News here
hirdetés

VIDEÓK

Így köszönték meg az életüket a megmentett gyerekek

669 gyermeket mentett meg a biztos haláltól Nicholas Winton. 50 évvel később hihetetlen meglepetéssel készült egy tévéstáb.

Link másolása

hirdetés

Újra terjed a Facebookon egy lenyűgöző videó, amit mindenkinek látnia kell. A főszereplő 105(!) éves. Elmeséljük megrázó és megható történetét!

Sir Nicholas Winton brit ifjúként 1938-ban és 1939-ben Csehszlovákiában 669 gyermeket mentett meg attól, hogy az országot megszálló nácik haláltáboraiba kerüljenek.

A brit férfi hamis iratokkal Nagy-Britanniába csempészte a - többségében zsidó - gyerekeket, akiket ott nevelőszülők vettek magukhoz. Mr. Winton senkinek sem beszélt arról, mit tett, egészen a 80-as évekig ki sem derült mindez. Akkor a felesége, Grete talált egy albumot, amiben ott sorakozott az összes gyerek neve és fényképe, akit a férje megmentett.

50 évvel később Nicholas Wintont meghívták a BBC "That's Life" című műsorába, ahol az általa véghezvitt mentőakció volt a téma. A saját életét is kockára tevő férfi semmit sem sejtett, csak ült a nézőtéren, amikor a műsorvezető felszólította a közönséget, hogy mindenki álljon fel, aki Nicholas Wintsonnak köszönheti az életét. Ekkor a brit férfi nem kis meglepetésére a fél nézőtéren felálltak az emberek...

hirdetés

A megható jelenet a BBC-n:

A videó régi, 89-es BBC adás felvétele. Mi azért mutattuk most meg, mert a videó a Facebookon újra terjedni kezdett, méghozzá nem véletlenül. Nicholas ugyanis 2014-ben töltötte be a 105. életévét, Csehországban pedig megkapta az egyik legnagyobb állami elismerést. A férfit 2003-ban ütötték lovaggá.

Ha szerinted is megható, ami a bejátszáson történt, oszd meg ezt a cikket barátaiddal!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
VIDEÓK
Nagyon csúnyán beégett a menőző Mustangos sofőr
Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy a lóerő nem minden.

Link másolása

hirdetés

Houstonban egy autós eseményen egy férfi nagyon meg akarta mutatni, hogy milyen nagyon tud vezetni. Mint a filmeken, gumicsikorgással, füstöléssel... Ám az eredmény balul sült el. Még szerencse, hogy nem lett komolyabb baj. A sofőr pedig a végén nyugodtan integetett a nézőknek, hogy bocsika.

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
VIDEÓK
Calidora: Én már nem című dalát a szerző saját élete ihlette
Oberritter Dóra első magyar nyelvű dalát szeptemberben mutatta be.

Link másolása

hirdetés

A fiatal énekesnő nem csak remekül gitározik, hanem saját dalokat is ír. Szepesi Zsolt segítségével most bemutatta egyik szerzeményét.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
VIDEÓK
Így emlékezett meghalt riporterére a Fókusz
Fürge Anett tévés karrierjének emlékezetes, számára kedves pillanatok felidézésével búcsúznak a kollégák.

Link másolása

hirdetés

Hétfőn lett volna negyvenegy éves az RTL Klub riportere, Fürge Anett. A Fókusz riportere péntek este otthon hunyta le örökre a szemét. Édesanyja és férje mindvégig mellette volt. Anett évek óta daganatos betegséggel küzdött.

Ahogy az RTL Klub honlapján írják:

Úgy tudta megmutatni a világunkat, ahogy csak kevesen képesek, humorral, együttérzéssel, hatalmas szívvel. Utolsó riportját állatmentőkről forgatta, egy hete láthatták a Fókuszban. Van úgy, hogy minden szó kevés kifejezni, amit érzünk.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
VIDEÓK
VIDEÓ: Fantasztikus látvány az első magyar animációs tűzfal
Az animáció Budapesten, az Arany János és Sas utca sarkán látható, és mindenképpen érdemes megnézned.

Link másolása

hirdetés

Az idei Színes Város Budapest Fesztivál jellemzően tűzfalfestésekre épülő, egy hónapos rendezvénysorozat, amely a város színesítésén túl kulturális és zenei programokat is kínál. A harmadszorra jelentkező fesztivál most egy különleges vizuális és egyben virtuális tartalommal bővült.

Hogy te is láthasd ezt a fantasztikus animációt töltsd le a LARA applikációt telefonodra, és keltsd életre a tűzfalat! Az animáció nappali fényben jól látható. A falfestménnyel szembe állva az alkalmazást használva kiterjesztett valóságként nézheted végig a rövid történetet, így elevenedik meg számodra is a tűzfalat díszítő színes mese.

VIDEÓ - Augmented reality

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: