News here
hirdetés

VIDEÓK

Így reagálnak azok a nők, akik először látnak Playboyt

Mi a véleményük a hírhedt férfimagazinról azoknak a nőknek, akik most látnak ilyet először?

Link másolása

hirdetés

A Playboy alapvetően férfiaknak szóló magazin, de mi történik akkor, ha nők is lapozgatják? Ráadásul életükben először...

A Buzzfeed kisfilmjében néhány nőt, akik korábban még nem olvastak Playboy-t, kérdeztek meg a híres-hírhedt férfimagazinról.

Először az 1960-1970-es évek lapszámait kapták kézhez. Megállapították, hogy akkoriban a meztelen modellek nem is voltak modellek, a televízióban több meztelenséget látni. Valamint azt is, hogy az egyik címlapon szereplő modell teste olyan, mint egy átlagnőé. Az egyik nő feltette a kérdést: A férfiak olvassák egyáltalán a cikkeket? Majd lelkesen üdvözölték, amikor végre cicit láttak.

Az 1980-as számok már nagyobb döbbenetet okoztak.–Basszus! Ezt nézd meg! – kezdte az egyik alany egy méretes fenékre mutatva. Megállapították, hogy harminc évvel ezelőtt a hatalmas bozót volt divatban. Kategorizálták az olvasókat is: a fiatal fiúk valószínűleg csak a képeket nézegették, a magukat kifinomultnak valló férfiak a cikkeket is olvashatták, az öregeknek meg nyilván muszáj volt olvasni, nehogy túl perverznek tűnjenek.

hirdetés

Az 1990-es évek Playboyainál úgy érezték, hogy a magazin identitászavarban szenved. Most akkor pornómagazin? Vagy olyan, mint a Vanity Fair? És minek kell egyáltalán melltartót felvenni, ha úgyis…

A XXI. század lapszámait lapozgatva úgy érezték, közelebb jutott a lap a tőle elvárt imidzshez. Bár igen elcsodálkoztak némelyik képnél: Kizárt, hogy ez élő ember legyen!

Utoljára a 2015-ös, gyűjtőknek szánt példányokat vették górcső alá. – Nincs is benne más, cask cici – mondja az első olvasó, míg a második szerint az egész photoshoppolva van. A fotók koncepcióját is kifogásolják, biztosak benne, hogy a ló nagyon vonakodva vet részt a fotózáson. Hiányolják a cikkeket, illetve egyes képeket különösen zavarónak találnak: - Hiszen ez csak egy segg!

Összegezve a látottakat, az egyik alany azt találta érdekesnek, hogy a bozót igencsak megfogyatkozott az évek alatt. Egy másik pedig azt taglalja, hogy képtelen valós, élő nőkként tekinteni a modellekre,inkább tárgyakként látja őket. Az utolsó megkérdezett pedig eleve rossznak tartja a magazinos meztelenkedést, szerinte túlságosan leegyszerűsíti az emberek dolgát, mert a meztelenségért meg kell dolgozni. A Playboyban meg csak ott van.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
VIDEÓK
Calidora: Én már nem című dalát a szerző saját élete ihlette
Oberritter Dóra első magyar nyelvű dalát szeptemberben mutatta be.

Link másolása

hirdetés

A fiatal énekesnő nem csak remekül gitározik, hanem saját dalokat is ír. Szepesi Zsolt segítségével most bemutatta egyik szerzeményét.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
VIDEÓK
Holdbéli táj - ennyi maradt a Vekeri-tóból
A Tisza vizével próbálják megmenteni a tavat. Sok Vekeri-tó lesz még - mondja a szakember.

Link másolása

hirdetés

Idén nyárra megint teljesen kiszáradt a Debrecen mellett található Vekeri-tó. Az egykori kedvelt üdülőhelyként szolgáló vízfelület az Erdőspusztai tórendeszer egyik utolsó túlélője volt. Az idei súlyos aszály azonban minden vizet kivitt a tóból, amit már csak egy jelentős beruházással lehet megmenteni.

A jövőben ráadásul

nagyon sok hasonló tragédia játszódhat majd le a szemünk előtt Magyarországon.


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
VIDEÓK
Így emlékezett meghalt riporterére a Fókusz
Fürge Anett tévés karrierjének emlékezetes, számára kedves pillanatok felidézésével búcsúznak a kollégák.

Link másolása

hirdetés

Hétfőn lett volna negyvenegy éves az RTL Klub riportere, Fürge Anett. A Fókusz riportere péntek este otthon hunyta le örökre a szemét. Édesanyja és férje mindvégig mellette volt. Anett évek óta daganatos betegséggel küzdött.

Ahogy az RTL Klub honlapján írják:

Úgy tudta megmutatni a világunkat, ahogy csak kevesen képesek, humorral, együttérzéssel, hatalmas szívvel. Utolsó riportját állatmentőkről forgatta, egy hete láthatták a Fókuszban. Van úgy, hogy minden szó kevés kifejezni, amit érzünk.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
VIDEÓK
VIDEÓ: Fantasztikus látvány az első magyar animációs tűzfal
Az animáció Budapesten, az Arany János és Sas utca sarkán látható, és mindenképpen érdemes megnézned.

Link másolása

hirdetés

Az idei Színes Város Budapest Fesztivál jellemzően tűzfalfestésekre épülő, egy hónapos rendezvénysorozat, amely a város színesítésén túl kulturális és zenei programokat is kínál. A harmadszorra jelentkező fesztivál most egy különleges vizuális és egyben virtuális tartalommal bővült.

Hogy te is láthasd ezt a fantasztikus animációt töltsd le a LARA applikációt telefonodra, és keltsd életre a tűzfalat! Az animáció nappali fényben jól látható. A falfestménnyel szembe állva az alkalmazást használva kiterjesztett valóságként nézheted végig a rövid történetet, így elevenedik meg számodra is a tűzfalat díszítő színes mese.

VIDEÓ - Augmented reality

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: