hirdetés

ÉLET-STÍLUS

6 applikáció, ami nélkül ne indulj el nyaralni!

Mutatunk pár hasznos applikációt!

Link másolása

hirdetés

 

Ha ezeket az appokat nem töltöd le, akkor inkább ne is vigyél mobilt. Persze az elég nagy butaság lenne, ha nem vinnéd magaddal a telódat. Hiszen segít, hogy az otthoniakkal tartsd a kapcsolatot nyaralás közben, és még fotózhatsz, videózhatsz is vele. Emellett segít a tájékozódásban, fellelheted vele a legfontosabb látnivalókat, nyitvatartási információkhoz juthatsz és még az időjárást is megtudhatod a segítségével.

Emlékszel még, amikor az anyós ülésen hatalmas térképet böngészve navigálta az önkétes mitfárer a sofőrt a várva várt nyaralás úticéljához? Szerencsére ma már ennél sokkal kényelmesebben is eljuthatunk szinte bárhová. Sőt, külföldön is pofonegyszerűen tájékozódhatunk az okostelefonunk segítségével.

Ha már mindent előkészítettél az induláshoz, az utasbiztosítás után a telefonvédő tok és fólia bevásárlása mellett is ott a pipa a nyaralás előtti ellenőrzőlistán, akkor nézd végig, hogy az alábbi funkciókhoz van-e megfelelő alkalmazás a telódon!

Navigáció

Valljuk be, nagyon jó elveszni, céltalanul bolyongani, életre szóló élményekre bukkanni egy ismeretlen városban. Azonban nem mindenki érzi magát teljesen komfortosan ilyen szituációkban, vagy ha igen, akkor is előfordulhat, hogy egy-egy látványosságot szeretne szándékosan megtalálni, vagy néha időre odaérni valahová.

hirdetés

Talán régebben nem volt annyira jellemző, de az elmúlt 2-3 évben elég jól működik navigációs célra is a Google Maps térkép alkalmazás. Amellett, hogy ezen keresztül éttermekre, szórakozóhelyekre, látványosságokra is rákereshetsz, és séta közben is kényelmesen lehet használni tájékozódáshoz. Bringázás közben is rendkívül hasznos útitárs egy biciklis telefontartóval kiegészítve.

iPhone-on is érdemes beszerezni a Google Mapset, hiszen sokkal kényelmesebben, az alkalmazáson keresztül tudod beállítani a használatához szükséges adatvédelmi beállításokat, nem kell a beállításokban kalandoznod hozzá.

 

Vakcina igazolvány

Július 1-jétől érhető el Magyarországon is az EU digitális oltási igazolása, habár a cikk írásakor még nem működik zökkenőmentesen nemzetközi színtéren az EESZT alkalmazása. A problémát jelenleg az jelenti, hogy egyelőre az alkalmazásban az EU-s oltási igazolványok nem érhetőek el. Sajtóhírek szerint azonban már folyamatban van az app frissítése, hogy az uniós oltási igazolvány is elérhetővé váljon benne, de még nem ment végbe a teljes folyamat.

Érdemes azonban figyelni a híreket az alkalmazás kapcsán, mert uniós oltási igazolvány nélkül szállást sem biztos, hogy tudunk foglalni külföldön.

Ha nálad a telód, a tömegközlekedéssel sem tévedsz el

Ugye mennyire nem bizalomgerjesztő a megszokottól eltérő helyen felszállni egy buszra vagy egy villamosra? Pedig elég sok helyen így lehet a leggyorsabban eljutni a kívánt helyszínre. A Moovit alkalmazás a helyi menetrendek és tömegközlekedési útvonalak böngészéséhez, útvonaltervezéshez alkalmas. Ráadásul semmilyen helyismeret nem szükséges hozzá azon kívül, hogy tudd, hogy te hol vagy – de ezt a telefonod már amúgy is megmondja neki, ha be vannak kapcsolva a helyadatok.

A Moovit egyik legjobb funkciója, hogy elég csak bejelölnöd, hová szeretnél eljutni, és az aktuális pozíciód alapján kiírja, hogy melyik vonalon mikor indul a járat, amelyikre fel kell szállnod. Nagyon előzékenyen még azt is segít megmutatni, hogy milyen útvonalon jutsz el gyalog a megállóhoz, illetve az úticélhoz a buszról leszállva.

 

Gasztrotérkép

Nem érdemes úgy nyaralni, hogy a helyi ízeket és különlegességeket nem teszteltük be mi magunk. De honnan is tudnánk egy teljesen idegen környezetben, hogy hol érdemes a specialitásokat megkóstolni? Erre jó a Tripadvisor, mely étteremkalauz funkciójával a legjobb helyeket listázza a felhasználók értékelései alapján. Nagy előnye ennek az appnak, hogy ha egyébként le van szűkítve, hogy nagyjából hol tartózkodsz egy városon belül, akár arra a kisebb területre is rászűrhetsz.

És még nincs vége: a Tripadvisorral nem csak az éttermeket tudod böngészni, hanem a szállásadókról és a szórakozóhelyekről is láthatsz értékelést. Egy igazi univerzális segítő lehet az utadon a Tripadvisor.

Ha a Balatonra utaznál, vagy utaznátok, akkor van egy teljesen helyi alternatívánk is: a Balatoni gasztrotérkép. Az alkalmazásban olyan éttermeket fedezhetsz fel, ahol biztosan jó ízűt fogsz enni a nyáron.

Időjárás

Vannak emberek, akik maguk is meteorológiai előjelzésként funkcionálnak a nyaralások alkalmával. Bármi is történt előtte, biztos, hogy vége a szikrázó napsütésnek, és felhők gyűlnek a vízpart fölött – e sorok írója is közéjük tartozik.

Ha mázlid van, akkor viszont szükséged lesz egy megbízható időjárásjelentő appra, hiszen senki sem azért indul el kirándulni, hogy utána bőrigázva térjen vissza a szállásra, vagy a nyaralás napjaira még ráhúzzon egy betegszabadságot.

Az okostelefonok többségén már van gyárilag telepített időjárás alkalmazás, ezek általában az Accuweather vagy a weather.com információit jelenítik meg a világ bármely pontjáról.

Az adataidra ki fog vigyázni?

Egy nyaralás alkalmával eléggé kiszolgáltatottá válunk annak, hogy milyen óvintézkedéseket tettünk az utazás előtt. Az már alap, hogy legyen utasbiztosítás, akár készülékbiztosítás is. Az otthonunkat is úgy hagyjuk el, hogy családtagjainkat, barátainkat, szomszédainkat megkértük, vigyázzanak rá.

Sokan úgy lépnek fel nyilvános wifire, hogy eszükbe sem jut, mi mindent nyerhetnek ki illetéktelenek a telefonjukról. Bankkártya adatok, üzleti e-mailek, csupa olyan információ, amelyeket nem szeretnénk, hogy kitudódjon.

Ezért célszerű VPN-t használni. A VPN segítségével biztonságban tudhatjuk adatainkat nyilvános hálózatokra csatlakozva is. Az egyik legkedveltebb VPN-nek az ExpressVPN számít, és hogy miért? Elsősorban nagyon minimálisan csökken tőle a sávszélesség, másrészt könnyen használható havi szinten egy ebéd áráért, ami elég jó ár ahhoz képest, hogy mekkora veszélynek tesszük ki adatainkat a VPN nélkül.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Karácsonyi ajándékozás

Ha nem szeretnél a munka után még egy zsúfolt helyen az emberáradattal sodródva ajándékokat válogatni vagy összes szabadidődet feláldozva egy plázában bolyongani, akkor ez a cikkünk neked szól!

Link másolása

hirdetés

Az őszi tanévkezdésen túllendülve sokakban merülhet fel a kérdés az elmúlt két év tükrében, hogy milyen is lesz az idei karácsony? Változtak a vásárlási szokások, nyáron kicsit szabadabbak vagyunk, de az ősz beköszöntével megfigyelhető egy fokozatos visszahúzódás, amikor ismét az online tér kerül előtérbe - okkal. Sokakat eddig is fárasztott, hogy munka után még egy zsúfolt helyen az emberáradattal sodródva ajándékokat válogasson vagy összes szabadidejét feláldozva egy plázában bolyongjon, s ha az előre kigondolt ajándék közben még sincs a kiválasztott üzletben vagy idő közben elfogyott, kezdheti elölről az ötletelést, kutatást.

Miért jó egy karácsonyi ajándék küldő szolgálatra bízni a karácsonyi meglepetéseket?

Evvel szemben rendkívüli kényelmet biztosít, ha az otthonunk melegéből, a számítógép előtt ülve válogatunk egy-egy cég széles palettájáról. A Meglepetésem.hu ezen a területen jó választást jelent. Nem csak a megfelelő ajándékot tudjuk kiválasztani különleges ajándékcsomagjaik közül, hanem ezt a karácsonyi ajándékküldő szolgálat által házhoz is szállítják, így sem a beszerzéssel, sem a postán való sorban állással nem kell bajlódnunk. Nagy választékuk, amit a könnyed elegancia és a magas színvonal jellemez, minden korosztály számára kiváló meglepetést rejt. Mivel az elmúlt másfél évben a kapcsolatok érezhetően felértékelődtek, sokkal több ember került a látószögünkbe, mint az azt megelőző években.

A karácsonyi ajándék küldés remek lehetőséget jelent ebből a szempontból is, hiszen így ezeket tovább tudjuk ápolni, erősíteni, legyen szó vidéki rokonokról, barátokról vagy akár külföldön élő ismerősről. A céges rendezvényekre ugyancsak számos lehetőséget nyújtó ötleteik szintén segítséget nyújtanak. A vállalkozóknak elég nagy fejtörést szokott jelenteni, hogy karácsonyra mit adjanak - akár saját kollégáikról, akár üzletfelekről van is szó. Mivel az ajándékozásnak egyre nagyobb kultúrája van, az sem mindegy, hogy egy cégvezető mivel lepi meg ügyfeleit. A Meglepetésem.hu a sokféle ajándékötleten túl még arról is gondoskodik, hogy a karácsonyi ajándékcsomag küldés ne jelentsen plusz terhet számukra, még akkor sem, ha távoli személyekről, külföldi cégvezetőkről van is szó. De valljuk be őszintén, egy szépen összeállított igényes ajándékkosár mindenkinek örömet szerez, legyen az egy barát, egy családtag vagy egy üzleti partner. A karácsony legyen az, aminek lennie kell: az öröm valódi forrása meghitt pillanatokkal.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Mesés környezetben, egy hatalmas erdőben él egy magyar nő és német párja

Hét év alatt sokat dolgoztak, de olyan otthont alakítottak ki maguknak, amire vágytak. A folyton nyüzsgő Blanka rájött, hogy a borkóstolásnál jobb program a beszélgetés Gyuri kakassal.
Belicza Bea - szmo.hu
2021. szeptember 19.


Link másolása

hirdetés

Maja, a vörös cica sütetti magát a napon a talicskában, amikor az óvatosan megmozdul alatta. A macska kedveli, ha útnak indulnak. Éktelen dorombolásba kezd – tényleg túltolja kicsit – és úgy helyezkedik, mintha hintón utazna az erdő úrnőjeként. A zöldben kacskaringó úton két liba próbálja útját állni, hogy egy kis csípkedéssel helyretegyék a cica szerintük túlzott önbizalmát. Az egykerekű vasjárgány nem torpan meg, ezért jobbnak látják máskorra időzíteni tervüket. A furik meg sem áll a fát körülölelő padig. Ott tekereg egyet a vörös Maja, begyűjt egy kis simogatást a hintója vezetőjétől, Blankától, majd visszakucorodva a kocsiba jelzi, hogy folytathatják a felfedező utat.

Facebookon láttam Maját egy videóban az Atelier Ammerland – Élet a lápvidéken nevű csoportban.

3 másik cicával, öt tyúkkal, egy kakassal, egy magyar nővel és egy német férfivel él együtt a 8 ezer négyzetméteres erdőben.

A főszereplő mégsem ő, hanem Feldner Blanka, akinek élete 11 éve fordult a feje tetejére, pont úgy, ahogy maga sem remélte. 2010-ben a szerelem vitte egy észak-németországi faluba.

„Az interneten ismerkedtünk meg, de nem a Tinderen, eskü!” – avat be nevetve a részletekbe Blanka. Nyelvtanulós oldalon levelezgettek angolul. Aztán a személyes beszélgetést is ki akarták próbálni. A folyton nyüzsgő, magát olasz nőnek tituláló Blanka és a nyugodt, visszafogott, kedves, szorgalmas férfi egymásba szerettek.

Tatabányáról egy aprócska faluba költözni nagy változás volt, pláne, hogy az angollal sem tudott sokat kezdeni új otthonában, németül is meg kellett tanulni. Másfél év alatt sikerült eljutni a középfokig a nulláról. Apósának van egy kis nyomdai cége, a férje is ott dolgozik és Blanka is ott talált feladatot. Sok mindent csinált otthon, azokból mindig akad valami, ami segíti a mostani életét.

hirdetés

„Gazdasági informatika szakon diplomáztam. Voltam irodai asszisztens, dolgoztam HR-esként, sminkesként és aerobik oktatóként.”

Három éve éltek albérletben, amikor úgy döntöttek, jó lenne egy saját otthon. A hely az volt, ahol most élnek, csak 8 éve még nem így nézett ki.

Tölgyfából megszámlálhatatlan sok volt, a gaz, csalán mindent benőtt, utak sem voltak, épületből is csak roskadozó istálló, disznóól és gazdák egykori, erősen megviselt házrésze állt.

A tőzeges, süppedős talajért megőrültek. Blanka maga sem érti, hogy foghattak bele ebbe a munkába. „Én 800 négyzetméteren nőttem fel, és ott se kertészkedtem, ez pedig tízszer nagyobb hely.”

A hely a béke szigetének tűnt, csak egy kis szelidítést igényelt a pagony. A pár jellemi különbségeit tökéletesen kihasználták.

„Én azonnali eredményt akarok, ezért én gazolok, a férjemnek van türelme, ezért ő ültet. Együtt tanultunk meg kertészkedni, sőt erdészkedni.”

Így dolgoztak éveken át. Miközben hétköznap a vállalkozásban volt dolguk, csak a hétvégéken, esténként alakították az otthonukat. Minden nap erőt adott a friss levegő, a hatalmas fák, a folyó, az őzek, sünök és madarak látványa.

„Sokszor olyan fáradtak voltunk, azon veszekedtünk, ha távol voltunk a háztól, ki menjen vissza a metszőollóért vagy az ott felejtett vízért”

- idézi mosolyogva. Azt mondja, egy nagy munka után jöhetett a „jutifalat”, mondjuk vettek egy szép padot.

Nekik a nyaralás is itt volt, de ez nem panasz, szeretnek itt lenni. Hét év alatt olyan lett az otthonuk, ami az álmuk volt.

„Megérkeztünk oda, ahova mindig is vágytunk.”

Ezt egy éve érezte Blanka, az alapok megvannak, ma már csak a fenntartás, csinosítgatás a feladat, de az sem kevés. „Én szoktam magamnak mondogatni, ha van időm, mindegy, mit csinálok, csak csináljak valamit.”

Blanka kedvence most a táblák készítése.

„Ez egy másfél éves hobbi. Háromszázhetvenet készítettem eddig. Azt hiszem, kicsit elnémetesedtem, listát írtam, mikor, milyen feliratot, hova, kinek készítettem.”

Leginkább az otthonukban segítenek eligazodni a táblák, megmutatják, merre van a veteményes, merre laknak a tyúkok vagy milyen hosszú a séta a körúton.

Barátoknak is sokat készít, de nem ad el egyet sem.

„Szeretem, hogy olyan fát használok, ami már másra nem lenne jó, maximum tüzelőnek. Ne legyen túl megcsiszolva, előkészítve, én ilyen természetesen szeretem. Farmos stílusban írok. Jó érzés olvasgatni,

ezek köszöntenek, invitálnak, szebbé teszik a napot.”

A szomszédok elég messze vannak, minden oldalról van köztük egy mező, de errefelé nagyon összetartóak az emberek. Ha valakinek születésnapja van, akkor a szomszéd is családtagnak számít, neki is menni kell.

Blanka rajong a háziállataikért, pedig évekkel ezelőtt nem fűzött sok reményt a macskákhoz.

„Mondtam a férjemnek, hogy én kutyás vagyok, ne haragudjon, nem hinném, hogy megszeretem a cicákat. Pár hónap alatt függő lettem. Vissza kell fogni, hogy ne nekik rendezzem be a ház minden sarkát.”

A tyúkoknak az Elsőbbség a hölgyeknek felirattal és a keltető kedves függönyözésével kedveskedik a sok finom tojásért.

A két libája láthatóan nagyon élvezi az életet Blankáéknál. „Haláli pofák, üdvözölnek, követnek, dumálnak.” Van egy kis tavuk, nagy kedvenc a lubickolás. Itt épp kis hibával:

VIDEÓ: Libabukfenc

A napokban Gyuri kakassal beszélgetett Blanka, amikor összehasonlította mostani életét a korábbival.

„Jobban élvezem ezt, mint annak idején a borkóstolókat, vízitúrákat és mindenféle pörgést, forgást. A természet mindig más, itt csend van és harmónia.”

Amit korábban tanult, az sem veszett el: „A sminknél használt ecsetek, színek most a tábláknál köszönnek vissza. A gazdasági informatika szak a honlapkészítésben, a grafikai munkákban jön jól.”

A nyugodt életet veszélyeztető telefonokra, számítógépekre ő nem haragszik, szerinte azoknak is megvan a helyük. Nem felejti, milyen nagy segítség volt sokszor egy kis videó, ha nem tudtak valamit a kertben vagy egyebet akart tanulni, és ebben a nagy csöndben is sokszor szüksége van más emberekre is,

az internet egy kapocs mindenhová.

„A mi kis elszigetelt otthonunkból így tudok nyitni a világ felé, így találtam például egy magyar keramikust a közelben. Így tudok beszélni a családommal és így tudom megmutatni másoknak az életünket, amire büszke vagyok és szeretném bizonyítani, hogy van élet a városon kívül.”

Amikor az apósa születésnapja volt, akkor például nem rohantak a plázába ajándékot venni.

Egy tökből csináltak egy nagyon kedves kosarat: almás töklevest pirított tökmaggal és pitával, narancsos-tökös lekvárt, kelttésztás tökös kalácsot és csípős, almás-tökös chutneyt. Ez a legkedvesebb meglepetés.

„Imádunk itt élni, kiülni az állatokkal reggel a gyönyörű fényekben, nincs ennél nagyobb béke. Etetem a madarakat, ez az én koncertjegyem egész évre.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Atelier Ammerland (@atelier.ammerland) által megosztott bejegyzés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
ÉLET-STÍLUS

„Kiközösítés nélkül szeretnék élni” – egy transznemű fiatal mindennapjai Magyarországon

Hegedűs Emmett 17 éves, fiúként éli az életét, habár lánynak született. Családja teljesen elfogadta a döntését, de a törvénymódosítások miatt sok attrocitás éri.

Link másolása

hirdetés

Egy transznemű magyar fiatal mindennapjait mutatja be a Deutsche Welle magyar nyelvű riportja. A 17 éves Hegedűs Emmett lánynak született, de fiúnak érzi magát. Minden reggel hosszú procedúrával szeretné elérni, hogy arcszőrzete nőjön, és minél inkább férfinak nézhessen ki.

Most a tükörben magamat egy 17 éves fiúként látom

– mondja Emmett, akinek mindennapi megpróbáltatásairól édesapja is mesél. Mátyás azt mondja, bántja néhány mondat, amit gyermeke kap, de el kell engednie ezeket. Ő már teljesen elfogadta, hogy lányából fia lett.

Emmett homofóbtörvény törvény módosításait megbélyegzésként éli meg, és azóta még többször érik támadások a mindennapokban – meséli. Azt mondja, nem szeretne kampányeszköz lenni, és azt sem, ha kiközösítenék, de úgy érzi, egyre kevésbé tudja elképzelni a jövőjét Magyarországon.

Emmett gyerekekkel foglalkozik, jelenleg gyakorlatát tölti egy budapesti gyermekotthonban. Ugyanakkor nem volt könnyű munkahelyet találnia: szerinte eddig transzneműsége miatt utasították el a legtöbb helyről.

Hegedűs Emmett, transznemű magyar fiatal

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Milyen a jó homlokpuszi? És miért csinálják sokan rosszul?

Egyszerűnek tűnik, de soha sem az. Ha helyesen csináljuk, ez egy intim gesztus lehet, amely mindennél többet jelenthet.
Forrás: Life Advisor, Címkép: StockSnap képe a Pixabay -en. - szmo.hu
2021. szeptember 16.


Link másolása

hirdetés
A Life Advisor célja, hogy minél több embert segítsen és inspiráljon az élet szeretetére, az álmai elérésre és hogy megvalósítsák a bennük rejlő lehetőségeket.

Azt mondják, hogy a homlokcsók az egyik legegyértelműbb csók minden kapcsolatban. Ebben a posztban megnézzük, hogy miért is van értelme a homlokpuszinak, hogyan kell jól csinálni és miért csinálják sokan mégis rosszul. Először viszont tisztázzunk pár gyakori tévhitet a homlokpuszival kapcsolatban. Sokan úgy vélik, hogy ez csak bizonyos személyekre és helyzetekre korlátozódik, de ez totál messze van az igazságtól. Na, de akkor nézzük is ezeket a tévhiteket!

Homlokpuszit csak családtagok között szokás

A homlokpuszit legtöbben csak szoros kapcsolatokban tartják "elfogadottnak", mint amilyen például a család. A nagyszülőket, szülőket és a gyerekeket gyakran láthatjuk homlokpuszit adni. Meglehetősen gyakori gesztus a családtagok körében. Olyan bensőséges megnyilvánulás, amely tiszteletet, hálát és elfogadást mutat.

Hasonlóan működik, mint amikor egy nagypapa az unokája hátát simogatja, vagy amikor a testvérek ötöst adnak egymásnak. Gyakran így fejezik ki szeretetüket anélkül, hogy bármit is mondanának.

StockSnap képe a Pixabay -en.

hirdetés
Csak azoknak adunk homlokpuszit, akik "barát zónába" kerültek

A "barát zóna" és a homlokpuszi közti párhuzam a második leggyakoribb tévhit. Néha az emberek homlokon puszilnak valakit, hogy közöljék, nem akarnak mást, mint barátságot, miután már egy ideje randiztak. Ezzel mindkét fél felismeri a tiszteletet anélkül, hogy túlságosan is belemennének a részletekbe.

Amit egyesek nem vesznek észre, az az, hogy a homlokcsók jóindulatú cselekedet is lehet. Amikor a másik személy barát zónába került, csak jó viszonyban akarnak maradni, megpróbálják megtartani a barátságot és meggyőződni arról, hogy továbbra is úgy érzik, törődnek velük, bár ez nem vezethet máshová.

Homlokpuszi csak nehéz időkben adunk

A következő tévhit, hogy homlokpuszit csak nehéz időkben adunk. Ha például hazaérsz és a párodnak nehéz napja volt, gyakori, hogy homlokon csókoljuk a párunkat, hogy együttérzést fejezzünk ki. Sokan csinálják ezt, amikor szükség van arra, hogy felvidítsák a párjukat.

Egy másik példa arra, hogy homlokpuszit csak nehéz időszakban adunk, amikor befejezünk egy kapcsolatot valakivel. Azok számára, akik valamiféle lezárást szeretnének, mielőtt továbblépnek, a homlokpuszi kínálhatja ezt az esélyt, miközben még mindig képesek rendesen viselkedni egymással a szakítás során.

Hogyan adjunk homlokcsókot?

A homlokcsóknak sok oka lehet, de az értelmezésével kapcsolatos tévhitek azt hitetik el velünk, hogy ez a cselekvés csak a fenti esetekben történik meg. A helyzet az, hogy mélyebb jelentése még a romantikus kapcsolatokra is kiterjed.

A legnehezebb része, amikor homlokpuszit adunk annak, akivel romantikus kapcsolatban állunk, nem maga a csók, hanem annak adásának a lépései. Bizonyos esetekben ez nyilvánvaló, de nem mindig.

StockSnap képe a Pixabay -en.

A lényeg a következő : a homlokpuszinak is van művészete. Maga a gesztus egyszerűnek tűnhet, de a hatás érdekében meg kell győződni arról, hogy felkészültél-e, mielőtt eljön a pillanat.

Nézz a szemébe!

A szemkontaktus elengedhetetlen lépés a homlokpuszi adásakor, mert ez teszi lehetővé a kölcsönös elismerést a felek között.

Kezdd azzal, hogy közelebb kerülsz a partneredhez, egymás szemébe néztek, miközben te továbbra is próbálsz a lehető legközelebb kerülni hozzá anélkül, hogy beleszállnál a személyes terébe. Ez létrehoz egy kapcsolatot köztetek, amiről már tudni fogjátok - szavak nélkül -, hogy ez most mennyire fontos pillanat is.

Figyelj a kezeidre!

Attól függően, hogy milyen kapcsolatról beszélünk, megfoghatod az illető vállát vagy a fejét. Mindkettő működik, mégpedig azért, mert fizikailag is kapcsolatot teremt a másik személlyel és érzelmileg is megosztjátok a pillanatot.

A jobb hatás érdekében az érintés ugyanazt az üzenetet kell, hogy közvetítse, mint maga a homlokpuszi. Légy gyengéd, mert ez ad időt a másik félnek arra, hogy felkészüljön és a megfelelő gondolkodásmódba kerüljön.

Hajolj és csókolj!

Mielőtt homlokcsókot adnál, vegyél néhány mély lélegzetet és figyelj arra, hogyan érzi magát a partnered. Lehetőleg ne teljes súlyoddal nyomd a homlokára a puszid, nehogy erős vagy esetleg agresszív hatást válts ki.

Meddig tart a homlokcsók?

Hasonló a többi csókhoz. Hosszabb vagy rövidebb, igazából attól függ, hogy milyen helyzetben vagytok, mi az az üzenet, amit ezzel át akarsz adni és természetesen, hogy te és a párod hogy érzi magát.

Persze egy villámszerűn gyors, rövid homlokpuszi nem a legjobb, mert olyan érzést lehet, mintha rohannál az elvégzésével, hogy valami tök más dolgot csinálj.

Őszintén szólva, legfeljebb néhány másodpercig kell tartani. Gyengédnek, gondoskodónak és szeretettel telinek kell lennie.

Beszéljünk vagy ne beszéljünk?

Néhány kedves szó kimondása nem árthat, de attól függ, milyen a hangulat.

Ha úgy döntesz, hogy megszólalsz, légy jelen a pillanatban és mondd el a párodnak, hogy miért kapott homlokpuszit tőled. Végtére is a bókok és a kedves dolgok szinte zene a fülnek.

De ha inkább a csendben érzitek jól magatok, akkor maradjatok csendben. Könnyű ugyan kimondani, hogy mit gondolunk, de ugyanolyan meghitt és kielégítő lehet, ha mindent a testbeszédetekre hagysz. A homlokcsók néha elegendő ahhoz, hogy átadd az érzéseid anélkül, hogy bármit is mondanál.

Néha jól jön egy ölelés is

Nézzünk szembe a tényekkel. A homlokcsók a szeretet gesztusa, de sokszor az is előfordul, hogy néhányan többet akarnak.

Mi lehet ennél több? Az ölelés!

Az ölelés a legtermészetesebb módja annak, hogy lezárd és keretet adj a homlokcsók adás pillanatának. Ez nem csak fizikai kontaktus, hanem az az érzelmi támogatás, amely megmutatja, hogy törődsz a pároddal.

Photo by Jonathan Borba from Pexels

Ha viszont akár te, akár a párod nem szereti az ölelést, akkor sincs semmi baj. Jelezheted azzal is ennek a pillanatnak a végét, hogy megcsókolod a kezét vagy az arcát. A legfontosabb itt igazából az, hogy tegyél meg mindent, ami számodra és a párod számára is segít, hogy ez a pillanat számíthasson.

Ne kapkodj!

Mint minden más intim dolog esetében, a homlokcsókot is megfelelő időben kell adni.

Nincs semmi baj, ha számodra ez egy nagyon kedvelt dolog, de ügyelj a másik személy válaszára és testbeszédére, hogy megbizonyosodj róla, nem léped át a határokat és nem lépsz be a személyes terébe.

Ha úgy érzed, hogy nem áll készen rá, akkor várj egy kicsit, mielőtt megtennéd, így elkerülheted az esetleges kellemetlenségeket.

Miért különleges a homlokcsók?

Most, hogy megnéztük a homlokcsók lépéseit, beszéljünk arról, miért is különleges.

A homlokcsók intim dolog. Nem verbális módon kommunikálja a szeretetet és a törődést, ezért nem tűnhet annyira szexuálisnak, de egy olyan csókról van szó, ami annyira személyes, hogy az emberek nem osztogatják mindenkinek. Egyszerű, bensőséges és nem kell viszonozni.

Ez a gesztus egyszerűen származhat tőled, anélkül, hogy elvárnád, hogy a másik személy viszonozza. A homlokcsók a szeretet gesztusa, legyen az romantikus vagy családi kapcsolat. Mindenképp segít mélyebben megélni az adott kapcsolatot.

Miért kell homlokcsókot adni?

Ha a romantikus kontextusban lévő homlokcsókra gondolunk, akkor sokféle jelentés eszünkbe juthat.

De ez az egyszerű gesztus nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Kezdetben a homlokcsók minden ember számára mást jelenthet és ez magában foglalja azt is, aki megkapja. Íme néhány ok, amiért érdemes homlokcsókot adni a párodnak :

Remek gesztus a szeretet és az odaadás kimutatására

Az egyik legintimebb kapcsolatfelvételi forma, a homlokcsók a szeretet és az odaadás közvetítésére szolgál. Mintha kinyitnád a szíved valaki más előtt, tárt karokkal fogadod őt, nem létezik semmilyen akadály.

Pexels képe a Pixabay -en.

Amikor te és a párod egy veszekedés után kibékültök, a homlokcsók azt mutatja, hogy hajlandó vagy elásni a csatabárdot és továbblépni. Mintha azt mondanád, hogy "Sajnálom, mindent megteszek, hogy többé ne történjen ilyen.".

Nem számít, mennyire vagy te vagy a párod dühös, ideges. Ha homlokon csókolsz valakit, az azt jelenti, hogy nincs többé harag és negatív érzés. A homlokcsók minden alkalomra tökéletes, ha szeretettel párosul.

A becsület és a tisztelet jele

A tisztelet a sikeres kapcsolat fenntartásának egyik legalapvetőbb eleme. A homlokcsók pedig nagyon jól kimutatja ezt. Ez ugyanis azt jelenti, hogy megmutatod mennyire is törődsz a pároddal valamint bensőséges módja a tiszteleted kimutatásának is.

Egy ilyen cselekvés erőteljesen megnyugtathatja a párod arról, hogy az érzéseid valódiak és fontosak. Erre nagyon sok embernek szüksége van, különösen akkor, ha sok a stressz az életében.

Kényelmet és biztonságot nyújt

Fontos, hogy biztonságban érezd magad egy romantikus kapcsolatban. A homlokcsók pedig a szeretet és védelem jele, ami csak segíthet ebben.

Kissé hülyén hangzik, különösen a mai világban, amikor a nőket már nem kell megmenteni a férfiaknak. De a férfiak még mindig hősnek érzik magukat, ha egy nővel randiznak és szeretnének neki biztonságot adni, megvédeni őt.

Csókolj!

Egy olyan világban, ahol állandóan azt mondják nekünk, hogy sebezhetőnek lenni rossz és negatív, a homlokcsók csak megerősít minket abban, hogy mennyire bensőséges dologról is van szó. A homlokcsóknak sok jelentése van, legyen szó családról, barátokról vagy romantikus kapcsolatokról.

Ez egy nagyon egyszerű gesztus, amit sokan alábecsülnek, pedig a homlokcsók intimitást, szeretetet közvetít, amitől a másik fél megbecsültnek, védettnek, szeretettnek érezheti magát, még akkor is, ha nincs köztetek szexuális kapcsolat.

A homlokra adott csók tudatos és nagy bátorság kell kezdeményezéséhez.

Amikor megteszed, ne feledd a szemkontaktust. Döntsd el, hogy fogod-e a kezét, döntsd el, hogy beszélsz-e vagy inkább hagyod, hogy a testetek beszéljen helyettetek. A legfontosabb, hogy legyél jelen a pillanatban és szánj rá időt, ne rohanj, ne kapkodj!

Ha van valaki, aki sokat jelent számodra, de ő ezt még nem tudja vagy egy ideje nem volt lehetőségetek találkozni, akkor legközelebb próbáld ki a homlokcsókot. Meg fogsz lepődni azon, hogy ez az apró gesztus milyen gyorsan tud hatást gyakorolni a másikra és feldobni a napját.

Ha tetszett, amit olvastál, keresd a Life Advisor blogot hasonló cikkekért!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: