hirdetés

FELFEDEZŐ

5 ország, ahol nyitnak és megpróbálnak együtt élni a koronavírus-járvánnyal

Eltérő stratégiával, de lassan megkezdik a teljes nyitást a világ országai. Csak egy dolog közös: a megoldást szinte mindenhol a magas átoltottságban látják.

Link másolása

hirdetés

A koronavírus-járvány 18 hónapja alatt már több modellt is kipróbáltak a világ országai. A teljes bezárkózás és elszigetelődés rövid távon eredményes, de hosszabb távon komoly károkat okoz. Mivel a járvány a tudósok egybehangzó véleménye szerint még egy jó darabig velünk marad, talán érdemes lenne megtanulni az együttélést. Ezzel kísérletezik most több ország is, melyek úgy is a nyitás mellett döntöttek, hogy némelyikben az egekben van a fertőzöttek száma, írja a CNN.

Dánia

A dán kormány az Európai Unióban elsőként az összes korlátozást feloldotta szeptember 10-én, mivel úgy látják, hogy a koronavírus már "nem olyan betegség, amely kritikus veszélyt jelent a társadalomra". Az ország sikerének titka részben a magas átoltottságban keresendő: szeptember 13-ig a teljes lakosság több mint 74 százaléka kapta meg a második oltását is. Az egészségügyi miniszter a közelmúltban úgy fogalmazott: hiába áll jól most az ország a Coviddal vívott harcban, ha a helyzet úgy kívánja, azonnal cselekedni fognak.

Szingapúr

A szingapúri kormány még júniusban jelentette be, hogy olyan stratégián dolgozik, mely lehetővé teszi a járvánnyal együttélést. Az ország egészségügyi tisztségviselői szerint "a Covid soha nem fog elmúlni", ezért meg kell tanulni vele élni. A modell alapja egy precíz oltási stratégia és a kórházak folyamatos ellenőrzése lesz, miközben egyáltalán nem akarják korlátozni az emberek életét. A fokozatos lazításokat már augusztusban megkezdték, de a rendkívül fertőzőt delta variáns terjedése miatt egyelőre kivárnak a további lépésekkel.

hirdetés
Thaiföld

Ha minden a tervek szerint alakul, a jövő hónaptól Bangkok és többi turisztikai látványosság újra megnyithat a külföldiek előtt, jelentette be a múlt héten a thai vezetés. Az ország annak ellenére nyit, hogy a régióban az egyik legmagasabb a fertőzöttek száma Thaiföldön. Éppen ezért egyelőre csak a teljesen beoltott és a tesztelést elfogadó turistáktól várják a gazdaság szempontjából kulcsfontosságú turizmus beindulását, miközben próbálják a rendkívül alacsony, mindössze 18 százalékos belföldi átoltottságot minél gyorsabban feltornázni.

Dél-afrikai Köztársaság

Rövidül a kijárási tilalom, a szabadtéri rendezvények felső határa 500 fő és lazítanak az alkoholárusításra vonatkozó szigorításokon is Dél-Afrikában. Vagyis a korábban kiugróan fertőzött országban apró lépésekkel ugyan, de megkezdték a visszatérést a normális élethez. Habár az országban még javában zajlik a delta variáns miatti harmadik hullám, a politikusok már optimisták, mivel mindenkinek jut már vakcina. Eddig a teljes lakosság mintegy negyede kapta meg legalább az első vakcinát.

Chile

A világszinten is kimagasló átoltottság mellett újra nyit a turisták előtt a dél-amerikai ország. A chileiek 87 százaléka teljesen védett, vagyis megkapta már a második oltást is, sőt, már megkezdték az emlékeztető oltások beadását is. Csütörtök óta pedig már a hatévesnél idősebb gyerekek is megkaphatják a kínai Sinovac-vakcinát, ami az elsőszámú oltóanyag az országban. A chilei kormány szerdán jelentette be, hogy a kedvező fejlemények miatt októbertől újra megnyitja határait a turisták előtt még úgy is, hogy a delta variáns miatt nem lehetnek teljesen nyugodtak. Mindenesetre aki Chilébe készül, tartsa szem előtt, hogy a beutazás egyelőre még egy darabig biztosan ötnapos karanténnal indul.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

A Kulcs Patikáknál fut az ősz legjobb nyereményjátéka!

Szuper nyeremények várnak!

Link másolása

hirdetés

Nincs még egy olyan patikahálózat itthon, mint a Kulcs. Nemcsak azért, mert magyar gyógyszerészcsaládok patikái alkotják a láncot (több mint 200-an vannak már országszerte!), de időről időre elő tudnak rukkolni valami szerethető, egészségtudatos kampánnyal is.

Itt van például a törzsvásárlói programjuk, ami az ún. Kulcs Kártyával elérhető. A kártyatulajdonosoknak garantálják a legnagyobb elérhető kedvezményeket a kiválasztott patikában, szuper vásárlói kedvezményeket kapnak országos partnereiknél, mint a Tchibo, az Intersport, a Synlab vagy a Könyvtündér. De a pénztárcán mérhető hasznon túl is tud újat mutatni: ingyenes, profi tornaedzésekkel tartják karban a törzsvásárlókat!

Most, az egészségtudatosság jegyében hirdették meg őszi nagy nyereményjátékukat is, a Kulcs Kártya Napokat, amelyben az újdonsült kártyások között jobbnál jobb nyereményeket sorsolnak ki.

Regisztrálj online Kulcs Kártyát, vagy digitalizáld a már meglévő plasztik Kulcs Kártyádat október 18-31. között és könnyedén tiéd lehet az egyik szuper főnyeremény: az egyedi női városi bicikli, vagy a két főre szóló hévízi pihenés a frissen felújított Hunguest Hotel Panorámában félpanzióval! De ez még nem minden, remek heti és napi nyeremények is várják a játékosokat!

Heti nyeremények:

hirdetés

2 db Veroval® 2 in 1 fül-és homloklázmérő

2 db Dcont Etalon vércukormérő

2 db Veroval® Compact felkari vérnyomásmérő

1 db trendi sporttáska

A heti nyeremények – a táska kivételével – gyógyászati segédeszközök. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Napi nyeremények:

1 db Kulcs Patikás hímzett törülköző

1 db Kulcs Egészséges Meglepetéscsomag

Még nincs Kulcs Kártyád? Légy most a Kulcs Patikák törzsvásárlói programjának részese!

IRÁNY A REGISZTRÁCIÓ ÉS NYERD MEG AZ ŐSZ „LEGKULCSOSABB” NYEREMÉNYEIT!

A játék leírása nem teljes, a képek illusztrációk; a játék és a nyeremények pontos leírását a játékszabályzat tartalmazz. További információk: www.kulcspatikak.hu/nyeremenyjatek


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Kigúnyolták az influenszert, aki lenyírta a füvet az udvarán, majd örömében elsírta magát

Az ausztrál lány büszkén osztotta meg örömét a követőivel, de sokan inkább kicikizték.

Link másolása

hirdetés

A 24 éves ausztrál influenszer, Olivia Mathers újabban kertészkedik, legutóbb a füvet nyírta le, ami után elérzékenyült.

"Örömkönnyekben törtem ki, mert annyira büszke vagyok magamra. Egyszerű lehet új dolgokat csinálni, de nekem ez nem megy könnyen"

- mesélte a 632 ezer követőjének.

Tanácsot is adott, szerinte mindenkinek jobban kellene értékelnie magát, és több kihívást találni az életben, amelyek előre viszik. Az édesanyjának is megköszönte, hogy milyen jó példát mutatott neki.

A lenyírt fű. Forrás: Olivia Mathers/Instagram-sztori

Több se kellett az Instagram más szereplőinek, hogy beleálljanak Oliviába. A 160 ezer követős Celeb Spellchek nevű oldaltól érkezett egy komment, hogy "te most csak lenyírtad a füvet", utalva ezzel arra, hogy az influenszer elég nagy feneket kerített ennek a hétköznapi dolognak. Más viccből azt írta, hogy ugyanezt érzi, amikor kitakarítja a zuhanyzót, de voltak olyanok is, akik a védelmére keltek.

A szintén ausztrál, szintén influenszer Georgia Grace azt írta, hogy

hirdetés
"dühös vagyok (a viccelődőkre), nyilván nehéz időszakon megy keresztül, csak büszke magára, hogy motivációt talált és csinált valamit, amit még korábban sose. Valószínűleg nem a fűnyírás volt nehéz neki, hanem felállni és csinálni valamit."

Olivia megköszönte neki, hogy kiállt mellette, és elmondta, hogy a viccelődők okozta szomorúság után hamar mosoly ült az arcára, amikor meglátta az ő reakcióját.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Duplafejű, malactestű, rózsaszín mutáns borjú született Oroszországban

A borjú még az ellést sem élte túl, az anyja néhány nap múlva pusztult el.

Link másolása

hirdetés

Nem élte túl az ellést az a borjú, ami két fejjel és a disznóéhoz hasonló rózsaszín testtel jött világra egy orosz faluban. A mutáns borjú után néhány nappal az anyja is elpusztult.

A bizarr állat tetemét még a hónap elején tanulmányozták az állatorvosok, melynek valódiságát a helyi egészségügyi hatóság október 25-i közleménye erősítette meg. Ebben elismerik, hogy a mutáns borjú valóban világra jött Matkechik falu egyik tanyáján.

A hatóság szerint a különös állat mesterséges megtermékenyítés eredménye lehetett. Éppen ezért olyan intézkedések bevezetését sürgetik, melyek megtiltanák a gazdáknak, hogy saját maguk végezzék el az állatok keresztezését.

A mutáns borjúról készült fotót a Daily Star cikkében lehet megnézni. A képen jól látszik, hogy a már kimúlt állatot az udvaron kiterítették.

A duplafejű borjú mindkét szájából nyelv lóg ki, ahogy a patás lábain pihennek a csukott szemű fejei. A furcsa állat már csak rózsaszín teste miatt is összességében sokkal inkább hasonlít egy sertésre, mint egy szarvasmarhára, jegyzi meg a lap.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Szexi fotót posztolt az apja temetéséről egy influenszer, most szétszedik a neten

A lány apja koporsója előtt pózolt, a képet pedig feltöltötte az Instagramra. Óriási botrány lett belőle.
Címkép: Reddit - szmo.hu
2021. október 25.


Link másolása

hirdetés

Egy influenszerlány szexi pózba vágta magát az apja koporsója előtt, a képet pedig feltöltötte az Instagramra.

A meg nem nevezett influenszer az apja nyitott koporsóját használta háttérnek a szexi pózhoz. Az Instagram-poszt alatt egyből meg is jelentek a követői, akik tiszteletlennek ítélték a lányt, és követelték tőle, hogy szedje le a képet.

Így is tett, a Redditre viszont felkerült a fotó, ahol azóta is elérhető. A kommentelők itt sem kímélték, volt, aki ilyen tiszteletlenséget még sosem látott, mások megjegyezték, hogy borzalmas az egész. Valaki azt írta, hogy

"ez egyszerűen szomorú, remélem, valaki leordította a fejét."

A kép alább látható, a lányon fekete, kivágott ruha van, harisnyával és magassarkúval.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: