SZTÁRVILÁG

Zámbó Szebasztián: „Sosem volt büdös a munka, nem édesapám hírnevéből élek!”

Zámbó Jimmy középső fia Ausztriában dolgozik három műszakban. Apja tanította arra, hogy az embernek saját magának kell elérnie a sikereit.

Link másolása

Zámbó Jimmy középső fia, Zámbó Szebasztián emlékezett vissza édesapjára. Azt is elmondta, hogy amit az életben elért, azt önerőből tette, nem pedig apja nevének hátszelével.

Szebasztián elmondta a Borsnak, hogy vendéglátói főiskolára járt, majd a vendéglátásban helyezkedett el és dolgozott 15 évig, utána a menyasszonyához költözött Ausztriába.

"Itt az a jó, hogy engem senki nem ismer. Aki megismert, Szebasztiánként ismert, nem Jimmy fiaként. Amit elértem, azt önerőből tettem" - mondta.

Egy proteines italokat készítő cégnél dolgozik, ahol a gépeket kezel, saját magának harcolta ki, hogy elismerjék az emberek.

"Már itt is ismerik a Zámbó nevet, de nem úgy mint Jimmy, hanem Zámbó Szebasztián. Apu tanításából ez maradt meg, hogy önmagam által érjek el dolgokat, ne más által.

Természetesen mérhetetlenül büszke vagyok arra, amit elért. De fontosnak tartom leszögezni, hogy nem édesapámból élek! Saját keresetem, saját pénzem van. Nem is lovagoltam sosem a nevén, vagyonán sem. Hozzátenném, két hivatalos jogörököse van, én nem kapok egy forintot sem. De erről többet nem mondhatok."

Régóta kap negatív kommenteket is:

"Szíven ütött, mikor azt láttam a kommentek között, hogy én hátradőlve apu vagyonából és hírnevéből élek. Ez nem igaz. Három műszakban dolgozom, most is reggel 7-re értem haza. Sosem volt büdös a munka, sőt vallom, hogy a munka nemesít. Jobban megbecsülöm önmagam, ha tudom, hogy a saját pénzemből tudok költekezni" - mondta, és hozzátette: erre is Zámbó Jimmy tanította.

"Ezt édesapámtól tanultam: az embernek saját magának kell elérnie a sikereit. A fiamnak is szeretném ezt megtanítani. Apu is mindent a saját erejéből ért el, számomra ez nagyon nagy példamutatás. Neki sosem volt hátszele, kőkeményen dolgozott azért, hogy valaki legyen.

Én is dolgozom rajta, hogy én is valaki legyek, azt mondják: á, igen, a Szebasztiánt ismerem! Mert én is egy különálló ember vagyok, nem csupán „Jimmy fia”. Sosem éltem vissza a nevemmel, nem volt rá példa, hogy ha egy étteremben nem volt asztal, akkor azt mondtam volna, hogy márpedig legyen, mert Jimmy fia vagyok. Amit apu elért sikert, az az övé, nem az enyém. Én a saját szárnyammal szeretnék szállni."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Fotókon a diktátor lánya – ő lehet Kim Dzsongun örököse
Központi helyen szerepel a képeken. Magas rangú tisztviselők hajlonganak Kim Dzsue előtt, és az áradozó szövegek Kim „legkedvesebb” gyermekeként írják le a lányt.

Link másolása

Kim Dzsongun, Észak-Korea diktátora ismét megmutatta feltételezések szerinti kislányát a nyilvánosság előtt. Az elmúlt hónapokban ez már a második alkalom, nem is olyan régen, tavaly novemberben, egy rakéta-kilövőhelyen egy rakéta árnyékában lehetett látni Kim Dzsuét, aki apja kezét fogta, majd később szorosan mellette állt a katonák előtt.

Ezúttal egy katonai laktanyában rendezett bankettre vitte a lányt és feleségét, amit a Koreai Néphadsereg (KPA) 75. évfordulójára rendeztek. Az észak-koreai média olyan képeket mutatott, amelyeken magas rangú tisztviselők hajlonganak Kim Dzsue előtt, és az áradozó szövegek Kim "legkedvesebb" gyermekeként írják le a lányt.

A kislány egy hosszú, fekete kabátban jelent meg, szőrmebélésű gallérral, amiben némiképp édesanyja, Ri Szoldzsu divatérzékét mutatja, aki az országban egyfajta stílusikonnak számít.

A kislány vélhetően 2013-ban született, és a második Kim három gyermeke közül, akinek egy fia és két lánya van.

A találgatások szerint oka van annak, hogy Kim Dzsongun pár hónap leforgása alatt többször is megmutatta lányát, egyesek szerint ezzel demonstrálja, hogy vérvonala még generációkon át viszi majd tovább az elszigetelt állam irányítását. Mások szerint a kislány jelenléte egyértelműen azt mutatja, hogy Kim Dzsongun kiválasztotta utódját, és ő lesz a nagyhatalmú diktátor örököse.

Ez a feltételezés elemzők szerint azonban egyáltalán nem biztos, hiszen egy ilyen tekintélyelvű diktatúrában egészen biztosan nagy ellenállást váltana ki, ha egy nő venné át a hatalmat, pláne úgy, hogy a katonai és politikai vezetés túlnyomórészt férfiakból áll.

Azonban, ahogy Kim Dzsue és testvéreiről, úgy az öröklés pontos mikéntjéről sem lehet túl sokat tudni, így egyelőre maradnak a feltételezések.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Kis Grófo: „A roma kultúra arra inspirálja a nőket és a férfiakat, hogy egy életre válasszanak párt”
Feleségével a roma hagyományok szerint nevelik gyerekeiket, ez például azt is jelenti, hogy a nők nem viselhetnek térd fölé érő szoknyát.

Link másolása

Többek között a családjáról és a roma hagyományokról adott interjút a HOT! Magazinnak Kis Grófo.

A Blikk szemléje szerint az énekes korábban nehezen tudta megteremteni az egyensúlyt a családi élete és a karrierje között.

„Volt egy nagyon komoly beszélgetésünk a feleségemmel 2015-2016 környékén, ugyanis akkoriban évente 600 fellépésre is elutaztam, és nem sok időm jutott a gyerekekre. Beláttam, hogy ez így nincs rendben: azóta a hétköznapokat teljes mértékben a családnak szentelem”

- mesélte a lapnak. A gyerekeit, Lacikát, Armandót és Brilliánát a szeretet, az alázat, és az egymás iránti tisztelet fontosságára neveli. Azt is elárulta, hogy szeretnének egy negyedik babát is a feleségével, Tündével.

A családnak fontosak a roma hagyományok, amelyek kiterjednek az öltözködésre, az étkezési szokásokra, és még a párválaszásra is. Grófo szerint az lenne az ideális, ha a gyerekei 18-20 éves korukra választanának párt.

„A roma kultúra arra inspirálja a nőket és a férfiakat, hogy egy életre válasszanak párt. Nyilvánvalóan nincs garancia arra, hogy a kapcsolat jól működik majd, de a házasságomban soha nem volt szó válásról vagy megcsalásról. Ugyanis megkaptam azt a szeretetet a feleségemtől, ami miatt nem kellett ahhoz folyamodnom, hogy máshol keressem a boldogságot, és ez köztünk oda-vissza működik. A kultúránk az öltözködésre is kiterjed: a nők felé elvárás, hogy térd alá érő szoknyát viseljenek. Azonban fontos tisztázni, hogy ez nem kényszer, hanem természetes része a hagyományunknak"

- árulta el. Azt is elmondta, hogy bár őt arra nevelték, hogy romaként roma párt válasszon, ő a gyerekei esetében a szívükre bízza a döntést.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Kiborult Madonna, mert mindenki arra figyelt, hogy nézett ki a Grammy-díjátadón
Ahelyett, hogy a beszédére koncentráltak volna. Az ageizmus és a nőgyűlölet áll szerinte minden mögött.

Link másolása

Vasárnap volt a 65. Grammy-díjátadót Los Angelesben, amelyen Madonna is részt vett.

A 64 éves énekesnő a legjobb popduónak járó díjat is elnyerő Sam Smitht és Kim Petrast konferálta fel.

Ám ezt követően a bulvárlapok egy dologgal foglalkoztak: azzal, hogy Madonna arca „ijesztő” és „felismerhetetlen”.

Az énekesnő Instagram-bejegyzésben reagált:

Szerinte a telejeobjektívvel készült közeli képek bárki arcát eltorzították volna, a kritikák mögött pedig az ageizmus és a nőgyűlölet áll.

„Ismét elért az ageizmus és a nőgyűlölet, amely áthatja a világot, amelyben élünk. Ez a világ nem hajlandó ünnepelni a 45 év feletti nőket, és úgy érzi, hogy meg kell büntetni őket, ha továbbra is erős akaratúak, szorgalmasak és kalandvágyóak maradnak."

- jelentette ki.

"Alig várom, hogy még sok-sok évig felforgató magatartást tanúsítsak – a határokat feszegetve – a patriarchátussal szembeszállva – és legfőképpen élvezve az életemet” - tette még hozzá.

Emellett kijelentette, hogy büszke rá, hogy ő konferálhatta fel az első transznemű énekesnőt, aki felléphetett a Grammyn. Kim Petras mondta is, hogy hogy Madonna nélkül most biztos, hogy nem állhatna a színpadon.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Élő adásban nyalt bele Miller Dávid fülébe Hajós András

Link másolása

Valami furcsa dolog lehetett a levegőben az RTL Reggeli című műsorában, ahol egy ideig ment minden menetrend szerint, majd a búcsúzás közepette, Miller Dávid megemlítette, hogy Hajós Andrással van egy fura szokásuk. „Nem nyaltuk meg egymás fülét” - mondta, mire Hajós felpattant, és a többi már történelem.


Link másolása
KÖVESS MINKET: