hirdetés
kepatmeretezes_hu_CSP_1636.jpg

Titkos kertek, tetőteraszok – 8 hely budapesti pihenéshez, ahol kiszakadhatsz a forgatagból

Szöveg: Vass Adrienn, fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2020. július 28.


hirdetés

Mammut Tető

A Mammut Tető friss motoros, így mindenképpen a listán a helye. Van olyan este, amikor zenével várnak, de a mi kedvencünk a kertmozi, ahol az utóbbi évek kasszasikernek számító alkotásait vetítik.

Bár kintről nem lehet behozni rágcsát, van itt alkoholos ital és pocorn is, úgyhogy minden igényt kielégítenek.

Bővebben: http://mammut.hu/uzletek/mammut-teto

Cím: Lövőház u. 2-6

Sofitel Sunday Brunch

Ha hétvégi, ünnepi programot keresel, egyszer mindenképpen próbáld ki a Sofitel vasárnapi koncepcióját.

A vasárnapi ebéd a régi családi hagyományokat és összejöveteleket idézi fel, mikor egy asztal köré ült mindenki és jókedvűen, ínycsiklandó fogások mellett beszélte meg a héten történt fontosabb eseményeket. Ezt a hagyományt szeretné újraindítani és erősíteni a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda Paris Budapest Étterme is, mely június 7-től kezdve minden vasárnap útjára indítja saját Sofitel Sunday Brunch nevezetű programját.

A Sunday Brunch 6500 Ft/fő-ért kínálja a remek fogásokat, az étterem ráadásul a 10 éven aluli gyermekeket pedig teljesen ingyen fogadja, speciális gyerekmenüvel és egy kis meglepetéssel! A brunch ajánlat egész vasárnapra érvényes. A menüsorról azt és annyit választhatunk amennyit csak szeretnénk. Az aktuális menüsort megtalálja az étterem honlapján!

Bővebben: https://www.facebook.com/events

www.parisbudapest.hu

Asztalfoglalás: 061 235 1230 ; 061 235 56 00 / 797 ; [email protected]

Cím: Széchenyi István tér 2

Miamor Rómaim

Június végén megnyitott a Miamor Rómaim, és ezzel a part első ital- és ételudvara címet is befoglalták. Ez fogyasztóként azért is nagyon klassz, mert egyszerre ehetünk többféle ételt, többféle helyről, egy asztalnál. Vegán burger és masszív húsos mexikói fér így meg egymás mellett a legnagyobb nyugalomban.

Bár a hely elég friss, és még sokat alakulhatnak, akár a fogyasztói igények hatására is, vannak bőven olyan dolgok, amiket már most lehet élvezni náluk. Ráadásul van pár elég jól hangzó ígéretük is a jövőre nézve.

Liz and Chain Bar (Sky Lounge)

A Marriott Hotelt a vírushelyzet sarkallta arra, hogy az eddig csak privát vendégek számára elérhető 9. emeleti teraszt is megnyissa a nagyközönség előtt. Szomorú az apropó, de a városi közönség számára ez egy remek új lehetőség, hiszen az egész skybar hangulata nyugodt feltöltődésre hív.

Lágy zene szól, és a bútorok, valamint a koktélok is a jelenlegi trendnek megfelelően minimalisták és letisztultak. Elegáns, de nem hivalkodó. Valahogy ezzel tudnám jellemezni az egészet. Nincs benne semmi erőlködés, mégis különlegesnek érezheti a pillanatot itt az ember.

Cím: Apáczai Csere János u. 4.


hirdetés
KÖVESS MINKET:




Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
CSP_5991.jpg

Csernus Imre egri kávézója rendesen meglepett minket - a Depressoban jártunk

Kávézó? Étterem? Koktélbár? Vagy minden IS? A Depresso zavarba hozott minket.
Fotó: Csákvári Péter Szöveg: Vass Adrienn - szmo.hu
2020. július 02.


hirdetés

Ha Noszvaj fele jár az ember, a Csendülő kihagyhatatlan! - mondták nekünk, amikor még csak a környékre készültünk. Mi mégis kihagytuk, de helyette mindenképpen szerettünk volna valami Csernus-féle izgalmat, így Egerben betértünk a Depressoba.

"Jó turistaként" csak annyit tudtam a helyről, hogy Csernus meg kávé. Majd iszok egy feketét, és ha lesz még reggeli 11 körül, talán egy friss sütemény is lecsúszik majd.

Aztán rákerestem az oldalra a neten, és az étlap/itallap rendesen meglepett:

Van kávé és van reggeli, de van melegkonyha és külön koktéllap is. És elég izgalmasak az ételek, na meg az italok is... Pardon? Ez mi?

Amikor egy hely egyszerre akar MINDEN IS lenni, az nem szokott jól elsülni... de most már látni akartam a saját szememmel!

hirdetés

M. Fülöp Gergővel, az üzletvezetővel ültem le végül, aki gyorsan tisztába is tette a viszonyokat.

Imrével még 2014-ben, az Almagyar Érseki Szőlőbirtokon dolgoztak együtt, innen a jó viszony. A Depresso akkor még csak egy kávémárkaként tűnt fel, de már a Csendülővel egy időben megszületett a gondolat, hogy legyen egy hely Egerben, ami ezt a nevet viszi tovább, és ahova nem csak egy presszóra lesz érdemes beugrani.

A Depresso megnyitott, majd túlélt egy költözést is, és 2017 őszétől van a jelenlegi helyén, Gergő irányítása alatt. Imrével szorosan együttműködnek, de megvan a bizalom, így a napi teendőkbe a doktor nem szól bele.

Mielőtt rátérnénk az ételekre, a design is ér egy misét. Bódi Eszter (The Style Police) munkája az igencsak megnyerő belső tér. És szerencsére nem csak szép, hanem kényelmes is, ezért ha feléjük jártok, mindenképpen érdemes a terasznál beljebb merészkedni.

És akkor vessük bele magunkat az élvezetekben: Reggeli!

A Depresso sokáig csak a kávéjáról és az egész napos reggelijéről volt híres, de jelenleg is azon dolgoznak, hogy az emberek megismerjék a többi finomságukat is. Mondjuk ilyen kávé és ilyen reggeli mellett nehéz másra fókuszálni.

Külön nem térnék ki a saját pörkölésű kávéjukra, mert ez tényleg az ismertebb alap, de azt megemlíteném, hogy elvetemültebb kreációk is vannak náluk. Isteni tejeskávékat kóstoltunk például, és az étkezés végén még egy chai lattéval tettünk pontot az i-re.

A reggelik között vannak péksütemények és rántották is, de mi inkább a legkülönlegesebb verzióra csaptunk le, aminek elég csak a nevét leírni, máris teljesen extázisba jön az ember:

Sült libamáj, szarvasgombás-aszaltszilvás túrókrém és cheddar ropogós bagelben!

Igen, pontosan olyan! Én ennél izgalmasabb és ízletesebb reggeli fogást/szendvicset még nem kóstoltam. Nagy szerencse, hogy a Depresso nem Pesten van...

Mégsem álltunk meg itt. Jöhetett az melegételes vonal!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:




hirdetés
kepatmeretezes_hu_CSP_1723.jpg

Beleszédültünk a látványba Budapest új tetőteraszán – Liz and Chain Sky Lounge

Egy újabb skybar Budapesten? Igen, de az eddigi legmenőbb kilátást tudja!
Szöveg: Vass Adrienn Fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2020. július 26.


hirdetés

Amikor először léptem be a Liz and Chain Sky Lounge teraszára, konkrétan elállt a szavam. Budapestet már egész sok skybar színesíti, de ilyen panoráma sehol nincs. Aki mást mond, az hazudik!

Az Erzsébet híd, a Széchenyi Lánchíd, a Parlament, a Budavári Palota, a Mátyás-templom, a Bazilika, a Citadella és a Gellért-hegy is tökéletesen látható innen, és gyakorlatilag a középső asztalnál csak a fejünket kell forgatni hozzá.

A Marriott Hotelt a vírushelyzet sarkallta arra, hogy az eddig csak privát vendégek számára elérhető 9. emeleti teraszt is megnyissa a nagyközönség előtt. Szomorú az apropó, de a városi közönség számára ez egy remek új lehetőség, hiszen az egész skybar hangulata nyugodt feltöltődésre hív.

Lágy zene szól, és a bútorok, valamint a koktélok is a jelenlegi trendnek megfelelően minimalisták és letisztultak. Elegáns, de nem hivalkodó. Valahogy ezzel tudnám jellemezni az egészet. Nincs benne semmi erőlködés, mégis különlegesnek érezheti a pillanatot itt az ember.

A fanyarkás és hűs koktélok mellett azért természetesen van harapnivaló is. Bár a mezzés-tapasos vonalon építették fel az étlapot, a húsos fogásokkal azért egy nyári éjszakán bőven jól is lehet lakni.

hirdetés

De ha tényleg csak csipegetnénk valamit, akkor egy olivabogyó válogatás vagy egy desszert is lehet a kiszemeltünk. A sós-karamellel töltött csokibonbonok és a málnás tekercs is szenzációsan mutat, és nem meglepő, hogy ízben is fenséges élmény.

A idén ötven éves szálloda amúgy nem csak a tetőteraszával várja a budapestieket. Csodás, új alsó szintjén egy remek étterem is található (DNB Budapest), ahol többek között akár egy ebédmenüt is elfogyaszthat az ember. De van bérlettel látogatható fitneszterme is, és több olyan közösségi tere, ahova akár dolgozni is beülhetünk. És ha a skybar éppen nincs nyitva, de egy jó italra vágyunk, a Liz and Chain Bar akkor is vár minket az alsó szinten.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
kepatmeretezes_hu_CSP_7427.jpg

Sörözni indultunk, de isteni vacsorát kaptunk! – a FIRST Local Craft Beer and Kitchenben jártunk

A Castro Bistro helyén nyílt FIRSTben a húsos és a koktélos vonal is meglepett minket.
Vass Adrienn és Csákvári Péter - szmo.hu
2020. július 18.


hirdetés

Az elmúlt hetek egyik legnagyobb meglepetése volt számomra a FIRST Local Craft Beer and Kitchen. Nem nagyon volt olyan indok, ami amellett szólt volna, hogy ott kellene vacsorázzunk, csak a kíváncsiság hajtott, amikor beültünk egy péntek estén pár jó sörre, meg talán valami harapnivalóra.

A névadó FIRST kézműves sörfőzdét 2017 nyarán alapították a Kurucz fivérek, és a minőségi magyar sör sokaknál be is talált. Nincs is olyan sörrajongó, aki ne ismerné kis hazánkban a márkát.

Én személy szerint csak sörkedvelőnek mondanám magam, egy dobozos ital például aligha csábít el a boltban, és művelni sem szoktam magam gyakran a témában, de ha egy olyan helyre tévedek, ahol 16 opció van csapon, és ahol izgalmas ízek közül lehet válogatni, akkor szívesen rászánom az estémet.

A Madách tér 3. szám alatt található FIRST Local a magamfajta érdeklődőknek is kedvez, és az igazi rajongóknak is.

Péntek este talán többen voltak olyanok, akik kifejezetten inni jöttek, de mi vacsorára is vágytunk, meg ki akartuk deríteni, hogy a legendás Castro Bistro helyét mi vette át.

hirdetés

Jártam én is a Castroba fiatalabb éveimben, de mire lehúzták a rolót, pont kiöregedtem a kocsmázásból, az éttermi rész meg valamiért sosem volt igazán az esetem. Valahogy a FIRSThöz is így álltam aznap este: lesz jó sör, aztán hátha valami ízlik is.

Lett jó sör! Garantálom, józanon nem mész el innen, ha az összes jó sört megkóstolod (nyilván mi se jutottunk a végére).

Az árakról csak annyit, hogy elég széles skálán mozognak. Van 400 forintért is csapolt, de belefuthatunk 1000 forint feletti üveges sör árakba is. Mondjuk azok már tényleg nagyon izgalmas tételek (Például: First Chocolate Vanilla Imperial Stout - 1090 Ft).

És éltethetném most a márkát jópár bekezdésen keresztül, de nem sokaknak mondanék újat vele. Széles kínálat van és ízorgia, ahogy azt tőlük megszokhattuk.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
kepatmeretezes_hu_CSP_4613.jpg

Ez a csülök már nem az a csülök – a Cupákosból Dobka bistro lett

Magyaros, zsidó és ázsiai konyha egy fedél alatt. Ki is próbáltuk azonnal.
Fotó: Csákvári Péter, Szöveg: Vass Adrienn - szmo.hu
2020. június 28.


hirdetés

Ha valaki figyelemmel követi a budapesti vendéglátóhelyek születését és átalakulását, jó eséllyel hallott már Cupákosról. A bulinegyed szívében található, modern hentesüzletre hajazó étterem a belvárosiak egyik kedvenc kolbászlelő helye volt. Én is többször jártam náluk, és ajánlottam is a baráti körömnek. Mindig az a visszajelzés jött, hogy: Isteni! Nem tagadom, meg is lepődtem, amikor jött a hír, hogy átalakultak, és mostantól Dobka néven üzemelnek tovább.

Azt hittem, hogy séfcsere történt, és ezért érzeték szükségesnek a váltást, de nem. Továbbra is Tasnádi Ákos kreálmányait lehet kóstolni, így a régi jó dolgokból a lényeg tulajdonképpen megmaradt.

A változások közül az első és legszembetűnőbb a design. Barnára és haragoszöldre váltott a fehér és piros belső tér. Nemcsak hogy elegánsabb, de sokkal otthonosabb is lett így a hely. Szerintem ez egy abszolút pozitív változás.

Az ételek tekintetében pedig a magyaros vonal helyett lett MINDEN IS!

Maradt a gulyásleves, a karaj, a csülök, és desszert fronton a somlóitól sem váltak meg. Szóval ha valaki továbbra is ezt a tradicionális vonalat keresné, nyugodtan üljön be az új helyre is. A hangulat persze sokkal inkább alkalmas most egy lassú és kellemes vacsora elköltésére, de ezzel a teherrel meg lehet birkózni.

hirdetés

Az előételek közül mi két újdonságot is megkóstoltunk: a tatárt és a kacsamájat.

Ez az étlap kifejezetten a nyári szezonra készült, így még a nehezebb alapanyagok is kapnak egy kis frissítő körítést. A máj mellett például zöldalma van. Hibátlanul üdítő fogás.

Számomra mégis a tatár beefsteak volt a legnagyobb meglepetés. Ugyanis a hagyományos verziót én ki nem állhatom. Tudom, hogy van, aki arra gerjed, ha szinte ízesítés nélkül, nyers tojással érkezik ez a fogás, de hozzám sokkal közelebb áll a Dobka verziója.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:







Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!