hirdetés

BUDAPEST

Varázslatos növekedés: kétszer akkorára nőtt a Harry Potter rajongók kedvenc étterme Budapesten

A varázs tematikájú étteremben igényesen kidolgozott látványelemekkel körülvéve fogyaszthatnak az érdeklődők ízletes és fantáziadús ételeket és italokat a varázsló- és boszorkánytanoncok világából.

Link másolása

hirdetés

A The Magic budapesti étterme 2019 október óta a macskaköves Hajós utca 25-nél található, most viszont kétszer akkora helyszínen várja a Harry Potter és más varázsvilágok rajongóit, mint amikor megnyitott. A varázs tematikájú étteremben igényesen kidolgozott látványelemekkel körülvéve fogyaszthatnak az érdeklődők ízletes és fantáziadús ételeket és italokat a varázsló- és boszorkánytanoncok világából. Ne hagyják ki a HAGYMAkedavra és a Hambgrid burgert!

Így bővült a The Magic Roxfortra emlékeztető étterme: új helyszín, új látványelemek

A The Magic varázskastélya most már egy új nyugati szárnnyal is rendelkezik, ahova belépve rögtön a roxforti nagyterem elvarázsolt égboltját visszaidéző látvány fogadja az érkezőket.

A The Magic csapata mindenhová igyekezett egy kis varázslatot teremteni, hogy úgy érezzék a látogatók, hogy itt valóban egy különleges helyre tértek be. Ez az elkötelezettség a helyszín minden egyes elemében visszaköszön: Magyarországon olyan egyedülálló világ jött itt létre a roxforti kastélyra emlékeztető étterem falain belül, hogy néha nehéz is otthagyni a helyet, és visszatérni a valóságba.

Az étterem interaktív elemeinél kiemelt figyelmet fordított arra a The Magic csapata, hogy a legfiatalabb generáció tagjai is gond nélkül igénybe vehessék őket. Ilyen például a színváltós kandalló is, aminek a színét alacsonyan elhelyezett varázskövekkel lehet megváltoztatni, így még a kisgyerekek is könnyen elérik őket.

Az étterem a neves varázskastélyhoz hasonló módon telis-tele van mozgóképekkel amelyek életre kelnek, és amiket még a felső szintre vezető lépcsőnél is meg lehet csodálni. A felső szinten egyébként megtalálható a kibővített Sötét Mágia terem is, ahol az impozáns, saját gyártású vízköpők és baziliszkuszok mellett sötét varázsigék láthatók a tükrökön, és még egy kockás piton szobor is őrszemet áll az ablakok felett. A mosdó látványvilága pedig tökéletesen feleleveníti a mágiaügyi minisztérium belső kialakítását.

hirdetés
Nem csak a varázskastély belseje változott meg: új ételekkel és italokkal is várja a The Magic csapata a fiatal és veterán varázslókat

A konyhában sem maradt tétlen a The Magic csapata az elmúlt évben, ugyanis több új étel és ital különlegesség közül is lehet válogatni. Forgalmas helyről van szó, ezért mindenképp érdemes asztalt foglalni ha nagyobb társasággal szeretnének bejutni. Ha pedig különleges alkalomból szeretne meglepni egy családtagot vagy egy közeli barátot, akkor ajándékutalvány vásárlásra is van lehetőség az étterem weboldalán.

Mind látvány, mind ízvilág terén egyértelmű, hogy itt nem egy mindennapi élményben lehet része az embernek. Ilyen például az ikonikus vajsör, amit olyan sokan kértek az étterem Facebook oldalán, hogy egyszerűen muszáj volt megfőzniük a szomjazó Harry Potter rajongóknak. A füstölgő alkoholmentes bájitalok mellett a nagykorú varázslótanoncok többféle látványos koktél közül is válogathatnak, mint például Hedwig áldása vagy a Rózsaszín Ábránd.

Az étlapon az új ételek közül mindenképp említést érdemel a szarvasgombás Patronus burger (a rajongók érteni fogják a rejtett utalást), a HAGYMAkedavrát pedig imádni fogják azok, akik odavannak a hagymalekvárért és a pirított hagymáért. Az igazán bátrak és nagy étvágyúaknak viszont mindenképp a barátságos félóriás nevét viselő Hambgrid burgert érdemes kipróbálni: egy hatalmas, dupla húsos, kanadai juharszirupos szósszal leöntött gasztronómiai gyöngyszemben lehet majd részük.

A fekete buciból készülő Fekete Mágia hamburger slágertermék is visszatér, de most egy új változatát is megkóstolhatják azok, akik a prémium „Tudjuk Ki Átka” burgert választják: ennek a mustárral fűszerezett húspogácsája színtiszta hátszínből készül.

Az édesszájúaknak pedig különösen nehéz lesz ellenállni a fekete mágia kísértésének, ugyanis igencsak tiszteletreméltó desszert kínálattal rendelkezik az étterem. A csokoládét kedvelők egyszerűen nem hagyhatják ki a Csokitulátusz nevet viselőt különleges csokis édességet, a mandulás-vaníliás-csokis tejbeWIZLI gömbök pedig már csak a nevük miatt megérnek egy kóstolót.

A The Magic Budapest Facebook oldalát is érdemes követni: nem csak az újdonságokról lehet értesülni, mivel a The Magic csapata időnként nyereményjátékokkal is szeret kedveskedni a különféle varázsvilágok rajongóinak.Érdemes résen lenni, mivel olykor egy egész vacsorát, vagy akár egy eredeti sorszámozott Nimbus 2000-es seprűt is kisorsolnak a résztvevők között!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
BUDAPEST

Okospláza Nagy Gatsby hangulattal - megnyílt az Etele pláza

Mi is szétnéztünk a ma nyitó Etele Plázában.
Orosz Emese cikke - szmo.hu
2021. szeptember 17.


Link másolása

hirdetés

Környékbeliként már hosszú ideje vártuk az Etele pláza megnyitását. Pénteken pedig sok más emberhez hasonlóan mi is odacsődültünk bámészkodni, és felderíteni a terepet.

Belépve a pláza főbejáratán hatalmas mozgólépcsőkkel (tulajdonképpen egy mozgólépcsőházzal) találtuk szembe magunkat. Az emeletek kiszögellésein pedig a vásárlókat üdvözlő feliratok és reklámok futnak a kijelzőkön. Megfordulva a többemeletnyi magas üvegfalon keresztül az Etele térre, az új Budapest One irodaházra, és Őrmező paneljaira nyílik elképesztő kilátás.

A pláza folyosóin sétálva rögtön feltűnt, hogy az arany, fehér és fekete színek dominálnak, amitől az egész áruháznak valami fenszi, modern köntösbe csomagolt Nagy Gatsby hangulata lett.

Bevallom, nekem először nem tetszett az Etele pláza logója, de jobban megnézve a falakat, minden értelmet nyert. A logó betűit alkotó vonalak ugyanis sok helyen egész falakat beborító art deco hatású mintává állnak össze.

A nyitás napján még láttunk félkész megoldásokat, hiányzó paneleket és leszigszalagozott részeket, de feltehetően a napokban az utolsó simításokat is elvégzik.

hirdetés

A harmadik emeleten van az éttermi rész, sőt itt mondhatni csak gyorskajáldák vannak. Az arany-ezüst-fekete dizájnt itt egy bohémabb járólap váltja fel, amitől a éttermi résznek retró hatása lett. Nem spóroltak az asztalokkal és ülőhelyekkel. A keskeny, hosszúkás elrendezés miatt azonban így kicsit zsúfolt hatása van.

Igazi felüdülés volt kilépni innen a tetőteraszra, ahol szintén kiülős rész várja az enni vagy megpihenni vágyókat. Örömmel vettük észre, hogy még a Szabadságszobor is látszik innen.

A mellékhelyiségek szépek, kulturáltak, sok mosdó, wc van bennük, és nagy felületen csodálhatja magát a tükrökben minden plázajáró.

Az épületben szerencsére nem kell vadászni a mozgólépcsőket és lifteket, mert ezekből is jó sok van. Ráadásul liftekből nem csak kettő, hanem három-három jár egymás mellett középen.

A letisztult stílusú műbőr ülőszigetek nem csak kényelmesek, hanem okosak is. Az USB csatlakozós fotelokon ülve még mobilt tölteni is lehet.

Az Etele pláza növényvilága többnyire műanyagból áll. Nem a szívemhez legközelebb álló megoldás, de totál megértem, hogy egy ilyen forgalmat bonyolító, zömmel neonfényes helyre élő virágokat ültetni növénykínzás lenne.

Természetesen az Etele plázának is van egy tipikus illata, amit én első blikkre valamilyen vaníliás virágillathoz hasonlítok. Durva egyébként, hogy ez az illat (most még) a mélygarázsban is érezhető.

Körülbelül 1300 parkolóhely tartozik a plázához. Van sok motoros parkolóhely, van bőven rokkantak számára fenntartott és szinte végeláthatatlan sorokban parkolhatnak kifejezetten elektromos autók is.

A megnyitás utáni első benyomásom az, hogy az Etele Pláza baromi nagy. Szintenként két folyosóról nyílnak az üzletek. Összesen 5 szint van, ebből három szinten vásárolhatunk, amihez hozzá jön a gasztro és a mozi szint is. Szóval kell még egy kis idő, hogy kiigazodjunk, és rutinszerű útvonalat találjuk a kedvenc boltjainkhoz.

Az üzletekkel és szolgáltatókkal is teljesen elégedettek vagyunk. Sok olyan hely nyílt, ami hiányzott az Alleeból és a környékről.

Azt sajnálom csak, hogy a mozihoz ma még nem tudtunk feljutni. A nyitás napján ugyanis zartkörű rendezvényt tartottak itt. Mindenesetre türelmetlenül várjuk, hogy az Etele pláza moziját is kipróbálhassuk.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Hétfőtől lezárják az autósok elől a Dohány és a Wesselényi utca egy-egy szakaszát

Nem lehet többé teljes hosszában végigjárni autóval a Kiskörút és a Nagykörút közti szakaszt.
Fotó: BKK - szmo.hu
2021. szeptember 19.


Link másolása

hirdetés

Befejeződtek a munkálatok a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződésében, ezért visszaáll hétfőtől a forgalomcsillapítási projekt keretében kialakított forgalmi rend Belső-Erzsébetvárosban - írja közleményében a BKK.

A kereszteződésben és annak közvetlen környezetében a forgalomkorlátozás szombati feloldása után a Rákóczi úton mindkét irányba három sáv (két forgalmi sáv és egy buszsáv), a Nagykörúton pedig két-két sáv járható.

Lényegében a forgalmi rendváltozás miatt az autóval közlekedőknek nem lesz teljes hosszában átjárható a Wesselényi utca és a Dohány utca a Kiskörút, valamint a Nagykörút között.

A Wesselényi utcában a Klauzál utca és a Nyár utca közötti szakaszon csak a trolibuszok és a kerékpárral közlekedők haladhatnak a Kiskörút irányába. A Dohány utcában a Nagy Diófa utca és a Nyár utca közötti szakaszon csak a buszok és a kerékpárral közlekedők haladhatnak a Nagykörút irányába.

A Nagykörúton kerékpárral továbbra is a gépjárműforgalmi sávban közlekedve lehet átjutni a Blaha Lujza téri csomóponton, ezért a BKK az alternatív kerékpáros útvonalak használatát javasolja. A Rákóczi tér felé a Wesselényi utca–Klauzál utca–Márkus Emília utca–Stáhly utca–Somogyi Béla utca útvonalat érdemes választani. A Márkus Emília utcában a munkaterület kibővítése miatt egy rövid szakaszon a járdán lehet áthaladni, ezért a BKK kéri a gyalog és kerékpárral közlekedőket, hogy figyeljenek egymásra.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
BUDAPEST

Már látszik a Lánchíd új színe, a következő szakaszba lépett a felújítás

Az új szín tulajdonképpen nagyon hasonlít az eredetihez, a terveknek megfelelően halad a felújítás.

Link másolása

hirdetés

A terveknek megfelelően halad a Lánchíd felújítása. A munkafolyamat újabb szakaszához érkezett: az elemeket rozsdásodás elleni védelemmel látták el és festették, így már megmutatkozik a Lánchíd „új” színe, amelyet igyekeztek úgy megválasztani, hogy az a lehető legjobban hasonlítson a régire – írja Budapest Városháza Facebook-oldala.

Elsőként 14 lánckötegen és a hozzájuk tartozó függesztőrudakon végeztek aprólékos felújítást. Lefedett, függesztett állványról dolgozva, először szemcseszórással megtisztították az elemeket, majd több lépésben vitték fel az alapozó, a közbenső, végül pedig – a híd végleges, kékesszürke színét adó — fedő festékréteget.

Emellett elkezdődött a budai aluljáró bontása is, az aluljáró kibővül, szélesebb lesz, így biztonságosabban közlekedhetnek majd a gyalogosok és a biciklizők is. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke arról ír: szakaszosan állványozzák fel a hídpályát felfüggesztő láncszerkezetet. A faszerkeszeten belül fóliaréteget is felszerelnek. Erre a láncszemek megtisztításához van szükség, amit nagynyomású szemcseszórókkal végeznek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
BUDAPEST

Megkötötték a szerződést, óriási park készül Csepel északi csúcsán

A közparkban lesz galériaerdő a Duna-ág mellett, pihenőterek és tisztások, gyalogos- és kerékpárutak, sétányok, fás ligetek, közösségi sportpályák, közösségi kertek, játszóterek és vizes élőhely is.

Link másolása

hirdetés

"Megkötöttük a szerződést a pályázaton nyertes s73 Tájépítész Stúdióval a Csepeli közpark részletes tervezésére. Csepel-Szigetcsúcson három városmajornyi park létesül" - jelentette be Facebook-oldalán Vitézy Dávid.

A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója szerint "a 36 hektáros városi zöldterület nagyon jelentős fejlesztés, hiszen az utóbbi 50 évben, azaz a Hajógyári-sziget északi részének parkrendezése óta nem létesült 20 hektárnál nagyobb új közpark Budapesten".

Vitézy posztja szerint

Csepel legészakibb területén lesz galériaerdő a Duna-ág mellett, nagy kiterjedésű pihenőterek és tisztások, gyalogos- és kerékpárutak, sétányok, fás ligetek, közösségi sportpályák (kültéri fitneszpark, mászófal, görpark, multifunkciós sportpályák, futókör), közösségi kertek, játszóterek és vizes élőhely is.

A bejegyzéshez Vitézy több látványtervet is mellékelt:

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: