News here
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Megateszt 2022: elképesztő átalakulások, történetek és hihetetlen kitartás

A Scitec Nutrition szervezésében a 16 hetes küzdelem során nem egymással, hanem saját magukkal küzdöttek meg a versenyzők nap mint nap egyetlen célért: a lehető legtöbbet kihozni önmagukból és a fizikumukból.

Link másolása

hirdetés

150 Megatesztelő – 100 férfi és 50 nő – vágott neki a kalandnak és a korábbi évekhez hasonlóan a versenyzők elhivatottsága példa nélküli volt. Bebizonyították, hogy bármilyen nehéz élethelyzet, munka mellett képesek lehetünk a sikerre, ha igazán akarjuk. A legfiatalabb versenyző 20, a legidősebb pedig 52 éves volt, ez is bizonyítja, hogy önmagunk átformálása nem korfüggő.

Civilből fitneszmodell 16 hét alatt

A Scitec Megateszt során nem a legizmosabb versenyzőket díjazták, hanem azokat, akik a kihívás végére önmagukhoz képest a legnagyobb változást tudták felmutatni. A Megateszt résztvevői ismét bizonyították, hogy kellő kitartással és akarattal igenis bárkinek lehetséges négy hónap alatt „fitneszmodellé” válnia. A díjazottak - és a mezőny nagy része - nem hivatásos sportolók vagy testépítők, hanem a sporttól teljesen független, civil állást töltenek be a hétköznapokban. A BioTechUSA-cégcsoport tagjaként a Scitec Nutrition márka - a konditermek és a testépítő bajnokságok állandó támogatójaként - a “Make a Difference” szlogenen keresztül alapvetően azokhoz szól, akik életvitelszerűen űzik az edzőtermi edzést és arra ösztönzi őket, hogy önmaguk legjobb változatai legyenek, ezáltal másokat is inspirálhassanak.

A korábbi évekhez hasonlóan a versenyzők elszántsága és elhivatottsága példa nélküli volt. Hihetetlen átalakulásoknak lehettünk szemtanúi a Megateszten: a résztvevők képein látszik, hogy a fizikum mellett az önbizalmuk is folyamatosan fejlődött. A verseny három fordulóból állt és a fordulók közötti fotózások eredménye döntötte el a továbbjutók sorsát. Végül 25 férfi és 10 nő küzdött a dobogós helyekért. A döntősök közel 200 000 Ft értékű táplálékkiegészítőt próbálhattak ki a Scitec Nutrition jóvoltából, de a legnagyobb motivációt maga a Megateszt jelentette a versenyzőknek.

Gépészmérnökből bajnok

A résztvevők mindent beleadtak, és új emberekként köszöntek vissza az „utána” képeken. A férfi kategóriában az első helyet a civilben autóiparban gépészmérnökként dolgozó Bíró Zoltán (31) szerezte meg, aki egy átlagos edzőterembe járó fizikumból gyakorlatilag verseny szintű testet faragott – olyan definiáltság és szárazság jellemezte, mintha egy szobrot faragtak volna a testéből.

Különböző szintről indult mindenki, volt, aki teljesen átlagos testalkatot diétázott le egy kezdő versenyzői fizikumra, volt, aki már korábban is izmos volt, de készre faragta a testét. A második helyen Gergely Dániel (34) végzett, aki már az „előtte” képen is jelentős izomtömeggel rendelkezett. Innen nagyon nehéz volt jelentős javulást felmutatni, hiszen minél haladóbb valaki, annál nehezebb szintet lépni, de neki sikerült: kerekebb izomformák és szálkásabb kinézet jellemezte az „utána” képeken. Civilben ő is mérnökként dolgozik csoportvezetői minőségben.

hirdetés

A harmadik helyen a mezőny egyik legbátrabb versenyzője, Novák Csaba Titusz (26) végzett, aki bevállalta azt, amit kevesen: a Megateszt első részében tömeget növelt, amivel majdnem kiejtette magát a mezőnyből az utolsó előtti fotózáson. Ugyanis a némi zsírosodással járó tömegnövelés laikus szemmel nézve gyakorlatilag egy rosszabb fizikumot eredményez látszatra, mint a kiindulási kép. A civilben kutatóként és junior fejlesztőként dolgozó versenyző azonban ezzel a merész stratégiával végül révbe ért és a második etapban egy következetesen betartott diétával kiélezte a formáját, így végül a kiindulási állapotnál nagyobb izomtömeggel, de szálkásabban állt a fényképezőgép elé. A képek önmagukért beszélnek.

Példaértékű női történetek

A női mezőnyben is igazán inspiráló versenyzőkkel ismerkedhettünk meg. A női kategória első helyezettje Dr. Fenyvesi Klaudia Gréta (28) civilben ügyvédként dolgozik, az ő története is bizonyítja, hogy az irodai munka és a kevés idő nem lehet kifogás. Az előtte-utána képeket nézve nehéz eldönteni, hogy ugyanarról a személyről beszélünk-e. Gréta a futást, az ökölvívást és az edzőtermi súlyzós edzést is kipróbálta. Nagy büszkeség, hogy a Megateszt végére még az INBA naturál testépítő bajnokságon is színpadra lépett – nem a helyezésért, hanem az élményért.

A második helyen Pákozdi Adél (30) végzett, aki bár civilben földhivatali ügyintézőként dolgozik, annyi előnnyel indult, hogy párja személyi edző és maga is versenyző. Ettől azonban nem volt számára könnyebb keresztül verekednie magát azon a lemondásokkal teli úton, ami egy ilyen fizikum eléréshez elengedhetetlen – kiváltképp, hogy komoly magánéleti veszteséggel is meg kellett küzdenie a Megateszt ideje alatt.

A harmadik helyezett Molnár Viktóriának (20) nem volt könnyű feladata, ugyanis már egy jó formával érkezett, ennek ellenére rengeteget tudott javulni. Ő kifejezetten a Megateszt ideje alatt kezdett el versenyezni, már májusban is szerzett egy első helyezést a Bodysport kupán, majd az INBA naturál testépítő és fitnesz bajnokságon ugyancsak első és második helyeken végzett. Viktória egyébként Kárpátaljáról érkezett, nagyon sokoldalú személyiség: személyi edzőként, csoportos óra oktatóként, recepciósként, valamint játszóházban is dolgozik.

Nincsenek vesztesek, csakis győztesek

Voltak versenyzők a férfi és női kategóriában egyaránt, akik a dobogóról ugyan lemaradtak, de akiket mindenképpen díjazni akartak a szervezők. A férfiak között ilyen volt Szilágyi István (35), aki jelentős tartás- és szimmetria hibával rendelkezett az első fotózáson – amit gyakorlatilag 100%-ban kijavított a Megateszt végére, pusztán az edzés segítségével. A jutalma 100 000 Ft értékű különdíj volt Scitec termékekben. A nők között pedig Herczeg Gyöngyi (29) olyan izomminőséget és izomtömeget vonultatott fel, ami mellett egyszerűen nem lehetett elmenni szó nélkül. Gyöngyi gyerekkora óta sportol és már az első fotózáson sem volt rossz formában. Erőemelőként megvolt a megfelelő izomtömege, amit az utolsó fotózásra gyönyörűen ki tudott csiszolni. Civilben egyébként röplabda utánpótlás edzőként is dolgozik, de ő és párja is erőemelőként, illetve fekvenyomóként versenyeznek.

A Megateszt 2022-ben is hozta a kötelezőt: az elképesztő átalakulásokat, a lélekemelő, lelkesítő történeteket és egy remek csapatot, akik nem egymással, hanem önmagukkal versengve hozták ki magukból a maximumot. Akik pedig a Megateszt korábbi fordulóiban búcsúztak a versenytől, sok esetben ettől függetlenül is végigcsinálták a 16 hetet versenyen kívül is: ez mutatja meg azt, amikor valaki tényleg eltökélt abban, hogy változtasson.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Stílus, elegancia, nőiesség – Claudio Dessi
A Sebastiano cipőboltok és a webáruház idei évben kiemelt Claudio Dessi-kollekciót kínál vevőinek.

Link másolása

hirdetés

A Claudio Dessi egy olyan márka, melyet a nők nagyon kedvelnek. Nem csoda, hiszen a márka cipőket dob piacra, még hozzá nem is akármilyeneket, hiszen ezek a cipők vonzzák a tekintetet.

Mindannyian tudjuk, hogy a nőket különleges kapcsolat fűzi a cipőkhöz, mely az erősebbik nemet sokszor kiborítja. Na, de mit is tudhat egy férfi arról, hogy milyen érzés egy elegáns, ugyanakkor nőies cipőben végigvonulni az utcán. A Claudio Dessi cipőkben bárki ízig-vérig nőnek érezheti magát.

A Claudio Dessi márka gyorsan reagál a trendek változására, így minden egyes újabb kollekció rabul ejti a gyengébbik nem szívét. Mindezek együttesen tették azt lehetővé, hogy idén ünnepli 20. születésnapját a Claudio Dessi Collection márka.

A brand mögött természetesen egy hölgy, mégpedig Rácz Rozália áll, aki a tervezéstől az anyagok kiválasztásáig, a termék elkészültéig végig figyeli/követi a munkafolyamatokat.

Hitvallása pedig egy üzenet a divat világ szerelmeseinek: "A tervezés során arra törekszem, hogy olyan nőies, egyedi darabokat hozzak létre, amely magabiztosságot pozitív kisugárzást teremt viselője számára. Elsődleges szempont a tökéletes harmónia megteremtése a ruhatárban."

hirdetés

Szavait, a divathoz való hozzáállását/ érdemes megfontolni/követni!

Stílus neked, szenvedéllyel!

A divat világa varázslatos, amely kitölti az egész életemet. Hiszem, hogy elhivatottságom a divat iránt, stílust teremt Magyarországon! (Rácz Rozália)

Bármilyen alkalomról legyen szó, Claudio Dessi kollekciójából biztosan megtalálja azokat a darabokat, melyek tökéletesen illenek az adott eseményhez. Ezek a cipők előhozzák Önből a nagy betűs nőt, miközben igazán kényelmesek!

A Claudio Dessi márka már jó ideje jelen van a divat világában, azonban a lelkesedés, a fiatalos lendület és a divat iránti szüntelen rajongás egyáltalán nem lankad, hanem szüntelenül megújulnak és ennek köszönhetően csodás lábbelikkel látják el a gyengébbik nemet.

A Lux by Dessi egy olyan prémium kategória, mely az elegáns cipőket egy új dimenzióba emeli. Egy ilyen cipőben igazi királynőket fogja érezni magát!

A Claudio Dessi cipők stílusos megjelenést biztosítanak, melyek számos élethelyzetben önbizalommal töltik fel viselőiket.

Merész trendeket követ az utcai kollekcióban, de a kifinomult, alkalmi kollekció is megtalálható a márka tervezésében.

A lábbelik készítésénél fontos szempont, hogy anyaguk természetes bőrből készüljenek, kimagasló gyártási technológia mellett! Hazánk egyik jelentős divateseményén a Budapest Fashion Week fináléjában immáron második alkalommal mutatta be nagy sikerrel az új ruha, cipő és táska kollekcióját.

A 2022-es tavaszi kollekciót az elegáns színek a bézs-arany kombinációja ihlette, ehhez extrém talpakat és fényes anyagokat használt a tervező. A márka célja, hogy mind színvilágában, mind formai megjelenésében elérhetővé tegye a magyar divatkedvelők számára a vezető világmárkák által diktált trendeket elérhető áron.

Az idei nyár a színekről, eleganciáról és a kényelemről szól!

Claudio Dessi 2022 nyári kollekciója megtalálható a Krokodil Corso Cipőáruházban, Budapest belvárosában, és kiemelt Sebastiano cipőboltjaiban. Természetesen online is beszerezheti kedvenc modelljeit.

Tűnjön ki a tömegből, élvezze a nyarat a Claudio Dessi elegáns szandáljaiban, melyhez biztos megtalálja a hozzá passzoló kiegészítőt is, mert egy jó lábbeli mit sem ér a megfelelő ridikül nélkül!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés
Videóban magyarázta el egy tiktoker, hogyan lehet mindent elárasztó orgazmusa a nőknek
A partner mindkét keze kell a tökéletes női orgazmushoz, ami akár olyan is lehet, mint „a Niagara-vízesés”.

Link másolása

hirdetés

Már majdnem 15 millióan látták azt a videót, amiben egy tiktoker gondosan illusztrálva elmagyarázza, hogyan lehet mindent elárasztó orgazmust elérni a nőknél, írja a Daily Star. Taylah Davies úgy fogalmaz, hogy aki követi tanácsait, egyenesen „a Niagara-vízeséshez” hasonló gyönyört okozhat partnerének.

A nő szerint a technika egyszerű: az egyik kezet az alhasra kell helyezni és enyhén benyomni. Eközben a másik kéz ujjaival a nő vaginájában olyan mozdulatokat kell végezni, mintha éppen odahívnánk valakit. Még hatásosabb lehet a végeredmény, ha mindeközben alulról egy párnával megtámasztjuk a nő derekát.

A konkrét mozdulatsort ebben a néhány másodperces angol nyelvű videóban mutatja be:

@taylahdavies1 Reply to @melstander #bigsisteradvice ♬ original sound - Taylah Davies

A kommentelők közül a nők többsége egyetért a Taylah tanácsaival, bár olyan is akad, aki szerint minden test más, így nem biztos, hogy mindig be fog válni a trükk. Olyan is akad, aki egyenesen rosszul lesz attól, ha a párja így akar örömet szerezni neki, míg másvalakinek rendre megfájdul a hasa a módszertől.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés
Nyári magányt érzel? Így küzdhetsz meg vele
Sokan érzik magukat egyedül ilyenkor, amikor sok a társas program. Íme pár tipp, ami segíthet túllendülni a magányosságon.

Link másolása

hirdetés

Sokak számára a nyár az év legjobb időszaka, amely egyet jelent a baráti összejövetelekkel, utazásokkal, bulizással, strandolással és minden olyan tevékenységgel, amit kint, a jó időben lehet végezni – általában társaságban. Ugyanakkor a nyár magányos is lehet, sőt ezek a hónapok még jobban felerősíthetik a magányt. Az egyedüllét bármely életkorban és időszakban megjelenhet, de a fiatalok számára talán a nyár az, amikor a legrosszabb ez az érzés. Hiszen azt látják, hogy a barátaik, ismerőseik fesztiválokra járnak, kirándulnak, strandolnak, táboroznak, és új kapcsolatokat építenek. A közösségi média világában, amikor mindenki mindent megoszt másokkal pedig még nehezebb lehet azt látni, hogy míg mások boldogan töltik a nyarat, ők magányosan ülnek otthon.

De nem szabad azt gondolni, hogy ez csak velünk történhet meg, hiszen a nyári magányt nagyon sokan tapasztalják.

A Metro által megszólaltatott Dr. Rina Bajaj pszichológus szerint ez részben azért van, mert társas lények vagyunk, természetes, hogy igényeljük a társaságot. Az internetnek köszönhetően pedig ismeretlenekkel is kapcsolatba tudunk lépni, ugyanakkor a közösségi média hátránya az is, hogy a megosztott képek és videók alapján összehasonlítjuk magunkat és az életünket másokéval. Ráadásul érezzük az elvárások miatti nyomást, és azt, hogy ha nem csinálunk bizonyos dolgokat, akkor lemaradunk valamiről. Ez pedig szomorúságot érzünk, rossz hangulatba kerülünk, és hajlamosak vagyunk olyan negatív gondolatokra, mint pl. „senkit nem érdekel, mi van velem”, vagy „mindenkinek jobb élete van, mint nekem”.

„Ilyenkor azonban fontos észben tartani, hogy az emberek általában önmaguk és az életük legjobb verzióját mutatják az interneten. Csak azért, mert esetleg te nem vagy annyira társasági ember, nem jelenti azt, hogy az életed kevésbé jó, mint másoké”

– mondja a szakember.

Azt is hangsúlyozza, hogy el kell fogadnunk, hogy életünk bizonyos szakaszaiban szembesülünk a magánnyal. Ezt még azok az emberek is megtapasztalják, akik úgy néznek ki, mintha mindig jól éreznék magukat. Az pedig teljesen normális, hogy időnként magányosnak érezzük magunkat. Az a fontos, hogy felismerjük ennek jeleit, így lehetőségünk van kezdeni vele valamit. Hasznos tevékenység lehet ilyenkor a naplóírás, bármilyen művészet vagy egy jó beszélgetés valakivel.

„Emlékeztesd magad arra, hogy oké ezt érezni, és hogy az érzés intenzitása csökkenni fog. Érdemes ilyenkor elterelni a figyelmedet, például hallgass zenét vagy menj ki a természetbe – ez segít javítani a hangulatodon”

– tanácsolja a pszichológus.

hirdetés

Az is hasznos ilyenkor, hogy saját magunkat ostorozása helyett – amiért ebben meg abban nem vagyunk jók –, inkább koncentráljunk az erősségeinkre, arra, mi megy nekünk jól. Akár listát is írhatunk a képességeinkről, ez később is jól jöhet, ha ismét nem vagyunk túl jó passzban. Segíthet az is, ha elképzelünk egy szituációt vagy egy helyet, amiben vagy ahol jól éreznénk magunkat, vagy felidézünk egy korábbi szép emléket. Ez megnyugtató, pozitív hatással lehet ránk.

Szuper "gyógymód" a magányra a mozgás is. Ha társaságban sportolsz, máris kevésbé érzed magad egyedül, a mozgás pedig feltölt.

A szakember azt is javasolja, hogy gondold végig, kikkel beszélgetsz, töltesz időt szívesen. Ha nincs ilyen, vagy nincs számodra elegendő ilyen ember az életedben, a közeledben vagy akár az interneten is kereshetsz támogató csoportokat. Fontos azonban, hogy a kapcsolataid minőségére fókuszálj, ne a mennyiségére. Tartsd észben azt is, hogy ha magaddal rendben vagy, könnyebben tudsz másokhoz is kapcsolódni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés
Az ideális útitárs: segít a bajban, kényeztet, szórakoztat és elfér a zsebedben is
A bankkártyákat a kényelmes fizetés miatt használjuk. Ám a piacon található olyan prémium betéti kártya, amely díjmentes szolgáltatásai révén szinte nélkülözhetetlen útitárs lehet. Ráadásul segítségével csökkenthetők az utazással járó költségek is.

Link másolása

hirdetés

Egy külföldi út előkészítése ma már jóval több előkészületet és figyelmet igényel, mint néhány éve, de ha járványszempontból megfelelő külföldi célpontot választasz, ingyenes átfoglalást biztosító repülőjegyet veszel, és ingyenesen lemondható szállást foglalsz, bátran tervezhetsz. Főként, ha mindezt GRÁNIT Platinum Mastercard bankkártyával a zsebedben teszed, amelynek használata számos előnnyel, díjmentes prémium szolgáltatással jár, amivel rengeteg élményben lehet részed.

50 millió forintig térítő biztosítás az egész világra

A biztosítás baleset vagy betegség esetén 50 millió forintig téríti az orvosi segítségnyújtást, így Platinum kártyások a világ minden pontján, többek között a magas kórházi költségeiről ismert Egyesült Államokban is teljes biztonságban vannak.

További egyedi vonása, hogy több – más utasbiztosításból extrémnek tartott, ezért kizárt – nyári sporttevékenységnél is fedezi az esetleges balesetet, például a népszerű vízisportok, mint vadvízi evezés, vízisí, szörf, wakeboard, siklóernyőzés vagy éppen 40 méteres mélységet nem meghaladó könnyűbúvárkodás esetén is, amennyiben hobbi szinten űzött és nem versenysportról van szó.

Gyorsított ellenőrzés és kényeztető időtöltés reptéri VIP várókban

Mikor végre eljön az utazás napja, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre kiérve a GRÁNIT Platinum kártya felmutatásával egy útitársaddal és 18 év alatti gyermekeiddel díjmentesen használhatod a Budapest Airport Fast Track Lane szolgáltatást, kikerülve az ellenőrzés előtti hosszadalmas sorban állást.

Az így nyert időt a járat indulása előtt nyugodt körülmények között, finom italokat és ételeket élvezve töltheted el a Mastercard Airport Lounge-ban, amelyet a kártya felmutatásával korlátlanul díjmentesen látogathatsz, és ide is beviheted magaddal egy vendéged és 18 év alatti gyermekeidet.

A bécsi reptéren is bármikor beléphetsz a Platinum kártya felmutatásával két prémium váróba: a SKY Lounge-ba, és a Vienna Lounge-ba. Világszerte további, több mint 1300 repülőtéri lounge is vár, amelyeket a GRÁNIT Platinum bankkártyához járó Priority Pass kedvezménykártya felmutatásával 24 euróért tudsz igénybe venni.

hirdetés
További szuper kedvezmények

Platinum kártyásként nem szükséges az utazás előtt bankba vagy pénzváltóhoz szaladgálnod, a GRÁNIT Platinum kártyával havonta kétszer díjmentesen és limit nélkül – pontosabban a bankkártyára beállított készpénzfelvételi limit erejéig – vehetsz fel készpénzt bármely külföldi ATM-ből kedvező árfolyamon. Itthon pedig havonta négy alkalommal élhetsz a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségével.

A prémium kártyához emellett többféle – belföldön (is) igénybe vehető – kedvezmény tartozik. Az igényes szórakozás eszköze lehet a korlátlanul és díjmentesen használható Pressreader applikáció, amellyel 7000 nemzetközi és magyar online magazin és újság olvasgatható.

Nők számára további előnyt jelent, hogy 15 százalékos kedvezménnyel vehető igénybe a nemzetközi hírű Maternity Szülészeti- és Nőgyógyászati Magánklinika számos szűrővizsgálati csomagja.

Fotók: Gránit Bank, Mastercard

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: