hirdetés

VIDEÓK

Újra gyilkol a martfűi rém – legalábbis a filmvásznon

Itt a Kádár-rendszer egyik legvéresebb sorozatgyilkosáról szóló film előzetese.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. szeptember 29.

hirdetés

A szocializmus egyik legemlékezetesebb nyomozása a martfűi rémként elhíresült Kovács Péter kéjgyilkosságaihoz kapcsolódott. A hasonló című filmet az október 7-én kezdődő varsói filmfesztiválon mutatják be, nálunk pedig novembertől nézhetitek meg a moziban.

Addig is itt a film friss előzetese:

A bűnügy nem csak azért számított kivételesnek, mert a sorozatgyilkosság és a kéjgyilkosság külön-külön is kivételesnek számított, hanem azért is, mert a szocialista Magyarország hatóságainak egyik legnagyobb melléfogása is az ügyhöz kapcsolódik. Először ugyanis egy ártatlan férfit gyanúsítottak meg a gyilkossággal, akit le is csuktak. Kirják János cipőgyári munkás - akit a kéjgyilkos első áldozata, Szegedi Margit visszautasított - éppen ennek a visszautasításnak köszönhetően került gyanúba, és ült ártatlanul 11 évet.

A film az előzetes alapján legalábbis izgalmas lesz, és a szereplőgárdára sem lehet panasz. A filmet Sopsits Árpád rendezte, és láthatjátok benne többek közt Bárnai Pétert, Anger Zsolt, Szamosi Zsófia, Balsai Móni, Móga Piroska.

Kovács Péter egyébként teherautó-vezetőként dolgozott Martfű környékén. 1957. július 22-én este Kovács egy argentin filmet látott a martfűi moziban. A filmben látható egyik jelenetben egy férfi erőszakosan viselkedett egy nővel szemben. Kovácsot igen felizgatta a filmbéli jelenet, erős vágyat érzett arra, hogy a filmben látottakhoz hasonlóan erőszakosan léphessen fel egy nő ellen. A moziból kijövet a Martfűi Cipőgyár felé indult, amelynek kapuján éppen a délutáni műszakot befejező munkásnők léptek ki. Ott elfigyelt egy lányra, aki magányosan indult hazafelé egy Tiszaföldvár felé vezető dűlőúton. Bár nem ismerte a nőt, a közvilágítás nélküli úton kerékpárral utána eredt. A sötét külterületen Kovács rátámadt áldozatára és egy nála lévő vasdarabbal nagy erejű ütést mért az asszony koponyájára. A védekezésre képtelen áldozatot a filmben látott módon megerőszakolta, fojtogatta, majd végül egy vízelvezető árokba rejtette.

hirdetés

Miközben az ártatlanul elítélt Kirják a börtönben ült, a gyilkosságok tovább folytatódtak. Az eredeti gyilkost végül bravúros nyomozással Szabó Zoltán és Barna Bálint leplezte le, és juttatta rács mögé. Ehhez többek között a "jó rendőr - rossz rendőr" bevett módszerét is alkalmazták, amiről részletesen a Magyar Nemzetnek nyilatkozott Barna Bálint.

A cikkhez a Wikiédia információit is felhasználtuk


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
VIDEÓK

Nagyon csúnyán beégett a menőző Mustangos sofőr

Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy a lóerő nem minden.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. október 02.

hirdetés

Houstonban egy autós eseményen egy férfi nagyon meg akarta mutatni, hogy milyen nagyon tud vezetni. Mint a filmeken, gumicsikorgással, füstöléssel... Ám az eredmény balul sült el. Még szerencse, hogy nem lett komolyabb baj. A sofőr pedig a végén nyugodtan integetett a nézőknek, hogy bocsika.

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
VIDEÓK

Calidora: Én már nem című dalát a szerző saját élete ihlette

Oberritter Dóra első magyar nyelvű dalát szeptemberben mutatta be.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. október 04.

hirdetés

A fiatal énekesnő nem csak remekül gitározik, hanem saját dalokat is ír. Szepesi Zsolt segítségével most bemutatta egyik szerzeményét.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
VIDEÓK

Így emlékezett meghalt riporterére a Fókusz

Fürge Anett tévés karrierjének emlékezetes, számára kedves pillanatok felidézésével búcsúznak a kollégák.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. október 03.

hirdetés

Hétfőn lett volna negyvenegy éves az RTL Klub riportere, Fürge Anett. A Fókusz riportere péntek este otthon hunyta le örökre a szemét. Édesanyja és férje mindvégig mellette volt. Anett évek óta daganatos betegséggel küzdött.

Ahogy az RTL Klub honlapján írják:

Úgy tudta megmutatni a világunkat, ahogy csak kevesen képesek, humorral, együttérzéssel, hatalmas szívvel. Utolsó riportját állatmentőkről forgatta, egy hete láthatták a Fókuszban. Van úgy, hogy minden szó kevés kifejezni, amit érzünk.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
VIDEÓK

VIDEÓ: Fantasztikus látvány az első magyar animációs tűzfal

Az animáció Budapesten, az Arany János és Sas utca sarkán látható, és mindenképpen érdemes megnézned.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. október 03.

hirdetés

Az idei Színes Város Budapest Fesztivál jellemzően tűzfalfestésekre épülő, egy hónapos rendezvénysorozat, amely a város színesítésén túl kulturális és zenei programokat is kínál. A harmadszorra jelentkező fesztivál most egy különleges vizuális és egyben virtuális tartalommal bővült.

Hogy te is láthasd ezt a fantasztikus animációt töltsd le a LARA applikációt telefonodra, és keltsd életre a tűzfalat! Az animáció nappali fényben jól látható. A falfestménnyel szembe állva az alkalmazást használva kiterjesztett valóságként nézheted végig a rövid történetet, így elevenedik meg számodra is a tűzfalat díszítő színes mese.

VIDEÓ - Augmented reality

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: