News here
hirdetés

SZTÁRVILÁG

Schobert Norbi „filozófia rovatot” indít közösségi oldalán

Schobert Norbi Facebook-oldalán egy újszerű, filozofikus írás jelent meg „A cukor fogságában” címmel.
Fotó: - szmo.hu
2021. október 04.


Link másolása

hirdetés

A cukor egy béklyó, bilincs a pszichén, a kövér ember pedig saját testének rabszolgája – többek között erről is szól Norbi legújabb elmélkedése, ami előfutára a nemsokára elinduló filozófia rovatának.

Volt olyan kommentelő, aki a szöveget olvasva kételkedett abban, hogy valóban Norbi írását olvassa-e. Az oldal adminja azonban megerősítette, hogy a gondolatok valóban a fitneszgurutól származnak, aki megkérte őt arra, hogy jegyezze le ezeket a sorokat. Egy másik hozzászóló pedig azt írta, jó, hogy Norbi változtatott korábbi ítélkező stílusán, mert szerinte így sokkal több emberhez jut el majd az üzenete.

Állítólag a jövőben több hasonló írás is várható Schobert Norbert közösségi oldalán, ugyanis elindítják az Update filozófia rovatot.

"A cukor fogságában

A kövér ember saját teste rabszolgája, a cukor pedig olyan béklyó, ami a tudatát köti gúzsba. Bilincs a pszichén, ami a minőségi élményekre éhes élményközpontunkat hivatott hamis ingerekkel kielégíteni.

Életünk üres, miközben persze vágyunk az olyan többletre, amit az életből merített pozitív megtapasztalásokon, rokoni és szerelmi kapcsolatainkon, munkánkban elért sikereinken keresztül kéne a magunkévá tennünk.

Az ilyen ingereket azonban nem adja ingyen az élet, keményen meg kell dolgozni értük. Mivel azonban sokszor vagyunk elvetettek, sikertelenségünk felett érzett bánatunkat mértéktelen evésbe, kiemelten pedig cukorfogyasztásba öljük. Márpedig a szükségleteinken túlmutató cukorfogyasztás a folyamatos önjutalmazásba menekülő nyugati ember pokoljárásának csupán az első stációja, amit aztán szorosan követ az inzulinrezisztencia, majd pedig a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása.

hirdetés

Gyermekként magam is hamis ingerekbe, többnyire szénhidrátba és cukorba öltem a bánatomat, és nem volt, aki megálljt parancsolva kivezetett volna ebből a halálos csapdából. Pedig én még szerencsésnek is mondhattam magamat, hiszen egy olyan korban voltam túlsúlyos, aminek a társadalma nem tette magáévá a kövér test ünneplésének és feltétlen elfogadásának dicshimnuszát.

Ugyanakkor jelenkorunk egohízlaló szólamai már nem kényszerítik az egyént szembenézésre, így falánkságunk olyan önbecsapással szervesül, aminek a vége fájdalmas nyomokat hagy úgy a testen, mint a lelken.

Felborult hormonháztartás, gombás foltok az izzadtságtól csatakos redők között, csökkenő szexuális teljesítmény, daganatos megbetegedések, magány, majd pedig halál. Ezt hozza magával a cukorba ölt bánat.

Napi tanácsom, ami természetesen egy életre szól, hogy mindig keressétek a minőségi ingereket! Lájkgyűjtés helyett öleljétek meg kedveseteket, és jutalmazzátok szeretetét édes csókkal.

Az esportok helyett fussatok pár kört, vagy menjetek el kirándulni. Keressétek az élményekben gazdag kalandokat, egyvalamit azonban ne tegyetek: ne öljétek a bánatotokat cukorba!" - írja Norbi a bejegyzésében.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SZTÁRVILÁG
A Rovatból
hirdetés
Felbontotta eljegyzését Szabó Zsófi és Shane Tusup
A színésznő és az edző rövid posztjában nem tér ki az okokra.

Link másolása

hirdetés

Szerda este bulvárbombát robbantott az ország egyik sztárpárja:

Instagram-posztban közölte Shane Tusup és Szabó Zsófi, hogy felbontották eljegyzésüket.

A páros tavaly ősszel tartotta izgalomban a rajongókat, amikor a világsztár úszóedző félreértelmezhetetlen jeleket küldött a színésznőnek kommentek formájában, majd a bulvárlapok folyamatos hajszolása után novembertől már nem is tartották titokban kapcsolatukat. Az eljegyzésre idén februárban került sor.

Szabó Zsófi és Shane Tusup most nagyjából egy időben közölt egyenposztjukban jelentették be, hogy febontották az eljegyzést, de azt is hozzátették, erről sehol nem akarnak nyilatkozni.

Két és fél hete, anyák napján Shane még egy olyan posztot osztott meg az Instagramon, ahol kiemelte: annak idején Zsófi anyai oldalába szeretett bele.

Ebben a bejegyzésben még élete szerelmének nevezte a színésznőt, és azt írta: „Annyira büszke és szerelmes vagyok beléd”.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SZTÁRVILÁG
A Rovatból
hirdetés
Két influenszerlány fenekét fotózhatta egy idős férfi az egyik budapesti strandon
Király Lina, Szabó Hédi és Palkovics Zóra éppen napozott, amikor egyiküknek feltűnt, hogy a közelükben lévő férfi mintha fotózná őket.

Link másolása

hirdetés

Megrázó atrocitás ért három magyar influenszerlányt egy budapesti strandon. A Sassy.hu szúrta ki, hogy Király Lina az Instagram-oldalán a 24 órán át elérhető sztorijában számolt be arról, hogy múlt héten két másik influenszerrel, Szabó Hédivel és Palkovics Zórával

éppen napoztak a Palatinus strandon, amikor Hédi arra lett figyelmes, hogy egy 70 év körüli férfi Lina és Zóra fenekét fotózza.

Zóra ezután odament a férfihez, és megkérte, hogy törölje a fotókat, de ő azt mondta, hogy nem fotózta le őket, és hívást színlelt, viszont, amikor Zóra felé fordította a telefonját, a kamera volt rajta megnyitva.

A lányok ezután segítséget kértek a Palatinus dolgozóitól, akik azonnal intézkedtek is. Bár ők sem kötelezhették arra a férfit, hogy mutassa meg a telefonját, arra megkérték, hogy menjen el onnan és hagyja békén a lányokat.

„Egyszerűen annyira sok zavaró szituáció van, főleg nőként, amikhez egyszerűen hozzászokunk, amiket elfogadunk, és azt hisszük, hogy ez sajnos »normális«, pedig abszolút nem az”

– fogalmaz Lina, aki azt is hozzátette, hogy ha esetleg még egyszer hasonló helyzetbe kerülne, biztosan rendőrt hívna és határozottan fellépne az illető ellen.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Berki Mazsi: „A férjemnek gyönyörű temetése lesz, olyan, amilyen ő volt”
Az elhunyt médiaszemélyiség özvegye elárult néhány részletet a temetéssel kapcsolatban.

Link másolása

hirdetés

Mint megírtuk, Berki Krisztián özvegye, Renáta, becenevén Mazsi szerdán az Instagramon jelentette be, hogy május 26-án délután lesz a hónap elején, váratlanul elhunyt férje temetése. Az influenszert, médiaszemélyiséget a budapesti Farkasréti temetőben helyezik végső nyugalomra.

A Bors a temetés részleteiről érdeklődött Mazsinál, például, hogy Berki Krisztián temetése koporsós vagy urnás lesz. Ezt nem árulta el a gyászoló feleség, de azt igen, hogy koszorút és a virágot is vihetnek a temetésre a résztvevők.

"Gondoskodtunk arról is, hogy az érkező virágokat tudjuk fogadni. Akik szeretnének részt venni a temetésen, koszorúval vagy akár egy szál virággal is érkezhetnek.

A férjemnek gyönyörű temetése lesz, olyan, amilyen ő volt, Berki Krisztiános, hozzá méltó helyen és módon helyezzük örök nyugalomra

- mondta Mazsi.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Tóth Gabiék, Görög Zita és Dobó Ági is benézett Orbán Ráhel bababoltjába a nyitónapon
De jó néhány influenszer is ellátogatott a miniszterelnök lányának új üzletébe a nyitás napján.

Link másolása

hirdetés

Mint arról beszámoltunk, kedden megnyitott Orbán Ráhel bababoltja. Az ODU Store a Hegyvidék Bevásárlóközpontban nyitotta meg kapuit, több mint 4000 árucikkel várja az érdeklődőket, de kávézó és játszósarok is van benne.

A bolt nyitónapján több influenszer és ismert ember is megjelent az üzletben. Az ODU Instagram-oldalán közzé is tettek néhány képet a vendégekről - vette észre a 24.hu.

Benézett például Tóth Gabi és Krausz Gábor a kislányukkal, Görög Zita a kisfiával és Dobó Ági is.

A 24 órán át elérhető Instagram-sztorikban további képeket is lehet látni az üzletben körülnéző hírességekről.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: