FELFEDEZŐ

5 házi praktika, ami meggyorsítja a takarítást

Tedd a szívedre a kezed és valld be: a takarítást te is inkább halogatni szereted. Pedig vannak apró trükkök, amelyek segítségével gyorsan és könnyedén letudhatod a legmacerásabbnak tűnő házimunkákat is.

Link másolása

A házimunka senkinek nem a kedvenc időtöltése, így szeretnénk rajta minél hamarabb túlesni. Mutatunk egy-két praktikát aminek segítségével ez sikerülni is fog. Ha a lenti ötleteinken kívül szeretnél még Otthoni tippekről olvasni, látogass el a Provident blogjára!

1. A tűzhely

A tűzhelyre száradt ételmaradványok eltüntetéséhez környezetbarát alternatívaként a két örök klasszikust, az ecetet és a szódabikarbónát vesd be: egy szórófejes üvegbe tegyél egy evőkanál szódabikarbónát és egy kanál ecetet. Önts a folyadékba két-három csepp zsíroldó mosogatószert, és engedd fel egy fél pohár vízzel. Fújd be a makacs foltokat, várj 10-15 percet, majd egy szivaccsal egyszerűen töröld le az odaégett szennyeződéseket.

2. A gyerekszoba

Úgy érzed, lehetetlen rendet tartani, és gyorsan kitakarítani a gyerekszobát? A helyzet megkönnyíthető néhány praktikus tárolóval, amelyek rengeteg játékot és műanyag kacatot képesek elnyelni vagy éppen rendszerezni. Mi sem egyszerűbb, igaz?

3. Tiszta, illatos mikró pillanatok alatt

Szeretnél gyorsan megszabadulni a mikró belsejére tapadt ételmaradványoktól? Tegyél egy tálba citromos vizet, és melegítsd 10 percig, utána egy tiszta ronggyal alaposan dörzsöld át a mikró belső oldalait. A citromos gőz feloldja a szennyeződéseket, így könnyen tisztítható és friss illatú lesz.

4. Csillogó fürdőszoba

A fugában hamar megülnek a szennyeződések, amik valljuk be, nem túl esztétikus látvány. Egyszerű házi praktikával ez a probléma is kivédhető: oldj fel 1 liter langyos vízben 2 evőkanálnyi mosószódát és egy kisebb kefe segítségével a mosószeres vízzel takarítsd le a csempéket. Végül a felületet alaposan öblítsd le vízzel és puha ronggyal töröld át.

5. A jolly joker: az ecet

Az ecet kiváló vízkőoldó, használhatod vízforralók, kávéfőzők, mosógép vízkőmentesítésére. Sőt, ha az ablaküveget ecetes vízzel mosod le, még fényesebb hatást érhetsz el, és a foltok miatt sem kell aggódnod. Szóval mindig legyen otthon ecet!

További Otthoni Tippekért látogass el a Provident blogjára!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Megölte a hasonmását, hogy eljátssza a saját halálát – még a szülei is azt hitték, hogy az ő holtteste van a kocsiban
A német szépségblogger egy hozzá megszólalásig hasonló nőt ölt meg, hogy elrejtőzzön a családi viták elől.

Link másolása

Shahraban K a gyanú szerint megkéselt egy szépségbloggert, akit az Instagramon talált meg. Az 50 késszúrás következtében a lány azonnal meghalt.

Khadidját még 2022 augusztusában csalták lépre a németországi Ingolstadtban. A 24 éves német-iraki Shahraban maga is szépségblogger, és megpróbálta azt a látszatot kelteni, mintha ő halt volna meg a támadásban, miközben Khadidja holttestét a Mercedesében hagyta. Valószínűleg volt egy tettestársa is a gyilkosságnál, Sheqir K-nek hívják.

Állítólag még a nő szülei is azt hitték, hogy a holttest az övé, amikor felkérték őket, hogy azonosítsák. Aztán a boncolás már erős kétségeket vetett fel.

A német sajtó „doppelgänger-gyilkosságnak” nevezte a szokatlan esetet, és a bíróság előtt most már Shahraban K-t és Sheqir K-t Khadidja O meggyilkolásával vádolják.

Veronika Grieser, az ingolstadti ügyészség munkatársa a Bild című német lapnak elmondta: "Feltételezhető, hogy belső családi viták miatt akart elrejtőzni, és megrendezni saját halálát."

Shahraban akkoriban Münchenben élt, és hamis közösségimédia-profilokat hozott létre az Instagramon, hogy a rá hasonlító nőket találkozókra csábítsa. Így botlott végül a 23 éves Khadidjába, aki albán állampolgár volt, és alig 100 mérföldre lakott tőle.

Shahraban és 24 éves koszovói barátja, Sheqir az ügyészek szerint ajánlatot tettek Khadidjának szépségápolási termékekkel kapcsolatban, és megszervezték, hogy találkozzanak Ingolstadtban.

A pár itt autóba tuszkolta Khadidját, és a városon túli erdőbe hajtottak, ahol az ügyészek szerint több mint 50-szer megszúrták.

A rendőrség azóta több kést is talált a közelben, ahol Khadidja holttestét megtalálták, de még nem találták meg azt, amellyel megölték.

„A gyilkos fegyvert még mindig nem találtuk meg, de erős bizonyítékaink vannak. Az áldozat a késszúrásoktól halt meg, de az arca is súlyosan megsérült. Nagyon brutális látvány volt."

Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Lecserélték a botrányt kavart tankönyv borítóján a Kölcsey–képet
Az előző képen Ferenczy István szobra volt látható Kölcsey Ferencről, de a lehető legrosszabb szemszögből, félreérthető módon.

Link másolása

Ahogy azt mi is megírtuk, Nyáry Krisztián író, kommunikációs szakember szúrta ki a 7. osztályosoknak készült, irodalmi munkafüzet borítóját.

A fotón Ferenczy István szobra látható Kölcsey Ferencről, de a lehető legrosszabb szemszögből, félreérthető módon.

Ezt követően - a jelek szerint - az illetékesek gyorsan intézkedtek, és lecserélték a könyv borítóját. Ezen is Kölcsey látható, de Franz Eybl nevezetes litográfiáját felhasználva - szúrta ki a 24.hu.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Fotók: Közel 300 kiló makkot raktározott el egy harkály egy kaliforniai ház falaiban
A rágcsálóirtó azt írta, hogy még soha nem látott hasonlót.

Link másolása

Meglepő fotókat közölt egy kártevőirtó a közösségi oldalán. Egy falba vágott nyíláson rengeteg makk dőlt ki a szobába. Mint kiderült, egy harkály volt a gyűjtögető, ami közel 320 kilós termést raktározott el magának.

A könnyűszerkezetes ház falaiba dugta az eleséget. A ház tulajdonosai csak azt látták, hogy az épület kívülről tele van lyukakkal. Erről később kiderült, hogy a madár vágta ki magának.

A makkok nyolc zsákot töltöttek meg

- írta a posztoló, aki még sosem találkozott hasonlóval.

Mikor az egyik kommentelő felvetette, hogy makkot általban a mókusok rejtenek el, akkor válaszában megírta, hogy látták, amint az „őrült” madár makkot dobál a falba a lyukon kereztül.

Forrás: abc7news.com


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Fotókon a vasárnap esti látványos telihold
Sokan küldtetek remek képeket, ezekből válogattunk.

Link másolása

Vasárnap este telihold ragyogta be az eget. A tiszta időben sokakat megihletett a látvány. A Szeretlek Magyarország Facebook-oldalunkon arra kértünk benneteket, hogy küldjetek fotókat róla.

Sok remek kép érkezett, ezekből válogattunk:

Pécs, Kiefer Béla
Mórágy, Flóris Boglárka
Sopron, Horváth Krisztina
Budapest, Nagy Gabriella
Kolozsvár, Tatár Tibor
Budapest, Németh Yoco
Vál, Nagy Ildikó
Miskolc, Hegyközi Lászlóné


Link másolása
KÖVESS MINKET: