hirdetés

TECH

Hamarosan letölthető lesz a védettségi igazolvány applikációja, erre lehet szükség külföldi utazáskor

A több adatot is tartalmazó telefonos és táblagépes verzió hasznos lehet majd a külföldi utazásoknál is.

Link másolása

hirdetés

Újabb eszköz segítheti a védettség igazolását. Napokon belül elérhető, letölthető lesz a hazai védettségi igazolvány applikációja - írja a Magyar Hírlap.

A lap értesülése szerint okostelefonra, tabletre is letölthető lesz az alkalmazás. A regisztráció után pedig több információt fog tartalmazni, mint a postán megküldött plasztikkártya.

Az adatok között ott lesz az is, hogy a használója mikor kapta meg az első és a második védőoltást. Ez fontos lehet azoknál az országoknál, ahol a két vakcina meglétét írják elő a határátlépéshez. De kiderül majd az is, hogy milyen vakcinát kapott a felhasználó.

Az ígérik, hogy az adatok a későbbiekben is frissülhetnek majd.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
TECH

Gombok nélkül érkezhet az iPhone 13 idén ősszel

Érintésre kap háttérvilágítást a készülék felületén minden gomb, egyébként láthatatlanok lesznek.

Link másolása

hirdetés

Teljesen eltűnhetnek a gombok a jövőben érkező iPhone-okról, akár már az iPhone 13-ról is, írja a CNET.

A cupertinói cég bejegyzett szabadalmai között ugyanis a közelmúltban felbukkantak a "kapacitív érzékelő bemeneti eszközök", vagyis az olyan gombok, melyek a készülék felszínén csak érintésre jelennek meg, egyébként láthatatlanok lesznek.

A lap szerint az Apple új ötlete bár elsőre elég vadnak tűnik, mégis tökéletesen illeszkedik az iPhone-okban várható változások közé. Már csak az a kérdés, hogy a teljesen fizikai gomb nélküli okostelefon már idén ősszel megjelenik, vagy esetleg tovább kell rá várni.

Az év végén kereskedelmi forgalomba kerülő, egyelőre még név nélküli iPhone 13-mal kapcsolatban rengeteg a találgatás. Korábban felmerült az is, hogy a legutóbbi készülékből hiányzó ujjlenyomat-olvasó visszakerülhet a 13-as széria telefonjaiba, ami a képernyő alatt kaphat helyett.

Az Apple legutóbb 2016-ban húzott merészet, amikor az iPhone 7 már jack-csatlakozó nélkül került forgalomba. Most arról is hallani iparági pletykákat, hogy az új iPhone-on már az eddig megszokott lightning csatlakozó sem kap helyet, így a 2021-es Apple-telefon lehet az első, melyet csak vezeték nélküli töltővel lehet feltölteni.

A CNET ugyanakkor megjegyzi: még az is elképzelhető, hogy a frissen bejegyzett Apple-szabadalmat végül egy teljesen másik termékhez használja fel a vállalat. Biztos választ majd csak az új iPhone szeptemberi bemutatóján kap a világ.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
TECH

Egy egyetemista kifejlesztett egy appot, amiben a BKK, a MÁV és a Volánbusz menetrendjét is megtalálod

A Menetrendek mobilalkalmazás valós idejű menetrendi adatokat, közeli járatokat és átszállási lehetőségeket is mutat, a szolgáltatás pedig a jövőben tovább fog bővülni.

Link másolása

hirdetés

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egy hallgatójától érkezik az alkalmazás, ami alapvetően felrázhatja a magyarországi közlekedési appok piacát.

Bogyó Sándor másodéves üzemmérnök-informatikus hallgató applikációja egyesíti az ország összes tömegközlekedési eszközét (beleértve a helyi járatokat), és végeredményben pontosabb, mint az eddig ismert alkalmazások.

Mint a fejlesztő írja, „Androidról iOS-re áttéréskor lettem figyelmes arra, hogy Budapesten nincs igazán alternatívája a Futárnak ezen a platformon, pedig igazán sok dolgot kilehetne belőle hozni”.

Hozzáteszi,

ingázóként pedig gyakran eléggé elavult alkalmazásokat lehet csak használni, amik jó pár évvel lemaradtak design és funkciók terén is, ezeket pedig a különféle menetrend alkalmazások értékelései is tükrözik. Illetve nem találni olyan alkalmazást sem, ahol egy helyen lenne az összes város menetrendje.

Épp ez ösztönözte arra, hogy 2020 októberében egy menetrend- és útvonaltervező alkalmazás fejlesztésébe kezdjen, amihez igyekezett végigböngészni az összes véleményt a menetrend alkalmazások alatt, és megvalósítani azt, amit az emberek kértek és írtak.

Így született meg a Menetrendek alkalmazás, ahol az összes BKK, MÁV, Volánbusz (beleértve a helyi) járatot meg lehet találni, a jövőben pedig ez még bővülni fog további szolgáltatókkal. A menetrendi adatok nagy része valós idejű, és élőben lehet követni a járatokat is a térképen

- teszi hozzá Bogyó Sándor.

hirdetés

A fejlesztés a következő dolgokat tartalmazza:

  • Menetrendi adatok valós időben
  • Közeli járatok GPS pozíció alapján
  • Kedvencek elmentésének lehetősége
  • Átszállási lehetőségek
  • Menet részletei: Járat követése valós időben illetve útvonalának térképes megjelenítése
  • Forgalmi változásokról azonnali értesülés
  • Különböző városok menetrendjeinek egyesítése
  • Sötét mód

Az alkalmazás most startolt el az App Store-ban, EZEN A LINKEN letölthető.

Egyelőre csak iOS-en tölthető le, ugyanakkor az Androidos verzió is úton van, a bétaprogramhoz pedig a Menetrendek weboldalán lehet csatlakozni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Elrejthetőek lesznek a lájkok az Instagramon és a Facebookon is

A felhasználók hamarosan eldönthetik saját posztjaiknál, szeretnék-e, hogy mások is lássák, mennyi reakció érkezett.

Link másolása

hirdetés

Eltüntethető lesz a lájkszámláló az Instagramon, a cég szerdán bejelentette, hogy a fejlesztést két év után világszerte elérhetővé teszik, fokozatosan fog megjelenni a funkció a következő hetekben a mobilos Instagramon, írja a 24.hu a Just Jared cikke alapján.

A változtatás lényege, hogy a felhasználók beállíthatják majd a saját maguk által megosztott tartalmak esetén, hogy szeretnék-e, hogy mások is lássák, mennyi reakció érkezett az adott posztra.

A tartalmat megosztó személy ebben az esetben is láthatja majd a bejegyzésre érkezett reakciókat, viszont másoknak ez nem fog megjelenni.

Az új funkció hamarosan Facebookon is elérhető lesz.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
TECH

Kiszivárgott a Windows 11, öt év után jelenik meg a Microsoft új operációs rendszere

A hírek szerint június 24-én válik elérhetővé az új Windows, az interneten napok óta terjed a kiszivárgott tesztverzió.

Link másolása

hirdetés

Az elmúlt napokban először képernyőképek, majd egy tesztváltozat is kikerült az internetre a jövő héten debütáló Windows 11-ről. A Microsoft jogi lépéseket is tett, hogy eltüntesse az internetre kikerült anyagokat, így feltételezhető, hogy azok valóban a fejlesztés egyik szakaszában szivárogtak ki, írja a Telex.

A kiszivárgott, valószínűleg a fejlesztés egyik korábbi szakaszából származó tesztváltozatot többen is feltelepítették és bemutatták, ezekből kiderül, hogy az operációs rendszer új dizájnnal érkezik, többek között átdolgozták a Start menüt is. Újdonság, hogy az a megjelent videók alapján középen helyezkedik el, ahogy az Apple operációs rendszerénél is.

Videó: A kiszivárgott tesztváltozat

A Windows 11 öt évvel a 10-es verzió megjelenése után, a hírek szerint június 24-én válhat elérhetővé.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: