TECH

S24: Menet közben fordítja a beszélgetést és összefoglalja a meetingeken elhangzottakat a Samsung új csúcsmobilja

A mesterséges intelligenciának köszönhetően számos feladatot ellát majd az új mobil, aminek már az árát is megmondták.

Link másolása

Újabb Samsung-család érkezik: A S24, S24+ és S24 Ultra.

Egyik újdonsága, hogy a képek szerkesztésénél is bevetik a mesterséges intelligenciát - írja a Telex.hu.

Képes például szerkesztési javaslatokat tenni, a kép egyes elemeit arrébb mozgatva annak helyét kitölteni.

De számos funkciót kapott még az MI:

képes hívás közben szinkronfordítani (ezt jelzi is a hívó félnek), és bármilyen készülékkel képes így együttműködni.

A cikkíró megjegyzi, hogy magyarul még nem tud a fordító, és vannak még akadozások benne, ami lehet a kiejtés miatt, vagy a háttérzaj okozhat gondot.

Az új mobil képes egy SMS-t is átírni egy megadott stílusban.

Ezen kívül használható lesz arra is, hogy egy felvett meeting hanganyagát összegezze.

Sőt, egy képen vagy videón lévő részletet be lehet karikázni és azokról minden fontos információt el tud mondani.

Az adatokra is vigyáznak, be lehet állítani, hogy mit engedünk a felhőbe, mi maradjon a telefonon, és mi az, amit kikapcsolnánk.

A készülékek ára: a sima S24-es 370 ezer forintról indul majd, az S24+ 480 ezerről, az S24 Ultra pedig 600 ezerről, és már január 17-én 19 órától előrendelhetők - írja a portál.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


TECH
Nem tudtál belépni a Messengerbe a hétvégén? Ez volt az oka
Új szolgáltatásokat vezettek be, ebbe futhattak bele a felhasználók.
K. A., fotó: Unsplash - szmo.hu
2024. január 14.


Link másolása

Sokan tapasztalhatták a hétvégén, hogy nem tudnak belépni a Messengerbe, mert egy pin kódot kér az alkalmazás. Az IT Business azt írja, hogy ennek oka egy új szolgáltatás bevezetése volt.

Bár a Messengerben 2016 óta van arra lehetőség, hogy bekapcsoljuk a végpontok közötti titkosítást,

mostantól viszont a privát csevegések és hívások beállításait is alapértelmezés szerint végpontok közötti titkosításra változtatták.

Ez azt jelenti, hogy az üzeneteink és hívásaink tartalma védett lesz attól a pillanattól kezdve, hogy az adatok elhagyják az eszközünket, egészen addig, amíg elérik a fogadó eszközét. Így még Meta sem láthatja és hallhatja, miről cseverészünk a barátainkkal, rokonainkkal.

A cég már december elején közzétette, hogy elindult a teljes körű, alapértelmezett végpontok közötti titkosítás, és emellett most egy sor új funkció is érkezett, amik az üzenetváltás élményének javítását célozzák.

Akik a hétvégén arra ébredtek valamelyik nap, hogy nem érik el csak egy pin kód megadása után a Messenger alkalmazást, azok ennek a szolgáltatásnak a bevezetésébe futottak bele.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

TECH
Videón, ahogy kicsomagolnak és beüzemelnek egy 137 milliárd forintot érő litográfiai gépet
A holland ASML cég által gyártott, körülbelül 150 tonnás csúcsgép teljes és sikeres telepítésén összesen 250 mérnök dolgozik majd fél évig.

Link másolása

Látványos videót tett közzé az Intel chipgyártó vállalat arról, hogyan érkezett meg az oregoni gyárukba a holland ASML cég által gyártott, 380 millió dolláros (mintegy 137 milliárd forintot érő) High-NA litográfiai gép – írja a HVG.

A körülbelül 150 tonnás litográfiai gép teljes telepítése 250 ASML- és Intel-mérnök fél évi munkája nyomán készül majd el. Az ASML a múlt év végén kezdte meg az első nagy NA-értékkel rendelkező extrém ultraibolya (EUV) litográfiai rendszerének leszállítását az Intelnek. Az NA a Numerical Aperture, azaz a numerikus apertúra rövidítése. Ez az érték mutatja meg, hogy a rendszer mennyire képes a fényt fókuszálni. Minél magasabb ez a szám, annál kisebb chipek készíthetők.

Az Intel közzétett egy videót, amely bemutatja a gép telepítését az oregoni Hillsboro melletti gyárába. Az ASML Twinscan EXE:5000 High-NA EUV nevű litográfiai gépet tartalmazó konténert egy teherszállító repülőgép vitte Hollandiából az oregoni Portlandbe, az összeszerelése után a teljes telepítése és kalibrálása pedig még hónapokig tart majd.

Az ASML gépe 8 nm-es felbontásban képes nyomtatni, jelentősen javítva a jelenleg használt Low-NA EUV szkennerek teljesítményét, amelyek egyetlen expozícióval 13 nm-re korlátozódnak. A mostani fejlesztés lehetővé teszi olyan tranzisztorok építését, amelyek a jelenleginél körülbelül 1,7-szer kisebbek, ami majdnem háromszoros tranzisztorsűrűséget jelenthet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


TECH
25 app, ami kárt tehet a telefonodban – azonnal töröld őket, ha letöltötted!
Az alkalmazások nagy része a Google Playben is elérhető, de kiderült, hogy nagyon nagy károkat tudnak okozni az okoseszközökön.
Malinovszki András / Fotó: Pexels/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2024. január 04.


Link másolása

Közzétett egy listát a McAfee Mobile Research Team olyan applikációkról, amik súlyos kárt tudnak tenni okoseszközeinkben, amennyiben telepítjük őket.

Különösen ijesztő, hogy a 25 alkalmazásból 13 simán elérhető volt a Google Play áruházból is.

A Google azóta természetesen eltávolította ezeket a kínálatából, de több valószínűleg most is sokak okostelefonján elérhető. Az egyes alkalmazások letöltésszáma 100 és 100 ezer között mozog, és egy Xamalicious nevű kártevővel fertőzték meg őket.

Az inkriminált appok előbb hozzáférést szereznek a kisegítő szolgáltatásokhoz, majd a felhasználó tudta nélkül elkezdenek kommunikálni egy távoli szerverrel. Ezután letöltenek egy kártékony szoftvert a mobilra, ami át tudja venni az irányítást a mobileszköz felett. Előfordulhat, hogy a program pénzügyi műveleteket is végrehajt a tulajdonos tudta nélkül.

A cikk figyelmeztetése alapján a Google Play áruházból vásárlás esetén is érdemes bekapcsolni a Play Protect funkciót.

Íme az alkalmazások, amiket azóta eltávolított kínálatából a Google:

 • Essential Horoscope for Android
 • 3D Skin Editor for PE Minecraft
 • Logo Maker Pro
 • Auto Click Repeater
 • Count Easy Calorie Calculator
 • Sound Volume Extender
 • LetterLink
 • Numerology: Personal Horoscope & Number predictions
 • Step Keeper: Easy Pedometer
 • Track Your Sleep
 • Sound Volume Booster
 • Astrological Navigator: Daily Horoscope & Tarot
 • Universal Calculator.

(BGR, 24.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


TECH
A szakértő figyelmeztet: nagyon veszélyes lehet az új Instagram-trend
Ha felülünk a trendnek, gyakorlatilag teljes hozzáférést adunk át a személyazonosításra alkalmas adatainkról. Ez elég kockázatos lehet.

Link másolása

Új őrület terjed a legnagyobb képmegosztó oldalon, amelynek veszélyeire már felhívták a figyelmet a szakértők.

Az új trend nem más, mint a Get To Know Me, azaz "Ismerj meg", amelynek lényege, hogy a felhasználóknak egy előre gyártott sablon személyes kérdéseire kell válaszolnia.

Ezek a kérdések olyan általános dolgokat tartalmaznak, mint az életkor, magasság, születési dátum, tetoválás, piercingek, személyes fóbiák, kedvenc évszak, étel és ital, és így tovább.

Eliana Shiloh, a Deloitte nevű stratégiai kockázatelemző cég szakértője szerint meglehetősen kockázatos válaszolni ezekre a kérdésekre.

A fiatal nő a TikTok-csatornáján is készített egy videót a témában:

„Ha esetleg kipróbáltátok ezt az új Instagram-trendet, és válaszoltatok az összes kérdésre, akkor inkább azt javaslom, hogy azonnal töröljétek ezt a szart”

– kezdte mondandóját Eliana.

A szakértő elmondta azt is, hogy ezek a kérdések olyan dolgokra vonatkoznak, amik adatbiztonsági kérdéseket vetnek fel.

„Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de a válaszok alapján rengeteg hamis fiókot tudnak csinálni a hackerek az adataimmal”

– tette hozzá a szakértő.

Ezekkel az adatokkal gyakorlatilag teljes hozzáférést adunk át a személyazonosításra alkalmas adatainkról, szóval semmiképp ne üljünk fel az Instagram új trendjének – emlékeztetett Eliana.

(via Ladbible)


Link másolása
KÖVESS MINKET: