet - az is, 2000-ben az egyik látogatásán például kiadták a helyi szakácsoknak, hogy se tészta, se paradicsomszósz, sem fokhagyma nem lehet az ételben.

+1 Csípős ételek

Ezt a szabályt nem a királynő hozta, sokkal inkább a királyi etikett diktálja neki, hogy a formális ebédeken ne egyen csípőset. Érthető, miért: nem túl magasztos látvány lehet, ahogy mondjuk egy darab csilitől izzad, könnyezik, esetleg prüszköl a királynő.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
5 dolog, amit ne felejts el, ha hosszú kocsiútra indulsz
Mutatjuk, mi mindenre kell figyelni!

Link másolása

hirdetés

Itt a nyár, a szabadság és a pihenés időszaka! Annak érdekében, hogy csak pozitív izgalmakban legyen részed a családi nyaraláson, érdemes pár ellenőrzést elvégezni a kocsin és a pakolási listán is indulás előtt.

1. Aludd ki magad az út előtt!

A kimerültségre az utazás megkezdése előtt gondolj, – ne közben vagy utána. Hosszabb vezetés előtt legalább két egymást követő napon aludj hét órát energiatartalékod felépítése érdekében. A legjobb, ha egy kipihent éjszaka, nem pedig egy végigdolgozott nap után indulsz útnak. Tarts rendszeres szünetet a vezetésben, hogy friss és éber maradj. Állj meg legalább 150 km-enként, vagy 2 óránként. Egyes tanulmányok szerint 13 és 15 óra között, mikor a test hőmérséklete lecsökken és elálmosodunk, érdemes megszakítani a vezetést.

2. Vizsgáltasd át a kocsid!

Ellenőrizni a fékrendszer és a futómű állapotát, a guminyomást, szükség esetén pótolni vagy cserélni a hűtővizet és a motorolajat, megvizsgálni a klíma hatékonyságát – néhány a legfontosabb teendők közül, melyeket mindenképp el kell végezni autós utazás előtt. Egy szervizben akár fél óra alatt is elvégzik ezt a szemlét, így nem az úton derül majd ki, hogy valami nincs rendben a kocsival.

3. Figyelj a biztosításra!

A kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében utazások előtt ne felejts el utas- vagy indokolt esetben kiterjesztett biztosítást kötni. Ha például nagy értékű felszereléssel indulsz útnak, mindenképpen gondoskodj poggyászbiztosításról. Előtte vizsgáld meg, hogy az autódhoz kapcsolódó, meglévő szerződéseidben vannak-e kiegészítő biztosítások. Például üzemanyagkártya esetében a trélerbiztosítással vagy cascobiztosításnál poggyászra is kiterjedő védelemmel jelentős összegeket spórolhatsz. Külföldi utazás előtt azt is ellenőrizd, hogy az autó rendelkezik-e a határátlépéshez szükséges érvényes nemzetközi zöldkártyával.

4. Tervezd meg az útvonalat!

Ha már teljesen átvizsgáltad az autót műszaki szempontból, és a megfelelő biztosításokkal is rendelkezel, készülj fel az utadat befolyásoló többi tényezőre is. Tervezd meg előzetesen az útvonalat, és nézd meg az esetleges alternatív útvonalakat is arra az esetre, ha az időjárás vagy a forgalom miatt módosítani kellene az irányon. Mindig tele tankkal indulj el, emellett célszerű a töltőállomásoknak is utánanézni, hiszen bármikor szükség lehet üzemanyag pótlásra vagy pár falatra az utazáshoz.

hirdetés
TIPP:

Hazatérve a hosszú utazásból biztosan neked is jól esne, ha nem üres hűtő várna otthon. Jó hír, hogy a hét minden napján bevásárolhatsz az országszerte 23 db Tesco mini shopban a Shellnél, ahol élelmiszerek színes választékával várnak, így a hazaérkezés napján is gyorsan összedobható az aznapi vacsora.A polcokon a különböző pékáruk, tejtermékek, előre csomagolt felvágottak, fagyasztott és félkész termékek mellett, alkoholos és alkoholmentes italok is megtalálhatók. Az egészségtudatos vásárlók pedig bátran válogathatnak egészséges élelmiszerek közül. Emellett gondolva a házikedvencekre is, a vásárlók háziállatok ellátásához szükséges termékeket is felfedezhetnek a sorok között. Így legyen szó egy elfelejtett hozzávalóról vagy épp a nagy bevásárlásról, az üzletek lehetőséget kínálnak a felmerülő igények teljesítésére.

Legyen elég folyadék az autóban!

Főleg kánikula idején fontos, hogy legyen nálad elég folyadék, hiszen a napsütésben hamar átmelegszik a kocsi, ami könnyen kiszáradáshoz vezethet. Az átmelegedést akár dugóban ülve, akár egy parkolóban hagyott autó esetében a legegyszerűbb szélvédőtakaróval és különféle árnyékolókkal enyhíteni.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Annyira apró ez a bikini, épphogy csak a legintimebb részt takarja
A kommentelők nem voltak elragadtatva a Fashion Nova új bikinijétől. Többen nem értik, hogy ki vesz egyáltalán ilyet.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2022. július 03.


Link másolása

hirdetés

A Fashion Nova az Instagramra töltött fel egy képet az új bikinijükről. Egy kék darabról van szó, aminek az alsó részét egy pillangó alakú ékszerszerűség tart össze. A posztban le is írták, hogy "érdekesen lehet lebarnulni benne".

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FashionNova.com (@fashionnova) által megosztott bejegyzés

hirdetés

Úgy tűnik, hogy a cég nem viccnek szánta ezt a bikinit, a kommentelők mégis elég szkeptikusak voltak vele kapcsolatban. Az egyik legnépszerűbb hozzászólás úgy szólt, hogy "nem bíznék abban, hogy az alja a helyén marad", mások azon értetlenkedtek, hogy ki az aki megvesz egy ilyet.

Volt, aki leírta, hogy tetszik neki a bikini, de azt is hozzátette, hogy nem tervez vásárolni magának. Mások azon viccelődtek, hogy egy családi medencés grillpartira milyen jó viselet ez.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Beköltöztek egy új házba, kiderült, hogy egy egész temető van a kertben
Rengeteg állati csont került elő a kertjükből, akkora volt a felfordulás, hogy teljesen új helyre kellett költözniük.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2022. július 03.


Link másolása

hirdetés

Andrew Hatton és a felesége, Lana beköltöztek egy új házba a két gyerekükkel - számolt be a The Sun. A hely enyhén szólva sem volt egy álomotthon.Amikor megnézték, festékszagot éreztek, ekkor tehát még nem tűnt fel nekik, hogy az egész háznak rettenetes szaga van.

Ez a probléma csak a beköltözés után jött elő, fel is keresték a céget, amitől megvették a házat. Ők szakembereket küldtek, kiderült, hogy döglött állatok vannak a padló alatt, ezeket eltávolították, majd kicserélték a padlót.

Hatton ezután vette észre, hogy egy kész állattemető van a hátsókertben, amikor ott járkált, és besüppedt a lába alatt a talaj. Felásták a kertet, két macska és két kutya tetemét találták meg, ezután olyan állapotba került a kert, hogy a gyerekek nem tudtak kimenni játszani.

Annyira besokalltak, hogy másik házba költöztek.

Az ingatlanos cég segített nekik másik otthont találni, viszont nem térítették meg azt az 5000 fontot (2,3 millió forint), amit Hattonék a házra költöttek, mialatt ott laktak. Összesen 500 fontot fizettek nekik kárpótlásul.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Ez a világ legjobb vicce a tudomány szerint
Egy tudós óriási felmérést készített, másfél millió ember bevonásával találta meg a világ legjobb viccét.
Címkép: YouTube - szmo.hu
2022. július 03.


Link másolása

hirdetés

Dr Richard Wiseman pszichológus még 2001-ben készített tanulmányt. Összeszedett 40 ezer viccet, amelyek közül másfél millió embernek mutatott meg véletlenszerűen ötöt, az alanyok ezeket értékelték.

Így jött ki az, hogy az alábbi vicc a legjobb a világon, legalábbis 20 éve ez volt:

Két vadász megy az erdőben, amikor az egyik összeesik. Úgy néz ki, mint aki nem lélegzik, ezért a másik vadász előveszi a telefonját, és felhívja a segélyvonalat: "Meghalt a barátom! Mit csináljak?" Az operátor azt válaszolta, hogy "nyugodjon meg, segítek. Először bizonyosodjon meg arról, hogy tényleg meghalt." Ezután következett néhány másodperc csend, majd az operátor hallott egy lövést. A vadász ezután beleszólt a kagylóba: "Oké, és most mi legyen?"

Az emberek különböző okokból találnak viccesnek valamit, voltak például olyan viccek, amelyeket bizonyos csoportok sokkal magasabbra értékeltek, mint ezt a vadászosat. A kutatásból viszont az derült ki, hogy széles körben ezt találták a legviccesebbnek, így lett ez a győztes.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: