hirdetés

TECH

Segítik a kávézókat és panziókat: ingyenes, nagy sebességű wifire pályázhatnak

Július 2-ig várják a jelentkezéseket, a nyertes panzió közel 2 millió forint, a kávézó pedig 300 ezer forint értékű csomagot kap.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2021. június 09.


Link másolása

hirdetés

Pályázatot indít június 7. és július 2. között az ALEF és a Cisco Magyarország, hogy teljes körű wifi-felméréssel, valamint a szükséges eszközökkel segítse a pandémia idején bajba jutott, vendéglátásban működő vállalatokat.

"Úgy érezzük, hogy a koronavírus által okozott globális problémára globális összefogással kell reagálnunk" - mondta Szabados Attila, az ALEF Magyarország ügyvezető igazgatója. Hozzátette:

Mivel a turizmus és a vendéglátás a két leginkább érintett terület, mindenképp szerettünk volna a Cisco Magyarországgal közösen, saját tudásunkkal és eszközeinkkel segíteni ezen vállalkozások fellendítését. A megbízható és stabil wifi mára kulcsfontosságú szolgáltatás lett, de számos helyen még mindig kihívást jelent. Ezért döntöttünk úgy, hogy egy szakemberek által végzett felmérést követően felvázolunk egy eszközbeszerzési tervet, amit a Cisco jóvoltából le is szállítunk, valamint telepítünk is a nyertes cégeknek.

A kifejezetten panziók és kávézók számára kiírt pályázattal személyre szabott, akár 1 800 000 forint értékű, prémium minőségű Cisco eszközökből álló wifi-csomagot nyerhetnek a vállalkozások az ALEF csapata segítségével.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy minden cég, aki megpályázza, megérdemelné a fejlesztést, így biztosan nehéz lesz a döntés. A pályázat során bekért adatok alapján egy szakmai zsűri bírálja el, hogy ki lesz a két nyertes cég, de minden jelentkezőt igyekszünk segíteni a jövőben egyedi kedvezményekkel, szakértő tanácsokkal" - mondta Szabados Attila.

Kik jogosultak a pályázatra?

hirdetés

A pályázatra olyan panziók és kávézók tulajdonosai és üzemeltetői nevezhetnek, akik szeretnék vezeték nélküli internet hálózatukat fejleszteni annak érdekében, hogy vállalkozásuk versenyképességét növelni tudják a modern, prémium wifi-eszközök nyújtotta lehetőségek által.

Meddig tart a pályázat?

2021. június 7. és július 2. között van lehetőség nevezni a pályázatra.

Mi alapján történik a kiválasztás?

A pályázati időszak lezárulta után az ALEF és a Cisco szakembereiből álló zsűri az összes beérkezett pályázatot megvizsgálva választja ki a kategóriánkénti 1-1 győztest.

Mit nyerhet?

A pályázat fődíja egy teljes körű wifi-felmérés, valamint egy Cisco eszközökből álló wifi-hálózat kiépítése.

Panziók

A nyertes panzió szükségleteit az ALEF mérnöki csapata felméri, majd a vállalkozás igényeire szabott, prémium minőségű Cisco eszközökből álló csomagot biztosít számára legfeljebb 1 800 000 forint értékben.

Kávézók

A nyertes kávézó szükségleteit az ALEF mérnöki csapata felméri, majd a vállalkozás igényeire szabott, prémium minőségű Cisco Meraki eszközökből álló csomagot biztosít számára legfeljebb 300 000 forint értékben.

Jelentkezni IDE KATTINTVA lehet.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
TECH

Gombok nélkül érkezhet az iPhone 13 idén ősszel

Érintésre kap háttérvilágítást a készülék felületén minden gomb, egyébként láthatatlanok lesznek.

Link másolása

hirdetés

Teljesen eltűnhetnek a gombok a jövőben érkező iPhone-okról, akár már az iPhone 13-ról is, írja a CNET.

A cupertinói cég bejegyzett szabadalmai között ugyanis a közelmúltban felbukkantak a "kapacitív érzékelő bemeneti eszközök", vagyis az olyan gombok, melyek a készülék felszínén csak érintésre jelennek meg, egyébként láthatatlanok lesznek.

A lap szerint az Apple új ötlete bár elsőre elég vadnak tűnik, mégis tökéletesen illeszkedik az iPhone-okban várható változások közé. Már csak az a kérdés, hogy a teljesen fizikai gomb nélküli okostelefon már idén ősszel megjelenik, vagy esetleg tovább kell rá várni.

Az év végén kereskedelmi forgalomba kerülő, egyelőre még név nélküli iPhone 13-mal kapcsolatban rengeteg a találgatás. Korábban felmerült az is, hogy a legutóbbi készülékből hiányzó ujjlenyomat-olvasó visszakerülhet a 13-as széria telefonjaiba, ami a képernyő alatt kaphat helyett.

Az Apple legutóbb 2016-ban húzott merészet, amikor az iPhone 7 már jack-csatlakozó nélkül került forgalomba. Most arról is hallani iparági pletykákat, hogy az új iPhone-on már az eddig megszokott lightning csatlakozó sem kap helyet, így a 2021-es Apple-telefon lehet az első, melyet csak vezeték nélküli töltővel lehet feltölteni.

A CNET ugyanakkor megjegyzi: még az is elképzelhető, hogy a frissen bejegyzett Apple-szabadalmat végül egy teljesen másik termékhez használja fel a vállalat. Biztos választ majd csak az új iPhone szeptemberi bemutatóján kap a világ.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
TECH

Egy egyetemista kifejlesztett egy appot, amiben a BKK, a MÁV és a Volánbusz menetrendjét is megtalálod

A Menetrendek mobilalkalmazás valós idejű menetrendi adatokat, közeli járatokat és átszállási lehetőségeket is mutat, a szolgáltatás pedig a jövőben tovább fog bővülni.

Link másolása

hirdetés

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egy hallgatójától érkezik az alkalmazás, ami alapvetően felrázhatja a magyarországi közlekedési appok piacát.

Bogyó Sándor másodéves üzemmérnök-informatikus hallgató applikációja egyesíti az ország összes tömegközlekedési eszközét (beleértve a helyi járatokat), és végeredményben pontosabb, mint az eddig ismert alkalmazások.

Mint a fejlesztő írja, „Androidról iOS-re áttéréskor lettem figyelmes arra, hogy Budapesten nincs igazán alternatívája a Futárnak ezen a platformon, pedig igazán sok dolgot kilehetne belőle hozni”.

Hozzáteszi,

ingázóként pedig gyakran eléggé elavult alkalmazásokat lehet csak használni, amik jó pár évvel lemaradtak design és funkciók terén is, ezeket pedig a különféle menetrend alkalmazások értékelései is tükrözik. Illetve nem találni olyan alkalmazást sem, ahol egy helyen lenne az összes város menetrendje.

Épp ez ösztönözte arra, hogy 2020 októberében egy menetrend- és útvonaltervező alkalmazás fejlesztésébe kezdjen, amihez igyekezett végigböngészni az összes véleményt a menetrend alkalmazások alatt, és megvalósítani azt, amit az emberek kértek és írtak.

Így született meg a Menetrendek alkalmazás, ahol az összes BKK, MÁV, Volánbusz (beleértve a helyi) járatot meg lehet találni, a jövőben pedig ez még bővülni fog további szolgáltatókkal. A menetrendi adatok nagy része valós idejű, és élőben lehet követni a járatokat is a térképen

- teszi hozzá Bogyó Sándor.

hirdetés

A fejlesztés a következő dolgokat tartalmazza:

  • Menetrendi adatok valós időben
  • Közeli járatok GPS pozíció alapján
  • Kedvencek elmentésének lehetősége
  • Átszállási lehetőségek
  • Menet részletei: Járat követése valós időben illetve útvonalának térképes megjelenítése
  • Forgalmi változásokról azonnali értesülés
  • Különböző városok menetrendjeinek egyesítése
  • Sötét mód

Az alkalmazás most startolt el az App Store-ban, EZEN A LINKEN letölthető.

Egyelőre csak iOS-en tölthető le, ugyanakkor az Androidos verzió is úton van, a bétaprogramhoz pedig a Menetrendek weboldalán lehet csatlakozni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Elrejthetőek lesznek a lájkok az Instagramon és a Facebookon is

A felhasználók hamarosan eldönthetik saját posztjaiknál, szeretnék-e, hogy mások is lássák, mennyi reakció érkezett.

Link másolása

hirdetés

Eltüntethető lesz a lájkszámláló az Instagramon, a cég szerdán bejelentette, hogy a fejlesztést két év után világszerte elérhetővé teszik, fokozatosan fog megjelenni a funkció a következő hetekben a mobilos Instagramon, írja a 24.hu a Just Jared cikke alapján.

A változtatás lényege, hogy a felhasználók beállíthatják majd a saját maguk által megosztott tartalmak esetén, hogy szeretnék-e, hogy mások is lássák, mennyi reakció érkezett az adott posztra.

A tartalmat megosztó személy ebben az esetben is láthatja majd a bejegyzésre érkezett reakciókat, viszont másoknak ez nem fog megjelenni.

Az új funkció hamarosan Facebookon is elérhető lesz.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
TECH

Kiszivárgott a Windows 11, öt év után jelenik meg a Microsoft új operációs rendszere

A hírek szerint június 24-én válik elérhetővé az új Windows, az interneten napok óta terjed a kiszivárgott tesztverzió.

Link másolása

hirdetés

Az elmúlt napokban először képernyőképek, majd egy tesztváltozat is kikerült az internetre a jövő héten debütáló Windows 11-ről. A Microsoft jogi lépéseket is tett, hogy eltüntesse az internetre kikerült anyagokat, így feltételezhető, hogy azok valóban a fejlesztés egyik szakaszában szivárogtak ki, írja a Telex.

A kiszivárgott, valószínűleg a fejlesztés egyik korábbi szakaszából származó tesztváltozatot többen is feltelepítették és bemutatták, ezekből kiderül, hogy az operációs rendszer új dizájnnal érkezik, többek között átdolgozták a Start menüt is. Újdonság, hogy az a megjelent videók alapján középen helyezkedik el, ahogy az Apple operációs rendszerénél is.

Videó: A kiszivárgott tesztváltozat

A Windows 11 öt évvel a 10-es verzió megjelenése után, a hírek szerint június 24-én válhat elérhetővé.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: