News here
hirdetés

TECH

Segítik a kávézókat és panziókat: ingyenes, nagy sebességű wifire pályázhatnak

Július 2-ig várják a jelentkezéseket, a nyertes panzió közel 2 millió forint, a kávézó pedig 300 ezer forint értékű csomagot kap.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2021. június 09.


Link másolása

hirdetés

Pályázatot indít június 7. és július 2. között az ALEF és a Cisco Magyarország, hogy teljes körű wifi-felméréssel, valamint a szükséges eszközökkel segítse a pandémia idején bajba jutott, vendéglátásban működő vállalatokat.

"Úgy érezzük, hogy a koronavírus által okozott globális problémára globális összefogással kell reagálnunk" - mondta Szabados Attila, az ALEF Magyarország ügyvezető igazgatója. Hozzátette:

Mivel a turizmus és a vendéglátás a két leginkább érintett terület, mindenképp szerettünk volna a Cisco Magyarországgal közösen, saját tudásunkkal és eszközeinkkel segíteni ezen vállalkozások fellendítését. A megbízható és stabil wifi mára kulcsfontosságú szolgáltatás lett, de számos helyen még mindig kihívást jelent. Ezért döntöttünk úgy, hogy egy szakemberek által végzett felmérést követően felvázolunk egy eszközbeszerzési tervet, amit a Cisco jóvoltából le is szállítunk, valamint telepítünk is a nyertes cégeknek.

A kifejezetten panziók és kávézók számára kiírt pályázattal személyre szabott, akár 1 800 000 forint értékű, prémium minőségű Cisco eszközökből álló wifi-csomagot nyerhetnek a vállalkozások az ALEF csapata segítségével.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy minden cég, aki megpályázza, megérdemelné a fejlesztést, így biztosan nehéz lesz a döntés. A pályázat során bekért adatok alapján egy szakmai zsűri bírálja el, hogy ki lesz a két nyertes cég, de minden jelentkezőt igyekszünk segíteni a jövőben egyedi kedvezményekkel, szakértő tanácsokkal" - mondta Szabados Attila.

Kik jogosultak a pályázatra?

hirdetés

A pályázatra olyan panziók és kávézók tulajdonosai és üzemeltetői nevezhetnek, akik szeretnék vezeték nélküli internet hálózatukat fejleszteni annak érdekében, hogy vállalkozásuk versenyképességét növelni tudják a modern, prémium wifi-eszközök nyújtotta lehetőségek által.

Meddig tart a pályázat?

2021. június 7. és július 2. között van lehetőség nevezni a pályázatra.

Mi alapján történik a kiválasztás?

A pályázati időszak lezárulta után az ALEF és a Cisco szakembereiből álló zsűri az összes beérkezett pályázatot megvizsgálva választja ki a kategóriánkénti 1-1 győztest.

Mit nyerhet?

A pályázat fődíja egy teljes körű wifi-felmérés, valamint egy Cisco eszközökből álló wifi-hálózat kiépítése.

Panziók

A nyertes panzió szükségleteit az ALEF mérnöki csapata felméri, majd a vállalkozás igényeire szabott, prémium minőségű Cisco eszközökből álló csomagot biztosít számára legfeljebb 1 800 000 forint értékben.

Kávézók

A nyertes kávézó szükségleteit az ALEF mérnöki csapata felméri, majd a vállalkozás igényeire szabott, prémium minőségű Cisco Meraki eszközökből álló csomagot biztosít számára legfeljebb 300 000 forint értékben.

Jelentkezni IDE KATTINTVA lehet.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
TECH
A Rovatból
hirdetés
Véget ér a jó világ: a Messenger és a Viber is fogyasztani fogja a mobilnetet
Betiltják az EU-ban azt a szolgáltatói gyakorlatot, hogy egyes alkalmazások nem merítik az adatforgalmi keretet.

Link másolása

hirdetés

Kellemetlen változásokkal szembesülhetnek hamarosan azok a telefonhasználók, akiknek nincs korlátlan mobilinternete - írja a 24.hu annak kapcsán, hogy az európai távközlési felügyelet, a BEREC a napokban frissítette a hálózatsemlegességre vonatkozó irányelveit.

A döntés értelmében a

betiltják azt a szolgáltatói gyakorlatot, hogy egyes alkalmazások - például Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp, Viber, YouTube - nem használnak adatforgalmat.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jövőben ezek a szolgáltatások is meríteni fogják a mobilnetkeretet, tehát ugyanannyi képernyőidővel gyorsabban fogy majd el a rendelkezésre álló adatamennyiség.

A cikkben ugyanakkor azt is hangsúlyozták, hogy amennyiben a változások életbe lépnek, arról a szolgáltatók értesíteni fogják az ügyfeleket.

A BEREC döntésére azután került sor, hogy az Európai Bíróság megállapította: egyes szolgáltatók különbséget tesznek az internetforgalom típusai között, ami sérti az európai internet-szabályozást.

hirdetés

Az arstechnica.com-nak Barbara van Schewick, a Stanford Egyetem jogi professzora azt mondta, a szabályozásra azért volt szükség, mert a szolgáltatók kihasználták, hogy a korábbi hálózatsemlegességi irányelvek nem tiltották kategorikusan az adatforgalom-mentesen használható appokat. Ezáltal pedig aránytalanul nagy hasznot hajtottak a techóriásoknak.

A szakértő szerint azonban a szolgáltatóknak vélhetően a jövőben is lehetősége lesz adatforgalommentes akciókat hirdetni, de nem kimondott alkalmazásokra szabva.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
TECH
Eltűntek a kommentek a hírportálok Facebook-posztjai alól
Még nem tudni, hogy mi lehet a hiba oka, és miért csak bizonyos oldalaknál lehet ezt tapasztalni.

Link másolása

hirdetés

Megint történt valami a Facebooknál.

Szerdán több hírportál is arról számolt be, hogy eltűntek a posztjaik alól a kommentek.

A hozzászólás lehetőségét nem az oldal gazdái állították át - ezt többen is megírták. Az is látszott, hogy magyar és külföldi oldalakat is érintett a korlátozás.

Az okokra a Facebook nem adott magyarázatot.

Az egyik lehetséges ok az lehet, hogy a posztok alatt a kis legördülő nyíl mellett "A legrelevánsabbak" felirat látható. Ha a Facebook úgy ítéli meg, hogy van ilyen, akkor párat megmutat, de előfordul, hogy nem mutat semmit. Ha átállítjuk például az "összesre", akkor viszont megmutatja a kommenteket. De ezt minden posztnál át kell kattintani.

Egy másik oldalnál azt látni, hogy a posztok nem látszanak, de egy felirat megjelenik:

hirdetés

"A legérdekesebbek” szerinti rendezés van kiválasztva, így előfordulhat, hogy néhány hozzászólás ki van szűrve - írja a Facebook a poszt alá, de a kommentek nem látszanak.

A jelenség nem minden oldalt érint, hogy miért épp azokat, amiknél ezt tapasztalni most, arra még nincs magyarázat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
TECH
A Rovatból
hirdetés
Mémek alapján párosítja össze az embereket a legújabb társkereső applikáció
A randialkalmazás a külsőségek helyett a humort tartja fontosabbnak a társkeresés során.
Fotó: Pixabay/amrothman - szmo.hu
2022. július 15.


Link másolása

hirdetés

Egyre többen próbálkoznak az online társkereséssel, ahol általában néhány fotó és egy rövid bemutatkozás után kell eldöntenünk, hogy meg szeretnénk-e ismerkedni a másikkal. Most a klasszikus applikációk, mint a Tinder és a Bumble, ideje leáldozóban van, hiszen megérkezett a Schmooze, amely teljesen új élményt ígér felhasználóinak - írja a LADBible.

A klasszikus tárkereső alkalmazásoknál is a személyeket kell jobbra húzni, amennyiben tetszenek, illetve balra, ha nem. A Schmooze-nál nem az emberek fotóit, hanem mémeket kell húzogatni, attól függően, hogy mennyire nevettünk rajta.

Az újdonság ebben az appban tehát az, hogy nem a kinézet vagy külső megítélés alapján akarja összehozni a szingliket, hanem humorérzékük alapján.

Az alkalmazás megalkotója, a 27 éves Vidya Madhavan korábban nem tudta eldönteni, hogy továbbtanuljon-e a kaliforniai egyetemen. Így a lány 10 teljesen random embernek írt LinkedInen, hogy segítsenek döntését meghozni. Egyvalaki válaszolt, aki ma már a férje. Ekkor pattant ki fejéből az ötlet, hogy szükség van egy új társkeresőre, amely a belső tulajdonságokra koncentrál.

Vidya szerint a mémek sokkal többet elmondanak egy képnél, betekintést nyújtanak abba, hogy kik vagyunk és mit találunk viccesnek.

„Minden generációnak megvannak a maga közösségi és társkereső termékei. Ott volt a Facebook annak idején, amikor az eHarmony és a match.com volt a menő. Aztán jött az Instagram, amelynek a Tinder, a Bumble és a Hinge volt a felhasználó bázisa. Mi a TikTok generáció társkereső alkalmazása akarunk lenni”

- nyilatkozta a vezérigazgató.

hirdetés

A felmérések szerint a humor az intelligencia jele, ezért sokan értékes és fontos tulajdonságnak tartják a társkeresés során.

„Szeretném, ha mindenki kipróbálná, mert ez egy új koncepció. Remélem, hogy meg tudjuk lepni, le tudjuk nyűgözni és lázba tudjuk hozni az embereket. A mémek egyre izgalmasabbak lesznek”

- mondta izgatottan az új app kitalálója.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
TECH
283 ezer forintért és plusz havidíjért már Magyarországon is elérhető Elon Musk műholdas internete
A megoldás azoknak lehet megfelelő, akiknél nincs szélessávú internet, vagy különösen fontos szempont, hogy szolgáltatáskimaradás esetén is legyen internethozzáférésük.

Link másolása

hirdetés

Tavaly februártól lehetett feliratkozni a SpaceX műholdas internetszolgáltatására, amelyet most el is indítottak Magyarországon - írja a Rakéta.

A Starlink szolgáltatását a cég honlapján lehet megrendelni, ám az ára elég magas.

Az antenna 260 ezer forint, a szállítás díja 23 ezer forint, az előfizetési díj pedig havonta 35 500 forint. Ezért a SpaceX 250 Mbps letöltési sebességet ígér.

A Speedtest.net-et üzemeltető Ookla adatai szerint azonban inkább 100-150 Mbps a letöltési sebesség, ami egy műholdas internetszolgáltatástól tényleg remek teljesítmény. De alig gyorsabb, mint a nálunk elérhető - és lényegesen olcsóbb - jelenlegi vezetékes internetszolgáltatások.

A megoldás azoknak lehet megfelelő, akiknél nincs szélessávú internet, vagy különösen fontos szempont, hogy szolgáltatáskimaradás esetén is legyen internethozzáférésük.

A Starlink-rendszer jelenleg több mint kétezer-kétszáz műholddal rendelkezik. Magyarország előtt már működött Ausztriában, Szlovéniában, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban és március óta Ukrajnában is elérhetővé tette a cég a műholdas internetet a háborús helyzetre tekintettel.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: