Nagy változtatásra készül a McDonald's, ami a fogyasztóknak kedvez
Komoly bejelentést tett a McDonald's: a jövőben igyekeznek minél kevesebb antibiotikumot tartalmazó marhahúst felhasználni a húspogácsákhoz. Azért döntöttek így, hogy minél kevesebb gyógyszerkészítmény kerüljön az emberi szervezetekbe az állati húsokból készült ételeken keresztül.
A világ legnagyobb gyorsétteremlánca első körben a 10 legnagyobb piacán törekszik az antobiotikummentes marhahús felhasználására, így az Egyesült Államokban is, ahonnan az húspogácsákhoz használt alapanyag 85 százaléka kerül a céghez.
Ez a lépés komoly hatással lehet a gazdaságra és a gyógyszeripar forgalmára is.
Az antobiotikum kivonása a marhákból ugyanakkor nem könnyű a szakértők szerint, mert ezek az állatok tovább élnek, mint a csirkék és nagyobb eséllyel betegszenek meg. Ezért is kerül a legnagyobb arányban ilyen céllal gyógyszerkészítmény, mintegy 43 százalékban, míg a sertésbe 37, a csirkébe pedig csak 6 százalékos arányban.
Forrás: Guardian