hirdetés

ÉLET-STÍLUS

94 kiló is volt Németh Dorottya fitness-világbajnok, aki a kamu Insta-világ ellen harcol

A nőies anyuka komoly hullámvölgyeket élt meg, most nőtársain szeretne segíteni. Interjú.

Link másolása

hirdetés

Pár hete kezdte, de máris mozgalommá vált és nők ezreinek ad támogatást és inspirációt Németh Dóri, akinek egy napon elege lett abból, hogy ömlik rá a rengeteg, valótlan testképet tükröző vizuális tartalom a közösségi médiából.

Elhatározta, segíteni akar, hogy más ne szenvedjen annyit a szülés után megváltozott testétől, mint ő anno az első gyermeke születése után. Egymás után posztolja a hasszorítós-pózolós-kontra valóságot tükröző képpárokat, hogy rávilágítson: ilyen a női test szülés után, és ez a normális. Erről beszélgettünk, na meg arról, hogyan jutott el idáig.

- Hány követőd van az Instán?

- 39400, pont most néztem.

- Mióta vagy fenn, és mióta gondolod magadról azt, hogy influencerré válhattál?

hirdetés

- Én ma sem gondolom magam influencernek... Nagyon régóta vagyok fent az Instagramon, szerintem tíz éve, viszont körülbelül három éve váltottam teljesen át a Facebookról az Instagramra. A Facebook egy idő után annyira lebutította a posztjaimat, hogy egyszerűen nem jutott el a követőimhez, amit írtam nekik, és sok-sok pénzt kellett volna belefektetnem. Körülbelül húszezer forintot kellett volna posztonként fizetnem ahhoz, hogy a fele követőtáboromat elérjem. Azt láttam, hogy az Instagramon sokkal jobb eléréseket kaptak a posztjaim, ezért át is tértem oda, illetve akkor még azért főleg ételfotókat tettem fel, ami egy Insta-felületen sokkal jobban megállta a helyét, mint a Facebookon. Még nagyon éreztem a különbséget a két felület között.

Egyáltalán nem tartom magam influencernek, nagyon ügyelek arra, hogy az oldalam ne legyen tele mindenféle hirdetéssel, s nem is vállalok el olyan együttműködéseket, amivel nem tudok azonosulni, vagy nem reklámozok olyan terméket, amit én magam nem használok.

Körülbelül két-három olyan szerződésem van cégekkel, akiknek a termékeit évekkel ezelőtt kezdtem el használni. Rajongó felhasználóból lettem az egyik arcuk. Nekem fontos, hogy az oldalam ne egy reklámfelület legyen, és ha valamit reklámozok, az hiteles tudjon lenni tőlem.

- Hogyan írnád most le magad, ha megkérdezném tőled, mi vagy? Anya? Fitness-világbajnok? Fitness-világbajnok anya?

- Én most azt mondom, hogy főállású anya vagyok, emellett, ha a végzettségemet nézzük, akkor személyi edző - a Testnevelési Egyetemen diplomáztam edzőként - , és mondhatnám, hogy életmód-tanácsadó, de ez a szó nagyon elcsépelt már. Ugyanakkor a gyermekeim születése előtt én egy olyan edző voltam, aki holisztikusan foglalkozott a vendégeivel. Írtam étrendet is, mert szerintem az étrend 80 százalékban befolyásolja, hogy mennyire sikeres az edzés. Sportoló vagyok, élsportló voltam, kétszeres fittness-világbajnok lettem, inkább ezeket a titulusokat szeretem használni, mint az influencert, ami elég negatívan cseng manapság.

- Mikor kezdtél el azon gondolkozni, hogy készíts egy olyan fotósorozatot, melyen a valóságot mutatod meg a szülés után megváltozott női testről?

- Négy és fél hónapja született meg a második kisfiunk, és két és fél éve az első. Az első kisfiam születése után beteg lettem, volt egy hiperinzulinémiám egy félrekezelt terhességi cukorbetegség miatt, viszont az, ahogy megváltozott a testem és én tehetetlenül nem tudok ez ellen tenni, nehéz volt. Ám fontos volt, hogy minél tovább szoptassam a kisfiamat és nem akartam, hogy bármilyen edzés vagy diéta ezt akadályozza. Akkor ez engem nagyon megviselt lelkileg.

Az első gyereknél szembesülünk azzal is, mennyire megváltozik a testünk, és milyen sok idő kell a regenerálódáshoz. Ráadásul a betegségem miatt még tizenkét kilót híztam is szoptatás közben, amikor még senki nem tudta, mi a baj. Most, a második kisfiam születése után megfogadtam azt, hogy nem fogom hagyni, hogy elnyomjanak ezek az elvárások.

A közösségi médiából az arcunkba tolják az anyák felé támasztott elvárásokat és a tökéletes fotókat, a hasleszorítós képeket. Egyik nap itthon ültem és azt éreztem, hogy ez ellen én tenni fogok, nem szeretnék hazudni, nem szeretném a kisfiammal az első évünket erre az idegeskedésre fecsérelni.

El is kezdtem ezt kommunikálni három hónappal a szülésem után, és abszolút pozitív fogadtatása lett. És ahogy láttam, hogy erre szüksége van az embereknek és nem vagyok egyedül, nyilván egyre bátrabban posztoltam én is a témáról. Azt vettem észre, hogy ahogy segítek másoknak, magamat is gyógyítom.

- Bizony, ez így működik.

– Igen... Sokan úgy gondolják, tök természetesen jön, hogy mindent feladunk magunkból a gyermekünkért, nincs magunkra időnk stb., miközben kötelező boldognak lenni. Ennél mi nők komplikáltabban működünk, és sokan szenvednek attól, amit a tükörben látnak és ezzel szerintem semmi gond nincs. Attól nem "szaranya" valaki, mert rosszul érzi magát a bőrében. Azt tűztem ki küldetésként, hogy minél több anyatársamnak segítsek akár csak egy percre is kizökkenni ebből a rossz érzésből. Hogy ne keressék magukban a hibát és ne másokhoz hasonlítsák magukat. Sok pozitív visszajelzést kapok, hogy ezzel segítek nekik.

- Nagyon tetszik ez a szemlélet. Annak ellenére, hogy nincs hatvanas derekad, és kicsit gyűrődik a hasad, te egy gyönyörű nő vagy. Gondoltál-e arra, hogy még ennél is tovább menj a természetesség támogatásával?

- Köszönöm. Én azt gondolom, az, hogy három éves koromtól élsportszinten sportoltam huszonhat éves koromig, az látszik a testemen. Ezért nagyon sokat tettem. Megmaradt a széles vállövem, a viszonylag keskeny csípőm. Amikor abbahagytam az élsportot, híztam is harminc kilót. 94 kiló is voltam. Hiszen hirtelen leálltam a versenydiétákkal, a napi három edzéssel, és nem ettem napi ötször, hanem reggel meg este. Egy fitnessverseny után tíz kiló plusz mindenkinél normális. Amikor hónapokig csak híztam, elfogadtam valahol, hogy kizsigereltem tizenkét évig a szervezetem, normális, hogy meg kell nyugodnia, majd visszaáll. Csak aztán amikor ez plusz 30 kilóig felment, az már az egészséget érinti. Ott le is mondtam magamról.

Világéletemben megerőszakoltam a testem azért, hogy kockás legyen a hasam. Akkor 23 éves voltam és nem terveztem tovább versenyezni. Elegem lett a versenydiétából.

Majd életmódot váltottam: eldöntöttem, hogy soha többet nem fogok sima natúr csirkemellet enni zöldsalátával. Undorodom a mai napig a sima natúr csirkétől. Úgy akartam élni, hogy finomakat eszem, és ezt el lehet készíteni diétás verzióban is. Az oldalmon azért van annyi kajafotó, mert szeretném megmutatni az embereknek, hogy semmiről nem kell lemondani. Paprikás csirkét is lehet enni nokedlivel, csak az alapanyagokat kell kicserélni. Így fogytam le a plusz harminc kilót.

Rá másfél évre megvédtem a világbajnoki címemet, utána Európa-bajnok lettem és így vonultam vissza. Aztán jött az első kisfiam, akinél kialakult a terhességi cukorbetegség a sok versenydiéta miatt.

Ez a sok kizsigerelés ugyanis megágyazott az anyagcserezavarnak. A második terhességem alatt cukorbeteg lettem, végig kellett diétáznom. Natúr halat ettem uborkával az utolsó hetekben, mert minden fellőtte a vércukorszintemet. Emiatt most a testem nincs úgy elváltozva, mint az első terhességem után. Sok nő panaszkodik arra, hogy megváltozik a testük állaga. Azt próbálom üzenni, hogy ami szülés után van, az egy átmeneti állapot. Mindenki hagyjon időt arra, hogy meggyógyuljon a teste, abban az ütemben, ahogy annak jó. Nem félek megmutatni mindezt magamból, semmilyen mértékben. Minden hibát örömmel mutatok meg most a testemen.

- Mit gondolsz a szépészeti, plasztikai beavatkozásokról?
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
ÉLET-STÍLUS

Csomagküldőből Packeta – új név, új szolgáltatások a csomagküldésben

A Packeta új alkalmazásával sorban állás nélkül az ország több mint 700 pontjáról adhatod fel vagy veheted át csomagjaidat könnyedén.

Link másolása

hirdetés

Szolgáltatásainak minden területére kiterjedő fejlesztésekkel növeli a magyarországi csomagküldés gyorsaságát és fokozza annak kényelmét a nevét Packeta Hungary Kft.-re változtató egykori Csomagküldő.hu Kft. Az egymás közti küldemények területén meghatározó, a webáruházakban vásárolt termékek kiszállításában pedig közel tíz százalékos részesedéssel jelen lévő cég dinamikus terjeszkedését szeptember eleje óta új vezető irányítja.

Az 52 éves Pálfi Tamás a cégvezetői megbízatással azt a feladatot kapta a Packeta cseh tulajdonosától, hogy a névváltás levezénylése mellett a magyar vállalat teljesítményét egy év alatt duplázza meg. Ebben támaszkodhat a dinamikusan növekvő nemzetközi cégcsoport anyagi forrásaira, informatikai fejlesztéseire és kapcsolatrendszerére.

A Packeta Group ugyanis az idei első félévben 131%-kal növelte a különböző európai piacain kiszállított csomagok számát, árbevétele pedig meghaladta a 84 millió eurót, amivel éves szinten 138%-os növekedést ért el. A cégcsoport saját átvevőhelyeinek száma az első félévben majdnem kétezerrel növekedve elérte a közel nyolcezret, míg partneri átvevőhelyeinek száma meghaladja a 92 ezret. Az idei terv 201 millió eurós forgalom és 75 milliós csomagszám elérése, mintegy 3,3 milliárd euró összértékben.

Beruházásokkal a jobb kiszolgálásért

Magyarországon is befektet a piacba az anyavállalat: a kft. telephelyét augusztus végén új, 4100 m2 területű logisztikai központba költöztette, a megelőző évhez képest az idén év végéig 50%-kal növeli az alkalmazottak létszámát, országszerte pedig ugyancsak a 2020-hoz viszonyítva az év végéig 30%-kal bővíti átvevőhelyeinek számát, országos lefedettségét pedig további három vidéki depóval bővíti. A csomagátvevőhelyek száma a következő hónapokban 950-re szaporodik, amivel országos hálózatának hozzáférhetősége megközelíti a Magyar Postáét. Ezekre a pontokra akár már 550 Ft-ért is lehet csomagokat küldeni belföldre.

Digitális megoldás a kényelemért

A Packeta nem logisztikai cégnek vallja magát, hanem inkább egy digitális platformnak. Saját fejlesztésű IT megoldásaival olyan egyszerűvé és kényelmessé teszi a csomagfeladást, amennyire az csak lehetséges. A vállalat hisz abban, hogy minden csomag képes arra, hogy boldoggá tegye a címzettet és a feladót is. Megvalósítása érdekében a társaság a csomagküldés minőségét, kényelmét és gyorsaságát növelő megoldásokat dolgozott ki.

hirdetés
Kapcsolat több mint 70 futárszolgálattal

A hazánkban eddig Csomagküldő.hu néven működő logisztikai vállalat a Packeta Group tagja, a vállalat arculati egységesítési programja részeként Magyarországon is felvette a Packeta nevet. A hazánkban négy, világszerte több mint hetven futárszolgálattal együttműködő globális vállalat a cégnév egyesítésével könnyebben felismerhetővé kíván válni ügyfelei számára, tovább erősítve szerepét a nemzetközi logisztikai piacon.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

A rizs feleannyiba, a spagetti harmadannyiba kerül a brit Aldiban, mint nálunk, a kilós tejföl ára viszont duplaannyi ott

31 alapélelmiszer árát hasonlították össze, ezekből 14 olcsóbb Angliában, mint Magyarországon, és sokszor nem is kevéssel.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2021. október 18.


Link másolása

hirdetés

A G7 gazdasági hírportál megkérte egy Angliában élő olvasóját, Pétert, hogy vegyen meg 31 alapvető élelmiszert.

A férfi a kasszánál 13 260 forintnak megfelelő fontot fizetett, ugyanez a bevásárlás Magyarországon 11 886 forintba kerül.

Konkrét árak szeptember 30-án(1 font = 416 forint)

  • 1 kiló durum spagetti: 116 forint Angliában, 518 forint Magyarországon
  • 1 kiló rizs: 187 forint Angliában, 368 forint Magyarországon
  • 1 kiló tejföl: 1289 forint Angliában, 681 forint Magyarországon
  • 1 killó banán: 312 forint Angliában, 479 forint Magyarországon
  • 1 kiló toast kenyér: 549 forint Angliában, 249 forint Magyarországon

A lap készített már hasonló vizsgálatot a Lidl kapcsán is, ezzel a céljuk, hogy egy konkrét nagy bevásárlás költségének változásain mérjék az inflációt vagy a deflációt.

Angliában ugyan többet kellett fizetni összesen, viszont a G7 megnézte azt is, hogy a nettó medián fizetés (az a bér, amitől lefele és felfele is ugyanannyi elem van, tehát nem átlagról van szó, hanem középértékről) 2000 font körül van, ami 850 ezer forintnak felel meg. Ugyanez a szám Magyarországon 210 ezer forint, így a végén kijön, hogy a 31 termékes vásárlás egy angol fizetésnek az 1,6 százalékát, míg egy magyar fizetésnek az 5,6 százalékát emészti fel.

"Nem meglepő módon tehát (nem reprezentatív) összehasonlításunk szerint a magyar családnak 3,5-szer nagyobb teher ugyanazt megvenni ugyanabban a boltban, mint az angolnak"

– számolták ki.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
ÉLET-STÍLUS

Megbüntethetik a szülőket, ha rossz a gyerekük – erről nyújtottak be törvénytervezetet Kínában

Így akarják ösztönözni a szülőket arra, hogy foglalkozzanak többet a gyerekeikkel.

Link másolása

hirdetés

Jogilag büntethetőek lesznek azok a szülők Kínában, akiknek a gyerekei nagyon rosszul viselkednek, vagy bűncselekményt követnek el - írja a CNN.

Egy új törvénytervezet azt szorgalmazná, hogy a szülők foglalkozzanak többet a gyerekeikkel, és biztosítsák számukra azt, hogy tudjanak eleget mozogni, játszani és pihenni annak érdekében, hogy jó magatartásuk legyen.

A kínai törvényhozási bizottság szóvivője szerint ugyanis sok kamasz rossz viselkedése mögött az áll, hogy otthon nem fordítanak rá elég figyelmet, vagy nem nevelik megfelelően a szülei. Éppen ezért szeretnék szabályozni a gondviselőket.

A tervezet szerint a szülőt vagy gyámot megrovásban részesíthetik, és arra köteleznék, hogy vegyen részt egy nevelési tanácsadó által szervezett programon.

A kínai állam egyre inkább igyekszik beleszólni a gyerekek nevelésébe, főleg az onlinejáték-függőségüket és az internetes hírességek iránti rajongásukat szeretnék visszafogni. Múlt hónapban az Oktatási Minisztérium egy órára korlátozta a kiskorúak online játékokra fordítható idejét, csak pénteken, szombaton és vasárnap játszhatnak egy-egy órát. Ezzel együtt csökkentették a házi feladatokat és betiltották az iskola utáni korrepetálást a főbb tantárgyak esetében hétvégén és az ünnepek alatt, hogy könnyítsenek a diákok terhein.

Emellett viszont Kínának az sem tetszik, hogy a kamaszfiúk és a fiatal felnőtt férfiak egyre nőiesebbek, ezért arra buzdítják őket, hogy legyenek férfiasabbak. Ennek jegyében például utasították az iskolákat arra, hogy népszerűsítsék az egyetemi sportokat, például a labdarúgást a fiúk körében.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

A boldog emberek 10 szokása, amikből tanulni lehet

Nem számít, hogy gazdag vagy szegény, csúnya vagy vonzó, sikeres vagy sikertelen, a fő különbség a boldog és boldogtalan emberek között a szokásaikban rejlik.
Forrás: Life Advisor, Címkép: 11417994 képe a Pixabay -en. - szmo.hu
2021. október 24.


Link másolása

hirdetés
A Life Advisor célja, hogy minél több embert segítsen és inspiráljon az élet szeretetére, az álmai elérésre és hogy megvalósítsák a bennük rejlő lehetőségeket.

Mi teszi boldoggá az embereket? Mi a különbség a boldog ember és a többiek között? Nehéz kérdéseknek tűnnek, de a válasz valójában egyszerű: a szokásaik. Nem számít, hogy gazdag vagy vagy szegény, csúnya vagy vonzó, sikeres vagy sikertelen, a fő különbség a boldog és boldogtalan emberek között a szokások. Ez pedig remek hír, nem igaz? Mert ez azt jelenti, hogy a boldogság a mi kezünkben van. Ha boldog akarsz lenni, olvasd el a boldog emberek 10 olyan szokását, amelyekből akár te is tanulhatsz.

1. Nem színlelik a boldogságot

A boldog emberek nem színlelik a boldogságot. Jól érzik magukat és elfogadják a valóságot olyannak, amilyen. A boldogtalanság egyik leggyakoribb oka az, hogy becsapjuk magunkat a valóság elkerülésével. Önmagunk megtévesztése súlyos következményekkel jár.

Azok az emberek, akik tisztán látják önmagukat, elnézőbbek, gyengédek és könyörületesek önmagukkal és másokkal szemben. Magasabb empátiával és perspektívákkal rendelkeznek.

2. Hálásak

A boldog emberek nem háborodnak fel azon, ami nincs, ehelyett inkább hálásak azért, amijük van. Lehet, hogy nem tűnik kiemelkedően fontos lépésnek a hála a boldogsághoz vezető úton, de hálásnak lenni rengeteg pozitív érzelemmel jár.

hirdetés

A hála gyakorlása megakadályozza, hogy feladjuk, amikor nehézségekkel kerülünk szembe, ezenkívül pedig tudományos bizonyítékok is léteznek arra, hogy mindenféle pozitív haszna van, szellemileg és fizikailag egyaránt.

3. Ők döntik el, mit jelent számukra a boldogság

A boldogság mindenkinek mást jelent. A boldog emberek pedig eldöntötték, hogy mit jelent számukra a boldogság.

Függetlenül attól, hogy hol tartasz most a boldogság felé vezető úton, minden embernek megvan a maga módszere a boldogságának meghatározásához. A nehéz ebben az, hogy gyakran elfogadjuk a szüleink vagy a társadalom változatát a boldogságot illetően, és igyekszünk megvalósítani ezeket a saját életünkben. Ez pedig valójában boldogtalanságot fog nekünk okozni, amint rájövünk, hogy amit mások akarnak, az nem feltétlenül az, amit mi akarunk.

Ilyenkor kell igazán bátornak lennünk és úgy döntenünk, hogy belevágunk a saját életünkbe, és magunknak találjuk ki a dolgokat. Milyen életet szeretnél élni? Erre a kérdésre tudnod kell a választ!!!

4. Elfogadják az élet nehézségeit

A boldog emberek tudják, hogy az élet nem mindig meseszép. A nehézségek, küzdelmek szükségesek az ember életében, hogy meglássuk a felhők felett a napsütést. A boldogságot nem adják csak úgy oda nekünk, dolgoznunk kell érte.

Ha elfogadod a nehézségeket az életedben és nem dramatizálod túl őket, akkor a legtöbbet fogod tudni kihozni minden helyzetből. Nincs értelme rosszul érezni magad, de a negatív érzések elfogadása fontos.

Ez teszi lehetővé, hogy tanulj a nehéz helyzetekből és érzelmekből, utána pedig felhasználd azokat, hogy könnyebben túl legyél ezen a helyzeten. Ahhoz, hogy boldogok legyünk, éreznünk kell mindazt, amit egy embernek éreznie kell. Végül is, szomorúság nélkül, honnan tudnád, hogy boldog vagy?

5. Nem rohannak

A mai felgyorsult világban hajlamosak vagyunk rohanni, rohanni és még inkább rohanni. Ez a rohanás viszont boldogtalanságot okoz.

Az egyensúly lényeges ahhoz, hogy produktív és kényelmes életet élhessünk. Ezért fontos, hogy legyenek céljaink, de ezek végrehajtását ne siettessük egyfolytában.

Vedd észre a körülötted lévő világot, miközben a céljaid felé tartasz. Állj meg egy perce például a természetben, vegyél mély levegőt és érezd, ahogy átjárja a tested.

6. Tudják, hogyan kell játszani

A boldog emberek képesek játszani, ellentétben azokkal a felnőttekkel, akik erről elfeledkeztek a gyerekkoruk óta. A játék elengedhetetlen szociális készségeinkhez, alkalmazkodóképességünkhöz, intelligenciánkhoz, kreativitásunkhoz, problémamegoldó képességünkhöz.

Az igazság tehát, hogy amikor játszunk és szórakozunk, az örömöt okoz és segít a kapcsolataink javításában is. Szóval ugorj bele a tócsába, sározd össze magad, egyél egy nagy adag fagyit, kit érdekel, mennyi kalória van benne!

7. Új dolgokat próbálnak ki

Adj esélyt magadnak arra, hogy megtapasztald a körülötted lévő világot. Vannak dolgok, amiket még soha nem csináltál? Próbálj ki valami újat és érezd a boldogságot! Azok az emberek ugyanis, akik különféle élményeket élnek át, nagyobb valószínűséggel őrzik meg a pozitív érzelmeket és minimalizálják a negatív érzelmeiket.

8. Szoros emberi kapcsolatokkal rendelkeznek

Nem kell száz közeli barát, de szükséged van egy-két emberre az életben, akikre számíthatsz és akik segítenek felállni, amikor elesel. Ez lehet házastárs, a szüleid, testvéred vagy egy barátod.

Mindannyiunknak szüksége van valakire, aki emlékeztet minket arra, hogy nem vagyunk egyedül ebben az életben. A boldog embereknek van valakijük, akire számíthatnak. Biztonságban érzik magukat, ha tudják, hogy nyugodtan fordulhatnak ehhez az illetőhöz, amikor szükség van rá és akikkel megünnepelhetik a győzelmeket, amikor ezek bekövetkeznek.

9. Élményeket vásárolnak, nem tárgyakat

A boldog emberek nem azért boldogok, mert az anyagi dolgokra koncentrálnak, hanem mert ismerik az élmények értékét. Ha nehéz élethelyzetbe kerülsz, felmerülhet, hogy elmész a plázába vásárolgatni. Végül is egy kis bevásárlás soha nem ártott senkinek.

De vajon tényleg képes minket ez boldoggá tenni? Lehet, hogy úgy gondolod, gyorsan beszerezhetsz valamit, ami boldoggá tesz, de a megvásárolt tárgyakból származó boldogság általában nem túl tartós.

Ha már mindenképpen a pénzedet költenéd, akkor költsd élményekre. Vonzó lehet minél több dolgot megvásárolni, sőt azt is gondolhatjuk, hogy ezek az identitásunk részei, de valójában mindez nem így van. A tapasztalataink viszont valóban a mi részeink lesznek.

Menj és nézd meg, milyen az élet máshol. Tölts időt gyönyörű parkokban, egy új országban, utazz el valahova, menj vízpart mellé, kirándulj a hegyekbe stb. Ezeken a helyeken találd meg a boldogságod, ne a plázában.

10. Ismerik önmagukat

A boldog embereknek sem hullott csak úgy az ölükbe a boldogság. Boldog emberré váltak, amely sok munkát igényelt tőlük.

Ahhoz pedig, hogy ezt a munkát jól csináld, ismerned kell magad. Önmagunkról tanulni nehéz lehet, de a boldog emberek remekül ismerik magukat. Hitelesek önmaguk számára, aminek az egyetlen módja, hogy szembenézel önmagaddal.

Ha türelmesebb ember szeretnél lenni, akkor türelmet kell gyakorolnod. Nem leszel egyszer csak hirtelen türelmes a semmitől.

Ha boldog akarsz lenni, gyakorolnod kell, hogy boldog legyél. Először viszont tudnod kell, hogy miért nem vagy boldog. Ehhez bátorságra van szükség, tükörbe kell nézned és meg kell beszélned magaddal, hogy miért nem hagyod magad teljes mértékben élni.

Ha tetszett, amit olvastál, keresd a Life Advisor blogot hasonló cikkekért!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: