VIDEÓK

5 trükk, amivel befolyásolhatod az agyad

Nem tudsz megjegyezni egy keresztnevet? Állandóan elhagyod a cuccaidat? Mindig ugyanaz a dallam jár a fejedben? Van megoldás!

Link másolása

A BuzzFeedBlue egyik videója elképesztően hasznos tanácsokkal szolgál mindazok számára, akik nem képesek megjegyezni egy keresztnevet, egy telefonszámot, vagy például azt, hogy hová rakták el a kulcsaikat. De a felvételből az is kiderül, hogy mit kell tenni, ha rossz kedvünk van, vagy ha nem tudunk kiverni egy dallamot a fejünkből.

• Ha állandóan ugyanaz a dallam motoszkál a fejedben, egyszerűen pörgesd végig magadban az egész zenét, és rövid időn belül megszűnik a szörnyű jelenség.

• Nehezen jegyzed meg a keresztneveket? Amikor bemutatkozik neked egy ismeretlen, gondolj egy tárgyra, amely rímel a nevére (pl. Júlia – vanília). Ha legközelebb találkozol vele, nem lesz gondod a megszólításával.

• Meg kell jegyezned egy hosszú számot? Egyszerűen bonts elemeire őket.

• Ha mindig elhagyod a cuccaidat, pakolás előtt mondj végig magadban egy mondatot: „az asztalra tettem a kulcsokat”.

• Szomorú vagy? Mosolyogj, mert attól tényleg jobb kedved lesz!

Ha hasznosak voltak a tanácsok, nyomj egy lájkot!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


VIDEÓK
Calidora: Én már nem című dalát a szerző saját élete ihlette
Oberritter Dóra első magyar nyelvű dalát szeptemberben mutatta be.

Link másolása

A fiatal énekesnő nem csak remekül gitározik, hanem saját dalokat is ír. Szepesi Zsolt segítségével most bemutatta egyik szerzeményét.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

VIDEÓK
Holdbéli táj - ennyi maradt a Vekeri-tóból
A Tisza vizével próbálják megmenteni a tavat. Sok Vekeri-tó lesz még - mondja a szakember.

Link másolása

Idén nyárra megint teljesen kiszáradt a Debrecen mellett található Vekeri-tó. Az egykori kedvelt üdülőhelyként szolgáló vízfelület az Erdőspusztai tórendeszer egyik utolsó túlélője volt. Az idei súlyos aszály azonban minden vizet kivitt a tóból, amit már csak egy jelentős beruházással lehet megmenteni.

A jövőben ráadásul

nagyon sok hasonló tragédia játszódhat majd le a szemünk előtt Magyarországon.


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

Link másolása
KÖVESS MINKET:


VIDEÓK
Így emlékezett meghalt riporterére a Fókusz
Fürge Anett tévés karrierjének emlékezetes, számára kedves pillanatok felidézésével búcsúznak a kollégák.

Link másolása

Hétfőn lett volna negyvenegy éves az RTL Klub riportere, Fürge Anett. A Fókusz riportere péntek este otthon hunyta le örökre a szemét. Édesanyja és férje mindvégig mellette volt. Anett évek óta daganatos betegséggel küzdött.

Ahogy az RTL Klub honlapján írják:

Úgy tudta megmutatni a világunkat, ahogy csak kevesen képesek, humorral, együttérzéssel, hatalmas szívvel. Utolsó riportját állatmentőkről forgatta, egy hete láthatták a Fókuszban. Van úgy, hogy minden szó kevés kifejezni, amit érzünk.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


VIDEÓK
Videó: különleges felvétel a teljes augusztus 27-i tűzijátékról
Aki lemaradt róla, most szokatlan perspektívából nézheti meg az egész show-t.

Link másolása

Szombaton, a bizonytalan időjárási viszonyok miatt egy hét késéssel pótolták be az augusztus 20-i ünnepségek fő attrakcióját, a látványos tűzijátékot és fényshow-t.

Kollégánk különleges helyről, a szokásostól eltérő perspektívából rögzítette a nagyszabású eseményt, így azt most az is meg tudja tekinteni, aki valamilyen okból lemaradt róla.

Az elhalasztott augusztus 20-i tűzijáték teljes hosszában


Link másolása
KÖVESS MINKET: