News here
hirdetés

BUDAPEST

25 ezer a legolcsóbb menü

Méregdrága luxusétterem nyílt az Andrássy úti luxusáruház tetején.

Link másolása

hirdetés

Megnyitott Budapest legújabb exkluzív étterme. l'Occhio di Stile-re (A Stílus Szeme) nevű fine dining étterem és bár az Andrássy úton található il Bacio di Stile szuperluxus áruház tetején épült. A pláza és az étterem tulajdonosa Gattyán György.

A portfolio.hu információja szerint az étterem executive chefje, Fernando Trump Dubajból érkezett, ahol a híres Burdzs Kalifa éttermében dolgozott.

etterem2

etterem3

hirdetés

etterem4

Az éttermet nem épp az átlagos pénztárcájú vásárlóknak találták ki. A legolcsóbb kóstoló menü is 25 ezer forint, ezért vega-menüsor jár. A húsételes verzió 33 ezer forint. Aki pedig bort is kóstolna hozzá, 14 ezer forintért kaphatja meg a borválogatást.

Az étlapon egyébként a modern európai konyha hatása érződik. A menüsor öt előételből, hat főfogásból és öt desszertből áll, hozzá 300 féle borból lehet választani.

Ha pedig az ebédet egy igazán exkluzív konyakkal indítaná a vendég, akkor kérhet 4 cl The Last Drop konyakot 110 ezer forintért.

Árak, ételek:

Az origo.hu riportere kipróbálta az éttermet, és a következő árakkal, illetve ételekkel találkozott:

- Előételből, főételből, desszertből és egy üveg vízből állt az ebéd, mindez borravalóval 22 ezer forintba került.

- Az étlap mindössze két oldal: bal oldalon a kóstolómenü, jobb oldalon pedig öt előétel és hat főétel szerepel. Minden előétel 5500 forintba, a főételek pedig egységesen 9000 forintba kerülnek.

- "A két előételből, három főételből és két desszertből álló kóstolómenü nem magányos ebédtéma, hanem egész estés program, így csak végigfutottam, mi van benne: Szent Jakab-kagyló zellerrel, zöldalmával, kaviárral, langusztini zöldborsóval, tengeri sügér vénuszkagylóval, édesköménnyel, bresse-i csirke tortellinivel, kucsmagombával és fehér spárgával – már túl vagyunk a felén –, marhaoldalas gnocchival, velővel, Roscoff-hagymával, egy Citrus nevű desszert, amihez citromot, bergamottot és rizst soroltak fel, végül pedig egy csokoládémousse dulche de lechével és vaníliával. Ez a menü 33 ezer forintba kerül – hozzáillő borokkal 47 ezer –, de az olcsóbb, húsmentes kóstolómenü nem volt rajta az étlapon" - írta az origo.hu munkatársa.

1

2

3

etterem5

Képek: az l'Occhio di Stile FB-oldala

Az il Bacio di Stile

Az Andrassy úti luxusáruházban negyven világhírű divatmárka legújabb kollekciói vásárolhatóak meg. Az öt szintes és mintegy ötezer négyzetméretes áruházat azoknak ajánlják, akik "egyedülálló vásárlási élményre" vágynak.

Ha érdekes volt a cikk, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
BUDAPEST
Bajban van a BKV, rengetegen mondanak fel, és már a menetrendet sem tudják tartani
Az elmúlt másfél év alatt eltűnt 300 busz- és trolivezető a cég állományából

Link másolása

hirdetés

A buszsofőrök és trolivezetők soha nem látott ütemben mondanak fel a cégnél, gyakorlatilag lehetetlenné vált a menetrendi igények kiszolgálása - értesült a Világgazdaság.

A lap úgy tudja, hogy először idén májusban, aztán rögtön júniusban is rekordot döntött a járművezetői létszám csökkenése: tavasz végén 48, a nyár első hónapjában 55 sofőr hagyta ott a BKV-t. A csökkenés 2021 óta tapasztalható.

Az elmúlt másfél év alatt eltűnt 300 busz- és trolivezető a cég állományából.

A járművezetők száma mostanra a 2017-es szintre zuhant vissza. Miközben 2021 elején a 2700-at közelítette a munkavállalók száma, ma már 2400-an sem dolgoznak a BKV-nál.

A kialakult helyzetet már az utasok is megérezhetik. Az alacsony létszámot valameddig túlórával, illetve a pihenőnapok elvonásával lehetett ellensúlyozni, de a kieső járművezetők miatt az ígért menetrend már nem teljesíthető hiánytalanul.

A Világgazdaság úgy tudja, hogy júliustól jelentősen megszaporodtak a személyzeti okokra visszavezethető kimaradások.

hirdetés
Átlagosan napi 50-60 esetben történt meg, hogy a BKV nem tudott járművezetőt biztosítani. Ezek az autóbuszok értelemszerűen kiestek a menetrendből, és a telephelyeken maradnak.

A lap információi szerint a kilépő BKV-s sofőrök háromnegyede öt éven belül hagyta ott a céget, az összes távozó járművezető negyede pedig már egy éven belül felmondott, ami az alacsony béreknek és a járműpark állapotának is köszönhető.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
BUDAPEST
Az ellenzék jelöltje nyert a II. kerületben az önkormányzati képviselő-választáson
A közös jelölt, Nagy Eszter nagy fölénnyel, több, mint 60 százaléknyi szavazatot szerezve utasította maga mögé a Fidesz jelöltjét, Bálványkövi Istvánt.

Link másolása

hirdetés

A valasztas.hu-n megjelent adatok szerint a II. kerületben tartott időközi önkormányzati képviselő-választást az ellenzék jelöltje, Nagy Eszter nyerte.

A közös jelölt nagy fölénnyel, több, mint 60 százaléknyi szavazatot szerezve utasította maga mögé a Fidesz jelöltjét, Bálványkövi Istvánt, aki 36 százalékot szerzett. Harmadik helyen a Magyar Kétfarkú kutyapárt jelöltje, Hildebrand Krisztián Roland végzett 3 százalékkal.

Ma jelent meg egy videós anyagunk arról, hogy kikre szavaznának a kerületiek, a Fény utcai piacon kérdezgettükk az embereket, ahol a pártok még az utolsó napon is kampányoltak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
BUDAPEST
Új Kolodko-szobor Budapesten: Az oroszok már a spájzban vannak
A szobrász videón mutatta meg, hogyan készült az új alkotás, és néhány fotón pedig közelről is megcsodálható az újabb mestermű.

Link másolása

hirdetés

Újabb miniatűr szobrot készített Kolodko Mihály. Ezúttal Budapesten, a Duna partján kell keresni. Annyit elárulunk, hogy a budai oldalon. A pontos helyszín is gyorsan kideríthető a szobrász filmjéből, ha alaposan figyelsz.

Kolodko Mihály egy videón megmutatja azt is, hogyan készült el az újabb miniszobor.

VIDEÓ: Az oroszok már spájzban vannak

És néhány fotón pedig közelről is szemügyre vehető az alkotás, melyhez Kolodko Mihály - ismét csak A Tizedes meg a többiek című filmre utalva - annyit írt:

"Nincs kompót".

hirdetés

A lelkes Kolodko-rajongók pedig megnézhetik azt a pillantot is, amikor a szobrocska elfoglalja helyét:

Bár a fotók és a videók csak nemrégiben kerültek ki a közösségi oldalra, máris többen fotókkal is igazolták, hogy rábukkantak a spájzban keresgélő orosz katonára.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés
Hétfőtől drágább lesz a parkolás Budapesten
A főváros belső részein hatszáz forintot kell majd fizetni óránként, reggel 8 és 22 óra között.

Link másolása

hirdetés

A Fővárosi Közgyűlés még június 29-én döntött arról, hogy a 27 féle parkolási zóna helyett átlátható, világos, négy zónatípusból álló, egységes parkolási rendszert vezetnek be, és megemelik a parkolási díjakat.

Az A-jelű zónában 600 forintba kerül majd óránként a parkolás, és 8 és 22 óra között kell a díjat fizetni, a B-jelűben 450 forint az óradíj 8 és 20 óra között, a C-zónában 300 forint, 8-18 óra között, a D-zónában pedig 200 forint, 8-18 óra között. Az A-B-C zónákban legfeljebb három órát lehet parkolni, a D-zónában ez nincs korlátozva.

Parkolási zónák a fővárosban szeptember 5-től

Az új parkolási rendszer részeként egységes információs táblák is megjelennek az utcákon, amelyek egyértelművé teszik az egyes parkolási zónák jellemzőit. Emellett körülbelül 10 százalékkal nő a parkolási díjas zónák területe.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: